Arkadaşlar herkese selam . Bundan yaklaşık 1 ay önce bir dod bayisinden 2021 polo araç satın aldım. aracı henüz 1 ay 600 km civari kullanmışken arızalandı ve çekici ile servise gitti. Servis aracın daha önce turbosunun değiştiğini şimdi ise yine turbo , motor silindir kapağı, katalitik konvertör parçalarının değişeceğini söyledi. Servise sorduğumda her ne kadar daha önceki turbo arıza ve değişiminin şimdiki arıza ile ilgisinin olmadığını söylese de geçmişinde turbo değişimi gördükleri için akıllarına motor silindir kapağı gelmiş ve hep oraya bakarlarmış ve çatlak olduğunu görmüşler. Bu bana çok inandırıcı gelmedi. Yani dod bayii esas sorunu çözüp daha fazla servis kaydı olmaması için sadece turbo değiştirip kakaladı bana diye düşünüyorum. Aracın 1 yıl garantisi kalmış vaziyette ve bu masraflar kullanıcı hatası olmadığı için garantiden karşılandı . Garanti olmasa 100 bin gibi bir masraf açacaktı başıma. dod bayii bana aracı satarken turbo değişiminden bahsetmedi. Sorunsuz hatasız diyerek sattı. Ben dod'un ayıplı mal sattığını düşünüyorum yukarda yazdığım gibi. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu durumda benim herhangi bir hakkım var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler şimdiden cevap yazacak herkese. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk_o -- 25 Ekim 2022; 16:50:32 > |
dod pişmanlığı

-
-
silindir kapağı şimdi çatlak ise, ve ücretsiz değişecekse değişsin binmeye devam edin. onemli olan sorunlu araba satmak değil, sorunun arkasında durmakta.
-
Ya arkadas neyin pesindesiniz anlamadim ki aracin turbosu degismis olabilir gayet normal bundan satarken size bahsetmesi gerekmez
Kaldi ki araciniz garanti kapsaminda ucretsiz bir sekilde tamir olmus daha ne istiyorsunuz
Konu basliginiza ithafen elestiriyorum ortada sahtekarlik goremedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bende satarken hava filtresi değişti diyim. Harbiden saçnalıyorsunuz arabanın turbosu bozulduysa değişmiştir. Tek tek size mekanik parça listesi mi verecekler? Tamir ediyorlar mı ediyorlar. E daha ne ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracın servis geçmişine ulaşabilirsiniz.
Bazı markaların uygulamalarından bile bakabiliyorsunuz servis geçmişine. Renault port gibi.
tam olarak ne gibi bir hakkınız olmasını bekliyorsunuz,
sıfır alınmış olsa bile tamirattan fazlasına hakkınız yokken hele...
-
İkinci el araç alıyorsunuz ve sıfır muamelesi bekliyorsunuz sanırım. Sorununuz çözülmüş, masraf da çıkmamış, ne diye sahtekar diye yaftalamışsınız çözemedim açıkcası.
hocam tam başlık / içerik Uyumsuzluğu olmuş...
Siz dod sahtekarlığı diye başlık açmışsınız ama konu da servisin yapması gereken her şeyi yaptığını yazmışsınız.
Garantiden sorunsuz tüm problem çözülmüş... Bakmayın şanslısınız 0 arabalarda insanlar ne sorunlar yaşıyor ve çözüme ulaşamıyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 25 Ekim 2022; 0:34:6 >
Aynısı bir arkadaşımın kuzeninin başına geldi, doğuşa dava açtılar bilirkişi atandı mahkeme 3 yıl sürdü, mahkemeyi kazandı, poloyu geri alıp sıfır amarok verdiler.
turboyla hava filtresini bir tutanlar maalesef otomobil forumunda yazabiliyor. turbo denen parça öyle hemen bozulan bir parça değildir. hem de 2021 model bir araçta. kendinizi o arkadaşın yerine koyun, siz olsanız kızmaz mıydınız? bir yıl içinde turbosu değiştiğine göre bu araç çok hor kullanılmış, bakımları aksatılmış bir arabadır. dod bile bu üç kağıdı yapıyorsa artık diğerleri napmaz?
-
Adamlar daha ne yapsın
Konuyu açan arkadaş haklı. Arabanın turbosu değişmiş ise Doğuş, Poloyu geri alıp yerine ARTEON vermeleri gerekir, bu ne terbiyesizlik canım
-
Dod genelde filo araçlarını satmıyor mu çoğu şirket çalışanlarının elinde hor kullanılmış araçlar oluyor km düşük olsa bile gavur malı gibi kullanıyorlar.
Kapalı kutu üzerinde bir katakulli yapılır... ve gerçekten kabak başınıza patlar ! işte burası sorun...
düşünsenize 100.000₺ fatura ile karşı karşıyasınız...
Dod aracı 2.el olarak havuzuna almıştır ki mekanik arızayı tespit etmek !!! Kapalı kutu içinden ne çıkacak acaba... ?
garantiden değişerek konunun çözülmesi bence kurumsal bir yerde başınızın ağrımadığını gösteriyor...
diğer türlü X bir şahıstan alınsa ?
Burak Şolt'un letgo 2.elden aldığı Clio tecrübesi var... vaktiniz varsa izleyin... Muhattap bulabildiğiniz sürece sorun çözülür...
bu yaşadığınız sorunu kestirmesi tespit etmesi çok zor... (fabrikasyon bir hata... veya dipte köşede bir zaman sonra ortaya çıkacak bir sorun)
ki hadi saklanmış bir mevzu olsun.... Dod motoru kucağına almış ve size 100bin'lik bir sıfır motoru garanti dahilinde değiştirmiş... markanın gücü....
-
Benim başıma bile gelse inanmam. Doğuş poloyu alcak yerine amarok vericek. Olmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben inanmadım.
-
Hocam dalga geçilecek bir durum göremiyorum. Poloyu alsa yine polo verirdi amarok ne alaka? Hava filtresiyle turbo aynı şey midir? Doğuşun paralı trollerinin forumda bu denli çok olması da ilginç.
Aracı 101 nokta kontrolden geçiriyorlar ama turbo değiştiği bilgisini söylemeleri gerekirdi. Şuan yine turbosu değişiyor aracın. Yani eski sorunla alakalı bir durum. Araç garantili olmasa ne olacaktı ?
-
size araç satılırken hatasız değişensiz diye satıldı diyelim. bi bakıyorsunuz aracın turbo , silindir kapağı değişmiş bunu söylemeden satmışlar. siz ne yapardınız?
-
sahtekarlık falan göremedim ortada
bir de krallık yapıp aracın masrafını karşılamışlar, helal olsun ne diyelim
-
daha önce problem yaşamış araçta 500 km kullandıktan sonra yine aynı sorun çıkıyor. garantili olduğu için ücretsiz yapılıyor. krallık nerde?
Ya arkadas neyin pesindesiniz anlamadim ki aracin turbosu degismis olabilir gayet normal bundan satarken size bahsetmesi gerekmez
Kaldi ki araciniz garanti kapsaminda ucretsiz bir sekilde tamir olmus daha ne istiyorsunuz Konu basliginiza ithafen elestiriyorum ortada sahtekarlik goremedim |
İyi bende satarken hava filtresi değişti diyim. Harbiden saçnalıyorsunuz arabanın turbosu bozulduysa değişmiştir. Tek tek size mekanik parça listesi mi verecekler? Tamir ediyorlar mı ediyorlar. E daha ne ?
|
Konuyu açan arkadaş haklı. Arabanın turbosu değişmiş ise Doğuş, Poloyu geri alıp yerine ARTEON vermeleri gerekir, bu ne terbiyesizlik canım |
Aynısı bir arkadaşımın kuzeninin başına geldi, doğuşa dava açtılar bilirkişi atandı mahkeme 3 yıl sürdü, mahkemeyi kazandı, poloyu geri alıp sıfır amarok verdiler.
|
Konunun önceki başlığı neydi bilmiyorum ama arkadaşı haksız yere linç etmişsiniz. Ne demek sorun hallolmuş daha ne istiyorsun? Beyanı esas alıyorum eğer turbosu değişmişse ve söylenmediyse sonuna kadar haklı.. bu paralar kolay kazanılmıyor.. sanki cam düğmesi değişmiş gibi muamele yapmışsınız.. aracın turbosu değişmiş ve motorda çatlak var deniliyor bu adam 3 sene sonra bu aracı satmak isterse ne olacak?
Benim önerim bazı 2. El firmalarında ilk 1000 km’ye kadar koşulsuz iade seçeneği oluyor varsa değerlendirin derim.. |
silindir kapağı şimdi çatlak ise, ve ücretsiz değişecekse değişsin binmeye devam edin. onemli olan sorunlu araba satmak değil, sorunun arkasında durmakta. |
turboyla hava filtresini bir tutanlar maalesef otomobil forumunda yazabiliyor. turbo denen parça öyle hemen bozulan bir parça değildir. hem de 2021 model bir araçta. kendinizi o arkadaşın yerine koyun, siz olsanız kızmaz mıydınız? bir yıl içinde turbosu değiştiğine göre bu araç çok hor kullanılmış, bakımları aksatılmış bir arabadır. dod bile bu üç kağıdı yapıyorsa artık diğerleri napmaz? |
Benzer içerikler
- kredi çekmek mantıklı mı
- triger kayışı koparsa ne olur
- peugeot 206 1.4 hdi
- peugeot 508 yorum
- p0420 arıza kodu
- fiat egea cross 2025 fiyat listesi
- nissan qashqai e-power teknik özellikleri
- zorunlu trafik sigortası illere göre fiyatları
- dünyada en çok satılan elektrikli arabalar
- tesla yeni model
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X