Şimdi Ara

Sol far ayakları kırıldı, ne yapabilrim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Park halindeki aracıma bir araç çarpmış, aracımın ön tamponunda ufak bir hasar var. Ama autoking'te bunun kaskomu bozmadan hallettirebiliyorum. Yalnız sol ön farımın da ayakları kırışmış. Far giderken sallanmasa da elleyince kırık olduğu belli oluyor. Ama sanırım biraz aşağıya doğru eğilmiş, kısıtlı bir bölgeyi aydınlatıyor. Onun dışında farda hiçbir sorun yok. Servis tüm farı değiştireceğini söylüyor, o zaman kaskomu kullanmam gerekecek. Ama ilk indirimim olacak. İlk kaskom çünkü. Şimdi sizlere birkaç sorum olacak.

1) Auto king' lerde far ayakları tamiri yapılabiliyormuş ( Bunun için kaskoma özel %30 indirim hakkım varmış, ama tam fiyatını bilmiyorum). Hiç yaptıran var mı? tavsiye eder misiniz?
    2) Ağustos ayına kadar idare edersem, kaskomun yenilenme tarihi gelecek, indirim hakkımı alıp farı yenileyebilirim. Tamponu da serviste yaptırıp kaskodan karşılayabilirim. Bir dahaki sene için hasarsızlık indirimim bozulmuş olur.
    3) Bu şekilde far ayaklarını tamir edebilecek başka yerler biliyor musunuz? (İstanbul'da olmak şartıyla )

Cevaplarınızı bekliyorum.
    Saygılar,

Not: Konuyu bir de burada açtım, iki yerde gören arkadaşlar kusura bakmasınlar.

• arkadaş sorun biraz daha kasko işiyLe iLgiLenen bir arkadaşın aLanına giriyor yani basit bir sorun değiL benim gözümde..kasko işLerinden anLayan bir arkadaş bu soruna en ince ayrıntısana kadar cvpLayacana eminim bende merka ettim bu sorunun yanıtını yarın öbürgün bizim başımızada geLirse bi biLgimiz oLsun...
  • Far ayağı plastik ise çok sağlıklı olmamakla birlikte plastik kaynağı yapılarak en azından farın yuvasında durması sağlanabilir.

Bir far için hasarsızlık indirimini bozmaya gerek yoktur diye düşünüyorum. Bunu değerlendirmek size düşüyor. Aracınızın marka ve modelini bilmiyorum ancak bir farın bedeli eğer kasko indirim tutarınızı geçmiyorsa en azından yukarıda bahsettiğim şekilde far ayağını tamir etme yoluna gidin. Sanayide bunu rahatlıkla halledebilirler.

Eğer farınız çok pahalıysa (mercekli farlar mesela çok pahalıdır) bu sefer kaskoyu bozmak mantıklı olabilir.
  • ben şunu merak ederim acaba insanlar kaskoyu bozmamak içinmi kasko yapıyorlar arabalarını kasko bozulacak endişesi yaşamaktan sa hiç kasko yapmayınız
  • Arkadaşım,
    Kaskodan ağustos ayında 600 milyona yakın bir indirim alıcam. Şimdi 100 milyone halledebileceğim bir iş için neden bu indirimi kaçırayım?
    Mantıklı düşünmeye çalışıyoruz burada, parayı sokaktan toplamıyoruz...
    Kasko, allah korusun daha büyük olaylarda lazım olacak, büyük kazalar, çalınma, vb...
    Saygılar,

Edit: Ayrıca far ayaklarımı tamir ettirdim, taş gibi oldu. Farın değişmesine de gerek kalmadı. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

ben şunu merak ederim acaba insanlar kaskoyu bozmamak içinmi kasko yapıyorlar arabalarını kasko bozulacak endişesi yaşamaktan sa hiç kasko yapmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 4 Temmuz 2008; 9:53:21 >
  • arkadaşım aracının markasını belirtmemişsin, eğer far ayakları plastik ise, git sanayiye, plastik tamon tamircileri oluyo. plastik tamponları falan tamir ediyorlar ve orjinali kadar sağlıklı oluyor. hiç merak etme süper yaparlar. ayrıca yaparken plastiğin içine metal yerleştiriyorlar. ve cüzi bi fiyata halledebilirsin. en fazla 10 bilemedin 20 lira alırlar.

örneğin ben bu sene yılbaşı gecesi arkadaşımın accentiyle hafif bi kaza yaptım ön plastik olduğundan iki parçaya ayrıldı resmen, gittim plastik tamponcuya adamlar onu bile yapışıtırdı. bide boyattım. orjinali gibi oldu. boya dahil 80 milyon tuttu. kaldı ki senin boya işide yok. sadece plastik kaynağı yapıcaklar ve gerekiyorsa içine küçük metal ızgara tarzı delikli bi metal koyucaklar daha sağlam olması açısından. en fazla 20 liraya çözersin. kaskonun anasını boşuna ağlatma.

• Dostum
    Aynen dediğin gibi hallettim. Kaskoya da hiç dokunmadım. İlgin için teşekkür ederim.
    Bu arada aracım imzamda yazdığı için belirtmedim toyota auris
    quote:

Orjinalden alıntı: geshu

arkadaşım aracının markasını belirtmemişsin, eğer far ayakları plastik ise, git sanayiye, plastik tamon tamircileri oluyo. plastik tamponları falan tamir ediyorlar ve orjinali kadar sağlıklı oluyor. hiç merak etme süper yaparlar. ayrıca yaparken plastiğin içine metal yerleştiriyorlar. ve cüzi bi fiyata halledebilirsin. en fazla 10 bilemedin 20 lira alırlar.

örneğin ben bu sene yılbaşı gecesi arkadaşımın accentiyle hafif bi kaza yaptım ön plastik olduğundan iki parçaya ayrıldı resmen, gittim plastik tamponcuya adamlar onu bile yapışıtırdı. bide boyattım. orjinali gibi oldu. boya dahil 80 milyon tuttu. kaldı ki senin boya işide yok. sadece plastik kaynağı yapıcaklar ve gerekiyorsa içine küçük metal ızgara tarzı delikli bi metal koyucaklar daha sağlam olması açısından. en fazla 20 liraya çözersin. kaskonun anasını boşuna ağlatma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pis@gor

Dostum
    Aynen dediğin gibi hallettim. Kaskoya da hiç dokunmadım. İlgin için teşekkür ederim.
    Bu arada aracım imzamda yazdığı için belirtmedim toyota auris
    quote:

Orjinalden alıntı: geshu

arkadaşım aracının markasını belirtmemişsin, eğer far ayakları plastik ise, git sanayiye, plastik tamon tamircileri oluyo. plastik tamponları falan tamir ediyorlar ve orjinali kadar sağlıklı oluyor. hiç merak etme süper yaparlar. ayrıca yaparken plastiğin içine metal yerleştiriyorlar. ve cüzi bi fiyata halledebilirsin. en fazla 10 bilemedin 20 lira alırlar.

pardon ben imzaya dikkat etmemişim. peki kaça halloldu sorun ve tam olarak çözebildinmi bi aksilik varmı yani. bu arada kazasız belasız kullanman dileğiyle.

• Benim tampon da yamulmuştu, o da düzeltildi. çamurlukta bir bölge halledildi. Far'ın ayakları tamir edildi ( taş gibi olmuş ). Hepsine 150 ytl verdim.
    Çok güzel oldu, çok memnun kaldım.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pis@gor

Benim tampon da yamulmuştu, o da düzeltildi. çamurlukta bir bölge halledildi. Far'ın ayakları tamir edildi ( taş gibi olmuş ). Hepsine 150 ytl verdim.
    Çok güzel oldu, çok memnun kaldım.
    Teşekkür ederim.

2008 araba için çok iyi bence 150 lira. hemde üç işlem birden yapılmış. umarım bi daha başına gelmez.
  • Eyvallah,
    Ufak tefek şeyler ama insanı çok uğraştırıyor işte. Sana da kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.