bizimkiler diyor makine sabaha kadar kalıyor.çok ses çıkarıyor elektrik çok gelirse diye...
750 watt silverstone marka psu var pcde.
gece dl ye bırakıyorum başka da bi işlem yapmıyor.rolantide o kadar harcamaz diye düşünüyorum.fanların devirini de düşürüyorum.38 ytl elektrik faturası geldi.ama tabi bunun nekadarı pcye ait bilemem.
işlemci de core2duo e6700 o da çok yakmayan bir işlemci.
Boştayken işlemci %1 lerde çalışır ekran kartı sadece fanı çalışır anca hd harcar oda toplam 50 watt etmez hepsi Tabi bunlar monitör kapalı olarak bizim evde her ay en az 50 falan geliyorAkvaryum falan var buzdolabı bilgisayar sabahtan akşama kadar açık televizyonuda annem markete gitse bile kapatmıyor.
klima da geliyor artık kaynar gider pc arada
sırf download icin dandik bir makina -monitor da iş görüyor.bendeki celeron 1000.atıyorsun kullanılmayan bir odaya unutuyorsun.herhalde normal bir tv kadar yakıyordur.
download için internet bağlantını yükseltirsen, bilgisayarını daha az açık tutmuş olursun hemde daha hızlı iş görmüş olur. Hemde zaman kazanıyorsun fena mı? Tabi 4mbit kullanmıyorsan bu cümlelerim geçerlidir.
fazla yakmaz 1 kilowatt elektrik kdv dahil 16 Kuruş.
Gelen faturada tutar/harcanan elektrik işlemini yaptım bu sonuç çıktı
bilgisayar bekleme konumundayken en az enerjiyi harcıyo olmalı bu durumdayken acaba indirilebiliyio mu?
Evdeki elektronik eşyalar içinde en az yakan biridir PC...
Core2 duo yada celeron işlemcilerin az elektrik tükettiği bir gerçek ancak bunu "pc en az elektrik tüketen cihazdır" olarak genellemek çok da doğru değil. Dualcore işlemcimin 115-135 watt arası bir tüketim değerine sahip olduğunu düşününce sadece gece downloadunda bile olsa faturaya epey bir katkısı olduğunu biliyorum.Athlon 2000 işlemcili diğer pc yi birkaç aydır download için kullanmıyorum elektrik faturmada 10 liralık bir düşüş olduğunu gördüm.Aylardır 24 saat açık bir makinaydı.Kablo internetten sonra sanırım bir router a ihtiyacım var.
quote:
Orjinalden alıntı: ultrAslan-45
bilgisayar bekleme konumundayken en az enerjiyi harcıyo olmalı bu durumdayken acaba indirilebiliyio mu?
bunu icat edenin heykelini dikerler.
quote:
Orjinalden alıntı: Alfredo
download için internet bağlantını yükseltirsen, bilgisayarını daha az açık tutmuş olursun hemde daha hızlı iş görmüş olur. Hemde zaman kazanıyorsun fena mı? Tabi 4mbit kullanmıyorsan bu cümlelerim geçerlidir.
1 mbit ile 4 mbit arasında 40YTL fark var. fakat pcyi 7/24 açık bıraksa da bu kadar elektrik yakmaz.. yani eğer 1 mbit kullanıyorsa 4mbit almak sırf elektrikten tasaruf için mantıklı değil.. tabi 4 kat fazla indirir şimdikinden orası ayrı
quote:
o zaman download olmuyor
benim internet hızım 256 kb neyse dowlan yaparsam uzun sürüyor oyüzden bilgisayarda. başka işim yoksa monitörü kapatıyorum hoparlörüde kapatıp dowland yapıyorum. birazda olsa enerji tasarrufu yapabiliyorum.
Benim her gece sabaha kadar açık olmasına rağmen ortalama 25-30 ytl arası geliyor. Gün içinde kullandıklarımıda unutmamak lazım
pc hic yakmazki monitor kapalı olduktan sonra
quote:
Orjinalden alıntı: sefotak
quote:
bunu icat edenin heykelini dikerler.
Asus anakartlardan bazıları (mesela P5B) bunu destekliyor... AI Nap gibi bir özellikti sanırım.. siteden detaylarına bakabilirsiniz
9 aydır bilgisayar hiç kapanmadı. Pardon bilgisayar nasıl kapatılıyodu. Fazla yakmaz downloada devam
ben neredeyde 2 aydır pcyi hiç kapatmadım gece download yapıyo gündüzde ben işimi yapıyorum ve hiç bir şey olmadı pcye
bende laptopda yapıyom acaba benimki ne kadar yakar