Şimdi Ara

Aracımı Satarken, Vekaleten Başkası Adına Arabayı Alması ve Ödeme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımın satışı için birisi ile anlaştık ama konuşmalar sonucunda:

Aracı ablası adına alacağını, vekaleten tüm işlemleri ve ödemeyi kendisinin yapacağını belirtiyor.

Kendisine de benzer soruyu ilettim ve burdan da emin olmak için siz değerli forum arkadaşlarına sormak istedim.

Böyle bir satış işleminden sıkıntı çıkar mı? Yani vekaleten arabayı ablası üzerine alacak ama parayı kendi hesabından gönderecek.

Vekalet eden olarak kendisinin ismi yazılacaktır oralarda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ve kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama internette birçok dolandırıcılık vakası var. Hata yapmamak için sizlere sormak istedim.

Birde parayı gönderirken açıklamaya "vekaleten xxx adına aldığım xxx plakalı aracın ödemesidir" şeklinde yazdırsam iyi olur mu veya nasıl yazdırmalıyım sizce?

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden herkese tek tek teşekkür ediyorum.

*Benzer başlıklar var ama bizzat aynı konuda bir başlık yok veya ben bulamadım, kusura bakmayın.

İyi günler.

• Ödemeyi kendisi yapmasın. Muhakkak ablasının hesabından gelsin. ARABAYI ALAN KİŞİ İLE PARAYI SİZE GÖNDEREN KİŞİ MUTLAKA AYNI OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 4 Nisan 2023; 16:30:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı şekilde satış aldım ve satış verdim. Bir problem yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vekil tayin eden kişi vekalet için ücret ödenmesi yönünde bir teamül koymuş ise ücret ödemek durumundadır. ve ücreti ödemelidir. ancak bu madde vekalette yoksa sorun yaşayabilirsiniz.

• Benim bildiğim resmi noter vekaleti olsa bile ruhsat kimin adına çıkacaksa o kişinin hesabından para gönderilmesi daha doğru olur.
    Mesela ticarettede böyledir şirket yetkilisi çalışanına vekalet çıkartır ama o kişi şirket adına para gönderme işlemlerini yine şirket hesabından yapar kendi hesabından göndermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Vekil tayin eden kişi vekalet için ücret ödenmesi yönünde bir teamül koymuş ise ücret ödemek durumundadır. ve ücreti ödemelidir. ancak bu madde vekalette yoksa sorun yaşayabilirsiniz.

Adina satin almak, mantiken satin alinan seyin odemesini yapmayi da iceriyor gibi gorunuyor

Yine de hukukcu arkadaslarin yorumu daha dogru olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matbu vekaletnamede diledigi araci dilediginden diledigi fiyata almaya ve odeme yapmaya vekil tayin edilir. vekaletnameyi kontrol edebilirsiniz. belki bir kopyasini isteyebilirsiniz, ancak vermeyebilir, vekaletnamenin kontrolu noterin sorumlulugunda.

yani sorun olmaz. aciklamaya XX plakali aracin satis bedeli yazdirmaniz yeterli.

Aracımı Satarken, Vekaleten Başkası Adına Arabayı Alması ve Ödeme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 4 Nisan 2023; 20:54:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese teşekkür ederim, yardımları için.

Biraz gecikmeli olsada buradan son durumu paylaşmak istedim.

Yukarıda bahsettiğim kişiye arabayı satmadım, sonrasında bir başkasına sattım.

Satmama sebebim ise, ilgili kişi ile anlastigimizda ablasına alacakti ve arabayi alacağı gün ise saat 12 de istanbulda olacakti (Kocaeli'nden gelecekti).

Gün geldi ve saat 10 da aradığımda, ilgili arkadaş bir arkadaşına diye cümleyi değiştirdi, ben suphelendigimi hissettirince eniştesi oldu, olmadı kendi oldu. Sonrasında saat 1 de çıkacakmış ve otobüslerle gelecek oldu. Yani anlastigimizdan farkli oldu, cümleleri değiştikçe değişti.

O saatten sonra ne yetişir dedim nede güven verdin diyerek yollarımı ayırdım.

• en iyisi. noter kapanmaya yakın sıkıştıracaktı belki, öyle gözüküyor.

• Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum. Vekaleten araç satılıyor onu biliyorum da vekalet ile başkası adına araç da mı alınıyormuş? Yani bir arkadaşım bana noterden vekalet verse ben onun adına ödemesini yapıp ruhsatı onun adına olacak şekilde ona araç alabiliyor muyum? Genelde eş dost arabayı kendi adına alır sonra getirir gerçek sahibine devreder diye biliyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Vekalet zaten o kişinin adına işlem yapmanızı sağlıyor. satış olduğu gibi alış da yapabilirsiniz tabi ki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • para gönderilirken mutlaka açıklama kısmına gereği yazılmalı. her detay eklenmeli. VE MUTLAKA VE MUTLAKA KESİNLİKLE EFT HAVALE İŞLEMİNDE EMİR VERME EYLEMİ KABUL EDİLMEMELİ.

emirden kastım para gönderme emri oluşturuyorlar, para yarın iş saatinde gelir diyorlar. sen tamam diyorsun ve eve gidince o emri iptal ediyolar. parayı hesabında görene kadar bekle. açıklamayı da boş bırakmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.