Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
8.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 milyon yazilimci projesinin en buyuk sikintisi cikis noktasi. Bu ulkede problem yazilimci olmamasi degil, yazilimcilarin ulkeden kacmasi. Bu problemi cozselerdi boyle marketi sature edecek istihdam hamlelerine girmek zorunda kalmazlardi iste ama klasik sorunu cozmek yerine ustunu orten Turk kafasi.

Konu sahibine gelirsek, sevgili arkadasim ilk olarak Bilgisayar Muhendisligini Udemy'den 2-3 video izlemekle kiyaslamani dogru bulmuyorum. Ben yurtdisinda okudum ve aldigim derslerin 2/3'unde tek satir kod dahi yazmadim. Okulum sayesinde pek cok firmayla is gorusmesi yapma firsati yakaladim. Hocalarim sayesinde stajlara referansla girebildim. Etrafimdaki insanlarin zeki ve caliskan olmasi sayesinde meslegimi icra edebilecek duzeyde yetkin olma azmine sahip oldum. Okulun bu ve bunun gibi zilyon faydasi varken Udemy'de ders izlemekle kiyas yapmak yanlis. Online egitim sana is ve kariyer verebilir, ama okulda egitimin verdigi imkanlari, firsatlari ve disiplini veremez, profesyonel hayati ogretemez. Elinde belgen kafanda bilgin de olsa girdigin ilk iste sudan cikmis baliga donersin. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence. -- 21 Nisan 2020; 23:49:31 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam olimpiyata daha az kişi giriyor olimpiyatta 40,yksde 1500. olman çok normal yalnız. Mezuna kalanlarla da ilgisi yok ki bu olayın derece yapan mezun sayısı belli istatistiklere bakabilirsin. Ben 3.senemdeyim düzenli çalışan 12. Sınıf sollar beni mezuna kalmanın avantaj olduğunu düşünmüyorum eski hırsımı falan kaybettim mesela aynı konuları tekrar çalışmaktan midem bulanıyor 12. Sınıfta bu psikolojide değildim daha hırslıydım ama 3 sene yattım hem kötü bir lisedeydim temelim de çok kötüydü ders çalışmayı bilmiyodum şimdi bir şeyleri anca oturtabildim ve bu benim hatam kimseye bok atamam.
    Lgsye kardeşim hazırlanıyor soruların nasıl olduğunu biliyorum ama şöyle söyliyim ben 8. Sınıfta hazırlanırken elimin altında çözümlü kaynaklar,internette konuları anlatan çeşitli hocalar yoktu. Ya okulda anlayacaktın ya da dershane, özel ders lazımdı.Soru çözdürmek için hocanın peşinde koşmak lazımdı eskiden. Şimdi böyle imkanlar artınca rekabet de arttı adamlar nasıl sıralayacak bizleri mecbur soruları zorlaştırdılar. Lgsde soruların böyle zor olmasına rağmen hayvan gibi yığılma var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Proje ara eleman yetiştirmek için. Yazılım ve Bilgisayar Mühendislerinin altında çalışacak uzmanlar lazım, sağlam angarya işler onlara kalır genelde Ben de yararlanmaya çalışıcam. Bilgisayar mühendisliğini bitirmeyi düşünmüyorum bu saatten sonra okuması zor geldi
  • yazılım mühendisiyim. keşke bir kaç kurs ile her şey yapılabilse. hem kafa hem de ilgi lazım.
  • Bu kadar malca bir yorum görmedim

• Bilgisayar muhendisliği mezunu olarak bende birkaç şey yazayım. Piyasa alakasız bölümlerden mezun olup kendi bölümündeki iş sıkıntısından dolayı yazılıma yönelenlerle dolu ve bazı işverenler mezun olduğun bölüme değil tecrübene göre değerlendiriyor ve bunun sıkıntısını farketmeyen ya da daha ucuza çalıştırdığı için farketmek istemeyen işverenlerle dolu. okulda görülen dersler piyasada pek işe yaramıyor gibi bir algı var ama okulun oluşturduğu 4 yıllık temelin uzerine ilerlediğiniz için coğu şey alışkanlık oluyor. Alakasız bölümden mezun olan yazılımı if else sanarken siz tasarımın ve algoritmanın en önemli konu olduğunu biliyorsunuz ve derslerde uğraştığınız garip seylerin bazı yararlarını görüyorsunuz.

Şirketlerde sürekli bi yazılımcı sirkülasyonu var. Çok fazla kişiyle çalıştım ve bu kişiler beni inanilmaz yoruyor. Düşük maaşla çalıştıgı için işverene de sorun olmuyor. Yazılım kalitesi de çöp oluyor kendisini gelistirdigini sananlarda aslinda kendini kandiriyor. Yazılım konusunda yeteneğiniz de yoksa ve ilgili bir bölümden mezun değilseniz belli bir seviyenin üstüne çıkamazsınız. Sonra is yükü çok azmış gibi benim yaptığım gibi sizden yıl olarak çok daha tecrübeli olanlara akşam 7-8 arası bu yazımlıcılara ders vermeniz istenir. Yazılımcıyım diyenlere yazılım ogretmeye ugrasirsiniz kendinizi de gelistiremezsiniz. Sonuç olarak ya bi umutla farklı olacağını düşünür iş değistirirsiniz ya da yurt dışına kaçmanın yollarını ararsınız.

Kaçıncı sıradan aldınız bronz madalyayı hocam ben de pc olimpiyatçısıy(d)ım

• Bomboş insansın. Ama sorun sende değil, sorun seni tiye alıp sayfalarca yazı girenlerde 🌚
    BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM

Hocam kaç yılında geçtiniz ikinci aşamaya?

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:15:14 >

Yok hocam belki bir yerden karşılaşmışızdır sizi diye sorduydum ortaokul mattan, ben de olimpiyatçıyım da, madalyasızından

• İnternette zaten yıllardır milyonlarca saatlik kodlama eğitimi var, ne gereği vardı tekrar çekilmesine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İster iyi bir yerden mezun ol ister en iyi yerden veya hiçbir yerden mezun olma, somut birşeyler yapamadığın ve sınılırlı sürede belirli işlerin altından kalkamadığın sürece bu sektörde bir kazanç elde etmek birazcık nasıl desem .. Zor

• İyi bir yazilimcinin yetişmesi için aynı sektörde 2-3 yıl uğraşması gerekir.3 yıllık emeğini 5 liraya satar mı?

• arkadaşlar bence de bu udemy kursları sonrası bir odtülü kadar bilgili olmayacak ancak kafayı takarsa ve ciddi emek verirse çok rahat anadoludaki bilgisayar mühendisliği okuyanlarla eşit hale gelir.çok büyük rekabet olucak bundan sonra çook.bu zamana kadar 3-4 yıllık ceng mezunu en az 7-8k kazanıyodu.artık cıta diğer mühendislikler gibi asgariden başlıcak sanırım.
  • Udemye falan laf atan arkadaşlar üniversiteye başlayınca ordan kurs alacaklar hatta youtubedan video izleyecekler haberleri yok

forumda gördüğüm en boş adamsın. ömrün kitap ezberlemekle sonrasında da günde 100 tane adamı dinlemekle geçecek, bil istedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben mühendislik okuyanlara direkt acıyorum. Cidden şu ülkede üniversite mezuniyetleri arasında en başı boş ve karşılıksız yer mühendislik fakülteleridir. Şaka adamlar mezun olup işsiz kalıyor ya da asgariye çalışıyor.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    mühendislik uçu acık dostum.işe başlarken 2k ile de başlayan var 8k ile de.
    30 yaşında pratisyen olan da var 30 yaşında 15k cebe atan da
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.