Şimdi Ara

Bir koreliyle alışveriş yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir koreliyle yaptığım alışverişi anlatmak istedim.

1700tl fiyatla sattığım ürünü şudur: Zero Tolerance Çakı

Çakı denilip geçilecek, sıradan bir şey değildir, cts-204p çelik ağıza ve 6al-4v titanyum kabzeye sahiptir. Bunun üzerinde ki vida bile 10 dolardır.

Sahibinden üzerinden ilana koydum ve en az 10 kişi "yeaa çakı işte vereyim 500tl, bize 1000 olmazmı?, sen satamazsın bunu ben yarı fiyatına alırım vs."

Bizim millet anlamadığı bir şeye hem sahip olmak istiyor hemde değerini aşağılıyor. Yani anlamadığın, bilmediğin, önemini ve kalitesini kavrayamadığın bir ürünle ilgili neden yorumda bulunursun?

Neyse bir tane koreli mesaj attı, burada çalıştığını ve etilerde kaldığını söyledi, buluşabilir miyiz? Ürünü almadan önce görmek istiyorum dedi. Buluşma işi ileri tarihe kalınca "ben bunu sana göndereyim, almak istemezsen geri gönderirsin" dedim. Adama direkt güvendim. Ürünü aldığı gibi pazarlık vs. hiç bir boş muhabbete girmeden paramı havale etti.

Adamların ter temiz bir alışveriş ve ticaret ahlakı var. Ürünün hak ettiği parayı biliyor, boş muhabbete girmiyor, çingenelik yapmıyorlar. İyi ki ona güvenmekte tereddüt etmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 1 Şubat 2019; 11:8:47 >

• Arkadaş olması gereken budur zaten. Bilenler bilir, bisiklet parçaları belli bir seviyeden sonra çok pahalıdır. Bundan 7 8 sene önce ikinci el bir kadro satın alicaktim, degeri o zamanlarda bile 700 tl idi. Istanbula 700km uzaktayim. Çocukla konuştuk ettik, adresi verdim haftaya cuma günü alicam satma dedim haftasonu konustgumuzda. Cocuk pazartesi vermis kargoya kadroyu. Parayi da gondermemistim daha. O öyle yapinca bende cumayi beklemeden kargo daha elime ulasmadan gonderdim parayi, parasına hemen kavuşsun diye. Kadronun çatlağı veya kırığı olma ihtimali de vardi ama tertemiz geldi kullandim. Bu tür karşılıklı güven birbirini tanimayan iki Türk arasinda da olabilir. Irklar değil de niyet ve ahlak önemli.
  • Gavurun ticareti bizlerinkinden maalesef çok çok sağlam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hıooğğğğyyyyyyy KAGAWAAAA

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youniverze

Hıooğğğğyyyyyyy KAGAWAAAA
    Tam adı Shinji Kagawa Youniverze!

• 1700 eden biseyi al dene diye yollamakta ne bileyim

• Bune guven yigidim. Seni tanimak isterim.

• Farkli toplumlarda farkli kisilik ozellikleri oluyor, kabul, ama herhangi bir toplumdan tek bir kisiyle is yapmak hicbir sey kanitlamaz. Dunya uzerindeki her toplumda onurlu-onursuz, durust-yalanci, sefkatli-kindar insanlar mevcut, sadece oranlari farkli. Turkiye'de daha fazla dolandirici olabilir, ona bir sey demiyorum, ama buna guvenip bir daha baska bir koreliyle karsilasirsaniz ayni seyi yapmayin, adam/kadin parayi gondermese urunu aldiktan sonra hicbir sey yapamazsiniz bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnterX

1700 eden biseyi al dene diye yollamakta ne bileyim
    Ya bunlar çekik, yoga, barış, huzur filan takılıyolar ya zarar gelmez dedim harbiden gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Farkli toplumlarda farkli kisilik ozellikleri oluyor, kabul, ama herhangi bir toplumdan tek bir kisiyle is yapmak hicbir sey kanitlamaz. Dunya uzerindeki her toplumda onurlu-onursuz, durust-yalanci, sefkatli-kindar insanlar mevcut, sadece oranlari farkli. Turkiye'de daha fazla dolandirici olabilir, ona bir sey demiyorum, ama buna guvenip bir daha baska bir koreliyle karsilasirsaniz ayni seyi yapmayin, adam/kadin parayi gondermese urunu aldiktan sonra hicbir sey yapamazsiniz bile.
    Hocam güven veren şeylerden biride kendini açıkça tanıtmaktan çekinmedi. İstanbul'da iş yerinin adresini verdi, burada çalıştığını belirtti, adını vermeyeyim ama bir oyun-animasyon platformunda çalışıyor. Sadece koreli diye değil, gerçekten çok şeffaf oluyorlar. Ben güvenip güvenemeyeceğimi anlamak için karşımda ki insana bir şey sorduğumda beni sorguyamı çekiyorsun diyeni bile çıkıyor.

• Güvensen buluşurdun

Bu çakıyı deniycem ayağına bana saplıyıp kaçar korkundan buluşmadın

Klasik çinli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

Güvensen buluşurdun

Bu çakıyı deniycem ayağına bana saplıyıp kaçar korkundan buluşmadın

Klasik çinli
    Zaten buluşacaktık ama ileri tarihe kayacağı için uzamasın dedim.
  • Yuh, Koreliler gavur mu oluyor? Siz şirazeyi sıyırdınız herhalde.
  • Arkadaş olması gereken budur zaten. Bilenler bilir, bisiklet parçaları belli bir seviyeden sonra çok pahalıdır. Bundan 7 8 sene önce ikinci el bir kadro satın alicaktim, degeri o zamanlarda bile 700 tl idi. Istanbula 700km uzaktayim. Çocukla konuştuk ettik, adresi verdim haftaya cuma günü alicam satma dedim haftasonu konustgumuzda. Cocuk pazartesi vermis kargoya kadroyu. Parayi da gondermemistim daha. O öyle yapinca bende cumayi beklemeden kargo daha elime ulasmadan gonderdim parayi, parasına hemen kavuşsun diye. Kadronun çatlağı veya kırığı olma ihtimali de vardi ama tertemiz geldi kullandim. Bu tür karşılıklı güven birbirini tanimayan iki Türk arasinda da olabilir. Irklar değil de niyet ve ahlak önemli.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    %25i katolik adamların niye olmasın

• alternatif evrende açılan konu: Koreli beni dolandırdı lanet olsun korelilere
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Olması gerekeni veli nimet olarak görüyoruz artık hocam.

• Ya ona bakarsan Habeşliler de Hristiyandı, nasıl bir cahilsin sen?
  • Sen ürünü geri gönder bana, aldım diye de onayla, ben sana sonra yenisini gönderirim diyen Çinli satıcılar var. Gel de güven. Binlerce insanı dolandırdılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Arkadaş olması gereken budur zaten. Bilenler bilir, bisiklet parçaları belli bir seviyeden sonra çok pahalıdır. Bundan 7 8 sene önce ikinci el bir kadro satın alicaktim, degeri o zamanlarda bile 700 tl idi. Istanbula 700km uzaktayim. Çocukla konuştuk ettik, adresi verdim haftaya cuma günü alicam satma dedim haftasonu konustgumuzda. Cocuk pazartesi vermis kargoya kadroyu. Parayi da gondermemistim daha. O öyle yapinca bende cumayi beklemeden kargo daha elime ulasmadan gonderdim parayi, parasına hemen kavuşsun diye. Kadronun çatlağı veya kırığı olma ihtimali de vardi ama tertemiz geldi kullandim. Bu tür karşılıklı güven birbirini tanimayan iki Türk arasinda da olabilir. Irklar değil de niyet ve ahlak önemli.
    Hocam tabikide ırka bağlı değil ama ben yabancı satıcılara - alıcılara bizim Türk satıcılardan - alıcılardan daha çok güveniyorum şimdi ben satıcı - alıcı olsam seve seve gönderirim parayı - kargoyu fakat parayı- ürünü almadan ama adama güvenemiyorum Letgo dan kitap satayım dedim 10 tane falan geçen seneden kalma kullanılmamış test ve okuma kitaplarıydı yapmaz olaydım geri dönüşüme verseydim adamla bir türlü buluşamadık bak ben gönderiyorum dedim ptt ile bedavaya gönderdim 10 tl lik parayı çok gördü ana avrat küfür ettim her yerden engelledi pislik herif keşke karşıma sizin gibi insanlar çıksa ama çıkmadı iyilik yaptıkça üzerine biner bu Türk halkı

• Bu adamlar boyle ahlakli olduklari icin 60larda agizlari kokarken suan el kadar hicbir ise yaramaz ulkelerinde avrupa refahini elde ettiler helal olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.