Şimdi Ara

Direksiyon Sınavından Kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
3
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her Türk gencinin başına gelen olay benimde başıma geldi. Direksiyon sınavı günü sakinim herşey yolunda gidiyor, komisyon üyeleri nazik ve iyi insanlar. Bu zamana kadar hiç sorun yaşamayacağım yerde sorun yaşayarak kaldım. İki duba arası çapraz park. Sen git sınav gününe kadar o arabayı oraya tek manevrayla sok. Hiç sorun yaşama. Sınav günü araç manevrası yetmediği için teker kaldırıma değsin. Forumdaki abilerim ablalarım. Benimle yaşıt olup ehliyet alanlar. Duba arasına park etmenin en kolay yolu nedir?. Hatta kendi sınavda yaptığınız ve günlük hayattada kullandığınız tekniklerden bahsedebilirmisiniz ?

(komisyon üyesi araç çok dik girdi içeri bu sebeple olmadı diye belirtti ancak her zaman yaptığım şekilde girmiştim)

• tipik arka cam'ı öndeki dubaya getirceksin ardından R'ye atıp girceksin girdikden sonrada düzeltceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Ağustos 2020; 9:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün kırmızı ışıkta aracını durduran 1 kadın o aracı kaldıramadı, trafiğin içine etti. Dikiz aynasından baktım tekrar kırmızı yandı hala aynı yerdeydi. Millet arkadan kornaya basıp duruyordu. İnşallah sürücü belgesi yoktur dedim sadece

• 24 sene evvel direksiyon sınavında arabayı dahil kaldıramayınca kalmıştım
    18 yaşında piskilet sürmeyi öğrenmeye başlamış ancak onu dahi beceremeyip ha bire düşen bir mal ne anlar araba sürmekten deyip ikinci hakkımı kullanmaktan vazgeçmiştim

ailemin ısrarı sonucu kursun o zamanlar ormanlık arazi olan bugün sgökçen havalimanı bulunan boş ormanlık yoldaki direksiyon eğitimlerine yeniden katıldım
    hoca sen güzel süryon nasıl oldu da geçemedin demişti

ikinci defa sınava girdim ve 80 ile geçtim

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt

Şans mı diyosunuz hocam :) Çalışmaksa eğer gerçekten çok çalışmıştım. Hoca 7 gün ders vardı. Tüm adaylar 2-3. gün yola çıkarken ben 1. gün tüm parkutu yapmıştım. Araba yağ gibi kayıyodu. En son gün 7 kez yokuşta dur kalk yaptım bir kere stop etmedi. Kaderin sillesine bak ki en sorunsuz yaptığım şeyde ilk andan yapamadım. Beni üzen şey ise ne hatası yaptığımı tam bilememek. Çünkü eğitimde gördüğümün aynısını yapmıştım.

• Hocam zaten bunu yaptım.Sağımda kalan ön duba arka kelebek camındaydı. Tam sağ yapıp geri geldim. İçeri girdim Sonra tam sol yapıp toparladım. Fakat araç kaldırıma mesafe olmasına rağmen malesef ikinci sola toplama geri manevrasına devam ederken tekerlek kaldırıma deydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itarilde

Hocam zaten bunu yaptım.Sağımda kalan ön duba arka kelebek camındaydı. Tam sağ yapıp geri geldim. İçeri girdim Sonra tam sol yapıp toparladım. Fakat araç kaldırıma mesafe olmasına rağmen malesef ikinci sola toplama geri manevrasına devam ederken tekerlek kaldırıma deydi.

burda kilit nokta kelebek camına bakmış olmanız bence ben hiç oraya bakmadım.

Ayrıca fazla toparlamışda olabilirsiniz bazen ileri gidip ondan sonra tam toparlamak gerekebiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet sınavında kaldım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Kadınlar otomatik araçtan başka araç kullanmamalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi ki yıllar önce lise bitince ehliyet aldım. Yoksa şimdiki saçmalıklarla uğraşacaktım.

• tonodias kullanıcısına yanıt

Keşke bende o zamanlarda alabilseydim. Herkes o kadar basit ve kısa olduğunu belirtiyorki. Şuanda verilen 7 günlük 1 saatlik eğitimler sonrasında herkesin herşeyi tek seferde yapılması isteniyor. Fakat trafiğe bakıyoruz tekte park eden kişi sayısı az, düzgün kalkan kişi sayısı az. Yokuşta arabayı bayıltan kaldıran sayısı az, şeritten gitmeyi, sinyal vermeyi, aracı kontrol etmeyi bilmeyenler var. Tüm bunlar sorunsuz fakat benim tekerimin kaldırıma dokunması sorun. Çok ilginç bir sistem gerçekten.

• Ben doğuştan yetenekliyim sanırım :s öncesinde hiç tecrübem olmadığı halde direksiyon derslerinin yarısına almadılar ihtiyacım yok diye, sınavda 98 alıp, uygulamalı sınavda ise sanırım artan doğalgaz fiyatlarını konuşarak geçmiştim. Çok şükür daha yeni Antalya - İstanbul arasını git gel yaptım. Hız kurallarına ve diğer 1-2 temel kurala uyuduğunuz sürece araba kullanmak hiç zor değil, hatta çoğu gencin aksine hız kurallarına uyumaktan aşırı zevk alıyorum. 80 sınır olan yolda 79 ile gitmek benim için harika bir duydu açıkçası. Varsınlar ibrenin evlatları arkadan 120 ile selektör yapsın orta şeritten.

Zaten küçüklüğümden beri rally pilotu olmak isterdim ama nasip olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itarilde

Keşke bende o zamanlarda alabilseydim. Herkes o kadar basit ve kısa olduğunu belirtiyorki. Şuanda verilen 7 günlük 1 saatlik eğitimler sonrasında herkesin herşeyi tek seferde yapılması isteniyor. Fakat trafiğe bakıyoruz tekte park eden kişi sayısı az, düzgün kalkan kişi sayısı az. Yokuşta arabayı bayıltan kaldıran sayısı az, şeritten gitmeyi, sinyal vermeyi, aracı kontrol etmeyi bilmeyenler var. Tüm bunlar sorunsuz fakat benim tekerimin kaldırıma dokunması sorun. Çok ilginç bir sistem gerçekten.

Zor olması daha iyi zaten yeterince keriz sürücü var birde yeni ehliyetliler kötü olursa ortalık kazadan geçilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Ağustos 2020; 12:36:20 >
  • Belli bir açıyla girmen gerekiyor. Cok dik girersen kaldırıma çarparsın.
    Cok eğik girersen dubaya çarparsın.
    Bizim zamanımızda duba felan yoktu. Sınavı geçmekte çok kolaydı.

Bunu tekrar tekrar denemelerle başarabilirsin.

• Sana ehliyet sınavıyla ilgili anılarımı anlatsam oha lan ben baya şanslıymışım dersin.Sana tavsiyem kafaya takma arada olur böyle şeyler ama tüm hakkın dolmadan pes etme

• Ehliyet sınavında tek hamleyle geçmiştim şu parkı. 5 senedir ehliyetim var hiç o şekilde park edemedim. Ehliyet sınavında bile ezber yaptırmışlar.

• Aynalar elektrikli ise sağ aynayı lastiği görecek kadar aşağı eğ, park sırasında kaldırım mesafesini aynadan kontrol ederek girebilirsin.

• Benim zamanımda park yoktu. Geri gitme bile yoktu. Dümdüz boş yolda 30 saniye gidip sınav bitiyordu.

• Benim gene aynı parkta teker kaldırımla o sarı çizginin içine girmeyip te çok az(bir parmak kalınlığı kadar bile değil) dışarıda kaldığı için kaldım bir sonrakinde gayet güzel geçtim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.