Şimdi Ara

Electrolux EW6F3146EB aldık makine çok sesli...(BOSCH WAT24480TR Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
6.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu 10+ yıllık simens makinemiz bile bundan kat kat daha sessizdi su tahliye pompalaması evin tüm odalarından duyulur sıkmasında yüksek titreme var su alışı bile öbüründen çok sesli forumda tavsiye bir kaç kişi tavsiye ediyor ama ,hiç memnun kalmadık...almayı düşünenlere duyurulur...makine ses bombası...

aeg nin 10 kiloluyla ikiz model herhalde?

edit : davayı kazandık arkadaşlar yerine bosch veya simens alıcaz aradaki farkları yazarım..
    iade edelim bir...

edit:31.05..

Arkadaşlar yeni makinemiz geldi ilk günümüz...İadeyide gerçekleştirene kadarda göbeğimiz çatladı zaten
    O clark clorkkkk cak cak diye patlayıp çalışan tüm evden duyulan su tahliye pompası sesinden üstüne eklenen motor uğultu sesinden kurtulduk bir ohh dedik...acaba tüm yeni makinelermi boyle diye çok korkuyoduk allahtan değilmiş...
    ilerleyen günlerde +- lerini detaylı yazarım...

electronun tek bir + sı var kasa kalitesi..boschta okadar kaliteli bir kasa gözlemlemedim tabi onemli olan içi, dışı değil..

edit : 02.06
    bir arkadaş boshun tutulmuş adamı olduğumu ima etti profiloyla bosch arasında gittik kadın kafası markacılık fanlıyla bosch aldık olay bu...
    merakedene istenen thh sonucunu koyuyım..
    Electrolux EW6F3146EB aldık makine çok sesli...(BOSCH WAT24480TR Alındı)

+- leriyle aradaki farkları yazıyım...çünkü makine bugün bütün gün çalıştı bayram temizliği...
    1.Yıkama esnasında boshda hiç bir şekilde motor sesi duymuyorum bir su sesi çamaşırların düşme çarpma sesi var sadece, electroda vıjjj vıııyyy gibi hafif motor sesi vardı...
    2.Bizim en çok rahatsız olduğumuz ses aşağı koyduğum videoda yansıdığı üzre 5-16 sn arasında boşaltım karışık, motor sesi zonk zonk, clark clurk, clook clook çok yüksek dozajlı ses bu sesi boschda anca çok yakınana gelince çok az seviyede duyuyorum electroda alt üst kat naklen yayın...

3.Sıkma sesinde çok bir ahım şahım fark yok bosch vınnn tiz sayılan diye bir sesle sıkıyor, electroda daha bas uğultu ağırlıklı şekilde, banyo duvarları titremiyor en azından... Boshunda sıkma sesi az diyemem normal sıkmada ses yapmayan makine olduğunu pek sanmıyorum..
    4.electro daha nazik bir şekilde sanki çamaşırı okşayarak yıkıyor,bosch biraz daha haldur huldur dalıyor çamaşıra
    5.bizimkiler elekctronun son donemde yıkamsındanda pek menun değildi çamaşırlar kas katı, sanki iyi yıkanmıyor yumuşatıcılı detarjanlı kalıyor gibi diyorlardı, tabi işin içinde tam olmadığım detayları net soyleyemem..
    6.Su alış sesi boshda kısmen daha az...
    7.Tabi kazan büyüklüğü electroda daha iyi.
    8.titreme boshda daha az electroda çamaşırdan çamaşıra değişsede ara sıra makinenin üstündeki eşyalar horon tepiyordu...

Kendi kanımca electro alt segment ürünlerine yada bu modele ozel daha ucuz segment iç donanım kullanmış .....

Yaşadığım tecrübeleri aktarmak istedim merakedenler için cidden iade süreci zor ve uğraştırıcı o yüzden alırken ürün iyi düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Haziran 2019; 13:3:10 >

• Candoğan bey çok bilgili bir insan, yardımcı olmaya çalışan iyi de bir insan bence.Bunu yıllardır forumu uzaktan her gün takip eden biri olarak diyorum hatta grupta 2012 2013 yılların da yorumlara katılmışlığım da var. Fakat Aeg ve Bosch grubuna inanılmaz sempatisi var bence. Bakın şu konuda bile inanmak istememiş çok gürültülü olduğuna. Ama başlık yerli markalardan olsa direk eleştirmeye kalkardı. En son bozulan çamaşır makinemden sonra Bsh grubu niyetliydim cmg120dtr ve muadillerine Bosch Siemens'teki. Burda Vestel linçlerini görünce hiç aklımda yokken inceledim gittim Vestel aldım evime ilk kez. Vestel Cmi 9710 modelini, iyiki de almışım diyorum. İnanılmaz sessiz ve güzel yıkıyor. Ayak ayarlarını da yaptım titreme, yürüme de olmadı. Foruma eskisi gibi katılsa ve forum da keşke eskisi gibi canlansa
  • Video atma şansınız var mıdır? Bu makinenin pompası Siemens'lerle eşdeğer seste, bazı modellerinden daha sessiz. Su alması da keza öyle. Yumuşatıcı alırken ses olabilir ama yıkamada su alırken sessizdir. Makine su alırken musluğu kademeli olarak kısarak basıncı düşürüp su alma sesini düzeltebilirsiniz. Titreşim konusu için makinenin ayak ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.

Orijinalden alıntı: candogan62

Video atma şansınız var mıdır? Bu makinenin pompası Siemens'lerle eşdeğer seste, bazı modellerinden daha sessiz. Su alması da keza öyle. Yumuşatıcı alırken ses olabilir ama yıkamada su alırken sessizdir. Makine su alırken musluğu kademeli olarak kısarak basıncı düşürüp su alma sesini düzeltebilirsiniz. Titreşim konusu için makinenin ayak ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.
    yok arkadaşım iki kat fark ve nerdeyse tahliye pompasındaki uğultumsu motorumsu ses uykudan uyandırıyor bütün odalardan duyuluyor uğultumsu ses evin heryerinde , 3-4 makine eskittik kullandığımız en sesli makine..ayaklarınıda iyi sabitlendi kontrol ettik dümdüz mermerin üstünde...su alışı bile felaket bugün servis çağırdık gelicekler...3 günümüz...kimse beğenmedi evde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mart 2019; 13:42:46 >

• servis az once geldi 3 yan odadan duyduğumuz(evde büyük) su boşaltma motor sesine sesine normal dedi
    yan saçlarına baıkıyorum incecik saç önü plastik gibi birşey,nerde eski simensin kasa kalitesi..
    hele yerli üretimlerin bosh profilo simens hepsine bakayım dedim mağzada hepsi teneke kutu oyuncak gibi plastik kalitleri 5 kuruş etmez incecik rezillik...
    9kg diyorlar ama 9 kg alaka yok hepsinin kazanları küçük..ince teneke..
    bunuda kasa kalitesi kısmen daha iyi kazanı büyük diye aldık...
    bence eski makinelerinizin bozulmaması için çaba sarfedin eski kalite yok beyaz eşyada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mart 2019; 16:50:16 >

• alt kattan bile sesi rahatlıkla duyuluyor uzak durunsıkma yaparken banyonun duvarları titriyor bağalndığım satış temsilciside bu modelden şikayet olduğunu soyledi ses konusunda...dersin 15-20 senelik hurdalık makine yalıtımı var...parayla rezil olmak boyle birşey herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Mart 2019; 22:47:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: batu25

Parayla rezil olmak derken ciddi misiniz ? Sizin istediğiniz sessizlikteki makineler şuan aldığınız makineden en az 1000 lira daha pahalı.
    3 makine eskittik en sesli bu sıkma yla su boşaltım sırasında duvarları titretiyor o derece deprem etkisi yapıyor? alt kattan bile çalıştığı rahat duyuluyor...ayrıca zangır zangır titriyoda ve servis bunada normal diyor....tüketici mahkemesine veriyoz zaten bir kaç haftaya sonucu yazarım....

tüm yeni makineler boylemi onumu demek istiyon?

10 yıllık simens bunun yanında dut yemiş bülbüle benziyordu... nerden bozuldu eski makinemizden aşırı memnunduk...

+ ha artı servise ıspat için desibel testi istedik, bunun 75 db le alakası yok ıspat istiyoruz dedik kem küm banyoda yankı yapar diyip yemedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Mart 2019; 22:25:9 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Eski makinenin modeli neydi ? 75db yüksek bir ses seviyesi zaten ve bu makinede sessizlikle ilgili bir iddia yok diye biliyorum hatta electrolux grubunun tamamının Bsh grubuna göre sesli olduğunu herkes biliyor. O yüzden sanki yanlış yönlendirilmişsiniz gibi ortalığını yıkmak bana biraz ilginç geldi. Keşke o kadar memnun olduğunuz makineyi yaptırıp kullanmaya devam etseydiniz ya da aynı markayı tercih ederek macera aramasaydınız. Titreşim için ayaklarını sıkma esnasında hassas bir şekilde ayarlamayı deneyin. Bir de eski makine kaç devirdi bilmiyorum ama 1400 devir çok ciddi bir sıkma hızı bundan dolayı yerlerin duvarların titremesi kadar normal bir şey yok üstelik makine 10kg lık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yaptırmayı denedik olmadı zaten beyni bozulmuş eski makine alman üretimi simens 8kg 2008 de almıştık.....valla bizim hanımlar kazan büyüklüğüne takıktı mecbur kaldık diğerleri 9kg diyor ama alaka yok 9 kg le kasalarının kalitesi çok dandik geldi bana yerli üretim bshde, ben ses konusunda araştırma yapmadım kardeşim gitmiş mediamarktta sormuş sessiz çalşıyor demişler sadece sıkma sesini duyarsınız demişler, alaka yok o sesi titremeyi 800 devirde bile yapıyor zaten 1400 ü kullandığımız yok..sadece sıkma değil forumda konudada varmış su boşaltım ile sıkma hafif başlama anı var anlatamam felaket kapıyı kapatsak bile evin heryerinde motorunun uğultusu felaket çok pişman olduk...yarın dava açıyoruz ne 75 db si çok çok üstünde...60 db le çalışan bulaşık makinem var bosch en az 5 kat fark var aralarında...18:00 dan sonra makine açmak imkansız oldu zatem milletin kafasınımı şişircez. işten güçten geliyor herkes..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mart 2019; 13:59:19 >

• yeni aletler hep boylemi yaa, gorenje var bende su almasi, bosaltmasi, sikmasi gurultulu. helede fazla doldurursam gurultu artiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses ile alakalı aşırı hassasiyetinizin olduğunu düşünüyorum. Odalara yayılacak kadar pompa uğultusu, ses bombası gibi tabirler çok abartılı geldi bana. Bu cihaz normal şartlarda gürültü problemi olan bir cihaz değil çünkü.

Şikayetinizi gösteren video ekleme şansınız varsa yorum yapabilirim.

Forumdakilere fikir vermesi adına muadil makinenin videosunu ekliyorum. Electrolux versiyonunu bulamadım/çok detaylı bakamadım.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    hocam cep telefonuyla çekimler epten yanıltıcı ben zaten donancıyım yani herkesin tiz bas kullandığı ses kartı auido effect programı farklı chipi farklı ses ler hormonik turşu oluyor yani çekimlerde gerçekçi değil benim az duyduğumu sen çok duyarasın yada tam tersi biraz tizin açıksa anca su sesi duyarsın ama ben duymam falan filan...
    en büyük sıkıntımız su boşaltmaya başladığı an ile sıkmaya hafif başladığı an yataktan zıplatıyor o derece...yıkaması sessiz güzel ona laf yok..sanki forumda açılan konu gibi olay ...
    https://forum.donanimhaber.com/aeg-electrolux-almayin-aldirtmayin--135414788

buna benzer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Mart 2019; 13:7:41 >

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    ha artı bağlandığım satış temsilcisi bile bu seriden ses konusunda şikayet olduğunu ve iade olaylarının olduğunu kabul etti kendi ağzıyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Mart 2019; 13:10:34 >
    üstte yazdım git video çekmek problem değil ama herkesin donanımı ve yazılımı farklı herkes farklı duyacak herzleri foruma video koyup ses koyup paylaşmak kadar saçma sapan birşey yok zeten..donanımına ekli dobly effect vardır sıkma sesini dağlar devriliyor gibi duyarsın kullağında yani yanıltıcı okey hadi güle güle...
    bağlandığım satış temislcisi bile kabullendi sen etmesende olur
    iade etmiş bir kaç müşteri..
    gerçek sesi duyman için evime gelmen lazım oda zor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Mart 2019; 13:19:33 >

Orijinalden alıntı: kerimcem

hocam cep telefonuyla çekimler epten yanıltıcı ben zaten donancıyım yani herkesin tiz bas kullandığı ses kartı auido effect programı farklı chipi farklı ses ler hormonik turşu oluyor yani çekimlerde gerçekçi değil benim az duyduğumu sen çok duyarasın yada tam tersi biraz tizin açıksa anca su sesi duyarsın ama ben duymam falan filan...
    en büyük sıkıntımız su boşaltmaya başladığı an ile sıkmaya hafif başladığı an yataktan zıplatıyor o derece...yıkaması sessiz güzel ona laf yok..sanki forumda açılan konu gibi olay ...
    https://forum.donanimhaber.com/aeg-electrolux-almayin-aldirtmayin--135414788

buna benzer..
    Link verdiğiniz konuda çamaşır makinesine dair bir ses şikayeti yok?

Bence bu kadar mübalağa ile anlattığınız bir ses konusu varsa cep telefonu kaydı ile tespit edilebilir; en azından fikir verebilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.