Şimdi Ara

Erdoğan Şapkadan Tavşan Çıkarabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    YouTube’da “seçim çalma planı ifşası” türü bir thumbnail içeren video kanaldan kanala dolaşıyor, üzerine güzellemeler yapan başka yorumcular da Erdoğan’ın rahatlığını seçimleri şimdiden gasp edip cebine koymasına bağlıyor. Yurtdışında da hem Türk kökenli hem de yabancı yorumcular “Erdoğan seçim kaybetmez, muhakkak şapkadan tavşan çıkartır” tezini sürekli işliyor.
    Bu makalede size Erdoğan’ın seçimde hile yapmasının imkansız olduğunu ispat edeceğim. Ama “gasp etmek” daha geniş bir kavram. YSK Erdoğan kaybederse seçimi yeniler mi? Erdoğan – mesela– Sıkıyönetim ilan edip TSK’yı göreve çağırarak resmen diktatörlüğünü ilan edebilir mi sorularına da cevap arayacağım.
    Önce durum tespiti yapalım. Depremden bu yana yapılan başkanlık seçim anketlerinin büyük ekseriyetini Kılıçdaroğlu (KK) kazanıyor. Anadolu insanı kararını verdi, artık Erdoğan’la yaşamak istemiyor, geçmiş ola. Erdoğan’ın bu dengeyi değiştirmek için kullanacağı silah da yok. Ekonomik popülizm enflasyon ve kur çalkantısıyla anında erirken, geleneksel toplum kutuplaştırma yöntemleri de tüketildi.
    TBMM seçimlerinde durum çok başka. Millet İttifakı (Mİ) partileri ORTALAMADA AKP-MHP ve Yeniden Refah’tan bir kaç puan önde, fakat bu TBMM’de çoğunluk elde etmeye yetmez, çünkü yerli ve milli soslu D’Hondt Erdoğan ve Bahçeli iktidarda kalsın diye tasarlanmış. Mİ’nın seçim sistemi denen mayın tarlasını atlatmak için 2 gereksinimi var:BİR, IYIP ve DEVA’nın inattan vazgeçip, her seçim bölgesinde sandalye maksimize edecek ortak listede uzlaşması.İKİ, Erdoğan ve Bahçeli’ye karşı sahada korkunç bir enerji ve sayı üstünlüğü olan Mİ liderleri ve 2 CHP’li belediye başkanının ekonomiyi nasıl düzelteceklerini çok iyi anlatmaları.
    Becerirler mi, ancak Nisan başında cevap veririm, ama zaten yukardaki satırların amacı, kaybederse siyasetten silinecek olan Erdoğan ve avanesinin seçimi kazanmak için her şeyi göze alacaklarını vurgulamak.
    Bunu bile bile nasıl seçim çalınmaz diyebiliyorum? Seçim çalma planı videosunun esas tezi şu: Sahte oylarla dolu oy torbaları seçim kurulu yolunda değiştirilecek, YSK’da da sahte tutanaklar hazır. Gülüyorum, herhalde komplo teorisyenleri akıllı telefonun icadını unutmuşlar. Her sandıkta ıslak imzalı tutanak kapıya asıldığı anda, fotoğrafı çekilip, parti merkezindeki veri tabanına indiriliyor. Eğer partilerin oy dağılımı YSK’dan farklı çıkarsa, burası İran’a döner. Seçim çalma girişimlerinin parti farkı gözetmeksizin milletimizde nasıl nefretle karşılanıp geri teptiği tecrübeyle sabit. Andığım komplo teorisinde yer almayan başka seçim manipülasyonu iddialarını da cevaplayayım:  “Milyonlarca” Suriyeli vatandaş yapıldı, hepsi Erdoğan’a oy kullanacak. Bir Odin’in kulu da sadece 150 bin Suriye kökenli vatandaşın oy verme ehliyetine sahip olduğunu hatırlamıyor. CHP bile bu iddiaya güldü geçti, hatta “Bizde hepsinin ismi var” deyince, YSK’yla papaz oldu.
    Bir diğer iddia ise deprem bölgesinden göç eden 3 milyonu aşkın vatandaşın sadece 350 bininin seçmen kütüğünü taşıdığı, geri kalan ve aslında Erdoğan’ın deprem zararını artırıcı imar politikalarından mağdur olanların ise oy kullanamayacağı. İddianın ilk kısmı doğru. İkincisi tartışmaya açık, hem de çok açık. Deprem bölgesinden göç edenler gerçekten evi-barkı yıkılanlar mı, yoksa hali-vakit yerinde olanlar mı? Acaba gerçek deprem mağdurları çadır kentlerde, enkaz etrafında, ve konteynerlerde yaşıyor olamaz mı? Elimizde araştırma olmadan bu soruya kesin cevap vermek zor. Ama, şu basit gerçeği dile getireyim: Hatay dışında, deprem bölgesinde AKP’nin diğer partilere oy üstünlüğü Türkiye ortalamasının üstünde. Göç edenlerin de bu dağılıma uyduğu varsayımı mantıklı. O zaman da seçmen kayıtlarının yenilenmemesinin maliyeti Cumhur İttifakı’na çıkar.
    Son olarak da, Oy ve Ötesi 100 bin gönüllüyle sandık denetimine hazırken, Mİ’nın kurulduğundan bu yana sandık güvenliği için çok titiz ve detaylı çalışmalar yaptığı unutuldu gitti. ÖZETLE: Erdoğan seçimi çalamaz. Ama tekrarlatabilir mi? TSK ve polisi kullanarak gasp edebilir mi?“Yapamaz, işte size empirik kanıtlarım” diyemem. Ama zaten Erdoğan’ın seçim gasp edeceğini ispat yükümlülüğü iddia sahibinde. YSK, TSK ve polis gibi devletin en önemli kurumlarının alenen anayasal suç işleyerek Erdoğan’ı gayri-meşru bir girişimde destekleyeceğini iddia etmek hafife alınamaz, benim tersini ispat etmem gerekmez, iddia sahibi ispatla yükümlüdür.
    Bu iddia sahipleri YSK’nın Erdoğan’ın 3cü kez adaylığını onaylaması, kayıp diploma, 2019 İstanbul yerel seçimleri ve benzeri sayısız anayasa ihlali karşısında sessiz kalan YSK ve AYM’nin seçimi gasp eyleminde de işbirliği yapacağı varsayımını kullanıyor. Belki, ama mantıksal olarak yanlış. Hala iktidar olan, belki bir beş yıl daha iktidarda kalacak ve size ikbal dağıtacak bir liderin anayasa ihlaline göz yummakla, seçim kaybetmiş, yaşlanmış ve kazansa da size uzun süre hukuki koruma sağlama olasılığı düşük bir lidere destek vermek çok farklı. Herhangi bir sebepten dolayı Erdoğan bir-iki yıl içinde emekli olursa, ya da TBMM’nde çoğunluk Mİ + Emek ve Özgürlük bloğuna geçerse, gasp girişimine karışan herkes yargılanır.
    TSK’nın Erdoğan çağırırsa derhal sokaklara inip kendi vatandaşına ateş açma pahasına ona destek vereceği iddiası her şeyden önce vatandaş nezdinde en güvenilir sayılan bu kurumun itibarını zedelemek. TSK böyle yaparsa halkın ordusu olma hüviyetini, ve gelecekte siyasete ağırlık koyma opsiyonunu tamamen yitirir.
    TSK’nın motivasyonlarını da rasyonel bir şekilde anlamaya çalışalım. Generallere böyle bir emir geldi. Bir General ne düşünür? “Erdoğan’a destek verdim, iktidarda kalırsa terfi ederim, belki emekli olunca çoklu maaşlı bir işe yerleştirilirim. Ama kesin değil, çünkü Erdoğan doğuştan asker düşmanı”. Genel Kurmay ne düşünür? “TSK olarak Erdoğan’ın iktidarda kalmasında maddi menfaatimiz yok, çünkü rüşvetin alındığı yer olan askeri ihaleler Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından düzenleniyor”.
    Generale dönelim: “Erdoğan’a destek verdim, kaybetti. Ya da 1-2 yıl içinde emekli oldu. O zaman yargılanırım, müebbet yerim, emekli maaşım kesilir, belki de tüm mal varlığıma el konulur. Ailem sefil olur”.
    Politikacı sınıfı 28 Şubat generallerini bile yargıladı, Montrö’yü savunan amiralleri süründürdü. Sizce TSK’nın en kaba şekilde siyasete müdahil olması için gerçek bir neden var mı? Bitmedi, TSK en kırılmaz dostlukların kurulduğu müessese, her ordu gibi. Yanımda, üstümde, altımda görev yaapn, cephede sırt sırta savaştığım kardeşlerimin yarısı hapiste, yarısı da ordudan atıldı. NİYE Erdoğan’a destek vereyim?
    Ve son gerekçem: Generaller arasında Şeriatçısı da olur, komünisti de. Ama, bu orduda general olmak, EN AZ 30 yıl mesai gerektiriyor. 30 yıl önce Kuleli’ye giren gençler de hem Atatürkçülerden seçildi, hem de en az 20 yıl Atatürkçülük doktriniyle yoğruldu. Bu ordunun halkına ihanet etmesini beklemek hangi rasyonel düşünce kalıbına sığar?
    Erdoğan seçimi gasp edecek türünde yayınlar yapanların niyetini okumam, geçmişleri de beni ilgilendirmez. Mantıklı söylenen herşey benim için kıymetlidir. Ayrıca ifade özgürlüğüne herşeyin ötesinde önem veririm. Yalan da olsa, yanlış da olsa, herkesin barışçıl şekilde görüşlerini ifade etmesi benim için Tanrı kavramı kadar kutsal. O yüzden bu makalede hiç bir eleştirel sıfat kullanmadım. Bu kişilere tek bir sorum var: Yazdığınız, söylediğiniz her şey Erdoğan’a karşı vücut bulan dev ittifakın moralini bozuyor, marjinal de olsa Erdoğan’a bir kez daha kazanma şansı veriyor. Yapmak istediğiniz bu mu? Erdoğan bir kez daha kazanırsa, geceleri uyuyabilecek misiniz? FÖŞ

Kaynak:

Erdoğan Şapkadan Tavşan Çıkarabilir Mi?
    Erdoğan Şapkadan Tavşan Çıkarabilir Mi?paraanaliz
    FÖŞ yazdı:  Erdoğan seçimi gasp edebilir mi? - Paraanaliz
    https://www.paraanaliz.com/2023/genel/fos-yazdi-erdogan-secimi-gasp-edebilir-mi-g-49999/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İnce sandıklara bile sahip çıkmayacağını beyan etmiş sayılır. Teşkilatı ve planlaması çok yetersiz. Arkasında bir blok desteği yok. Sağlam medya ayakları yok. Elindeki kaynak ve imkanlar yetersiz. Haliyle halkta fazla bir karşılığı yok. Kişisel bazda değerlendirildiğinde İnce bir ülke yönetebilecek kapasitede birisi de değil gibi. KK en azından hesap kitap bürokratlık işine oldukça hakimken ve bu konuda devlet terbiyesi sahibiyken İnce muhtemelen esas branşı olan fiziği bile hakkıyla bilmiyor. Araya giren onca zaman içerisinde fiziği büyük ölçüde unutmuş olması çok olası. Ama televizyonlarda - Altaylı'nın programında - füzyon biliyorum diğer siyasetçiler bilmiyor diyerek gösteriş yapıyor. Füzyondan ya da fizikten gerçekten bahsettiğini gören oldu mu bilmiyorum ama ben görmedim. Daha geçen gün İnce'nin şu an aday olarak aşağı yukarı siyasi intihar yaptığından ve ne kadar sığ birisi olduğundan söz ediyorduk. Bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155491180

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155495776

Cevap verdiğim sıradan forum kullanıcısı @Torlak Kemal muhtemelen İnce'yi fizik konusunda beşe böler, onla çarpar. Kendisini kültür bilim bölümünden biliyorum. İnce gibi laubali ve büyüklenimci değil. Buna mukabil İnce sanal alemde "overrated" olduğu için anketleri ve başka gerçekleri hiç kale almadan aşırı gazlanıyor. Daha çok popülizm ve pürizmden besleniyor. Ana muhalefet yapısından hoşnutsuz olanlara hitap etmeye çalışıp esasında anlamlı bir alternatif sunamıyor. İnce'nin varlığı - şu anki biçimiyle - çok fuzuli. Bu gidişle %1-3 bandında oy alıp rezil olacak.

erdoğan ın kazanmasını istemiyorum

ama pkk sevicilerinin iktidar ortağı olmasını hiç istemiyorum

ortada bir ikilem var

yani

atatürk ün partisi, atatürk e küfredenler, ilkelerini bilmeyenler ve pkk sevicileri ile dolu iken chp ye oy vermenin gerekçesi sırf rte düşmanlığı veya bu ülkenin ekonomisine göçmenler ile kültürünü bozması, kendi vatandaşının sosyal haklarını sağlayamazken dışardan gelenler ile ülkenin ekonomik ve sosyal çıkmaz da olması bir yana

chp tarafında pkk sevicilerinin naraları ayrı tarafa

ve ne hikmet ise

birçok kişi ince için oyları bölmek ve muhalefetin kaybetme sebebi olarak konuşurken

bende şunu soruyorum

ince yi iktidara taşımak varken, neden sürekli riskli 2 grubun iktidarını tartışıyoruz ?

ince iktidar dan bu kadar uzak mı?

veya ince nin iktidar olması anında 5 li çete yine devrede mi olacak veya ince pkk sevicileri ile mi dolaşacak ?

neden 3. alternatif görmezden geliniyor ?

Atatürk gibi bir deha olmasa bizim gibi ülkelerin hakkı bir avuç toprak ile köle gibi yaşamaktı, afganistan gibi geri kalmış bir şekilde ve ot ekip satarak geçinen ve açlıktan nefesi kokan bir millet olarak devam edecektik.

Mucize bir şekilde Atatürk gibi muazzam bir deha bu milletin içinden çıktı ve tüm masonların planlarının içinden geçerek planları sekteye uğrattı, tabi gidişinin ardından millet kendi gerçeklerine geri dönmeye başladı. hakettiğimiz bir avuç toprağa ve yakında özerkliğimizi kaybedecek duruma doğru devam.

çünkü bize demokrasi 2 gömlek fazla geliyor, biz medeni olamadık, haklarımızı savunacak kadar cesaretimizde yok şu anda, korkak durumdayız şu an ve başımıza gelebilecek en kötü şeyler gelecek her geçen gün.

Emekliliğinden başka birşey çıkmaz.

Ayrı olarak bu seçim kaybedipte gitmeme-kabullenmeme işleri şuan, ecelini çağırmaktan farksız. Evde zor duran %70'e anlatırlar dertlerini. Biz yaşadıkça da, millet istemedikçe de olmayacak SİYASİ DARBE. Meşruiyeti düşmüş bir yönetime karşı, meşru mücadele hakkımız saklıdır.
    akp kaybetti. bunu kabullenemeyen, "ırkçı " olmadığını beyan eden, ana muhalefet partisi ismini, terör örgütü ile bir anmaya çalışan, gizli ak şakşakçılara da, ince gibi, koca bir milletin umudunun önünde engel olmaya çalışanlara da taviz vermeyin.

bütün unsurları ile akp ve yardakçılarına elveda diyeceğiz seçimde.
  • erdoğan ın kazanmasını istemiyorum

ama pkk sevicilerinin iktidar ortağı olmasını hiç istemiyorum

ortada bir ikilem var

yani

atatürk ün partisi, atatürk e küfredenler, ilkelerini bilmeyenler ve pkk sevicileri ile dolu iken chp ye oy vermenin gerekçesi sırf rte düşmanlığı veya bu ülkenin ekonomisine göçmenler ile kültürünü bozması, kendi vatandaşının sosyal haklarını sağlayamazken dışardan gelenler ile ülkenin ekonomik ve sosyal çıkmaz da olması bir yana

chp tarafında pkk sevicilerinin naraları ayrı tarafa

ve ne hikmet ise

birçok kişi ince için oyları bölmek ve muhalefetin kaybetme sebebi olarak konuşurken

bende şunu soruyorum

ince yi iktidara taşımak varken, neden sürekli riskli 2 grubun iktidarını tartışıyoruz ?

ince iktidar dan bu kadar uzak mı?

veya ince nin iktidar olması anında 5 li çete yine devrede mi olacak veya ince pkk sevicileri ile mi dolaşacak ?

neden 3. alternatif görmezden geliniyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 6 Nisan 2023; 16:10:38 >

• Onca şeyin arasından

Benim merak ettiğim kuleli tekrar eski statüsünü kazanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 6 Nisan 2023; 16:11:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt

Atatürk gibi bir deha olmasa bizim gibi ülkelerin hakkı bir avuç toprak ile köle gibi yaşamaktı, afganistan gibi geri kalmış bir şekilde ve ot ekip satarak geçinen ve açlıktan nefesi kokan bir millet olarak devam edecektik.

Mucize bir şekilde Atatürk gibi muazzam bir deha bu milletin içinden çıktı ve tüm masonların planlarının içinden geçerek planları sekteye uğrattı, tabi gidişinin ardından millet kendi gerçeklerine geri dönmeye başladı. hakettiğimiz bir avuç toprağa ve yakında özerkliğimizi kaybedecek duruma doğru devam.

çünkü bize demokrasi 2 gömlek fazla geliyor, biz medeni olamadık, haklarımızı savunacak kadar cesaretimizde yok şu anda, korkak durumdayız şu an ve başımıza gelebilecek en kötü şeyler gelecek her geçen gün.

• İnce sandıklara bile sahip çıkmayacağını beyan etmiş sayılır. Teşkilatı ve planlaması çok yetersiz. Arkasında bir blok desteği yok. Sağlam medya ayakları yok. Elindeki kaynak ve imkanlar yetersiz. Haliyle halkta fazla bir karşılığı yok. Kişisel bazda değerlendirildiğinde İnce bir ülke yönetebilecek kapasitede birisi de değil gibi. KK en azından hesap kitap bürokratlık işine oldukça hakimken ve bu konuda devlet terbiyesi sahibiyken İnce muhtemelen esas branşı olan fiziği bile hakkıyla bilmiyor. Araya giren onca zaman içerisinde fiziği büyük ölçüde unutmuş olması çok olası. Ama televizyonlarda - Altaylı'nın programında - füzyon biliyorum diğer siyasetçiler bilmiyor diyerek gösteriş yapıyor. Füzyondan ya da fizikten gerçekten bahsettiğini gören oldu mu bilmiyorum ama ben görmedim. Daha geçen gün İnce'nin şu an aday olarak aşağı yukarı siyasi intihar yaptığından ve ne kadar sığ birisi olduğundan söz ediyorduk. Bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155491180

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155495776

Cevap verdiğim sıradan forum kullanıcısı @Torlak Kemal muhtemelen İnce'yi fizik konusunda beşe böler, onla çarpar. Kendisini kültür bilim bölümünden biliyorum. İnce gibi laubali ve büyüklenimci değil. Buna mukabil İnce sanal alemde "overrated" olduğu için anketleri ve başka gerçekleri hiç kale almadan aşırı gazlanıyor. Daha çok popülizm ve pürizmden besleniyor. Ana muhalefet yapısından hoşnutsuz olanlara hitap etmeye çalışıp esasında anlamlı bir alternatif sunamıyor. İnce'nin varlığı - şu anki biçimiyle - çok fuzuli. Bu gidişle %1-3 bandında oy alıp rezil olacak.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Emekliliğinden başka birşey çıkmaz.

Ayrı olarak bu seçim kaybedipte gitmeme-kabullenmeme işleri şuan, ecelini çağırmaktan farksız. Evde zor duran %70'e anlatırlar dertlerini. Biz yaşadıkça da, millet istemedikçe de olmayacak SİYASİ DARBE. Meşruiyeti düşmüş bir yönetime karşı, meşru mücadele hakkımız saklıdır.

• kk nin arkasında kocaman bir chp kadrosu varda ne oluyor? tayyibin adaylığını engelleyebilecek bir kamu baskısı oluşturmaktan aciz. seçim sonrası ysk çıkıp tayyip kazandı der ise chp buna nasıl itiraz edecek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

imce nin kişisel biyografisini oldukça nazik yazmışsın. benim ki alternatifsizlikden bir alternatif oldu

fizyon ve füzyon kelimelerini bilmek ile mantığını bilmek demek olmaz. bende çok fazla kelime biliyorum. misal "vmotion" ama bunun teknik adım ve kodlarını soracak olursan hönk der kalırım.

kusura bakma da KK nın devlet veya siyaset bilgisi konusunda senle hem fikir değilim

heleki oturduğu koltuk.. kişisel bilgi ve görgüsü de maalesef ince kadar bile yok

klasik bir kukla şeklinde konuşma ve hareketleri. çocukların yolda misket bulduğundaki sevinç ve konuşma şekline de sahip. yıllardır kendisine verilen hitabet derslerinde maalesef çok da ileri gidemiyor. buda normal. bende de yok hitabet

ama chp nin kurduğu ittifakın bu ülkeye göreceli bir bir ekonomik rahatlık getireceğini, pkk nın amerika desteği ile ırak ve suriye de yapılanması gibi güçlü hale geleceğini. daha seçim e günler var iken yunanistan ın rahatlığı, hatta isveç in pkk lılara yönelik kanunlardan vazgeçeceği

ki o ittifak içinde zaten eski akp liler var. kk nın bunlar hakkında söylemleri de ortada. şimdi o eleştirdiği ülkeyi batırdığını söylediği kişilere ekonomi ve hukuk u - yönetimi mi devredecek ?

evet. 10 yıl önce soylu rte hakkında söylemleri de ortada ve şuan soylu rte nin sopası durumunda

bunları da görüyorum

ama beni korkutan ekonomik ve sosyal çöküntü değil.

ülke bütünlüğü

ilk iha göklerde iken chp sözcüsünün sözleri hala aklımda.

chp vekillerinin pkk lı cenazelerinde ve davalarında hukuk danışmanlığı yaptığı ortada.

ama bazen de şunu düşünmüyor değilim

bir millet kendi değer ve yargılarını kaybetti ise, bırak vatanına da kaybetsin diye aklımdan geçmiyor değil

yani. yarın chp nin önderliğinde pkk bu ülkeyi parçalamak ve etrafındakilerin höd demesi ile köşesine çekilen bir ülke haline gelecekse.. bırak gelsin diye de düşündüğüm oluyor

özgür ve bir olmak varken, bölücüleri tercih edenler çoğunlukta ise. yapacak edecek birşeyim kalmamıştır

yaşım 53.

çocukluğum fakirlik - dışlanmışlık - yokluk ile geçti

yani yarın yeniden aynı şeyler olduğunda bana çok koymaz bunlar. ben yaşadım biliyorum

ha dersen ki akp de dışlanmadın mı?

dışlandım , hakir görüldüm. hastaneden hala sıra bulamıyorum. kimler nasıl sıra bulup hastaneye gidebiliyor bilemiyorum.

metrobüs e binmeye korkuyorum. toplu taşımada bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gördüğümde sevindirik oluyorum.

ama bir vatanım var diyebiliyordum. ama yarın ki seçimde bir vatanım olabileceğinden şüpheliyim

dar görüşlü olabilir

cahil de olabilir

ön yargılı.. kesinlikle ön yargılıyım

ama bu benim bireyselliğimi hiçe saymana sebeb değil.

bu bana .. troll demen için bir sebeb vermez.

bana şu bu demen için bir sebeb vermez

çünki ben sana o şekilde hitab etmiyorum

ben seni sağ veya sol fikre.. marksist görüşünden yargılamıyorum

15 yıl bir dini grub içinde yaşadım

ama bugün ise; din tacirleri görüldüğü yerde taşlanmalı diyorum

ama seni sol veya sağ görüşünden dolayı sana bir lakab - hitab da bulunmuyorum

eğer sen beni bu ülkenin öz ve öz vatandaşı olarak görüyor isen.

ki suratıma bakan, boyuma ten rengime bakan, benim ırkım ve geldiğim yerden şüphesi olmaz

ve kaç asırdır bu vatanda yaşadığımdan şüphesi olmaz

ama aynı durumu bana farklı hitablarda bulunanlar için söyleyebilir miyiz ?

• foruma girmiş ilk mesajın ile beni eleştirdin mi yoksa övdün mü anlamadım

ATATÜRK ÖLDÜ DOSTUM.. ÖLDÜ.. ÖLDÜRÜLDÜ

keşke onun ölümü bir düşman tarafından olsa idi.

keşke bir cephede kör kurşun ile olsa idi bu kadar gam yemezdim

Atatürk ü ilk vuran inönü oldu. ki kendisi cenazesinde yoktur. hiçbir tarihçi bunun aksini söyleyemez, belge sunamazlar.

sonrasında ile sıra ile iktidara gelmiş gelememiş bu ülke nin batması için kişisel çıkarlarını ön plana çıkaranlar tarafından öldürülmeye devam ediyor

unsuriyetçi biri değilim

çünki üvey annem bir Kürt kızı.

ben Türkmenim. çerkez akrabalarım cerit yakinlerim ve sayısını bilmediğim kürt ve zaza arkadaşım var

BU ÜLKE BENİM VATANIM diyebilen herkesi de gardaşım olarak kabul ederim.

• Tek kelime ile imkansız.

• 2019' da da aynen böyle söyleyen bir sürü tip vardı, seçim sonrası ortadan kayboldular. Şimdi yeni seçimde benzer tipler ortaya çıkıyor. Seçim sonrası yine ortadan kaybolacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 6 Nisan 2023; 17:58:25 >
  • Ne tavşanı yahu...

Şapkadan dinazor çıkartsa artık imkansız.

• akp kaybetti. bunu kabullenemeyen, "ırkçı " olmadığını beyan eden, ana muhalefet partisi ismini, terör örgütü ile bir anmaya çalışan, gizli ak şakşakçılara da, ince gibi, koca bir milletin umudunun önünde engel olmaya çalışanlara da taviz vermeyin.

bütün unsurları ile akp ve yardakçılarına elveda diyeceğiz seçimde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akboyun gizli saklı olanı en pisidir. sinsilik kadar nefret edilesi ne var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gündemi çok geriden takip ediyorsun. Cüneyt Özdemir 7 ay önce söyledi bunları.

Erdoğan Şapkadan Tavşan Çıkarabilir Mi?Hep Gündemyoutube
    #cüneytözdemir #altılımasa #seçim #oy Cüneyt Özdemir twitter hesabından "Altılı Masa kamuoyunun tepkisine bakmadan herkesi çantada keklik görüyor olabilir ama bir dakika arkadaş! Erdoğan'a karşı olan kitleleri kimse kendi istikbali için kullanmaya kalkmasın. Başka bir siyaset de mümkün." sözlerini paylaştı.
    https://www.youtube.com/watch?v=Tmgt9jaVy8I
  • bunu bana niye diyorsun

hemen senin mesajın üstündekilere de söylesene

bu ülkede rte veya kk haricinde seçenek olmadığını iddia edenler çok

ince yi de bölücülükle suöluyorlar

işin garibi ince kendisi için troll mesajları atanların chp içinden olduğunu söylediği anda

bir anda ip ve chp parti binalarına kurşunlar gelmesi

sence çok mu enteresan, bunları rte sevicileri yalakaları mı yapıyor ?

yani bu ülke içinde polis ve akp yalakları haricinde silah taşıyan yok mu ?

o zaman 80 sonrası aniden doğu ve güneydoğu da bir pkk oluşumunu sağlayan ve silahlı çatışmayı tercih edenler.. yoksullukdan öteleştirilmeden bahsedip silahla senin benim askerimi öldüren isimsiz binlerce öğretmeni öldüren kim ?

ve işin garibi 80 ihtilali oldu ülke huzur erdi derken oldu

soğanın patates in 50 lira olmasından mevcut hükümet sorumlu ise 1990 ve 2000 arasındaki fiyat dalgalanmalarından devülüasyonlardan haberin yok

madem chp bu kadar çok sevilen bir grub, daha önce parti içinde hiçbir etkinliği olmayan biri aniden ve tepeden inme parti başkanı oldu ?

daha vasıflı ve tecrübeli parti veya siyaset etikleri olan hiç mi chp li yoktu ?

meclis e rte nin girmesini sağlayan kim

evet gündemi geriden takip ediyorum ama bu bana 50 yıllık geçmiş sağlıyor

sen anlık gündemi anlık olaylar ile değerlendiriyorsun

ben ise 50 yıllık akışı yaşayarak takip ettim

sen ise anlık söz ve olaylar ile gündemi biliyorsun. söylenen sözün geçmişini bilmeden yorum yapıyorsun

sende haklısın.. tüketici toplumu

• O şapkadan enflasyon canavarı çıktı.
    İçerde Tavşanıda yemiştir.
    Boşuna beklemeyin
    Tavşan çıakacak diye

Bunun sebebi aslında chp seçmeni. Ne kadar eleştirselerde akp seçmeninden farkları yok

Partilerinin Atatürk'le bir bağlantısı kalmamasına rağmen oy vermeye devam ediyorlar.

• Seçimde hile yapılabileceğini düşünenleri biraz araştırmaya öğrenmeye davet ediyorum. Yada en garantisi gidin bir partiden müşahit olun. Görerek öğrenin. 97 den beri birçok seçimde hem müşahit hem sandık kurulu üyesi hem de sandık kurulu başkanlığı yaparak görev aldım. Adliyede çuval teslim alımında görevli birçok arkadaşım oldu. Hile yapılabilecek çok küçük noktalar mevcut ki onlarında öngörülmesi çok çok zor. Yani açıkları kullanabilmek için kamu çalışanları haricinde çok büyük bir organizasyona ihtiyaç var.

En kolay hile; ücra köylerde hepsi tanıdık olan sandık kurulu üyelerinin bulunduğu sandıklarda yapılabilir. Hile dediğim de seçmene baskı kurmak anlamında. Seçmen isterse onu da yaptırmaz.

Sonsöz olarak YSK dan bir alıntı yapayım. "Oy verme yerinde bulunan siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitleri ile o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler sandık kurulunun işlerini aksatmayacak şekilde sayım ve döküm işlemlerini izleyebilirler"

https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/Galeri/AfisBrosur/BSandikKurulu.pdf

Gidin saat 17:00 de oy kullandığınız sandıkta sayımı izleyin. Sonrasında sonuçlar açıklanınca YSK nın sitesinden yayınlanan sonuçlarla karşılaştırın.

Erdoğan Şapkadan Tavşan Çıkarabilir Mi?sonuc.ysk.gov.tr
    Sandık Sonuçları ve Tutanaklar
    https://sonuc.ysk.gov.tr

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.