![]() CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kuraklık nedeniyle mısır ve arpadaki verim kaybının yem ithalatının katlanmasına neden olacağını, bunun da ekmek, makarna, bisküvi ve et gibi ürünlere büyük bir zam olarak yansıyacağını ifade etti. Ekmek, makarna, et, bisküvi... Büyük zam kapıda Türkiye'yi kasıp kavuran kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde büyük verim kaybı yaşanıyor. Buğday, arpa, mısır ve kırmızı mercimekte durumun çok kötü olduğunu söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, piyasada yaşanacak açığın milyonlarca tonluk ithalatla doldurulacağını belirtti. Kuraklığın dünya genelinde de yaşandığını ifade eden Gaytancıoğlu, ithalat fiyatlarının da katlanarak arttığını kaydetti. Ayrıca mısır ve arpadaki verim kaybı nedeniyle yem ithalatının da katlanacağını vurgulayan Gaytancıoğlu, ekmek, makarna, bisküvi ve et gibi ürünlere büyük bir zammın kaçınılmaz olduğunu aktardı. Sözcü'de yer alan habere göre İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kuraklığın sert yaşandığını anlatan Gaytancıoğlu, Şanlıurfa'ya giderek arpa üreticisi çiftçilerle görüştüğünü dile getirdi. Gaytancıoğlu, “Arpanın samanı yok. Ürünler dolmamış, ocak ve şubatta yağış olmadığı için bitki beslenememiş. Çoğu üretici dekar başına 17-20 TL olan biçerdöver parasını ödeyemeyecek. ‘En azından tohum alayım' diyorlar ama o da çıkmıyor. Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Karaman, Konya'da da kayıplar var. Kayıp yüzde 50'yi buluyor” dedi. detay Esnafa hibe desteğinde başvuru detayları belli oldu Gübre, mazot ve tohum maliyetlerinin çiftçinin belini büktüğünü söyleyen Gaytancıoğlu, kuraklıktan dolayı ürün de olmayınca çok zor duruma düştüklerini ifade etti. Gaytancıoğlu, çiftçilerin tarlalara hayvanları salmaya başladığını kaydetti. Kuraklık nedeniyle yaşanacak ürün sıkıntısına karşı hükümetin bir an önce harekete geçmesi için çağrıda bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçilere kredi değil doğrudan karşılıksız nakdi destek verilmesi gerektiğini söyledi. Sulama yapılan arazilerde ikinci ürün ekilebildiğini, ancak bunun için tarlaların en az 4 kere sulanması gerektiğini anlatan Gaytancıoğlu, buradaki üreticilere su ve elektriğin ücretsiz verilmesinin şart olduğunu vurguladı. https://www.birgun.net/haber/ekmek-makarna-et-biskuvi-buyuk-zam-kapida-345891 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekmek, makarna, et, bisküvi... Büyük zam kapıda

-
-
hepsi x2 olsun gram umrumda değil.
-
İyi iyi insallah her seye daha çok zam gelir bu tepkisiz toplum hak ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Umarım gerçektir. Nedense çok mutlu oldum.
bu millete koymaz. alım gücü aşırı yüksek. güncellemelerden etkileneceğimizi düşünmüyore.
-
Mazota 67 kuruş zam geldi ya ne olacaktı
Makarna ve ekmek en çok malum partiyi üzer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
halkımız Zam seviyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben zamlardan mutlu oluyorum samimi söylüyorum. Malum şahsa yıllardır oy verenlerin geçim sıkıntısı çektigini görmek en büyük keyif.
Zaten sürekli zam geliyor... ya gramaj düşüyor ya da haftada bir fiyatları arttırıyorlar. Bilmediğimiz bir şey söyleyin
Üzülmüyorum artık.
İğneden ipliğe her şeye zam gelirken hâlâ Ayasofya yı cami yaptı Allah razı olsun,gavurlar kıskanıyor diyenleri gördükçe aksine daha çok zam gelsin istiyorum.
2 kuruş asgari ücret ile karın tokluğuna yaşayıp,çocuğu bir şey istediği zaman yüzünü yere eğenler maşallah kendi arabamızı yapacağız,aya gideceğiz diye önümüzü kesmeye çalışıyorlar diyenleri gördükçe daha da mutlu oluyorum 🙏👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hükümetin de suçu var da insanların direkt nasıl bunu siyasete bağladığını anlamadım. Küresel ısınma, kuraklık bir gerçek arkadaşlar. Akp gidecek kuraklık, verimsizlik devam edecek. Sizin çocuklarınız onların çocukları bunu daha kötü deneyim edecek. Dünya çok kötü yerlere gidiyor. Yakında sınırlı su kullanımı, yiyecek tüketimi gibi şeyler bile görebiliriz. Tarım çok zor durumda
Bir süredir güncelleme verilmiyordu, gelsin bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Mayıs 2021; 11:43:44 >
Yalnız bizim bu durumda olmamızın nedeni "kuraklık" değil.Dünyada neden bu tür sorunlar yok ? Sorunu iyi görmek ,okumak lazım
Gider ayak delik deşik etsinler milleti.
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Yalnız bizim bu durumda olmamızın nedeni "kuraklık" değil.Dünyada neden bu tür sorunlar yok ? Sorunu iyi görmek ,okumak lazımZamanında okumuştum;
Çiftçiye çok hızlı olgunlaşan tohum veriyorlar.
Çok hızlı olgunlaştığı doğru ama eski tohumdan asıl farkı sapının kısa olması.
Sap kısa olunca tabi saman olmuyor. Saman olmayınca mecburen saman ithalatına başlanıyor.
Biçer döverler de hep yüksek biçim, o kısa saplarda tarlada kalıyor tabi.
Sebep sonuç ilişkisi kuramayanların işi maalesef.
Ohhh bas hepsine güzel bi x3
Neyse millet zammi düşünürken dünkü olayı unutur
Sonuç yine aynı: Bas ampüle muğa...
Her kaleme günlük zam geliyor yetmiyor gramaj düşürülüyor oda yetmiyor kalite ayaklar altında sürünüyor üç kuruşluk mal geliyor 30 kuruşa . Bunu görmek anlamak için okumaya gerek yok halıya çok iyiyiz diyenler var bir yerden bir dolap çeviriyorlar sanırım buz iki kişi çalışıyoruz ev kıta değil ama herşeyi istediğimiz gibi rahat rahat satın alamiyoruz gıda üzerine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kero stok yaptın mı lan
![]() Seversin sen peynirli makarnayı ejderya suyu ile gömmeyi ![]() |
Üzülmüyorum artık.
İğneden ipliğe her şeye zam gelirken hâlâ Ayasofya yı cami yaptı Allah razı olsun,gavurlar kıskanıyor diyenleri gördükçe aksine daha çok zam gelsin istiyorum. 2 kuruş asgari ücret ile karın tokluğuna yaşayıp,çocuğu bir şey istediği zaman yüzünü yere eğenler maşallah kendi arabamızı yapacağız,aya gideceğiz diye önümüzü kesmeye çalışıyorlar diyenleri gördükçe daha da mutlu oluyorum 🙏👍 |
hepsi x2 olsun gram umrumda değil. |
Ben zamlardan mutlu oluyorum samimi söylüyorum. Malum şahsa yıllardır oy verenlerin geçim sıkıntısı çektigini görmek en büyük keyif.
![]() |
Mazota 67 kuruş zam geldi ya ne olacaktı
Makarna ve ekmek en çok malum partiyi üzer |
Benzer içerikler
- evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli
- reisten sonra kim gelecek
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- dost koleji hangi cemaat'in
- togg ortakları
- eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
- türk telekom numara değiştirme
- apple zam
- en iyi hava durumu uygulaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X