Şimdi Ara

Bosch WAT24480TR Çamaşır Makinesi Su Alma Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• (Videoyu çevirmeyi beceremedim)

Arkadaşlar çamaşır makinem bir süredir zaman zaman arıza veriyor, ses çıkartıyor ve o esnada ekranda bu simge beliriyor. Daha sonra geçiyor ve normal sıkma süreci ile yıkamayı bitiriyor.

Kullanma kılavuzuna baktığımda bu arıza göstergesinin su alımında bir problem olduğunda ortaya çıktığının belirtildiğini gördüm.

Bunun üzerine bugün su aldığı hortumu açarak iki tarafında da filtrelerine baktım anca bir tıkanma falan göremedim.

Ayrıca makineyi takip ettiğimde, hatta video da gözüküyor, su alımında bir problem yok, su alıyor.

Garantisi devam ediyor ancak şu salgın günlerinde eve yabancı çağırmaktan açıkçası biraz imtina ediyorum.

Bu hususta bir tavsiyeniz olabilir mi acaba? Daha önce başına gelen oldu mu?

• Kronik su akış sensörü arızası bu. Makinenizin miktar otomatiğinin doğru çalışmamasına sebep olabilir yani. Pratikte yıkamada ve program akışında sorun olmaz ancak makineniz genelde alınması gereken maksimum su seviyesiyle yıkama yaparak çalışır. Uzun vadede su faturanızı etkiler. Şayet garanti kapsamında ise cihazınız servise ücretsiz onartabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ek olarak, kronik demişsiniz bu modelin bilinen ve sürekli yaptığı bir arıza mıdır bu? Yani şimdi yapıldığı taktirde yeniden yaşamamız olası mı?
    Tekrar yaşamazsınız diye düşünüyorum ancak 2-3 yıl öncesinde alınan birçok bosch çamaşır makinesinde bu arıza meydana gelmişti. Hem etrafımda kullananlardan hemde forumda kullananlardan çok duydum o yüzden kronik arıza dedim. Muhtemelen bir daha yaşamazsınız tabi ventillere aşırı basınç yüklememekte de fayda var. İyi akşamlar...
  • Merhaba aynı cihazla aynı sorunla 1 hafta önce karşılaştım. Eğer su girişinde manyetik kireç filtresi var ise ömrünü tamamlamıştır muhtemelen yok ise makinenizin hortum bağlantılarını kontrol edin kırmızı valf gibi bir kısım var kireçle tıkalı olabilir. İğne deliği kadar boşluktan da geçse su makina su çeker ama basınçtan dolayı hata verir.

Su aldığı borunun iki ucunu da açıp filtreleri temizledim hocam, zaten birikinti falan da yoktu. Hortumu da kontrol ettim onda da bir sorun yok. Servis randevusu alacağım. Bu hafta alacaktım ancak yasak geldi. Muhtemelen haftaya. Cihaz henüz 2 yıllık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacala -- 21 Nisan 2020; 13:38:25 >

Bugün servis geldi ve garanti kapsamında "su alma ventili" denen parçayı değiştirdi.

10 dakikada işlem bitti ve sorun çözüldü.

Bilgi paylaşan, tavsiyede bulunan arkadaşlara tekrar teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.