Şimdi Ara

Dünyanın en iyi kılıç ustaları solaklardan çıktığına göre dh üyeleri neden bana yapamazsın diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediğiniz kadar araştırın.dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kılıç ustaları ve ortaçağ silahşörleri çoğunlukla hep solak insanlardan çıkmıştır.çünkü solaklar sağlaklardan farklı olarak beyinlerinin sağ bölümünü kullanırlar.ve beynin sağ bölümü uyarılmaya etki tepkiye ani hareketlere ve reflekslere karşı beynin diğer bölümünden yani sol bölümünden çok daha fazla gelişmiştir.bu yüzden solaklar kalecilik tenis eskrim ve ortaçağ silahları kullanma gibi spor ve aktivitelerde sağlaklardan çok daha başarılı olurlar.

eskrim finallerinde neredeyse bütün eskrim sporcuları hep solaktır.ve dünyanın en iyi ve meşhur eskrim sporcuları çoğunlukla hep solak insanlardan çıkmıştır.ayrıca solak olmak ortaçağ silahları dövüşlerinde kişiye avantaj sağlar.hatta sırf bu yüzden ortaçağ avrupasında solakların şövalye olması yasaklanmıştı.ama solaklar savaşlarda çok işe yaradıkları için bu yasak kaldırıldı.osmanlıda padişahın en yakın korumaları ve ordunun en iyi savaşan birimleri yine hep solaktı.ve osmanlıda solak gençler genellikle hep askeriyeye yönlendirilirdi.bende bir solağım.hatta hem elim hemde ayağım solak.yani dibine kadar solağım.daha önce bay silah adlı youtuberın tabancayla atış poligonuna atışlarında saatte 1080 km lik merminin hızına tepki vermeye çalıştım.

ama sonradan bunu yapmayı bıraktım.çünkü bay silahı videoda gösteren kamerayla atış poligonunu gösteren kamera aynı anı göstermiyor.yani atış poligonunda merminin açtığı delik bay silah tabancayı ateşlemeden önce çıkıyor.haliyle doğal olarak dh üyeleri bunu gördüklerinden dolayı mermiye verdiğim tepki ateşlemeyle aynı anda değil diyor.oysa ki çoğu zaman tam zamanında tepki verebildim.dh ye soruyorum amerikaya gittiğimde ortaçağ kılıç müsabakalarına turnuvalarına katıldığımda ortaçağ kılıç dövüşlerinin muhammet alisi mike tysonı olabilir miyim diyorum olamazsın diyorlar.ulan saatte 1080 km yani saniyede 300 metre hızla giden bir nesneye neredeyse aynı anda tepki verebilen adam amerikadaki kılıç dövüşlerinde hiç yenilir mi?

yani bu kadar hızlı kolu ve ani refleksleri olan adamı kim yenebilir? daha ne yapayim kanatlanıp kuş olup uçayim mi? uçmamı nesnelerin içinden geçmemi gözümden lazer fırlatmamı mı bekliyorsunuz? pes doğrusu.gerçekten vallahi villahi pes.hepinizi allaha havale ediyorum.ilk armored combat league yani ortaçağ kılıçlı ring dövüşüme çıktığım gün gelip dh ye konu açıcam.hepiniz yeteneklerime ve başarılarıma şahit olucaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılıç Ustası -- 4 Nisan 2023; 19:17:43 >

• up.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bal porsuğu biraz cüsseli olsa o bile döver

Amerikada yaşamak zaten bir rüyadır koçuum 

• solakların avantajı kılıcı ters tuttukları için sağlak kılıç ustalarının alış olmadıkları bir dövüş stiline sahip olmalarıdır. ama bu avantaj tecrübeli bir kılıç ustasını yenmek için yeterli değil. kılıç kullanmak isekai mangalarında olduğu gibi kolayca öğrenilecek birşey değil. hergün saatlerce antraman yapıp, kolunu kuvvetlendirmen gerekir. standart bir kılıcın 450 ile 900 gram ağırlığı sana fazla görünmeye bilir ama başka bir kılıçla yada kalkanla çarpıştığı zaman, daha fazla yükle karşılaşırsın. o arenaya çıktığında, poligonda ateş etmekten çok daha fazla efor sarf etmen gerekir ki daha kılıç ustalığından bahsetmiyorum bile. bahsettiğin kılıç turnuvalarındaki ustaların vücut yapılarına bakarak, bir daha düşünmeni öneririm. o yapıya sahip olamazsan, sahip olduğunu düşündüğün hile kodu ile orada sadece palyaço olursun.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • dergul D kullanıcısına yanıt

hayır solaklar refleks olarak sağlaklardan daha üstündür.solak insanların en büyük avantajı refleks güçlerinin sağlaklardan daha iyi olmasıdır.bu zaten internettede yazıyor.sağlakların alışık olmadığı tarafla kılıç kullanmanında etkisi var.ama en büyük etki ve üstünlük refleks hızı.ayrıca alınma ama kılıç düellolarında biraz zor palyaço olurum.çünkü dünyadaki armored combat league yani kılıç düelloları boks gibi puanlamalı sistemlidir.yani rakibe vurarak boşluğuna dokunarak puan kazanırsın.ve rakip ne kadar güçlü olursa olsun rakibin vuruşu sana hasar vermez seni yaralamaz zorlamaz hatta sersemletmez.çünkü bu düellolardaki zırhlar ve korumalıklar demirden yapılmıştır.yani hiçbir darbeyle kişinin etkilenmemesi ve yaralanmaması için dizayn edilmiş ve o sertlikte üretilmiştir.ünlü samuray miyamoto musaşhi 1.50 boyundaydı.ama 60 düello kazanıp sadece 1 kez kaybetti.ayrıca benim kendime has tekniğim var.ben şaşırtmacalı vuruş yapabiliyorum.yani sağ yan gösterip sağ taraftaki karın hizasından ya da kafa hizasından vururmuş gibi gösterip soldan vuruyorum.bu tekniği kendim çalışarak icat ettim.benden başka bu tekniği yapan kılıç ustalarıda var.ama ben hızlı olduğum için onlara göre daha avantajlıyım.zaten amerikada hergün kılıç kurslarında saatlerce antreman yapıcam.hatta ellerimi hızlandırma amaçlı bir koşu bandı aldım ve göğüs hizamda bir yere koyup koşu bandının hızını son hıza ayarlayıp ellerimi bandın üstüne koyarak ileriye doğru bandın hızıyla ve zeminiyle hareket ettirip ellerimi hızlandırıyorum hız antremanı yapıyorum.ve daha önce yüzme basketbol futbol ve kung fu yaptım.yani ringte kılıç sallarkene hemen yorulmam.hatta karşıdaki kişiden daha geç yorulurum.çünkü çok spor deneyimim olduğu için kondisyonum yorulmaya karşı dayanıklı.zaten kılıç düellolarında bokstaki gibi efor sarfediliyor.yani hemen ya da çabuk yorulma olmuyor.bence kılıç ustalığı ve kılıç kullanma konularında bir daha bilmeden yorum yapma istersen.çünkü belli oluyor ki bu konuda oldukça cahilsin.

• Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt

miyamoto musashi, çok erken yaşlardan itibaren kılıç çalışmış bir ustadır. onun asıl ustalığı kılıç kullanmak değil, strateji oluşturmaktır.

asıl cehalet, daha kılıç kullanma antrenmanlara bile başlamadan bu kadar büyük konuşmandır. çıplak elle dövüşmek başka birşey, silah kullanarak dövüşmek başka birşeydir.

[DH] Öğretmenler Odasi!
    Silah sıkmak gerçekten basit bir iş hocam kılıcı düşünün düzgün sallamak için yıllar gerekiyor
    Ama ortalama birinin silah kullanmayı öğrenmesi için ise sadece birkaç ay yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

poligonda ateş ediyorsan haklısın ama bir çatışma ortamı farklıdır. tombstone düellosunu inceleyen bir belgeselde, yaralarının konumlarını incelediklerinde, wyatt earp ve arkadaşlarının yan durarak hedef küçültürken, rakiplerinin tam aksini yaptıklarını göstermiştir. ateş altında nişan almak da kolay birşey değildir. şarjör boşaltmak havalı görünebilir ama aslında, kullanıcının panik halinde ateş ettiğini gösterir. profesyoneller ise cephaneyi gözeterek, daha az ateş ederler. tabanca kullanmak kolaydır ama kullanıcısı soğukkanlı değilse, bıçak kullanıcısının tek yapması gereke şey, kurşunların bitmesini bekleyip, silahın doldurulma anında saldırıya geçmek olacaktır. tüm silahların kullanılması kolay görünebilir ama hepsinin kullanımının ortak noktası, kullanıcısının soğukkanlı olması gerekmesidir.

[DH] Öğretmenler Odasi!

ya kardeşim kılıç kullanmada erken yaşta başlamak önemli ama yetenek hız ve refleks yani bu 3 özellik erken yaşta başlamaktan çok çok daha önemlidir.bende bu 3 özellikte var diyorum hala saçma sapan konuşup adamlar cüsseli olduğu için kazanamazsın palyaço olursun gibi önyargılı konuşuyorsun.bana inanmak zorunda değilsin.düşüncene saygı duyarım.ama bilmeni isterim ki uzun boy ya da kalıplı iri yarı olmak kılıç ve ortaçağ silahları kullanımında sanılanın aksine çok çok az bir öneme sahiptir.ayrıca inan bana boks yapmak ortaçağ kılıç dövüşlerinden kat kat daha zor ve yorucudur.bruce lee yi bile yenebilecek adam yani dünya tarihinin en iyi dövüşçüsü muhammet alinin bile 5 kez mağlubiyet yaşamışlığı vardır.gerisini sen düşün artık.ve ben zaten amerikaya gittiğimde direkt bodoslama dalıp düellolara çıkmayacam.önce belirli bir süre bütün teknikleri öğrenmek için HEMA eğitimi alıcam ve bu sırada dayanıklılık testine tabi tutulucam sonrasında birkaç deneyim maçından sonrada ilk düelloma çıkıcam.amerikanın los angeles şehrine gidiyorum.o şehirde golden knights adında bir armored combat league takımı var.adamlarla e-mail aracılığıyla görüştüm.ve bana dayanıklılık ve kondisyon testi yapacaklarını ondan sonra belirli bir ücret ödemem karşılığı takıma alacaklarını söylediler.ama katıldıktan sonra ilk 1 yıl içinde çıktığım maçlarda giyeceğim ekipmanların teçhizatların parasını benim ödeyeceğimi söylediler.zaten sen bana eğitim almadan direkt başlayacağımdan dolayı başarısız olursun dediysen zaten sonuna kadar haklısın.çünkü bir insan bir sporda bir işte bir aktivitede ne kadar yetenekli kabiliyetli olursa olsun isterse o işte doğuştan süper yeteneklere sahip olsun eğer eğitimsizse eğitim almadan o işe başlarsa azda olsa başarısız olma ihtimali vardır.çünkü bir işte eğitim o işin püf noktaları, incelikleri, öğrenilmesi gereken şeyleri ve hepsinden daha önemlisi o işte kazanmayı sağlayan unsurların o işi yapacak olan kişilere aktarılması ve başarılı olmalarını sağlaması için vardır.bende eğitim alıcam.ama asıl önemli konu eğitim yetenekli olmayanları daha iyi ve yetenekli yapmak için doğuştan yetenekli olanlarında yeteneklerini daha çok geliştirip herkesten daha ileri seviyeye gelmelerini sağlamaktadır.ne ben ne miyamoto musaşhi nede kral arthur hiç kimse annesinin karnından kılıç ustası olarak doğmuyor.en önemli etken tabikide yetenek.ama yeteneğin yanında bence eğitim hatta uzun süre eğitimde şart.

Yavru falan yakalıyordur.

Geçen belgeselde uzmanı söyledi; kaplanlar iri cüsselerine rağmen ayıları görünce kaçarlar, çünkü pençeleri çok tehlikelidir ayıların.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • merak ettim hangi uzmanmış bu? ulan sibirya kaplanı dünyanın en tehlikeli saldırgan ve güçlü hayvanlarından biri.hatta ayı kadar olmasada dış darbelere karşı oldukça dayanıklı bir hayvan.ve bir sibirya kaplanı tek pati vuruşuyla 10 tondan fazla basınç uyguluyabiliyor.üstelik kaplanın pençeleri ayının kafatasını parçalayacak kadar keskin ve güçlüdür.ingilizce vikipedinde yazdığına göre yapılan doğa araştırmaları neticesinde boz ayılar kaplanları 12 defa kaplanlar ise boz ayıları 22 defa öldürmüştür.yetişkin hatta genç bir sibirya kaplanı bile tam yetişkin bir boz ayıyı devirip öldürebilir.hatta internetteki bazı videolarda yetişkin bir dişi puma boz ayıyı parçalayıp geri çekilmesine sebep oluyordu.hatta bir videoda genç bir boz ayı bir kediden bile kaçıyordu.saçma sapan şeyler izleyip kendinizi kandırmayın.hiçbir ayı türü sibirya kaplanını yenemez.

• hiçbir yırtıcı avına önden saldırmaz. çünkü avlanırken yaralanmak demek, bir sonraki avlarında daha çok zorlanmak demektir.(uzuv kaybı veya ağır yaralanmak, onlar için açlık demektir.) üst düzey yırtıcılar bile bu kuralı bozmazlar. bu yüzden insanlar kaplanlardan korunmak için kafalarının arkasına maske takıyorlar.

[DH] Öğretmenler Odasi!

hayır sibirya kaplanı her ne kadar arkadan ya da pusu kurarak saldırsada çoğunlukla hemen hemen bütün sibirya kaplanları boz ayılara öndende saldırıyorlar.çünkü sibirya kaplanının boz ayıdan avantajı vardır.o avantajda üst damağında bulunan 10 cm lik ölümcül köpek dişleridir.kaplan ayıya önden direkt saldırdığında boz ayının boğazını ısırır ve köpek dişleriyle iyice boğazı sıkarak ani hareketle ayının kafasını yana çevirir ve boynunu kırarak ayıyı direkt bitirir.ayrıca kaplanın ya da ayının dövüşte yaralanması gibi bir durumda çok enderdir.çünkü hem kaplan hemde boz ayı dış darbelere ve kesiklere çok çok dayanıklı hayvanlardır.işte bu yüzden internetteki aslan kaplan ayı dövüşlerinde yırtıcıların birbirleriyle mücadelesi çok uzun sürer.hatta yasadışı hayvan dövüşlerinde sibirya kaplanlarıyla kutup ayıları dövüştürüldüğünde kaplanlar yara bile almadan kutup ayılarını öldürmüşlerdir.senin sibirya kaplanı dediğin hayvan kuyruksuz 3 metre uzunluğunda olan bir hayvan.insan mı ki bu öyle yaralanıp hemen ölsün :)

senin gördüğüm videolar doğal hareketler değil, insanların zorlamasıyla yapılan dövüşlerdir. bu aşağılık videoları örnek vereceksen, bana hiç cevap verme.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.