< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Yüksek devir her zaman maksimum performans demek değil,elektrik motoru değil bu.devir ne kadar yükselirse torkta o kadar düşüyor unutmayın,performans açısından da cvt tezalet bir şanzımandır kendim de kullanıcısıyım.ha ama güçlü bir motorla işler değişir mi bilmiyorum,ben 1.4 atmosferik ve cvt kullanıyorum.Motorda 105 ps güç ve 136 nm tork var lakin rezalet bir performansı var.ama aynı arabanın manuel versiyonu çok daha seri.
|
İş sadece deviri tutturmak değil, aktarma organlarındaki kayıp ne olacak? Sizde 125lik civic var, arkadaşımda civic rs var, bende kullandım 182hplik o araçta bile dip gaz yaptığınızda diğer şanzıman tiplerinde olmayan bir boşluk var 1 saniye kadar, araç sonra anca toparlayıp ivmeleniyor, ivmelenirken bile devir oturtana kadar yavaş ivmeleniyor. Bu konuda dsg tipi direkt aktarmalı şanzımanların gücü yola daha net aktardığını düşünüyorum, birinde kayışlı ya da zincirli gerilen bir sistem var, diğerinde anında oturan kavrama ve dişli var. O yüzden aktarma olarak cvtnin daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Şimdi çıkar gene birisi omo formolo bor oroçloru rokor kordo diye fakat o araçlarla gündelik senin benim bindiğim 100-150hplik cvtli araçlar hava ile toprak kadar farklı.
İş sadece deviri tutmakla kalsaydı cvtli civiclerin hızlanma değerlerinin daha iyi olması gerekirdi halbuki manuel civicler 1 saniye daha iyi 0-100 ve 10km daha yüksek son sürat değerlerine sahip. Üstelik aradaki ağırlık farkı sadece 20 kilo. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 6 Nisan 2018; 15:13:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|