Şimdi Ara

Bir koreliyle alışveriş yapmak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde bir koreliye nintendo wii kollari satmisligim var. Ne pazarlik yaptik ne konustuk. Urunu aliyorum iban versenize yazdi. Param gelince bende sizin adresinizi alayim dedim. Sakarya Osb hendek ..... fabrikasi lin jein .. bilmem ne. Keske bizde böyle olabilsek dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ignatius

Benimde bir koreliye nintendo wii kollari satmisligim var. Ne pazarlik yaptik ne konustuk. Urunu aliyorum iban versenize yazdi. Param gelince bende sizin adresinizi alayim dedim. Sakarya Osb hendek ..... fabrikasi lin jein .. bilmem ne. Keske bizde böyle olabilsek dedim.
    Adamlarda birde şu var; Parası yoksa pazarlık yapmayı değil, almamayı tercih ediyor.

Yani bizim insanımızın cebinde 1000₺ varsa gözünü 1500₺ olan ürüne dikip onu almaya çalışıyor. Adamlar parası neye yetiyorsa onu alıyor. Yetmiyorsa pazarlık yapmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizde tam tersi. Araba ilanlarında ne yalan dolanlar dönüyor. İkinci el araba alasım yok bu millet yüzünden. Bisiklette de aynısı geçerli. Geçen ay ikinci el bisiklet ilanını beğendim, gittim buluşmaya, zincir dönmüyor bakım gerekli, tekerleklerin ikisi de patlak, birçok yer pas içinde, mecburen aldım artık, eve gidince tekrar baktım ilana mis gibi orada. Bu ülkede kimseye güvenesim yok ticarette. Hele ki inşaat sektöründe duyduğum çek muhabbetlerini duyunca iyice tiksiniyorum. İki sene önce Manisa çek borç muhabbeti yüzünden silahla adam öldürme olayı yaşanmıştı, insan ister istemez kınıyor fakat benzer tecrübeleri yaşayınca hak vermeden de edemiyor.
  • Bir insan neden çakıya bu kadar para verir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Adamlarda birde şu var; Parası yoksa pazarlık yapmayı değil, almamayı tercih ediyor.

Yani bizim insanımızın cebinde 1000₺ varsa gözünü 1500₺ olan ürüne dikip onu almaya çalışıyor. Adamlar parası neye yetiyorsa onu alıyor. Yetmiyorsa pazarlık yapmıyor.

Alıntıları Göster
    Bu konuda kesinlikle haklisiniz.

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Amerika'da silahla aynı paradır bu çakılar. Bıçak ağzı cts204p'dir. Kabzesi 6AL-4V titanyumdur. Üretim maliyeti bir silahtan daha yüksektir. Üretimde personel müdahalesi çoktur. Bence bu para bunlara hakaret derecesinde düşüktür.

Silahı tamamen makine yapıyor. Namlusu 440A çeliktir (ortalama bir çakı için bile dandiktir bu çelik, iyi çakı denilebilecek Buck 110-120'de kullanılır ve onlarda ucuz çakılardır), geri kalanı sac yada polimerden yapılan silahlar neden bunlardan daha pahalı bende onu anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 2 Şubat 2019; 20:45:9 >
  • rusun ukraynası ingilizden almanına

ülkede yaşayan bir çok yabancıya gerek getle gerek normal ilan üzerinden onlarca ürün sattım.

getli ilana dahil banka bilgileri talep edip direk pazarlıksız havale çıkan insanlara ürün yolladım.

ürünü önce yolladığım tek vatandaşsa antalya ikametli rustu.

parasını almadan akrabaya mal vermeyen ben haftasonu araya girince gereksiz bir telaşta bulunsam da pazartesi türk birinden mala dair yapılan transferle "ülkecek yazıkalr olsun" demem bir oldu..

yurt dışından alınan ürünlerde yaşadıklarım ise tam bir güven ve nezaket örneğidir ki amazondan değil "köpek yiyiyiyyorlar"" diye aşağıladığımız çaynalardan bahsediyorum..

adamlarla aynı model ayfonu kullanıyoruz lakin ahlaki farklılıklarımız nirvana seviyesinde..
  • 6.700 Liraya monster notebook'umu satmıştım ve adam güvenip önceden havale yapmıştı.

Daha bir ay kadar önce 1600 liraya işlemci sattım yine adamın biri güvenip havale yaptı.

Bazen keşke satış yaptığım insanların DH profili ve saire olsa da referans kasabilsem diyorum ama işte yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Farkli toplumlarda farkli kisilik ozellikleri oluyor, kabul, ama herhangi bir toplumdan tek bir kisiyle is yapmak hicbir sey kanitlamaz. Dunya uzerindeki her toplumda onurlu-onursuz, durust-yalanci, sefkatli-kindar insanlar mevcut, sadece oranlari farkli. Turkiye'de daha fazla dolandirici olabilir, ona bir sey demiyorum, ama buna guvenip bir daha baska bir koreliyle karsilasirsaniz ayni seyi yapmayin, adam/kadin parayi gondermese urunu aldiktan sonra hicbir sey yapamazsiniz bile.
    Atladığınız bir nokta bizim maddi temelimiz -Marx'ın da deyimi ile basis- kötü olduğundan, zihinlerimizde kötü, çarpık, kata kulliye yönelik, günü kotaran bir mekanizma ile işliyor. Bizimkisi gibi aç-hayat mücadelesine çok asılı toplumlar böyle hırçın, konuyu açan arkadaşın deyimi ile "çingene" oluyor yada daha fazla olma potansiyeline sahip oluyorlar.

Üçün beşin hesabı daha fazla yapılıyor, bunun da en basit taktiği karşındakinin ürünün değerini düşürtme -bkz arkadaşın yaşadığı durum- psikolojik baskı, agresif tavırlar vs vs

Alman çok samimi arkadaşlarım var, yine Danimarka'dan da konuştuğum insanlar var; burada yaşadığımız bazı olayları anlatıyorum akılları hayalleri almıyor. (kültüre-coğrafyaya bağlı olmayan orada da gayet geçerli normlarla işleyen olaylardan bahsediyorum, örneğin bir şeyi satın alma)

Biz gelişmemişlik düzeyimiz ile (temelde maddi ve eğitimsel -yine bir biri ile bağdaşık) maalesef bu çarpıklığın içerisinde daha fazla bulunuyor ve boğuluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 3 Şubat 2019; 16:51:11 >

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Burada tokluğunda dışında bir durum var.

Adam elinde ki para neyse ona göre ürün alıyor. Daha pahalı ürün arayıp onu almaya çalışmıyor. Bunu tek korelide değil bir kaç yabancıda daha gördüm. Cs:Go'da değerli silah-bıçak satarken yabancıdan aldığım en düşük teklifle buradan aldığım en yüksek teklif aynı oluyordu.

Senin 1000 birim paran varsa ve 1500 birim eden bir şeyi almaya çalışıyorsan kötü niyetlisindir. Kendileri 110 birim eden malı 100 birime vermezler ama

• Merak ettim çakının resmi varmıdır elinde

• Bunun tek bir cevabı var. Şanslıymışsın. Ben yurtdışında yaşıyorum inan dolandırıcı heryerde var farketmiyor sen dürüstüne denk gelmişsin.
  • Bizim milletten birisine yollasan çakıyı bulamazdın bir daha.
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Bir koreliyle alışveriş yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnterX

1700 eden biseyi al dene diye yollamakta ne bileyim
    Yabancılar bizimkilerden daha dürüst hocam. Arkadaşla oynadığımız hesabı sattık. Para bize gelmeden hesaba giriş imkanı verdi arkadaş. Şifreyi değiştirmiş araya hafta sonu girdi. Çok rahat iptal edebilecekken ilk iş günü para arkadaşın hesabına geçmişti.

• Aynısı başıma geldi. Amerikaya anakart gönderdim. PARASINI ALMADAN HENÜZ. ADAM 2 gün sonra ücretini yolladı. Kargo ücretini de ben öderim dememe rağmen o ödedi..

Bu millete güvenmeyip doğruyu söyleyip hakaret edince de kızıyor mesajlarımı şikayet ediyorsunuz.. Anadolu hırsız diyarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 3 Şubat 2019; 21:0:22 >
  • Türk insanı ticaretten anlamıyor. Direk ölücü olarak mala atlıyorlar. Letgo olsun sahibindeen olsun burası olsun. İşin garip tarafı ise şu, 10 yıla yakındır al sat yaparım sattığım ürünlerin çoğu trabzonlu ve kayseriliydi. Hem pazarlık olayını biliyor hem de sattığın ürünü öldürmüyor. Hani kayserililer hakkında birçok şey varya onun yalan olduğunu kendim al sat yaparak öğrendim. Konıyla alakasız ama yinede yazmak istedim.

• Hocam mesele Koreli olup olmaması değil. Dürüst insan olması. Sahibinden de zamanı da doğudan birine bir Sony Vaio laptop sattım. Adam bana direkt 1800₺ yine havale yaptı. Yıl 2003-2004 gibiydi sanırım. İyi paraydı laptop da çok iyiydi. Baktım para geldi kendi çantası ile zaman da gitmesin diye taksi tutup Atatürk havalimanına kargoya gitmiştim. Mesele güven ve doğru insanla karşılaşmak.

Geçen ay Mac klavye ve mouse seti almak için biri ile mesajlaştım aynı sitede. EFT yaptım o da ürünü hemen kargoladı.

Tabi ortalıkta dolandırıcı haberlerini okuyunca böyle davranışları haber yapar olduk :) olması gereken bu değil mi aslında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Hay senin dh gibi mobilde gözükmüyor resim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.