Şimdi Ara

Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamların başında hanedan var. Tamam sembolik biliyorum ama gene de ben rahatsız olurdum. Neden benim ülkemin başında hanedan var abi? Banane elizabeth den oğlundan soylarından onlar kim ya? Birleşik krallık vatandaşları nasıl bundan rahatsız olmuyorsa?

Ben başkan olsam, öyle mıy mıy başkan değil halk bana imkan verirse 1 gecede hanedanı siler süpürürdüm.

Ben ülkemde böyle bir saçmalık olmasını istemem.

UK dekiler bu hanedanın nesini seviyor da tepki göstermiyor acaba. Ne oluyor Ülkeyi dış mihraklardan mı koruyorlar ne oluyor? Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey 

Neden halkta "ya tamam geçmişte hanedanımız var ama yeter artık neden bunu devam ettiriyoruz bunları kapatalım gitsin" diye bir düşünce oluşmadı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 19 Mart 2021; 23:57:19 >

Yüzlerce kişilik orduya ihtiyacım yok. Sadece bir tabanca ve ölmekten korkan bir karşı grup bana yeter.

Ben bedenen ölsem bile senin hafızandan, kafandan silinmeyeceğim. Anılarında yaşayacağım. İşte bunlar beni yaşatacak.
  • Benim de anlamadığım ve gıcık kaptığım bir şey.Avrupa'daki krallıklar demokrasiye zarar veriyor.En son İspanya eski kralı ülkesini soyup kaçtı.Tabi adamlar hakkında dava açtı ama bune fayda?Bu çağda krallık mı olur.

Güya bizim gibi ülkelerde krallık yok ama maşallah biz seçilmiş krallar yaratıyoruz.

• Benim de anlamadığım ve gıcık kaptığım bir şey.Avrupa'daki krallıklar demokrasiye zarar veriyor.En son İspanya eski kralı ülkesini soyup kaçtı.Tabi adamlar hakkında dava açtı ama bune fayda?Bu çağda krallık mı olur.

Güya bizim gibi ülkelerde krallık yok ama maşallah biz seçilmiş krallar yaratıyoruz.

İsim değiştirilir Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey 

Yüzlerce kişilik orduya ihtiyacım yok. Sadece bir tabanca ve ölmekten korkan bir karşı grup bana yeter.

Ben bedenen ölsem bile senin hafızandan, kafandan silinmeyeceğim. Anılarında yaşayacağım. İşte bunlar beni yaşatacak.
  • Tam olarak izlemen gereken şey the windsors. :)
    Turist çekiyorlar , popülerite + gelenek + bazı kişilere saçma gelecek ama hala sömürdükleri yerler var , krallık adı altında sömürüyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AMAN ALLAHIM BU NASIL BİR SAÇMALIK BÖYLE KALBİM DAYANMIYOR

Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey

• İngiltere hadi neyse tüm dünya takip ediyor. Hep haberlerde bende buna şaşırıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlarda sembolik olan hanedanlık/kraliyet müessesesi sende hardcore fiili krallık moduna girdi kaç senedir. İngiltere ve Elizabeth teyze bizi kskanmaktan çatlamadıysa ne olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Mart 2021; 0:51:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşgal edilmediler. Ülkeleri yıkılmadı. İspanyada öyle. İşgal edilse itibarları yerlere düşerdi ülke kurtulunca hanedan falan sözü geçmezdi. Rusyada hanedan vardı komünistler kurşuna dizdi.

• Asırlardır yerleşik siyasi rejimleri krallık (regnum) olduğu için böyle. Esasında İngiltere 17.yüzyılda parlamento ve taht arasında patlak veren bir iç savaştan sonra, kral I.Charles'in idamı ve Oliver Cromwell'in askeri tarzdaki parlamenter diktasına dayanan bir cumhuriyet (republican commonwealth) dönemi görüyor. Ancak Cromwell öldükten sonra İngilizler Hobbesvari bir düsturla bize bir kral, birleştici ve modere edici bir otorite lazım diyerek yeniden bir kral seçiyorlar ve krallık rejimine dönüyorlar. Esasında İngiltere'nin statüsü karışık, VIII.Henry döneminde kralı ve İngiltere'deki Hıristiyan toplumu Papalık otoritesinden çıkaran The Act of Supremacy'e göre İngiltere bir krallık dahi değil; bir imparatorluktur (imperium) yani İngiliz kral ya da kraliçesi her kimse esasında kral (rex) veya kraliçe (regina) ünvanı taşıyan bir imparator veya imparatoriçedir. Hıristiyan imparatorluk ideolojisine rağmen Britanya Roma veya Bizans gibi otokratik değildir; esas güç monarkın da üyesi olduğu iki kamaralı bir parlamentodadır, parlamentoda yürütme ve yasama iç içe geçmiştir yani güçler birliği (fusion of powers) vardır; yani başbakan (prime minister) ve yasa yapıcılar, yasa koruyucu lordlar vs aynı ortamda muhatap sayılırlar. Kabaca avam kamarası yasalarla gelir ve geleneği temsil eden kalıtsal lordlar kamarası da öne sürülen yasaları anayasal bir güç gibi tartar. İki kamara da yasaları onaylarsa yasa hayata geçer. Taht ise parlamentoca uygulanması kabul görmüş yasaları resmi hükme dönüştürür. Bir yandan bu sistemin özgünlüğü ve enteresanlığı bir tarafa İngiltere Müslümanların dahi vali olabileceği pratikte seküler bir ülkedir ama resmi dini olan bir devlet olarak kendi Anglikan kilisesi vardır (The Church of England, Ecclesia Anglicana). Monark kilisenin başıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 20 Mart 2021; 1:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olur da Elizabeth bir şekilde ölürse takan kalmaz

Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

AMAN ALLAHIM BU NASIL BİR SAÇMALIK BÖYLE KALBİM DAYANMIYOR

gife baktıkça gülme krizine girdim :D

Orijinalden alıntı: Naruto45

gife baktıkça gülme krizine girdim :D

Alıntıları Göster

Hocam internetiniz hayırlı olsun.

Ben öyle miy miy başkan değil bir gecede 100 bin memuru isten atarım diyen Besim Tibuk dan alintilamissin yaZIni belli ki Besim beye bir hayranligin var da Besim Bey in aslinda Osmanlı'nın aynen İngiltere de olduğu gibi sembolik şu an ki Türkiye devletinin başında olması gerektiği tikpki krallik gibi düşüncesinde olduğunu biliyor muydun ?

Yada bizim başımızda krallık yok İngiltere'nin başında yada Hollanda da krallık var. Sence onların demokraside bizden eksik yani mi var yada tam tersi bizim krallık olmadığı için demokrasi onlardan daha mı iyi .

Git bak sayicagim ülkelerin Anaysassini al ( Rusya iran Kuzey Kore Çin vs) gelişmiş ülkelerin anaysalarinin isimlerini gizledikten sonra arasına kat ve sonra bak bakalım aralarında hiç fark var mı ,? Aç Rusya'nın çin in anayasa kitabını bal damlar. Hak hukuk adalet eşitlik vs. Ama uygulama ?

İngiltere'de demokrasi resmen evrimleserek oluştu desek yeridir.

O yüzden kraliyet hep varlığını sürdürdü diğer ulkelerde ya öldürdüler ya sürdüler.Rus hanedanıni mesela çoluk çocuk kursuna dizdiler.

Bu gibi ülkelerde hanedan hep bir noktada tehdit olarak görülür bizde de böyledir mesela hanedanin en akli başında üyesinin bile ülkeye dair bir şey söylemesi tehdit olarak algılanır.

Aslında bizde de hanedan oldukça iyi iş cikarmistir sonradan iyi yaptı lan Atatürk ülke demokrasiye geçti falan diye takılmışlar ülkeye hıc bir zaman kusmemisler hatta millet killanmasin diye ülkeye de pek ugramamislardir.

Habsburglarla düşman olarak yüzyıllarca Avrupa'yı yöneten bu iki aile sonradan devrimlerle aynı akibete uğrayınca belli dostluklar bile kurmuşlardır.

Kraliyet semboliktir derler doğrudur ama yine de büyük bir güçtür yasalarla da koruma altındadır bu gücu.

İngiltere'dede eleştiren var ama bir şey olmaz belli yararlari var.

İngiltere bir ülkeyle arayı bozar Başbakan'ın o ülkeye gitmeye yüzü olmaz bir ricayla Elizabeth gider diplomatik yedektir mesela.

Bir düğün yapılır milyarlarca dolar para gelir.Ailedeki her olay magazin açısından en önemli olaylardandir dolaylı reklam hep.

Böyle böyle değişik faydaları vardır ben severim bir toplumun bazı geleneksel yönleri olmalı bana göre biz de olamazdı ama işin dogasina aykırı sadece İngiltere'de olabilirdi böyle bir şey oldu da.

Kraliyet biraz vatikan gibidir bakarsın ne ayak lan bunlar dersin para yok toprak yok güç yok ama ilişkileri vardır işte her zaman bir yerlerde adamları vardir sevenleri vardır.

Ama bu devlet bütçesinden para almalari tam saçmalik bir röportaja 7 milyon dolar alan insanlar vergi mukelleflerinden para alıyor zaten kendine yetecek geliri var adamların mal varlıklarından gelen.

• adamlar öyle yada böyle işleyen bir sistem kurmuş, adalet olarak, demokrasi olarak, ekonomik olarak ülkemizden 10 kat ilerdeler ( 1 sterlin = 10 Tl ) ister gıcık ol, ister kız durum ortada.

Altı üstü adamın sözünü paylaştım beğendiğim için bu adama hayran olduğum anlamına gelmiyorki?Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey  Besim reisi severim orası ayrı ama her fikrine katılmam.

Ben acaba nerede "ingiltere bizi kıskanıyor yeğenim" minvalinde bir şey yazmışım? Ben krallık olmadığımız için demokraside onlardan daha iyiyiz falan demedim?

Cem tokerden alıntı yapmışsın sen de Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey  Dostum sen hangi sebeple konuyu demokrasiye vs getiriyorsun? Ben bu hakkında tek kelime etmedim?Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey Birleşik krallıkta hanedan olması gıcık edici bir şey 

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

Aksini iddia eden yokki zaten?

• Eskiden her türlü Monarşiye karşıydım, insan iradesine karşı çok büyük bir hakaret olduğunu düşünürdüm, taa ki demokrasiyle başa gelen Mozambik Anoloji ve Kleptomansi Partisi tüm Mozambiği soyup batırana kadar.

Monarşi, millet bilinci olmayan boş toplumlar için ideal yönetim biçimidir, başa geçen ağır ruh hastası / deli / kötü niyetli değilse elinden geldiğince iyi yönetmeye çalışır çünkü elindeki ülke babasının malı ve çocuklarına bırakacağı mirastır. Monarkı kontrol altında tutacak işinin piri olmuş insanlardan oluşan bir kontrol mekanizması da kurarsan İngiltere gibi Japonya gibi huzur içinde yaşar gidersin.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.