Şimdi Ara

lpg tank değişimi ve muayene hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: messi_181905 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracın lpg tankı 10 yılını doldurduğu için muayene öncesi tankı değiştirmem gerekiyor.Egzoz emisyon muayenesi önümüzdeki hafta bitiyor, fenni muayenenin son günü ise önümüzdeki ayın ortalarında.Gaz tankını önümüzdeki ay değiştirmeyi düşünüyordum, fakat tankı önümüzdeki ay değiştirirsem şimdi çevirmede felan ceza yememek için yaptıracağım egzoz muayenesi geçersiz sayılacak ve bir ay sonra tekrar yaptırmam gerekecek değil mi ? Eğer öyleyse tank değişimi için beklemeyip, şimdi yaptırıp sonrasında egzoz muayenesini yaptırayım ardından da ay sonuna doğru fenni muayeneye giderim diye düşünüyorum.Tank değişimi sonrası tse ye felan gitmem rapor çizdirmem gerekiyor mu ? Yoksa lpgci her şeyi hazırlayıp veriyor mu ?

Bu arada lpg regülatöründe ufak bir su kaçağıda var dirseklerdeki contalardan kaçırıyor, tank değişimini ve bu sorunu aynı anda yaptırıp kurtulmak istiyorum.Bunun için İstanbul da önerebileceğiniz güvenilir bir lpg ustası var mı ? TSE belgesi olan yetkili bir yerde değişimi yaptırmak istiyorum, şimdi bizim burada mahalle aralarında gazcılar var ama adam tadilat raporunu doğru düzgün hazırlayıp verir mi yoksa bana sıkıntı çıkarır mı felan emin olamıyorum.İstanbul da internetde meşhur olan iki büyük lpg firması var ikisi de bana uzak karşı tarafta Ümraniye taraflarında, oralara kadar gitmeye lüzum var mı ?

Bir sorum da mtv hakkında.Motorlu taşıtlar vergisi için biliyorsunuz ek bir vergi getirildi.Açıkcası maddi olarak sıkıntılı bir durumda olduğum için pek ödemek istemiyorum ama muayeneye girmek için mecburum sanırım.Acaba vadesi gelmemiş olan ek motorlu taşıtlar vergisinin son taksidini veya tamamını ödemeden muayeneye girebilir miyim ? Bir de trafik cezam vardı onu ödedim ama hala e devlet de görünmeye devam ediyor, umarım randevu almama engel teşkil etmez.

Son olarak da çok düşük süratle bir sokaktan dönerken yeteri kadar geniş almadığım için arka tekeri kaldırıma vurmuştum.Arka taraf torsiyon olduğu için herhangi bir rot ayarı vs. yapılmıyor diye biliyorum.Görünürde herhangi bir yamukluk yok ama illa ki etkilemiştir o darbe tekeri.Muayenede sıkıntı çıkarır mı bu bana sizce ?

• egzoz muayenesinin cezası yüksek onu zamanında yaptır . lpg yi değiştirteceksin adamlar ertesi gün de proje cart curt evrağı verecek onu tüv e vereceksin bitti gitti. ek mtv nin ilk taksitini ödemeden muayene yapmazlar. arka tarafta sıkıntı olacak bişey yok . en fazla jant yamulur.

• trak76 T kullanıcısına yanıt

egzoz muayenesini şimdi yaptırırsam lpg tankını değiştirince tekrar yaptırmam gerekecek iki kere para vermek istemiyorum, tüv'ün sitesinde tadilat yapılınca araçta yeniden emisyon ölçümü yapılması gerektiği yazıyordu çünkü.Yani lpg tankı değişimi tadilat raporundan sonraki bir tarihte emisyonu yaptırmam lazım.Yanılmıyorsam prosedür böyle, yanlışsa düzeltin lütfen.Bu arada son mtv taksidini ödemeden randevu alabilirim değil mi eminsiniz değil mi hocam ? Bazı sitelerde ek mtvyi ödemeyenler muayeneyi geçemez diye bir şeyler yazıyordu.

• Ben ezgoz muayenesinden sonra tank değişimi yaptım tekrar egzoz için muayene yaptırmadım.Tuv turkten muayene randevusu aldım gişede tank için verilen projeye baktılar sisteme işlediler sonra aracımın genel muayenesini yaptırdım çıktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt

Hocam tüvün sitesini okuyunca kafam karışmıştı bu konuya açıklık getirdiğiniz için sağolun.

• Rica ederim tankı takan usta aynı gün proje işinide hallediyor zaten,size kalan aracı muayene ettirmek sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoo ne alaka ki ? muayeneden önce yaptırdın mı bir daha bitti gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg tank değişimi hakkında??
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • trak76 T kullanıcısına yanıt

Böyle yazıyor tüvtürkün sitesinde; " Aracın tadilatının, bu onaylı projeye uygun yapılması şarttır. Proje tarihi 01.01.2018 dahil ve sonrası yapılan tüm tadilatlar için egzoz muayenesi tarihi geçerli süresi olsa dahi proje tarihinden sonra yapılmış geçerli bir egzoz emsiyon muayenesi olmalıdır."

• yok kardeşim öyle bişey . 2 gün önce tankı değiştirdim. geçen ay da egzoz muayenesini yaptırdım. bugün muayene günüydü geçtim gittim .

sen yazınca e devletten muayene günleri baktım . 5.7 egzoz muayenesi yapılmış. iki gün önce tank değişti bugün muayeneye gittim sıkıntı çıkmadı. orada adamın skinin keyfine göre zaten herşey. kafasına göre yazıyor . iş takipçileri var basıyorsun parayı her araba muayeden geçiyor . doğru adamı tanımak lazım sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 4 Ağustos 2023; 13:12:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.