Şimdi Ara

Bu araba çok mu yakar (PONTIAC FIREBIRD 5.7 Motor içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5.7 motoru görünce korkmamız mı gerekiyor gerçekten ülkemiz şartlarına göre?Sadece meraktan soruyorum..Fiyatları,kalitesi ve donanımı gerçekten çok güzel ama masrafını bilmiyorum.

1.ortalama 100 km de ne kadar benzin harcar
    2.vergisi ne kadardır
    3.aylık maaşı 3.000 tl olan ortaca halli birisi için fazla ağır mı gelir.. Yani ortalama yıllık masrafı vs nedir bu araçların,çoğu kişi 2.0 araç için bile çok yakar,çok güzel kaçıyor gibi laflar söylüyorsa bu araçlar için ne der,yorumları alalım :)

Bu marka araç sadece bir örnektir,3.0 motor üzeri bütün araçlar için geçerli fikrim.

araç linki

• 1- min 20-25lt max 50-60 lt
    2- yıllık 1.760,00 ₺
    3- Ne kadar kullanacağına bağlı. Sigortası çok olabilir. Ayrına son sahibi kulübüne üye olabilirsin.
  • Basmazsan şehir içi 6-7

Basarsan maksimum 9-10

Not : Değerlerin birimi Galondur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Ağustos 2016; 17:53:50 >
  • Hafta sonu zevk aracı olacaksa yakiti belki idare edilebilir.

Karmada sakin kullanimda ve arada sirada zevkine gazlamayla ort. 15-16 lt/100km yaksa kmde 75-80krs tuketim olur. Lpg de 40-45krslara iner diye dusunuyorum.

Motor yeni ve daha teknolojik olsaydi tuketim daha makul olurdu.

Mtv 1997 model aracta cok olmaz.

Ancak 3bin TL gelir ile bekarsan belki ama bir de aile gecindiriliyorsa tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acc04 kullanıcısına yanıt
    5.7 motorun hakkını verirmi yani,2.0 beygiri artırılmış bmw mercedes e göre performansı nasıldır hocam
  • 18-21 mpg tüketimi görünüyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Bu araç Almanya'da 4 bin euro.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3000tl ile nasıl yürütmeyi planliyorsun? Yakıtı geçtim, sıkınti ciktiginda bu arabadan anlayan tanıdığın bir garaj var mi?

• Arkadaş almayı düşünmüyor . Örnek vermiş 3000 TL yi
  • Yalnız bu aracın motor sesi müthiş.
    Aslan kukremesi gibi bir ses.
    Genctik bilmiyorduk. Yanına gelip gazlamaya yeltendim. Höörrrrr diye bir kalktı ki arabamı yakasım gelmişti.

• Almaya niyetlendiysen petrol ⛽ kuyusu arama calismalarinda basarilar(baska turlu kullanilmaz)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.2 V8 57 Chevrolet Belair şehir içinde 18 litre yakıyor.

4.4 I6 58 Chevrolet Belair şehir içinde 14 litre yakıyor.

Bu aracın bundan çok yakmasına imkan yoktur. Sakin kullanımda 14 litreye fitseniz sıkıntı olmaz.
  • Amacınız sadece performans ise rx8ler de 1300cc wankel motor, hemen hemen aynı performansi alırsınız hem daha az yakıt hem de daha az vergi

• Alma sakın Birinde vardi

Gaz'a az dokunsan bile içiyor.. 19-20 tl civari ortalama ama en basit bir yere bile git-gel 50 tl atar atar durursun

Ömrünü yer , kanser eder , Satsan Hemen satamazsın... Arıza verirse öperler birde oradan yanarsın...

Zengin işi olum bunlar , Zengileştirmek yerine fakirleştirir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Basmazsan şehir içi 6-7

Basarsan maksimum 9-10

Not : Değerlerin birimi Galondur

ben de diyorum vag grubu nasıl yakıt üretiyor, bazı kullanıcılar galon cinsinden hesaplıyor demekki.
  • amerikan yakit verileri genellikle +-2 olmak uzere dogrudur.

istanbul ici 20 l/100 olur, sehir disi otoyol gibi yerlerde 9-10 l/100'e kadar iner

not: ciddiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

5.2 V8 57 Chevrolet Belair şehir içinde 18 litre yakıyor.

4.4 I6 58 Chevrolet Belair şehir içinde 14 litre yakıyor.

Bu aracın bundan çok yakmasına imkan yoktur. Sakin kullanımda 14 litreye fitseniz sıkıntı olmaz.

Bu arkadas bildigim kadariyla bu araclari kullaniyor ve gayet guzel aciklamis. Bence de asiri trafige sokmazsan benzinde 100km de 20Lt yi gecmez. Gerçi çok sakin kullanimda, uzun yolda sabit hizda da gene de 9lt nin altina pek dusemezsin tahminim.

Ama aracta motorda problem varsa 25lt de yakar 30lt de.

120km den sonra 180 beygir uzeri, son teknoloji 2lt ve uzeri ozellikle turbo destekli araclar bunu zorlayabilir. Belki kolayda gecebilir. Zira aerodinamik yapi cok daha etkili olabiliyor ust suratlerde. Kullanmadim ama benimki sadece tahmin.

Amacin yeni teknoloji guclu araclari avlamak ise dusuk butceyle (40-45bin TL kadar bir butceyle) degerlendirebilecek baska araclar da var. Ozellikle Turbo destekli 2002-2004 model Volvo t5 ler, e39 kasa 4.4lt V8 bmw 540i gibi. Tabi bu araclarda sahibinden, bakimli, agir hasarsiz da olsalar alim sonrasi ilk etapta 5 bin tl civari harcatabilir. Belirttigin araca gore daha az da yakarlar. Bence daha mantikli araclar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 16 Ağustos 2016; 20:39:28 >

• Aylık 3bin gelirle alınır mı demişsinde,30bin tl gelirim olsa yine düşünür düşünür almaktan vazgeçerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Aylık 3bin gelirle alınır mı demişsinde,30bin tl gelirim olsa yine düşünür düşünür almaktan vazgeçerdim

Ayda 30bin gelire ragmen bu araci sevsen gene almaz misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Aylık 3bin gelirle alınır mı demişsinde,30bin tl gelirim olsa yine düşünür düşünür almaktan vazgeçerdim

Ayda 30bin gelire ragmen bu araci sevsen gene almaz misin ?

Almam,ben biraz mantığımla hareket ederim.Kendimi biliyorum 1 ay sonra tüm hevesim geçer,ne diye hangi akılla bunu aldım diye kendimi sorgular dururum.Bu güne kadar heves edipte yaptığım her işte yaşadım bunu ondan biliyorum

Yoksa araç güzel gayet,ama ben 1 ay sonra dönüp yüzüne bakmam elimde mındar olur :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.