|
Bildirim
|
1) Amerika'daki John ile aynı anda güncelleme alıyorsun.
2) Çok geniş aksesuar yelpazesi. 3) Ekosistem. 4) Kaliteli destek. Garanti bitimine 10 gün kalsa bile paşa paşa aleti değiştirirler. 5) Uygulama optimizasyonu. Appler genellikle daha hızlı çalışır. |
Android de kendi yazilimimi kendim topluyordum oncesinde java ve symbian gecmisim var. Wireless olmayan telefonlarda bluetooth ile internete girmeyi ben buldum ulkemizde hatta konusu mevcut forumda.
Ama anladim ki hepsi bosmus. iOS yeterince hizli ve stabil ustelik oldukca kullanisli. iPhone larda kamera ve ses kalitesi de gayet iyi. Ayrica ikinci elde fiyatlari dusmuyor. Android alinca parami cope atmisim gibi hissediyorum. Neden iPhone almayayim.. |
Şöyle bir durum var,
Android işletim sistemli telefon üreticileri patates baskı yapar gibi telefon üretiyorlar. Apple ise sadece bir model üzerinden gidiyor ve satış rakamları ve fiyatı rakiplerine göre çok yukarıda. Örneğin, Apple geçen yıl iPhone 8 ve iPhone X i piyasaya sürdü. Sadece 2 model. Bunuda ilk defa yaptı zaten. Daha önceki serilere bakın her yıl bir model çıkartır ve devam ederdi. Son 1-2 yıl istisna, büyük ekran isteyenlere plus modellerini veya SE modellerenini piyasaya sürmeye başladı. Rakiplerine bakalım, mesela herkesin elinde olan Samsung, samsang artık alfabede harf bırakmadı model ismi verirken zorlanıyor olmalılar ki model isimlerine artık 2016-2017-2018 gibi yıl isimlerini eklemeye başladılar. Yani özetle millet iPhone alacağım diye düşündüğünde seçenek az ve kafasını karıştıracak çeşitlilik yok. Alıyorsan sadece bu var deniliyor tabiri caizse. Ama Samsung alayım derseniz, A3-A5-A6-A7-A8-C5-J7-J7prime-Grand Prime-Core-S Serisi- Note Serisi-On5-On7 ... hangisini alacağını şaşırıyor insan. ![]() |
2007 yılında ilk iPhone modelinin tanıtılmasıyla beraber insanların çok büyük dikkatini çekti. Çünkü o dönemde üretilen tüm telefonlardan farklı gözükmesiyle ortamlarda iPhone kullanıcıları dikkat çekmeye başladı. Elinde tutuğun telefonun arkasındaki o küçük logo ile kolaylıkla bu cihazın bir iPhone olduğu ortadaydı. Daha öncesinde ise Apple markası piyasaya çıkarmış olduğu ürünler ile insanların güvenini kazanmıştı. Böylelikle iyi bir geçmiş ve reklam çalışmalarıyla olumlu etki yarattılar. Yıllar içerisinde de işletim sistemi, mağazada yer alan uygulamalar, malzeme kalitesi, teknik servis, uzun ömürlü kullanım sunmasıyla insanları daha da kendilerine bağladılar. Böyle ince detaylara dikkat eden tüketiciler yıllar içerisinde tercihlerini değiştirmemişlerdir. Günümüzde insanların bilinçli bir tüketici olmadıkları için; herkes aldıysa bir bildiği vardır ya da pahalı olan her zaman iyidir yahut ulaşılmaz gibi görünen ürünün cezbetmesiyle ülkemizde satış rakamları yüksek bir cihaz olmuştur.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 4 Nisan 2018; 11:8:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |