Şimdi Ara

Direksiyon sınavı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
356
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme: sınavı geçtim yardımcı olan tavsiye veren herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi officerkd6-3.7 -- 19 Nisan 2025; 9:32:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eşim 4. sınavda yani son hakkında geçmişti.
    Ve emin olun çoğu sürücüden de iyidir.
    Tamamen para kazanma olarak bakıyorum ben bu işe.

İkisinden sinyalden dolayı bıraktı, birinde şeridinde gitmiyor diye.
    Son sınavda geçirdiler.

Sene 2003 de almıştım ben ehliyeti.
    45 kişi vardı sırada, ben 41inci kişiydim artık hocalar bıkmış bunalmıştı.
    Direksiyona geçtim aynaları ayarladım devam et dediler abartmıyorum 100 metre sonra durduk sigara içiyormusun dediler evet dedim in aşağı dediler. Adamlarla sigara içtik, hadi gidebilirsin dediler. E hocam sınav? Ya ne sınavı kardeşim tamam geçtin hadi git tebrikler dediler göndermişlerdi.

Şimdi iyice abartmışlar, trafikte sinyal vermeyen mi ararsın, makas atan mı ararsın. Daha adamlar dar rampada kime yol verileceğini nasıl ambulansa yol açılacağını bilmiyorlar. Ama sorsan sinyal vermedi bıraktık. Yersen.

Sana tavsiyem sınava giderken eşimin bi ilacı vardı onu içmişti çok rahatlamıştı. Adı dideral. Siniri stresi heyacanı yatıştırıyor bende denedim tansiyon ilacı normalde ama efsane rahatlama veriyor. Psiklojikmidir nedir anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 18 Nisan 2025; 0:5:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam her yazdığınıza katılıyorum, ilacı da temin ettim, yarın kullanacağım. Eşinizin sınava dair tavsiyeleri var mı acaba? Sinyalleri vs unutmamak için.

• Stresini, heyecanını yönetemeyen ehliyet alamasın, trafiğe çıkamasın. Zaten sınavın tek amacı bilgiyi ölçmek değildir.

Sinyal vermeyen biri yüzünden 10 gün omuz ve boyun ağrısı çektim. 1 aydan fazla sigortayla eksper ile uğraştım. Ben şanslılardan biriyim. Zira şansı olmayanlar aylarca çekiyor, tabuta giriyor.

• Mythology kullanıcısına yanıt
    Ehliyeti ne zaman aldınız bilmiyorum ama keşke sizin gibiler dahil tüm ülkeyi tekrar sınava soksalar da anyayı konyayı görseniz. Şuan sınav denen saçmalık sadece ticarete dönmüş, hadi ses kaydı da alan kameralı sisteme geçsinler hem araç içi hem pedal hemde yol takibi yapılsın adaylar eğitim aldıkları insanlarla sınava girsin görün bakalım kalan olacak mı? Okuduğunuzu anlayın önce, sürüşümde hiçbir problem yok ama yanınıza sizin resmen alenen açığınızı aramaya bindiğini iliğinize kadar hissettiren 2 yabancı binerse ve her sınav başına 4.000 tl öderseniz o sınavdan bugün sizde kalırsınız bu kadar emin ve net konuşuyorum. Sizin gibi kötü niyetli insanlarla aynı kaldırımda dahi yürümemek dileğiyle. Sırtı sağlama alınca empatiyi unutan bencil insanlarsınız sadece.

• ben 17 yıllık şöförüm. geçen sene c sınıfı ehliyete yazıldım. çekici kullandım parkurda. L park'dan çıkarken aynadan bi baktım benim hoca sinyal işareti yapıyor   sinyali açmamışım parktan çıkarken. onu görmesem kalacaktım sınavdan. benden önce 4 kişi kalmıştı bir de. 5. olarak ben geçtim..

17 yıldır trafikteyim hergün. gitmediğim yol girmediğim trafik kalmadı. sinyal kolunu da sürekli kullanırım. sinyal vermeyenlerin sülalesine söverim ama sınavda ben bile unuttum sinyal vererek park yerinden çıkmayı.. sakin olmak lazım. robot gibi sadece yapacaklarınıza odaklanın derim.

• muthisbishi kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık abim, yukarıda ki eleman mesajı almıştır umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyon sınavı hakkında
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

2003 yılındaki kurallar ve teftişlerle şuanki bir mi? Kıyaslamanız ne kadar yanlış… sınavlarda görev alan bir komisyon üyesi olarak ne tür bir maddi kazancımız olabilir bulamadım. O sınav görevinin ücreti sabit, sınav görevini ayda birden fazla almamız kesilen vergi sebebiyle gereksiz, kazancımız nedir? Kurs öğretmenleri zaten bizimle kanlı bıçaklı.. çok defa sürücüler ve aileleri tarafından tehdite maruz kalıyoruz. Nedir kazancımız?

şeridinde gidemeyen birisi ehliyet alamamalı, sinyal vermek gibi temel bir eylemi gerçekleştiremeyen hiç almamalı ki yönetmelik bu konuda açık ve net, açıp okuyun.

bu sınav komisyon üyelerine iki kez yapılıyor birebir aynısı olacak şekilde, yapamayan komisyonda görev alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 19 Nisan 2025; 12:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Sizden ricam yanınıza oturan insanların, özellikle gençlerin yerine biraz kendinizi koyun empati yapın. Dün gece 2'ye kadar uyuyamadım yatakta döndüm durdum ben. Sabah 5.30'da gözüm açıldı. 3 gündür sağ ve sol azı dişlerim ağrıyor stresten. Hata yapanı elbet geçirmeyin ama iki güler yüzünüz bir hoş sohbetiniz olsun. Ketum ve ekşi suratlarla o araca binip insanlara açık aradığınızı iliklerine kadar hissettirmeyin, onları germeyin panik yaptırmayın. Girenlerin bir çoğuda genç. Sizler düzenlerini kurmuş çoğunlukla da evlenip çoluk çocuğa karışmış insanlarsınız yağınız kavruluyor ama karşınızda ki o genç kim bilir hangi it köpeğin cebini doldurmak için nerelerde 10-12 saat çalışıyor bilmiyorsunuz. O paranında %20sini bu sınava veriyorlar. Hadi çalışmıyor olsunlar bu sefer anne babalarının yüzüne bakamıyorlar utançtan yerin dibine giriyorlar, onlarında bir oturduğu ev ve ödedikleri kira baktıkları çocukları var ya hani.
    Herkesin soyadı Sabancı veya Koç değil, hoş onların sınava girmeye bile ihtiyacı olmuyordur o ayrı.
    Geleceğe dair umudu yok çoğunun. Evleri yok, memurlukları yok, kendi mesleğim diyebilecekleri meslekleri yok, kavrulan yağları yok. Tutunabildikleri şeyler, onları motive eden şeyler çok az bu ehliyet denen zımbırtıda onlardan biri. Yapmayın lütfen Allahtan korkun sizlerinde çocukları yeğenleri var.
    Sizin evlatlarınıza nasıl muamele edilmesini istiyorsanız öyle muamele edin adaylara. Kimin ne sıkıntılarla, çilelerle, zahmetlerle, paralar dökerek gelip o koltuğa oturduğunu bilmiyorsunuz. Dürüstlüğünüz, liyakatınız sadece alt kesime bizlere halka olmasın. Hepimiz biliyoruz size isimle, telefonla, talimatla gelen bir aday olsa patır patır bal gibi geçireceksiniz ama bizlere gelince sinyaldir falan filan. Kusura bakmayın dürüstlüğünüze asla inanmıyorum. Zamanında basit basit ehliyet alan trafik canavarlarının cezasını bizlerden çıkaran bunuda ticarete çevirmiş sistemin ayakçılarısınız sadece. Keşke kameralı ve daha modern bir sistem gelse de sizlere hiç gerek kalmasa, insanlar eğitim aldıkları hocalarla girse sınava bakın o zaman kimse nasıl kalmadan rahatça geçiyor bu sınavdan. Bal gibi araç kullanan insanlar(buna bende dahil) sizlerin yanında elimiz ayağımız dolanıyor güzel tavrınızdan(!)
    Size bizzat siz para kazanıyosunuz bu işten demiyorum, bankalarınızı takip edecek halim yok ama kazananlara çanak tutuyosunuz ve bence bu daha acınası.
    Empati. Çok bir şey istemiyorum, empati. Herkesin "hayatta kalma" savaşı verdiği şu ülkede insanlara sizde bir yük olmayın.

*Ayrıca, bugün ki komisyona çok teşekkür ediyorum, o kadar güleryüzlü ve hoş sohbetlilerdi ki yol boyu konuşmama rağmen bir hata yapmadım sıfır hatayla bitirdim sınavımı. Çünkü adamlar açık arayıp bırakma niyetiyle binmediler araca, kimse enayi değil bunu hissediyoruz biz adaylar. Bu gibi komisyonların sayısının artıp sizin gibilerinin sınıflara dönmeniz dileğiyle.

• officerkd6-3.7 kullanıcısına yanıt

Kardeşim ben de gencim, öyle bir yazmışsınki biz topkapı sarayında harem kurmuş padişahız sanki. Aldığımız memur maaşı üst düzey bir yaşantımız yok. Komisyonun sohbet muhabbet etmesi esasen yasak. MEB’in kurallar listesine internetten ulaşabilirsin kırmızı kurallardan 1 sarı kurallardan 2 hata yapan kalır. Kimse kafasına göre adayı bırakmaz. Kuralların acıması tanıdığı olmaz. Heleki ehliyet gibi önemli bir işlemde hata olmamalı. Maalesef zamanında ehliyet alan kişilerin trafiği ne tür karmaşıklaştırdığını görüyoruz. Herhangi bir avrupa birliği üyesi ülkesine gitsen de benzer sınav sistemini göreceksin. Keşke bizim cezalarımız da onlarınki gibi olsa, Hollanda’da 1km bile fazla hız yapamayan tipler burada yarış yapıyorlar…

biz sınıflarda da görevimizi olması gerektiği gibi yapıyoruz, müsterih olabilirsiniz.

bu arada her stresli anda hata yaparsanız yanarsınız bu hayatta. Stressiz an varmı ki? Ben de zamanında sınava girdiğimde komisyon üyesi tırnaklarımın uzunluğuna bin laf etmişti, gram umrumda olmadı neden stres yapayım ki? Bir diğer üye kırmızıda geç diye diretti. Bu kadar takmayın bence her şeyi, işinizi iyi yapın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 19 Nisan 2025; 17:5:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• officerkd6-3.7 kullanıcısına yanıt

B sürücü belgemi alalı 25 yıl, A sürücü belgemi alalı da 9 sene oldu. Türkiye'nin 20'ye yakın farklı şehrinde araç kullandım. Bu sayı öyle şehirler arası gidip gelirken geçtiğim iller değil. Bizzat gidip gezdiğim yerler. Yabancı ülke ehliyeti aldım. 2 farklı ülkede 3 seneye yakın trafikte aktif olarak dolaştım. Hatta biri Kıbrıs'ta sağdan akan trafikti.

Karda, yağmurda, fırtınada, çölden bozma yollarda araç kullandım. Stres ve baskı altında kaç kez araç kullanmak zorunda kaldığımı saymadım bile.

Trafikteki kargaşanın, keşmekeşliğin sebeplerinden bir tanesi de eski sistemde ehliyet alıp neyin ne olduğunu bilmeyen tipler. Keşke herkesi yeniden direksiyon sınavına alsalar da ne kadar çürük çarık varsa hepsinin sürücü belgeleri iptal edilse. Benim için her hangi bir sıkıntı yok. Yine tekte geçerim. Geçemezsem de cezasını kendim çekerim.

Trafik sizin istediğiniz gibi toz pembe tablo ile ilerleyen bir yer değil. Baskı ve stres altında hata yapıyorsanız sürüşünüzde problem var demektir. Bu baskı ehliyet almadan önce komisyonun baskısı olur, trafikte bir anda beliren ambulansın, itfaiyenin baskısı olur, sollamaya çıktığınızda arkadan 200 km ile gelen çakal bmw sürücüsünün attığı selektör baskısı olur.

15 yıllık ehliyetli olmasına rağmen trafikte seyir halindeyken tek bir hatası olmayan eşimin araç kullanmasına müsaade etmiyorum. Çünkü stresi yönetemiyor ve baskı altındayken hatalar yapıyor.

• Mythology kullanıcısına yanıt
    Katıldığım 1 nokta var, evet keşke tüm ülke tekrar sınava sokulsa geçemeyenin ehliyeti iptal edilse. Ben kabulüm.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

eşim 3. de ehliyetini alabildi. ilkinde geri geri giderken çizgiden çıkmıştı, o tamam. ama 2. de artık sınav bitmiş, son virajda virajı açıktan aldın yolun ortasına geldin diyip frene basmış adam, ne derece doğru bilemiyorum. doğru bile olsa şartlar eşit değil. başka ilçelerde tek yönlü yolda bir daire çiziyorlar, ehliyeti alıyorlar. bizimkinde yol eğri büğrü ve çift yönlü. vızır vızır kamyonlar geçiyor deli gibi. şartlar aynı değil yani. neyse ki üçüncüde alabildi ehliyeti.

zamanında bir tur atıp ehliyeti almıştım. geri geri giderken düz gidememiştim, 20 mt gidip yamultmuştum, adamlar yeter yeter demişti. paralel ve l parkta kurallar çok katı sınavda. ben kaç senelik sürücüyüm öyle parkedemiyorum. ileri geri yapıyorum, kaldırıma dokunuyorum vs... vs... iki sefer mi ne manevra hakkı var, çok saçma. o kuralı gevşetmişler şimdi galiba. park olayına bu kadar takılacaklarına yolda düz sürebiliyorlar mı ona baksınlar.

ehliyet alacaklara tavsiyem; eğer ki otomatik araç alacaklarsa otomatik ehliyete başvursunlar. eskiden böyle bir imkan yoktu ama artık var. eğer manuelle girse eşim hayatta ehliyet alamazdı. debriyaj işi acemiler için çok büyük sıkıntı. sınavı çok zorlaştırır.

• Merhaba. Ben bugün 2. sınavdan kaldım. Mevzuata dair güncel bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum: Süreç, psikolojik olarak çok yıprattı, bu halde 3. sınava girmek istemiyorum. Yapay zekaya sordum: "Teori sınavını geçtikten sonra direksiyon sınav haklarının 1 yıl içinde çeşitli zamanlarda kullanılmasına dair bir kısıtlama yok", diyor; fakat reel mevzuatta o konu tam anlaşılmıyor.

Ben birkaç ay ara verip 3. ve 4. haklarımı Aralık 2025'te kullanmak istiyorum (teori sınavını geçtiğim tarih 05 Nisan 2025). Mümkün mü acaba? Teşekkürler.

sinyal vermeyeni birakmalari tam isabet bir hareket. keza seritte kalamayanin trafikte ne isi var?

sinyal vermeyen ama cogu surucuden iyi olan biri. evet inandirici

• Sürücü adayının işlek trafikli bütün parkuru sorunsuz, eksiksiz tamamlayıp paralel park hatasında başarısız sayılmasına dair:

* Paralel park, ölüme sebebiyet verecek bir trafik hatası mı; değil.

* Paralel parkta tekerin kaldırıma dokunması trafiği aksatan bir şey mi; değil.

* Paralel parkı reel yaşamda pek çok kişinin, deneyimli sürücü bile olsa defalarca manevra yaparak hallettiğini görüyor muyuz; görüyoruz.

* Paralel parkı reel yaşamda çoğu kişinin 2. kişinin yardımıyla bile tekeri kaldırım taşında eze eze yaptığını görüyor muyuz; görüyoruz…

Durum böyle iken halen acemi bir sürücü olan adaydan bunları bir seferde yapması bekleniyor. Diyelim o gün için adayın şansı yaver gitti yaptı; sonra reel yaşamında paralel parkı sorunsuz yapabileceğinden nasıl emin olabiliyor o sınav komisyonu kişiler?

Kimse bana bu sınav sisteminin sürücü kursları ile Milli Eğitim(!) Bakanlığı arasında kurulmuş bir saadet zincirine hizmet etmediğini söylemesin lütfen. Korkunç bir HAKSIZLIK BATAĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. Zehir zıkkım olsun ödediğim paralar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 17 Haziran 2025; 10:12:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.