Şimdi Ara

Bir koreliyle alışveriş yapmak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Işte arkadaşta tam bu zihniyeti eleştirmiş!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bence genelleme yapma. Bu tarz insanlar her toplumda var. Ben de ne alırken nede satarken pazarlık yaparım. Satıcı bile pazarlık yaparım falan derse tarzım değil der gönderirim isterse en uygun fiyat olsun. Bundan 2 yıl önce japondan bile kazık yedim. Aldığım orijinal düşündüğüm oto amblem setini hem yanlış hemde çin malı yolladı. Paramı yolla falan dedim adam istersen gel burdan al dedi. Arkadaşım hem İspanya'da hemde Hollanda'da rehber lere dolandırıldı. Bu iş doğru kişide bitiyor. Kimi zaman şanslı kimi zaman şanssız olursun. Ben her zaman kabul ediyorum toplum olarak biraz kötüyüz ama insan kötüydü heryerde kötüdür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yıldır ailem ticaretle ugrasıyor. Bugune kadar gevur dedıgınız ınsanlardan hıcbır zarar gormedık, ozellıkle ruslar tıcarette çok ıyıler, çingene gıbı pazarlık yapmazlar parası neyse verırler borç yapmazlar.
  • Bu durumu araba müzik seti malzemeleri satarken birebir yaşadım. "Türkler şöyle, Türkler böyle" bir durum değil. "Lümpenler şöyle, böyle" gibi bir durum söz konusu.

Benim elimdeki malzemeler Ses kalitesi odaklı çoğunluğu çok pahalı olan ürünlerdi. Amfiler, DSP ünitesi, tizler, mid-bass'lar falan... Bu ürünlerde müşteri arıyor. Çok uzun, teknik konuşmalar yapılıyor. Fiyatta cüzi pazarlık yapılıyor. Arayanlar o kadar düzgün insanlar ki, eft'yi yapın, ürünü yollayayım, beğenmezseniz geri yollarsınız, direkt iade alırım" diyebiliyorum. "Bu herif amfinin içinden parça çalar mı" gibi bir derdim olmuyor. Ben sattığım malzemeye güveniyorum. Tamirsiz, arızasız. Adam da rahat ediyor. Car Audio hi-fi forumunda yıllardır varlığım var. Yaptığım işler belli. Bin liralık amfi için milleti kazıklamayacağım, adımı iki paralık etmeyeceğim belli. İşi hallediyoruz.

---------------------------

Ama, ses kalitesi odaklı sistemle yüksek güçlü gürültü sistemleri ortak malzemeler barındırıyor. Kablolar, kapasitörler, dağıtım blokları, sigortalıklar gibi... Bu parçaları satarken anam ağladı. Benimle "bro" diye konuşan davar mı istersin, Allah seni kahretmesin baba, bu yaştan sonra tanımadığım, lümpen elinde büyümüş kardeşimi buldum, "gardiş" diye seslenen mi istersin... Hepsinin ortak özelliği malı kötülemek, fiyatı yarıya kadar kırmaya çalışmak... "Sen bunu satamazsın, şu fiyata bana ver." Cevaben: "Bu ürünlerin hepsi iki yıldır yatıyor, belki bir arabaya takarım diye tutuyordum. Anladım ki takmayacağım, ondan satıyorum. Satılmazsa dert değil. Durmaya devam ederler." Sesleri nasıl düşüyor, anlatamam... Sonuçta da hepsini aşağı yukarı istediğim fiyata sattım. "Sataman sen bunu..." Türkiye lan burası! 90 milyon nüfus var. Her şeyin keyifçisi bulunur. Her şey satılır. Kendi kabız ya, koca Türkiye'yi kabız sanıyor.

Metresi 8 euro olan hoparlör kablosunun 9 metresini 120TL'ye satıyorum. Hayvan herif "kablo için çok para" diyor. Alma lan o zaman? Git Çin malı, içinde kalay olandan al. Sattığım kablo Audison Sonus 14 mesela...

Elektrik kablosunu satıyorum. 8 awg değil, 4 awg değil, 2 awg değil, GERÇEK 0 AWG KABLO, 5 metresini 200TL'ye satıyorum, herif "100TL vereyim" diyor! Söz konusu kablo gerçek bakır. Bakır kısmı baş parmağım kalınlığında. Elektrik kaynak makinesinde kullansan tık demez, kaynağın anasını ağlatır.

Böyle mallarla uğraşıyorsun...

Ama, DLS A3 amfi satarken, tanesi 1050TL'den ilana koydum. 950-1000TL'ye üç tane sattım. 5 kişi aradı. 3 kişi aldı gitti. Ameleler aramıyor. O ürünün takipçisi belli. Onlar arıyor. Onlar da çok efendi adamlar.

-----------------------------

Türkiye'de Allah kimseyi ayak takımı ile muhatap olacağı konuma düşürmesin. Ayak takımından mal aldırmasın, ayak takımına mal sattırmasın.

Bu aralar Maket tren malzemeleri ile ilgileniyorum mesela. Nasıl efendi, nasıl düzgün adamlar anlatamam. Gözün kapalı mal al, gözün kapalı mal sat. Ama Rc araba dedin mi, kalite bir tık düşüyor. Gene iyi de, muhteşem değil. Rc tekne dedin mi kalite gene artıyor. RC uçak? Gözün kapalı mal al sat. Drone? Bir anda kalite yerlerde. Artık herkeste drone var.

Giriş seviyesi, bilindik Hi-Fi aletler ara. Technics amfi, Pioneer hoparlör falan. Efendi adam da çıkar, biraz bozuk adam da çıkar. Ama git sıfırı 3000 pounda satılan İngiliz malı hoparlörü ikinci el ara. Gözün kapalı alışveriş yaparsın. Bu memleket böyle. Sosyo-ekonomik seviyeye göre insan kalitesi fena farkediyor. Çok üzücü bir durum. Toplumun tabanı birbirini düdükleme derdinde. Toplumun tepesi medeni yaşıyor. Hayata bakış açısı, insanlarla ilişkisi, ticari ahlakı bana benzeyen bir işçi, sanayide çırak, bir küçük esnaf falan gördüğümde alnından öpesim geliyor. Var böyle insanlar ve sayılarını arttırmaya uğraşmamız lazım.

• - Bu adam nasıl bu kadar düzgün türkçe yazabiliyor.
    - Ürünün sıfırı 1700 etmiyor ki.
    - güney korede bu üründen binlerce vardır. Neden senden alsın ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 4 Şubat 2019; 1:29:58 >
  • konudan tek anladığım şey ;
    bir çakının 1700 tl. olduğu ve benim ne kadar fakir olduğum :)
    gerçi bu kafa bende olduğu müddetçe zengin olsam da ,bir çakıya asla ve asla 1700 tl. vermem ya neyse :)

en son gözlük aldığımda ,gözlükçü bayanın söylediği sözler aklıma geldi ,nedense
    beyefendi bu çerçeveyi isteseniz dahi kıramazsınız ,titanyum bu

kırılmaz dediği çerçeve gözlüğün camını silerken kırıldı :)

garantiden değişim için götürdüğümde ;
    ama siz müdahale etmişsiniz ,firma kabul etmez demişti
    müdahale dediği de mecbur kaldığımdan kırık yeri japon ile yapıştırmam (yahu bu ürün tv.,tlefon gibi bir şey değil ki ,750 km. mesafe araba kullanma mecburiyetim var ,garanti dışı olacak diye gözlüksüz mü araba kullanayım yani)

ve gerçekten firma kabul etmedi
    o nedenle bana titanyum demeyin fena oluyorum :)

• Çakıyı napcak ki

• shınjı KAGAWAAAAAAA

• Koreli bile anlamış Türkiye'de en azından çakısız gezilmeyeceğini tak diye yapıştırmış 1700 lirayı.
  • Bende şaşırdım, Türkçesi benden daha güzel.
    Bundan 60 dolar daha ucuz olanı av bayilerde 3500₺
    Adam burada yaşıyor.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    TC4 titanyumdur o, aluminyuma biraz titanyum serpiyolar titanyum diyolar.

• Benim de aynı şekilde parayı almadan sıfır iphone yollamışlığım var, üstelik bir Koreliye değil bir Türk'e. Parayı da aynı şekilde hemen yolladı. Büyütecek bir durum olduğunu sanmıyorum, ticaret güven meselesidir. Sen satıcısın ve karşıdakinin sana güvenmemek için daha çok sebebi var. Ürünü görmek istiyor. Karşındaki kimdir nedir biliyor ve güveniyorsan, sıkıntı yaşamazsın. İşsiz güçsüz bir tipe tabi ki yollamam.
  • Bizim milletimiz hep al-satci olduğundan ucuza kapatmayı marifet sanıyor.
    Ayrıca dolandırmak ve kolay yoldan para kazanmak, emeksiz yemek amacında olanlar olduğundan birşey almakta satmakta problem oldu

• ø kullanıcısına yanıt
    ama gözlüğü satan bayan öyle demiyordu :)
    yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce 250 tl. para ödemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

ama gözlüğü satan bayan öyle demiyordu :)
    yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce 250 tl. para ödemiştim
    Bu işin hilesi bu, titanyum derse ne tür titanyum diye sorun, tc4 ise o aluminyumdur, genel olarak 6al-4v titanyum pahalı saatler, çakılar, gözlüklerde bulunur, mukavemeti çok yüksektir ve ağırlığı neredeyse yoktur.

Fiyatından belli ediyor zaten, ben 449 tl'lik kemik çerçeve denilen plastik ray-ban'ı çok büyük indirimle 350'ye zor aldım. Üzerine 300tl'de cam maliyetiyle 650tl oldu.
  • ø kullanıcısına yanıt
    sonradan baktığımda benzer gözlükler Çin'de 15-20 dolara satılıyordu ,şimdi dolar biraz yüksek olduğundan değerli gibi geliyor ama 2 yıl önce kötü gözlük çerçevelerini ucuza getirip ,çok yüksek fiyata sattıkları belli oluyor

o zamanlar 250 tl. bayağı yüksek bir fiyattı

biz normal kullanıcılar olarak bu kadar ayrıntıyı bilmemiz pek mümkün olmuyor ve onlarda bundan faydalanıyor demek ki

yalnız aldığım gözlükte çok hafifti
    hani yere düşse ,üzerine basılsa falan hiç garantiye falan başvurmazdım (kendi hatam olduğu için) ,yıllardır gözlük kullanırım ,gerek devletin verdiği gerekse üste para vererek aldığım hiçbir çerçeve kırılmamıştı ,hatta bazılarının yanlışlıkla üstüne dahi oturdum ,cam kırıldı ama çerçeve kırılmamıştı
  • Türkiye'yi aşağılamak için iyi fırsat çıktı gene.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.