Şimdi Ara

Doğal vücut geliştirme tam olarak nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • natural bodybuilding olarak geçiyor; nedir bu tam olarak anlamadim. protein tozu amino asit hapi vb. kullanmadan yapilan vucut mu yoksa sadece steroid basmadan yapilan vucut mu biri aciklayabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğal Vücut Geliştirme Tam Olarak Nedir?

Doğal vücut geliştirme, performansı artırmak için steroidler veya diğer performans arttırıcı ilaçlar (PED'ler) kullanılmadan kas kütlesi ve gücünün geliştirilmesi uygulamasıdır.

Natural Sporcular

Doğal sporcular, herhangi bir PED kullanmadan yarışan sporculardır. Dolayısıyla, "natural" terimi sporda ilaç kullanımıyla ilişkili değildir. Bunun yerine, sporda yasaklı madde kullanımından uzak durmayı ifade eder.

Doğal Vücut Geliştirmenin Amacı

Doğal vücut geliştirmenin amacı, dengeli bir diyet, düzenli egzersiz ve yeterli dinlenme yoluyla kas kütlesi ve gücü kazanmaktır. Bu yaklaşım, şişkin veya yapay bir görünüm elde etmeye çalışmaktan ziyade sağlıklı ve sürdürülebilir bir fizik hedeflemektedir.

Doğal Vücut Geliştirme İlkeleri

Doğal vücut geliştirme, aşağıdaki ilkeler üzerine kuruludur:

• Progresif aşırı yük: Kasların büyümesine ve güçlenmesine neden olmak için zamanla egzersiz direncinin kademeli olarak artırılması.
    • Yeterli protein alımı: Kas onarımı ve büyümesi için gereklidir.
    • Tam dinlenme: Kasların iyileşmesi ve büyümesi için yeterli dinlenme süresi.
    • Sabır ve tutarlılık: Doğal vücut geliştirme zaman alır ve sonuçları görmek için sürekli çaba gerektirir.

Fitness'ta Natural Ne Demektir?

Fitness bağlamında "natural", PED'ler kullanmadan antrenman yapan veya yarışan kişileri ifade eder.

Sonuç

Doğal vücut geliştirme, sağlıklı ve dengeli bir yaklaşımla kas kütlesi ve gücü kazanmayı amaçlayan bir uygulamadır. PED'lerden kaçınarak, doğal vücut geliştiriciler sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürürken fiziksel hedeflerine ulaşmayı hedeflerler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Insaat isciligi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

Insaat isciligi olabilir.

bilgi istedim neden dalga geciyosun steroid basip kendini vucut gelistirmeci zannedenlerle dalga gec git

• Gayet ciddiyim ben ama ?
    Dogal vucut gelistirme demissin yanlis okumadiysam ?
    Bilincli vucut gelistirme degil yani.
    Insaat isciligide boyle bisey.
  • quote:

Gayet ciddiyim ben ama ?

he tamam o zaman dogal vucut gelistirme oyle bir sey degil youtube'a natural bodybuilding yazin izleyin cok estetik vucut yapmis olanlar var. baska bisey yani dogal derken normal spor yapiyolar ama beslenme konusunda bi farklilik var sanirim iste ben de ogrenmek icin sordum cevap gelir birazdan

• quote:

Gayet ciddiyim ben ama ?

evet arkadaş kısmen haklı,
    inşaat işçilerinin vücudu "doğal" olarak gelişiyor, ancak tabi bunu spor olsun diye yapmıyorlar
    vg yapanlar ise vücutlarını geşitirmek için çeşitli aletler,ağırlıklar vs kullanıyor,bu doğal değil aslında

senin sorun tabi inşaat işçileri ile ilgili değil
    doğal vücut geliştirme sadece günlük besinlerle alakalı bir durum diye düşünüyorum,yani besin takviyesi bile almadan yapılan

• Hmm...Simdi dedigin gibi baktim ve ogrenmis oldum. Cok tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Gayet ciddiyim ben ama ?

evet arkadaş kısmen haklı,
    inşaat işçilerinin vücudu "doğal" olarak gelişiyor, ancak tabi bunu spor olsun diye yapmıyorlar
    vg yapanlar ise vücutlarını geşitirmek için çeşitli aletler,ağırlıklar vs kullanıyor,bu doğal değil aslında

senin sorun tabi inşaat işçileri ile ilgili değil
    doğal vücut geliştirme sadece günlük besinlerle alakalı bir durum diye düşünüyorum,yani besin takviyesi bile almadan yapılan

• Doğal vücut geliştirme diye birşey yoktur. O gördüğün vücutların hepsinde özel destekler mutlaka vardır. Eski çağlarda insanlar bütün ihtiyaçlarını bedensel güçleriyle sağladıkları ve doğal beslendikleri için eski çağlarda doğal vücut geliştirme olabilir ama günümüzde bu imkansız. İnsanların çoğu egoları gereği yalan söyleyerek hiçbir destek almadığını söylerler bunlara inanma.
  • Natural body building diye hormonal ilaçlar yani steroidler kullanmadan yapılan vücut geliştirmeye denir. Protein tozu, amino asit vs. şeyler gıda takviyesidir hormonal ilaç değildir. Fakat piyasada pek çok natural body builder olduğunu iddia eden hormon bombası dolaşıyor.
    Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 12 Ocak 2013; 21:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Natural body building diye hormonal ilaçlar yani steroidler kullanmadan yapılan vücut geliştirmeye denir. Protein tozu, amino asit vs. şeyler gıda takviyesidir hormonal ilaç değildir. Fakat piyasada pek çok natural body builder olduğunu iddia eden hormon bombası dolaşıyor.
    Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

tamam besin takviyeleri ilaç değil,stereoid değil ama konu doğal vg ise bence bunlar da kullanılmamalı,
    sonuçta bcaayı,kreatini vs ayrıştırılmış olarak alıyorsun,ne kadar doğal bu sence......

besin takviyelerine karşıymışım gibi bir anlam çıkmasın besin takviyelerini en çok savunanlardan biri benimdir, konu gereği böyle yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Doğal vücut geliştirme diye birşey yoktur. O gördüğün vücutların hepsinde özel destekler mutlaka vardır. Eski çağlarda insanlar bütün ihtiyaçlarını bedensel güçleriyle sağladıkları ve doğal beslendikleri için eski çağlarda doğal vücut geliştirme olabilir ama günümüzde bu imkansız. İnsanların çoğu egoları gereği yalan söyleyerek hiçbir destek almadığını söylerler bunlara inanma.

neden imkansiz olsun anlamiyorum. dogal besinlerle, takviye bile almadan vucut gelistirmek imkansiz diyorsunuz? yapanlar var ama yani neden yalan olsun ki

• quote:

quote:

Natural body building diye hormonal ilaçlar yani steroidler kullanmadan yapılan vücut geliştirmeye denir. Protein tozu, amino asit vs. şeyler gıda takviyesidir hormonal ilaç değildir. Fakat piyasada pek çok natural body builder olduğunu iddia eden hormon bombası dolaşıyor.
    Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

tamam besin takviyeleri ilaç değil,stereoid değil ama konu doğal vg ise bence bunlar da kullanılmamalı,
    sonuçta bcaayı,kreatini vs ayrıştırılmış olarak alıyorsun,ne kadar doğal bu sence......

besin takviyelerine karşıymışım gibi bir anlam çıkmasın besin takviyelerini en çok savunanlardan biri benimdir, konu gereği böyle yazdım

evet, her ne kadar takviye besinlerin zarari olmadigi savunulsa da zarari oldugunu dusunuyorum. dogal vucut gelistirmecilerin bunlari kullanmadigini tahmin ediyorum bizzat tanidigim biri var yani kullanmadigina eminim cok da iyi vucudu var suan yarismalara hazirlaniyo.

• İşini bilen supplement kullanmadan bile gelişebilir fakat oldukça zahmetli olur, günde 5-6 öğün yemek yemek. yemekden ziyade onları hazırlamak yokmu ah ahh
  • quote:

Orijinalden alıntı: FightTheSystem

quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Doğal vücut geliştirme diye birşey yoktur. O gördüğün vücutların hepsinde özel destekler mutlaka vardır. Eski çağlarda insanlar bütün ihtiyaçlarını bedensel güçleriyle sağladıkları ve doğal beslendikleri için eski çağlarda doğal vücut geliştirme olabilir ama günümüzde bu imkansız. İnsanların çoğu egoları gereği yalan söyleyerek hiçbir destek almadığını söylerler bunlara inanma.

neden imkansiz olsun anlamiyorum. dogal besinlerle, takviye bile almadan vucut gelistirmek imkansiz diyorsunuz? yapanlar var ama yani neden yalan olsun ki

Birincisi o kadar doğal besinler artık günümüzde yok. İkincisi takviyesiz ileri seviye vücut geliştirme imkansızdır çünkü kilonun 2 katı protein alman gerekir, ortalama 80 kilo birisi 160gr proteini nasıl alacak bana bir diyet listesi hazırlar mısın? Hatta ileri derecede olanlar için bu rakam 2.5gr çıkıyor. Ayrıca başlığı doğal beslenme ile vücut geliştirme olarak düzeltirsen daha doğru olur benim anladığım kadarıyla senin söylemek istediğin bu. Neyse konuya dönersek bana günlük 160 gr proteini ortalama bütçeli, hergün iş veya okula giden birine göre diyet hazırlayın hazırlayabiliyorsanız? Kaldı ki bunu hazırlasanız bile oradaki besinlerden doğal olmayan bir sürü besin çıkar. Örneğin %100 yazan meyve sularında bile bir sürü doğal olmayan aromalar kullanılıyor en basitinden örnek.

• quote:

quote:

Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

Siz olaya mantıksal yaklaşıyorsunuz, ben natural vg denen şeyin tanımını yaptım. Bu camiada natural denen vücut geliştirme hormon kullanmadan yapılan oluyor. Değilse doğal lafı geçiyor diye doğadaki kütükleri bar olarak kullanmaya kadar işi çekersiniz ki bu forumda bunu savunanı gördüm

• quote:

quote:

quote:

Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

Siz olaya mantıksal yaklaşıyorsunuz, ben natural vg denen şeyin tanımını yaptım. Bu camiada natural denen vücut geliştirme hormon kullanmadan yapılan oluyor. Değilse doğal lafı geçiyor diye doğadaki kütükleri bar olarak kullanmaya kadar işi çekersiniz ki bu forumda bunu savunanı gördüm

hocam o zaman bu sporun ne anlami kaliyor yani bu hormonlarin cok zararli oldugu tartismasiz bir gercek. ben bu spor saglikli olmak ve estetik gorunmek amaciyla yapiliyor sanirdim.

• quote:

hocam o zaman bu sporun ne anlami kaliyor yani bu hormonlarin cok zararli oldugu tartismasiz bir gercek. ben bu spor saglikli olmak ve estetik gorunmek amaciyla yapiliyor sanirdim.

Bu forumda gördüğün vücutcuların %99 u doğal zaten. Profesyonel olarak bu işle uğraşanlar, yarışmalara hazırlananlar değişik kürler kullanıyor. Sen kafanı oraya takma, doğal yoldan da gayet güzel bir vücut yapabilirsin. Tabi en az 3-5 sene verip özenle beslenmeli, antrenman disiplini oturtmalısın. (3-5 seneyi kendi açımdan güzel bir vücut yapabilmek için söyledim, kimisi bana göre cılız olan vücutlara güzel diyor beğeniyor. Öyle bir görüşün varsa 1-2 sene de gayet yeterli.)
  • quote:

Misal Tuan abimiz,

bu dh tüp yine bozulmuş

Doğrusunu yazmış yukardaki.

Steroid ve hormonları etkileyecek ilaçlarla- ek gıda dışardan alınan basit kas yapımına 1 gram katkısı olmayan takviyelerle karıştırmayalım.

Lazar angelov, rob riches gibi adamlar natural olduğunu söylüyor. Bu tabiki doğru değil. Artık popüler ve bu işten para kazanmak isteyen herkes 'kağıt üstünde' natural badici olmak zorunda. Yoksa millet sana sadece steroidle 1 ay yapmışsın gözüyle bakar, dışarda kötü bir imaj oluşur ve sponsor bulamazsın. Yani yalan da olsa natural bodybuilderciyim demenin çok avantajı var.

• quote:

quote:

Bu forumda gördüğün vücutcuların %99 u doğal zaten. Profesyonel olarak bu işle uğraşanlar, yarışmalara hazırlananlar değişik kürler kullanıyor. Sen kafanı oraya takma, doğal yoldan da gayet güzel bir vücut yapabilirsin. Tabi en az 3-5 sene verip özenle beslenmeli, antrenman disiplini oturtmalısın. (3-5 seneyi kendi açımdan güzel bir vücut yapabilmek için söyledim, kimisi bana göre cılız olan vücutlara güzel diyor beğeniyor. Öyle bir görüşün varsa 1-2 sene de gayet yeterli.)

aynen oyle. bana da hacimli vucut guzel gelmiyor manken vucudu denen sizin ciliz diye tabir ettiginiz vucut daha estetik bence

sorumun cevabini almis oldum saygilar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.