Şimdi Ara

İphone neden daha farklı-havalı? Nedir bunun psikolojik sırrı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bir art niyetim veya saçmasapan iphone mu bilmem ne marka mı falan kıyas amacım olmadan soruyorum.

Açıkcası işin psikolojik yönünü çözmeye çalışıyorum.

Şimdi mesela ilk kez gördüğüm bir kişide samsungun en güncel modeli s9 olsun, diğerinde iphone 5s olsun. Direk olarak iphone kullanan kişi sanki daha zengin, daha zevkli, daha farklı bir algı oluşturuyor bende.

Sadece bende de değil, çevremde de gözlem yaptım, hemen hemen herkeste aynı etki oluşuyor.

HTC-SAMSUNG-HUAWEİ-LG vs vs iphone dışında kalan bu markaların cihazları 3-4 bin lirada olsa bir ceo nun, bir mercedes-bmw kullanıcısnın elinde 600 liralık iphone 5s bile normal dururken diğer markalar sırıtıyor gibi..

Yazdıklarımın amacını bile daha anlamadan şekilci-şükülcü, yok sistem bilmemneyi falan gibi saçmasapan ezbere yorum yapacaklar dışında işin psikolojisini çözebilmiş arkadaşlardan cevaplar bekliyorum..

• Android de kendi yazilimimi kendim topluyordum oncesinde java ve symbian gecmisim var. Wireless olmayan telefonlarda bluetooth ile internete girmeyi ben buldum ulkemizde hatta konusu mevcut forumda.

Ama anladim ki hepsi bosmus. iOS yeterince hizli ve stabil ustelik oldukca kullanisli. iPhone larda kamera ve ses kalitesi de gayet iyi. Ayrica ikinci elde fiyatlari dusmuyor. Android alinca parami cope atmisim gibi hissediyorum.

Neden iPhone almayayim..
    Şöyle bir durum var,

Android işletim sistemli telefon üreticileri patates baskı yapar gibi telefon üretiyorlar. Apple ise sadece bir model üzerinden gidiyor ve satış rakamları ve fiyatı rakiplerine göre çok yukarıda.

Örneğin, Apple geçen yıl iPhone 8 ve iPhone X i piyasaya sürdü. Sadece 2 model. Bunuda ilk defa yaptı zaten. Daha önceki serilere bakın her yıl bir model çıkartır ve devam ederdi. Son 1-2 yıl istisna, büyük ekran isteyenlere plus modellerini veya SE modellerenini piyasaya sürmeye başladı. Rakiplerine bakalım, mesela herkesin elinde olan Samsung, samsang artık alfabede harf bırakmadı model ismi verirken zorlanıyor olmalılar ki model isimlerine artık 2016-2017-2018 gibi yıl isimlerini eklemeye başladılar.

Yani özetle millet iPhone alacağım diye düşündüğünde seçenek az ve kafasını karıştıracak çeşitlilik yok. Alıyorsan sadece bu var deniliyor tabiri caizse. Ama Samsung alayım derseniz, A3-A5-A6-A7-A8-C5-J7-J7prime-Grand Prime-Core-S Serisi- Note Serisi-On5-On7 ... hangisini alacağını şaşırıyor insan.
    2007 yılında ilk iPhone modelinin tanıtılmasıyla beraber insanların çok büyük dikkatini çekti. Çünkü o dönemde üretilen tüm telefonlardan farklı gözükmesiyle ortamlarda iPhone kullanıcıları dikkat çekmeye başladı. Elinde tutuğun telefonun arkasındaki o küçük logo ile kolaylıkla bu cihazın bir iPhone olduğu ortadaydı. Daha öncesinde ise Apple markası piyasaya çıkarmış olduğu ürünler ile insanların güvenini kazanmıştı. Böylelikle iyi bir geçmiş ve reklam çalışmalarıyla olumlu etki yarattılar. Yıllar içerisinde de işletim sistemi, mağazada yer alan uygulamalar, malzeme kalitesi, teknik servis, uzun ömürlü kullanım sunmasıyla insanları daha da kendilerine bağladılar. Böyle ince detaylara dikkat eden tüketiciler yıllar içerisinde tercihlerini değiştirmemişlerdir. Günümüzde insanların bilinçli bir tüketici olmadıkları için; herkes aldıysa bir bildiği vardır ya da pahalı olan her zaman iyidir yahut ulaşılmaz gibi görünen ürünün cezbetmesiyle ülkemizde satış rakamları yüksek bir cihaz olmuştur.
  • Apple yıllarca insanlarda bu algıyı oluşturmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple reklamlarıyla böyle algı oluşturdu Ünlü tv programlarında-dizilerinde herkesin elinde iPhone ve biliyorsun dizilerde hep zenginlik ön planda bundan bağdaştırılıyor. Bir de bir tane yabancı yönetmen yeni filmini tamamen iPad ile çekmiş çok beğenilmiş. Farkında olmadan işliyor bize adamlar nereye yatırım olacağını iyi biliyor boşuna mı o kadar AR-GE yatırımı yapıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz böyle ya da biz böyle düşünüyorsak ,
    Apple Algı operasyonunu iyi yapmış demektir.
    Buna Algıda seçicilik denir Hocam gerçekten dediğiniz gibi iPhone 5 bile olsa algı aynı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence tek taraflı düşünmemek lazım. Apple'ın şuan bu konumda olmasının en büyük sebebi rakiplerinin vizyonsuz yönetimleri, kalitesiz ve maliyet hırslı ürünleri, gece kondu gibi derme çatma; çöktü çöküyor saçma yazılımlarıdır...

Apple, iPhone 4 gibi bir cihaz tasarlayıp satarken en büyük rakibi leğen plastiğinden telefon üretip satmaya çalışıyordu. Adamlar vizyonsuzluktan kaybettiler en başta. Kendilerini bitirdiler... Apple zirvede tek kaldı. Ben açıkçası böyle düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben durumun yazılımla alaklı olduğunu düşünüyorum

Mesela ipgone 5s e de iphone 8 de ki GÜNCEL yazılım hala yüklenebiliyor

E tasarımları da premium duruyo bu yüzden 5s bi patronun elinde absürt durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 4 Nisan 2018; 11:8:0 >
  • Iphone x tutmadı diyorlar ünlülerin elinde hep o var bunların yazılım için aldıklarını zannetmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bahsettigin yüksek gelir grubuna dahil bireylerin ihtiyacı olan tek şey guvenilirliktir. Stabil bir sistem de oldugunda ve tüm dünyada yaratılan marka algısı da buna eklendiğinde ortaya elmadan baska alternatif cikamiyor maalesef. Tüm dünyaya baktigimda ve birebir bulunduğum ülkelerdeki gözlemlerimle de bunu teyit ettigimde genelde iPhone kullanan insanlar daha akli basında ve ne istediğini bilen tipler oluyor. Yani telefon hata verdiginde oturup yeniden sistem kuracak, sorunlarla uğraşacak ve bu sorunu araştıracak vakti olmayan bireylerden bahsediyorum. Bu genel anlamda boyledir; yani arada mutlaka ki saçma sapan ve gösteris budalası tipler de cikiyor ki bu tür tipler özellikle de Türkiyede (ve bu forumda) bolca görülmektedir(Yalnızca sosyal medya ve oyun icin iPhone alan coluk çocuğu kastediyorum burada).
    Kisacasi her zaman dillendirdiğim gibi profesyonel is yaşamına gecmis ve aile kurmuş bir birey icin iPhone vazgeçilmezdir ama stabil durusunu koruyabildigi ve müşterinin izni ve haberi olmadan islemci hizi ile oynamadigi (düşürmediği)müddetçe!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu komplex bizim Türklere özgü bir durum. Paso yurtdışındayım millet eski püskü telefon kullanıyor aldılarmı evladiyelik alıyorlar Sarf malzemesi gibi her yenisi çıkınca satıp alayım yenisini de yok. Ve. Çalıştığım adamlar aylık 20bin tl alıyor kullandıkları telefon birinin huawei p9lite birinin. Galaxy j7. Benimse x peria

😁 x compact. Ama 500 dolara. İphone 8 düşürdüm alacam orası ayrı

😁 😁

• Malzeme kalitesi iyi

Karman çorban çöplük yerine sade oturaklı elit bir tasarım ve yazılıma sahip

Sade şık kullanışlı

Note 8 mesela bildiğin kürek gibi geliyor gerçi aynı şey plus larda da geçerli

• Androidin şuan apple kadar yaygın olmama sebebi bence kullandığı malzeme kalitesi ve ilk zamanlarda ki çökmeler kasmalar vs. Çünkü insanlar deneyimledikten sonra diğer markaya yani Apple'a geçtiler ve böyle bir durumla karşılaşmadıkları için oradan devam ediyorlar aynı ben gibi. Android camiası ne kadar güçlenirse güçlensin Apple'ı geçebileceğini zannetmiyorum.

En son kullandığım android telefon Note II olduğu için bu yorumda bulunuyorum. Telefonu ilk aldığım zamanda bile uygulamalarda dehşet çökmeler oluyordu. Apple'da bu yok ve arkadaşların dediği gibi de reklamı çok iyi şekilde yaptılar
  • Maalesef o algı herkeste var. 7 Plus sahibiyim ve telefonumla mekanlarda hava atan tiplerden değilim ancak telefonu gördüklerinde zengin ve havalıymışım gibi hissettiriyorlar bana karşı sohbetleriyle. Xiaomi, huawei olsa yüzleri düşerdi.

Her ne kadar android telefona geçmek istesemde o saçmasapan iphone havası insanın hoşuna gitmiyor değil :)

• Bir apple ıphone x kullanıcısı olarak apple’ın tasarım ve kullanım kolaylığı/rahatlığı hoşuma gidiyor. Zaten bu yüzden de tercih ettim. Ancak sadece bu. Bunun dışında cihaza farklı bir anlam yüklemek ya da telefonu bir statü göstergesi olarak kullanan insanlardan hiç olmadım bu saatten sonra da olacağımı hiç sanmıyorum. Çünkü kullandığım şeye; bana hizmet etmesi dışında farklı bir anlam yükleyen biri değilim. Uzun sözün kısası tavsiyem; bu algı içerisinde olan arkadaşlara en kısa süre içerisinde kendilerine daha faydalı uğraşlar bulmaları olur.

• Çünkü basit.

iPhone 7 kullanıcısıyım ve ihtiyacım olan her şey elimin altında. iPhone artık vücudun bir parçası gibi hareket ediyor. Belki abartı olacak ama öyle. Sanki işletim sistemi dizayn edilirken istediğim her şey elimin altında olsun diye düşünülmüş gibi.

Çok fazla android telefon da kullandım. Açıkçası android kasıyor lafı artık yalandan ibaret. 2015 model galaxy j7'yi 1.5 yıl kullandım ve 1 kere bile beni yarı yolda bırakmadı ama hiçbir zaman da iOS'un verdiği rahatlığı veremedi. Galaxy S8 de aynen öyle.
  • Android de kendi yazilimimi kendim topluyordum oncesinde java ve symbian gecmisim var. Wireless olmayan telefonlarda bluetooth ile internete girmeyi ben buldum ulkemizde hatta konusu mevcut forumda.

Ama anladim ki hepsi bosmus. iOS yeterince hizli ve stabil ustelik oldukca kullanisli. iPhone larda kamera ve ses kalitesi de gayet iyi. Ayrica ikinci elde fiyatlari dusmuyor. Android alinca parami cope atmisim gibi hissediyorum.

Neden iPhone almayayim..

• Android kasıyor diyenler, lol diyorum. Ama etrafımda iPhone'u olanlara sorduğumda hep aynı cevap: "iPhone stabil". Ya tamam ben de kullandım stabil doğru. Ama Android de stabil. Geçti o rehberin açılmadığı günler.

Ama bence iPhone'un en cazip yanı o ekosistem. Bir aralar içindeydim o ekosistemin, insan bir rahatlıyor. Kafanda dert olmuyor cihazlarınla ilgili. Şimdi bir Surface Book'um var, bozuldu. Tamirciye verdim, ben Appledan anlıtorum ama yaparım dedi hadi bakalım yapar inş.

Kısacası iPhone demek Apple ekosistemi demek. Yavaş yavaş içine çekiliceksiniz.

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Ben de buraya ekosistem cevabını vermek için girmiştim. Aynen öyle mesela ben uzun yıllardır iphone kullanıyorum çok memnun kaldım özellikle içine entegre olan uygulamalar ona o premium havayı veriyor (Facetime, imessage, apple music vs) e haliyle sonra bilgisayar alırken düşünmeden mac aldım çünkü herşey icloud la çok güzel ve sorunsuz işliyor, hiçbir derdin olmuyor

Ama onun dışında sırf iphone a bakarsak kesinlikle iphone un dizaynı dışında iOS un arayüzü, animasyonları dizaynı ve basitliği fark yaratıyor bence
    Ayrıca en ufak güvenlik problemi olmaması da biçok kişiyi etkiliyordur

Yine de bu işi bu boyutlara getiren reklamlama ve algı oluşturmadır, aynı beats’in yaptığı gibi

• Dışarda yemek yemek, vs evde Yemek yemek... Kısaca olay bu. Birine çok para verdiğin için iyi gibi geliyor. bu hissi birebir yaşatıyor iPhone lar.

• iPhone kullanıyorum, nerde iPhone’un havası? Eskidendi hocam o.

Şimdi herkesin elinde 5-5S ve diğer modeller

• Son iphone'um 5s'i güzelce temizleyip emekliye ayırdım :) Note FE ile devam ediyorum. Eski bir Apple hayranı olarak bu saatten sonra Apple ürünü almam, net.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.