Şimdi Ara

Bir insan neden çok acı yemeye ihtiyaç duyar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
23.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yemeğin yanında acı yoksa, o yemekten zerre zevk almıyorum, o yemeği yememiş sayıyorum. Sabah kahvaltımda bile yediğim acı biberleri görseniz, insanlar hayret ediyor.

    Sürekli acı istiyor canım, neden böyle. Antalyalı'yım hani doğulu falan da değilim.



  • B İ L M İ Y O R U M
  • Acı yemek hoşuna gidiyor olabilir mi ?
  • Endorfin bağımlısısın dostum;

    acılı kebab, acılı lahmacun, acı biber, pul biber vs bilumum acılı şeyler yemenin gerçek ve temel sebebidir.



    acı severler aslında acı sever değil endorfin bağımlısıdırlar. uyuşturucu müptelası olduklarının farkında değildirler.



    acı denilen şeyler özünde acı değil "yakıcıdırlar". çünkü acı olan şeyi yiyemezseniz, tatları çok kötüdür. örneğin, acı çekirdek, acı hıyar gibi.



    yakıcı yiyecekleri (pul biber, acı yeşil biber vs) yediğiniz zaman bunlar ağız içi ve boğazdaki mukoza tabakasını tahriş ederler. vucut, doğal savunma mekanizması olarak bu tahrişin verdiği rahatsızlığı gidermek için süratle endorfin salgılar. endorfin bir çeşit morfindir ve doğal bir uyuşturucudur. diğer tüm uyuşturucular gibi bağımlılık yapar. endorfine alıştığınız zaman alınmaz ise yoksunluk belirtileri gösterirsiniz. şiddetle endorfin istersiniz ama ne istediğinizin farkında değilsinizdir, nasıl alacağınızı da bilmezsiniz. fakat vücut farkındadır! endorfin salgılanması için bir yerlerinizin kesilmesi, kanaması, ezilmesi, tahriş olması gibi bir şey lazımdır. bunun en kolay yolu da acılı (yakıcı) bir yiyecek yemektir. siz farkında olmadan canınız acılı yemek çeker. uyuşturucu bağımlısının elleri titreyerek şırıngaya sarıldığı gibi sarılırsınız acılı adana dürümüne, boca edersiniz pul biberi çorbanıza. ve yine her uyuşturucu alımından sonra olduğu gibi üzerinize bir rahatlama, bir keyif, bir gevşeme, bir yavşama gelir, neşelenirsiniz.



    küçüklükten itibaren acılı yemek kültürüne sahip yöre ve ailelerde büyüyen çocuklar endorfin bağımlısı olurlar. "şaane yemek yaptık lan, ziyafet çekeceğiz" diye masalarını acılı lahmacun, kebablarla donatan, yemeklerine pul biber boca eden aileler kendi elleriyle çocuklarını uyuşturucu bağımlısı yaptıklarının farkında değillerdi
  • Royaltrick R kullanıcısına yanıt
    Görende millet sanki kokain kullanıyor zanneder. Endorfin bağımlılığının kötü olduğunu kanıtlar bir akademik çalışma bulabilir misin? Doğal salgılanma aralığı sayesinde, sağlıklı bir bireyin sahip olduğu hiçbir hormon vücuda zarar verecek seviyelere gelmez, gelemez. Spor yapmakta endorfin bağımlılığı yapar, extreme sporlarda aynı şekilde. Tamam tutup günde bi kilo acı biber yemek elbette vücuda zarar verecektir ancak bunu şeytanlaştırmak anlamsız sadece
  • Aynen senın gibiydim su kucuk bıberler yokmu of of heryemegın yanında atıyordum



    Sonra bir gün kıcıma bır acı saplandı tornavıda batırıyorlar sankı adım atarken acıyor. Sonra doktora ellettık mecbur daydı kremı fıtılı ıkısınınde kullanımı igrenc 1 ay krem Kullandım Bırde bısıklet surmeyı cok sevıyodum ondanda uzak kalinca bıraktım acıyı



    Ama arada aklıma gelıyor ufff
  • Ben de çok seviyorum yav.
    Süs biberi olmayan yerde oturmuyorum falan. Evde yemeğe pul biber atışım var. Offff.
    Çıkışı kötü ama :(
  • Urfalılar vs gibi aşırı acıyı sevmem ama kararında acıyı ben de severim.Yakıyo ama zevk de veriyor.Şöyle acılı bir çiğ köfte yanına da tombul acı biberler ovvv yeahh.Acı ağzında yayılacak, zihnin onu hem sevecek hem de nefret edecek.Sonra dikecen ayranı.İşte budur dostum.
  • Royaltrick R kullanıcısına yanıt
    İlginç ve mantıklı bir yorum
  • Royaltrick R kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi böyle yazınca kötü hissettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.