|
2 yıl, 40 bin km’den fazladır aracımda 15 inch’lik falken ziex ze310 ecorun lastikleri kullanıyorum. Kışların bol yağışlı, yazların ise çok sıcak olduğu bir şehirde yaşıyorum. Lastikten duyduğum memnuniyeti ifade etmek ve kısa bir review yazmak için bu başlığı açtım. Lastikleri oldukça zorlu koşullarda kullandım. Yolu olmayan, takır-tukur, çukurlarla ve taşlarla dolu, yüksek rakımlı yayla-dağ yollarında bolca sürdüm. Araç tam dolu vaziyette, yüksek açılı rampaları ve derin virajları olan yollarda görece yüksek hızlarda da kullandım, sollamalara çıktım. Yağışlı havada veya kuru ama mıcırlı yollarda freni kökleyecek şekilde ani fren de yaptım. Lastiklerin yanağını kaldırım parkesine de sürttüm. Cam kırıkları olan yollardan da geçmek zorunda kaldım. Hiçbir zaman patlamadı. Beni yolda bırakmadı. Hâlâ diş derinliği çok iyi. Hiçbir zaman “keşke başka lastik alsaydım” demedim. Hem kuru hem de ıslak yollarda fren performansı olsun, yol tutuşu olsun beni memnun etti. Yakıt tüketimi, konfor ve lastik sesi gibi parametreleri önemsemediğim için onlar hakkında yorum yapmıyorum. Lastiğin tyrereviews’da aldığı yüksek puan ve yorumları gördükten sonra tercih etmiştim, tekrar lastik alacağımda tekrar falken veya dunlop’u tercih edeceğim büyük ihtimalle. Yerli üretim olduğu için kalitesine kıyasla uygun fiyata satılıyor Türkiye’de. Eskiden pahalı lastiklerle arasındaki fiyat farkı biraz daha fazlaydı, ancak hala fiyat/performans açısından en iyi lastik olarak görünüyor. Sıradan kullanıcı için “premium” kabul edilen lastiklerle falken ziex arasındaki fiyat farkını ciddi anlamda mâkul kılacak bir kalite farkı olduğunu düşünmüyorum. Marka fetişisti fanboylar farklı düşünebilirler. Kalite farkını ölçülebilir verilerle ortaya koyacak olanlar varsa okumak isterim. Muhakkak daha kaliteli lastikler var, ancak sıradan kullanıcı için ciddi kalite farkları olduğunu düşünmüyorum. Lastik, akü, fren balata ve diskleri, motor yağı ve mekanik parça yağları, filtreler, hidrolik sıvıları, antifriz, triger seti, devirdaim gibi sarf malzemelerinin kaliteli olanlarının alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu lastiği yol tutuş, frenaj (hem ıslak hem kuru zeminde) ve dayanıklılık parametrelerinde başarılı buldum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Ocak 2023; 21:27:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı