Şimdi Ara

Bodrum-İstanbul 6.5 saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba dostlar, geçen hafta yeni otoyoldan istanbul-bodrum-istanbul yaptım tatil sezonu açıldı, yeni geçecek olanlara referans olsun.

İstanbul gidişinden pek bahsetmiyorum, istanbuldan çıkana kadar göbeğim çatladı.

Öncelikle yol güzergahı gerçekten çok iyi. Asfalt başarılı 3 şeritli. Yolda pek kamyondu tırdı görmedim. 50 km mesafeler ile dinlenme tesisleri var. İstasyonlar gerçekten çok temiz, her konuya dikkat ediyorlar.

Geçen pazar günü bodrumdan 11:30 da yola çıktım, otoyol üzerinde 2 kez 10-15dk kadar mola verdim ve göztepe de oturan biri olarak 18:00'de evdeydim. Yol 6saat 30 dk sürmüş.

tertemiz yol olduğu için yorgunlukta bir hayli azdı.

Toplam ödediğim tutar 600 TL. Buna değer mi artık siz karar verin.

• Eğer Japonya'da aylık paso alırsanız 10.000 YEN karşılığında 1 ay sınırsız ulaşımdan faydalanabilirsiniz. Bu yüzden gerek turistik olsun gerek yerleşmiş olun ilk alacağınız şeylerden birisi aylık paso olmalıdır.

Japonya'da 1 litre benzin 127 YEN olarak belirlenmiştir. Araba fiyatları orta seviyededir. Asgari ücretin aylık ortalama 190.000 YEN olduğu Japonya'da 1.4 motora sahip 90 KW 2020 model Volkswagen Golf Trendline araç almak isterseniz 2.450.000 YEN ödeme yapmanız gerekir. Buda Japonya'da çalışan bir kişinin 12 ay boyunca yemeden içmeden para biriktirmesi durumunda bu araca ulaşabileceğini gösteriyor.

Aynı aracın Türkiye fiyatı 243.747 TL. Türkiye'de çalışan bir kişi ise asgari ücreti 121 ay yemeden içmeden biriktirirse bu araca sahip olabilir.

Adam doğru söylemiş 2500 TL asgari ücret alacaksın ama otoyoldan geçmek için 600 TL ödeyeceksin bu mantık işi mi? Bay Recep demiş ki ülkenin %10 kullansın otoyolu ama iş yapmazsa ülkenin %100 ödesin
    Şükür maaşım iyi de, 600lira sırf bu yola vermek bana mı delilik gibi geliyor?

Zaman cart curt diyen insanlar görüyorum.Otel rezervasyonunu genelde insanlar 6ay önce yapıyor.Rezervasyon yaptıkları zaman uçak bileti alsalar üstüne orada araba kiralasalar yine daha uyguna geliyor

Ki yol sadece 600 lira, 600küsür kmnin yakıtı, yeme-içmesi hariç

Yok baba gram mantıklı gelmedi bana
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bodrum'a İstanbul'dan Yolculuk: 6,5 Saatlik Yolculuk

İstanbul'dan Bodrum'a olan yolculuk, yaklaşık olarak 6,5 saat sürmektedir. Bu mesafe, Türkiye'nin en popüler turistik yerlerinden ikisini birbirine bağlar.

Yolculuğunuzu arabayla gerçekleştiriyorsanız, İstanbul'dan Bodrum'a giden otoyolu kullanabilirsiniz. Bu rota, yaklaşık 690 kilometre uzunluğundadır ve yol boyunca muhteşem manzaralar sunar.

Alternatif olarak, İstanbul'dan Bodrum'a uçakla da ulaşabilirsiniz. Uçuş süresi yaklaşık 1 saat 15 dakikadır. Ancak, havaalanına gidiş-geliş sürelerini ve güvenlik kontrollerini de hesaba katmanız gerekir.

İstanbul'dan Bodrum'a olan yolculuk süresi, trafik koşullarına ve kullandığınız ulaşım yöntemine bağlı olarak değişebilir. Yoğun trafik saatlerinde veya tatil dönemlerinde yolculuk süresi daha uzun olabilir.

Yolculuğunuzu planlarken, mola yerlerini ve olası trafik sıkışıklıklarını göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bu sayede, Bodrum'a rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de İzmir'den Eskişehir'e geliş için kullandım. Bomboş yol, basa basa gittim arabanın canını aldım biraz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 60 lira olsa herkes kullanır devlette kasadan para vermez.
    ama gel görki bunu anlatamadım yıllarca
    böyle saçma bir düzen olamaz ya.
    millet geçmese bile parasını veriyorsun
  • Kendi ülkemde gezmek için 600 TL ekstra ödeyecem öylemi Şaka bir yana saçmalığın daniskası kimse kusura bakmasın. Devletin zorunlu bir hizmeti olan yollar için zaten vergi veriyorum birde kullanmak için tomarla para vermem gerekiyor. Töbe töbe...

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Bu mesaj silindi.
    Trollük yapmayı acilen bırakmalısın

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ
  • Bu rakamlar aşırı abartı. 50/100 bir nebze anlaşılabilir fakat 600 lira zaten vergisini verdiğimiz yol için akıl almaz rakamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zaman cart curt diyen insanlar görüyorum.Otel rezervasyonunu genelde insanlar 6ay önce yapıyor.Rezervasyon yaptıkları zaman uçak bileti alsalar üstüne orada araba kiralasalar yine daha uyguna geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Şükür maaşım iyi de, 600lira sırf bu yola vermek bana mı delilik gibi geliyor?

bu iş arabada kim olduğuna ne kadar zamanın olduğuna bakar.

arabada çocuk varsa zaman darsa verilir. Neden ? zaten köprüden geçince 119 TL veriyorsun kaldı geriye 180 TL.

karşıya geçmek için bu zamanda herhalde 2 saat direksiyon sallamayacağız. Topçular feribotunu sıcakta beklesek zaten 60 TL.

2saat beklemek + 40 dk feribot yerine 60 tl fazla veriyorsun. Geri kalanı da tercih meselesi. Konfor diğer yola göre çok yukarıda.

• Yalnız şöyle bir durum var. Yol ucuz olsa kuralcı mahmutlar olaya girer ve sol şeridi 120 ile tıkarlar. Parası olan (geceleri xenon fardan geçilmiyor) parayı verip basıyor gaza. Bu kadar para verilen yere de ceza meza kesmiyorlar işin doğrusu. Bu yolu kullanmadan da 6.5 saatte Bodrum'a giden çıkabilir ama riski en az 2 ye katlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 25 Haziran 2020; 14:14:38 >

Orijinalden alıntı: caldexterr

Yalnız şöyle bir durum var. Yol ucuz olsa kuralcı mahmutlar olaya girer ve sol şeridi 120 ile tıkarlar. Parası olan (geceleri xenon fardan geçilmiyor) parayı verip basıyor gaza. Bu kadar para verilen yere de ceza meza kesmiyorlar işin doğrusu. Bu yolu kullanmadan da 6.5 saatte Bodrum'a giden çıkabilir ama riski en az 2 ye katlar.
    valla 140 ile geldim ona rağmen yavaştım, millet 200 le gidiyor

"yolda hiç kamyon-tır görmedim" yol kazık olduğu için olabilirmi acaba?

Orijinalden alıntı: suatcagdas

hükümet reklamlarını dinlediniz şimdi hava durumu

"yolda hiç kamyon-tır görmedim" yol kazık olduğu için olabilirmi acaba?
    kardeşim burda kimse yok bedava demedi. İmkanın varsa geçersin yoksa geçmezsin.
    geçen japonyadaki biri otobana giriş çıkış 80 avro, aylık abonman alırsan bir aylık sınırsız kullanım hakkı 800 avro dedi. ki japonlar için bile çok yüksek rakamlar bunlar, sadece yolu kullanmak için. ama mecburen kullanıyorlar trafik vs derken.

paralı yol her yerde var yani. en zengin devlet de yapıyor/yaptırıyor.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToggT12x

geçen japonyadaki biri otobana giriş çıkış 80 avro, aylık abonman alırsan bir aylık sınırsız kullanım hakkı 800 avro dedi. ki japonlar için bile çok yüksek rakamlar bunlar, sadece yolu kullanmak için. ama mecburen kullanıyorlar trafik vs derken.

paralı yol her yerde var yani. en zengin devlet de yapıyor/yaptırıyor.
    Eğer Japonya'da aylık paso alırsanız 10.000 YEN karşılığında 1 ay sınırsız ulaşımdan faydalanabilirsiniz. Bu yüzden gerek turistik olsun gerek yerleşmiş olun ilk alacağınız şeylerden birisi aylık paso olmalıdır.

Japonya'da 1 litre benzin 127 YEN olarak belirlenmiştir. Araba fiyatları orta seviyededir. Asgari ücretin aylık ortalama 190.000 YEN olduğu Japonya'da 1.4 motora sahip 90 KW 2020 model Volkswagen Golf Trendline araç almak isterseniz 2.450.000 YEN ödeme yapmanız gerekir. Buda Japonya'da çalışan bir kişinin 12 ay boyunca yemeden içmeden para biriktirmesi durumunda bu araca ulaşabileceğini gösteriyor.

Aynı aracın Türkiye fiyatı 243.747 TL. Türkiye'de çalışan bir kişi ise asgari ücreti 121 ay yemeden içmeden biriktirirse bu araca sahip olabilir.

Adam doğru söylemiş 2500 TL asgari ücret alacaksın ama otoyoldan geçmek için 600 TL ödeyeceksin bu mantık işi mi? Bay Recep demiş ki ülkenin %10 kullansın otoyolu ama iş yapmazsa ülkenin %100 ödesin

• Japanyo da diğer yollar da bizim ki gibiyse dediğinde haklısın. Adamların yolu zaten iyi eğer trafikten bunaldiysan alternatif üretiyor ücretli. Birde bizim yollara bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • niye illa asgari ücretli geçiyor ? 10.000 lira ve üzeri maaş alanlar geçemiyor mu? adam doğru söylememiş. kendi ülkemde yola para veriyorum demiş sanki bi tek kendi ülkesinde varmış gibi, her ülkede var diyorum ben de.

biz otoyoldan bahsediyoruz sen 10.000 yen aylık abonman diyorsun. bu fotoğraftakinden bahsettiğini de belirtseydin.

Bodrum-İstanbul 6.5 saat

almanyada da 12 aylık (asgari ücret değil ama normal bir maaş işte) maaş bir araba, o konuda haklısın

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.