Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

.
    ileride daha ne ilerisi hocam yıl olmuş 2020 hemen yapılmalı artık. İnternet yok ki daha doğru düzgün nasıl bir ülke anlamıyorum ya upload ne 0,7 hız
  • Bu kadar dert etme bence, yazılımcı olmak için 3-5 kurs yetseydi bu kadar talep olmazdı yazılımcılara. Her bilgisayar mühendisliği mezunu bile yazılımcı olamıyorken 3-5 kurs sertifika ile tüm bu insanlar yazılımcı mı olacak. Yetenekli eleman bir şekilde kendini yetiştirir.
  • Udemy her zaman vardı, internette dersler her zaman vardı. Bir şey değişmez.
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    Bu şahıs ile tartışmaya gitme hocam. Gerçekten kendine acı ve hiç bu şahısa yorum bile atma :D hayatta tek başarısı yksden tıp kazanacak sıralamayı yapıp tıp kazandığı için buraya gelip sürekli tıp bölümünü över mühendisleri küçük falan görür sonra küfür yer gider :D mühendisler olmasa teknoloji bu kadar gelişmese bu tıpcıların hali ne olacaktı merak ediyorum.
  • ihatemath İ kullanıcısına yanıt
    Abi yksde olimpiyat soruları soruyolar sanki.Lise müfredatı şu an o kadar da ağır değil küçüklükten beri azıcık dersleri dinleyen temeli kötü olmayan biri 1 sene güzelce çalışıp istediği bölümü kazanabilir. Çalışma ahlakı lazım emek verip karşılığını alamayan kimseyi görmedim ben bu sınavda. İlla ki istisnalar vardır ama genel olarak durum böyle.
  • Hyper1001 H kullanıcısına yanıt
    Niye öyle düşünüyorsunuz ki, aslında bu tarz siteler -özellikle de Coursera- çok büyük bir imkan bir şeyler öğrenebilmek için. Ama tabi ki mesele sadece dili bilmek değil, dili bilmeyi Türkçe bilmeye benzetirsek, kod yazmak da roman yazmak gibi denebilir. Yani dili bilmek bir adım ama aynı zamanda hiçbir şey. Dilin kurallarını bilen çoğu kişiye bir konuda program yazmasını isteseniz çok büyük ihtimalle yazamaz çünkü bunu planlamak/sorunu tespit edip çözüm üretmek aslında göründüğü kadar kolay değil-ama illa ki üniversitede o bölümü okumanızı gerektirecek bir şey de değil- Konuya gelirsek çok saçma bana kalırsa. Bilgisayar mühendisliğini oturup kod ezberlenen bir bölüm sanıyor insanlar sanırım.
  • Bu konudaki "Er" üyelikler ne arkadaş? Bu konuyu ciddiye almayın arkadaşlar.
  • Dostum, sorun sınavın zorluğu değil
    Sınavda sınanan şeylerin aşırı anlamsız olduğu kadar öğrencilerin olmaları gerektikleri yerde olmalarına engel olması
    Çalışıp karşılığını almaya gelince de tabii ki çalışıp iyi puan

alırsın ama şöyle bir durum var iyi almak önemli değil kaç kişinin seni geçtiği önemli, kısır döngü yani çok önemli gerçi
    Çalışırsın ağırca geçersin çoğu kişiyi, ama sence de çok can sıkıcı bir durum değil mi ?

Emek ve alınan karşılık konusunda katılmıyorum çünkü
    Hadi anlamsız şeyler ile sınandık tamam, ama sağlık alanına ilgi duyan birisi için 120+80 soruda sadece 19tane biyoloji sorusu var 4yılım kitapları toplam 1000sayfadan daha fazla mesela neyi sınıyorlar 65ayt yapan birisi 75yapandam daha hakim olabilir o derslere veya 50ye40 şansa ve kısacık bir sınav süresine bakar
    Ki sınavda yığılmalar da epey fazla bir iki sor neler ifade ediyor
    Saçma sapan sistem işte naparsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

yurt dışı için en mantıklı bilgisayar diyorsun da bence Amerika için öyle. Avrupa'da maaşlar düşük değil mi? İnternetten bakıyorum öyle gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Oyle ama yasam pahaliligi cok farkli ben hollanda'da kaldigim surelerde x para harcarken abd'de 2.5x civari harciyordum bu da goz onunde bulundurulmali.

giyim ve teknoloji haric bu arada onlar amerika'da cidden ucuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 21 Nisan 2020; 22:51:59 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:14:5 >
  • İlk 100'e giren bir insanla udemy kurslarıyla belge alan insanın aynı parayı kazanacağını nasıl düşünebilirsiniz aklım almıyor.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

.
    Tyt-Ayt bölümüymüş burası yeni farkettim.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    adama nitelikli iş, lobi, imza diyorum "benim madalyonum var tmm mı" diyor, hocam size hak vermemek elde değil @Hyper1001
    düzeltme: engelleyin geçin, her forum sitesinde bulunan demirbaş trollerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 21 Nisan 2020; 23:44:7 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:14:36 >
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:14:49 >
  • Bizim mesleğin diploması olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de en son teknolojileri(Mictoservice, flutter, rx vb )kullanan Özgür bir ortamda çalışıyorum ve takım arkadaşlarımdan lise mezunu olan bile var. Bugine kadar olmak isteyen nasıl olmuşss yarın da olmaya devam edecek. İlk 100e girmenin bizim meslekte diğer mesleklere göre bir değeri olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordemircan

bu kadar içerlendiğine göre bilgisayar mühendisi felansın ya da bılgısayar mühendisliği için hayalleri olan binlerce insandan birisin.bu kadar saldırgan olmana bir şey demiyorum.hayallerin yıkıldı biliyorum
    hukuk yolunda ilerliyor bu meslek.
    Saçma sapan mesajlar yazıyorsun be arkadaş. Her okul okuyan diploması var diye mğhendis olup işi bilen değerli bşr eleman olamıyor yada hiç yazılım vb bilgisi olmadan bu işe gönül verip eğitimini alanda sırf diploması ypk diye bir köşeye çöp diye atılmıyo. Diplomalıda yapar diplomasızda olay bu kadar basit mühendialik okuyanların dersleri epey ağır ve zor şartları zorlayıp mezun oluyorlar ama hepside mükemmel eleman olacak değil bunuda bil. Bşrde bir herde millete salça olmuşsun sen müh öğrencisi filansın gocunmuşun yazmışsın adama. Konuyu başlatan sensin bide gocunan sensin başkasına serzeniş etme. Açmışsın konuyu almışsın cevapları her kez görüşünü sunmuş bitmiş. Saygıyı kaçırma donanımhaberde dersini alırsın kaşıntın geçer bunuda böyle bil

• Bilgisayar muhendisi veya yazılım mühendisi, bilgisayar programcısı ile aynı şey değildir. Saf kod yazmak icin okunmuyor o bölümler, içinde proje yönetimi, algoritma analizi vs dersler var, hele Yazılım Mimarisi dersleri, bunları udemyde öğrenmezsiniz.
    Bilg/Yazılım müh müfredatı ile amaclanan, yetişen kisinin bir programcı ekibini her açıdan yonetebilecek seviyeye gelmesidir. Sırf kodlama ile ugrasan baska birşey bilmeyen adam mühendis değil programcıdır.

Öyle yazılım mimarileri vardır ki amacı fikri programcıya yansıtmadan modülü programcıya kodlatmaktır. Fikri gizleme sebebi ise programcıların uyanıp ayni projeyi kendi adına yapmasını önlemek. Dev projeler var, mesela bir adobe programını 1000 programci bir araya gelsin yazamaz; projeyi yönetecek, yazılım geliştirme surecini maliyetini analiz edecek, gerektigi yerde programcıya fikri çaktırmadan sadece modül kodlatacak muhendisler gerekli.

He ilk 100e girip de univ. okurken bu isin sadece kod kısmını öğrenen arkadaşınız varsa ona acıyabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.