Yarbay
25 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 265 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar bu konuyu açma sebebim ürününüzü servise verirken dikkatli olmanızı sağlamaktır.
Ben bu yaz amazon.com üzerinden ASUS K501LX $799'a aldım. Ürünü maalesefki orada test edemeden Türkiye'ye geldim. Fiyatına göre cidden çok güzel bir bilgisayar ama bilgisayarda çok büyük bir sorun var. Memory Management sorunu. Bu yüzden en küçük işlemde bile alet mavi ekran veriyor. Bu sorunların üzerine Asus'u arayıp garanti koşullarını öğrendim ve Amerika olmasına rağmen ürünün 1 sene garantili olduğunu belirttiler. Bunun üzerine servise götürmeye karar verdim. Avrupa yakasında oturduğum için beni Kağıthane'de bulunan Teknoser adlı firmaya yönlendirdiler. Ürünü bayram öncesi onlara teslim ettim. Bayramdan sonraki Pazartesi sabahı beni aramışlar. Bende bir işle meşgul olduğumdan açamadım ama öğleden sonra geri aradım onları. Benden bilgisayarımın şifresini istediler. İlk defa karşılaştım böyle bir durumla. Halbuki aleti teslim ederken sorunların, mavi ekranların çıktılarını kuşe kağıda bastırıp vermiştim. Herneye şifreyi verdim ve 2 gün sonra ürün hazır dediler. Ürünü almaya gittiğimde bana hiçbir sorun bulamadıklarını söylediler. Servis raporunda ise ürün sahibine ulaşılamadığından WTP testleri yapılamadığını. BIOS testlerinde ise hiçbir sorun bulunamadığını belirtmişler. Eve gittim bir umutla belki düzelmiştir diye. Bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra yine aynı hatayı verdi. Bunun üzerine Amazon'la iletişime geçtim. O kadar mükemmel bir şirket ki ürünü alalı 2 ay olmasına rağmen ürünü geri iade edebileceğimi ve kargonun onlar tarafından karşılacağını belirttiler.

Yani Teknoser adlı servis tembel bir servis. İşlerinin hakimi değiller. Benim zamanımı çaldılar ve işlerim aksadı. Şimdi ürünü geri iade mi etsem yoksa şansımı başka bir serviste mi denesem diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar telefonum Amerika'dan geldi ve hiç sorunsuz bir şekilde AVEA hattımı takarak telefonu aktif ettim. Ekstra hiçbir şey yapmadan gönül rahatlığıyla Amerika'dan T-Mobile versiyonunu Apple Store'dan alabilirsiniz. 1000 liranız cebinizde kalsın.

Önemli Not: T-Mobile'dan değil ya Apple Online Store yada normal Store'dan almalısınız.
Twitter'da bir hatuna telefon erken ulaşmış. Millet hemen Geekbench yüklettirmiş işte skorlar.

Kızın twitter adresi de bu:https://twitter.com/moonshinedesign/status/646152010371174400
 iPhone 6S Geekbench skorları geldi!! iPhone 6S Geekbench skorları geldi!! iPhone 6S Geekbench skorları geldi!! iPhone 6S Geekbench skorları geldi!!

Bu da referans olsun
 iPhone 6S Geekbench skorları geldi!!

Multi - Core skor

Merhaba arkadaşlar. iPhoto'da iki farklı kütüphanem vardı. Bunları manuel olarak birleştirmek istedim. A kütüphanesindeki Master ve preview dosyalarını direkt B kütüphanesine attım. B kütüphanesini açınca A kütüphanesindeki dosyaları göremedim. Sonra A kütüphanesindeki bütün dosyaları seçerek B kütüphanesine attım. Farketmediğim nokta ise A kütüphanesindeki boş Master ve preview dosyaları oldu. Bunların içleri boş olduğundan B kütüphanesinde bütün fotoğraflarım silinmeden uçmuş oldu. Tekrar özet geçmek gerekirse;
İki dosya var biri dolu biri boş ve ikisi de aynı isimde. Boş olanı dolu olanın üzerine yazdım ve bütün dosyalarım gitti. Neredeyse 30,000 fotoğraf uçtu.
Önerileriniz var mı beyler?
Arkadaşlar 2013 Aralık ayında internetin gazıyla gidip Discovery aldım. Almaz olaydım. 4 kere şarj soketi sorunu için servise verdim. Dün gecede görüntü gitti ve bir daha gelmedi. Stabil olarak telefonumu kullanamadım. 4 kere servise gitti. 4ünde de formatlandı telefon. En baştan hep yeni uygulamaları indirdim. Resimlerim gitti. Artık daha fazla dayanamıyorum bu telefonun sorunlarına.
Tüketici mahkemesine gitmek istiyorum ama onlarla uğraşmadan direkt servisten böyle bir talepte bulunsam sizce sonuç ne olur?
Öncelikle hepimiz için hayırlı olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Umarım herkes ders çıkarmıştır.

2011'den beri siyaset herkesin günlük yaşamında daha çok önemli olmaya başladı. Apolitik insanlar yavaş yavaş azaldı. 12 senedir AKP'nin izlediği ayrıştırmacı ve sert politika belli bir kesimin ilgisini çekse de bazı kesimlerden büyük tepki aldı.
Evet icraatlar büyüktü. Ülkenin çalkantılı siyasi geçmişinden sonra 12 senelik bir istikrarın sonucu icraatların yapılabilmesi daha kolaylaştı. Yaşlı ve orta kesim halkın alışmadığı şeylerdi bunlar. Genç kesim ise icraatlara yaşlı kesim gibi bakmıyordu. Sonuçta bu icraatlar o koltuğa oturanların göreviydi.
AKP ile bazı önyargılar kalktı. En büyük başarısı ise başörtüsünü yaygınlaştırmak oldu. Bunun ekmeğini daha çok yiyecekmiş gibi gözüküyor.

Asıl noktaya gelmek gerekirse 2 Temmuz'dan bu güne kadar seçimler bence adil olmadı. Muhalefet bunun ardına elbette saklanmamalı ama Tayyip Erdoğan'ın olanakları her iki adaydan kat ve kat fazlaydı. YSK artık bu gibi durumlar için yeni önlemler almalı.
Ana akım medya ve sosyal medyada büyük bir manipülasyon da vardı. Zaten Erdoğan kazanacak. Ana akım medyanın Erdoğan'a çok zaman ayırıp diğer adaylara az zaman ayırması bence en büyük haksızlıklardan biriydi. 8 seçim kazanmış ve 20 milyon seçmeni olan bir partinin tekrar kazanamayacağını düşünmek elbette hayalcilik ama bu bir yarış idi. Yarışlar eşit şartlarda olmalıydı. Bence eşit şartlarda olsaydı durum bambaşka olabilirdi.

Muhalefetin en büyük eksisi ise heyecansızdı. Belki de planları buydu. Sonuçta Erdoğan'sız AKP eskisi gibi güçlü olamayacak. O konuyu bir kenara alırsak muhalefet adayını da pek iyi tanıtamadı.
En büyük yanlışı ise seçimlere 2 ay kala tanınmayan ve siyasetçi olmayan birini aday göstermesiydi. Adayını da iyi tanıtamadıklarından mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Çatı aday formulü işe yaramadı. Ne kadar 14 parti destek veriyor gibi gözükmüş olsa da büyük güç CHP ve MHP'nin koalisyonuydu.

Bir yandan devletin bütün olanaklarını arkasına alan bir aday diğer yandan her seçimde kan kaybeden ve güçsüzleşen partilerin koalisyonu. Bunların arasından bence en başarılı olan Selahattin Demirtaş oldu. Belki Cumhurbaşkanlığını kazanamadı ama yarın için kendi kesimine umutlandırıcı bir güç olmayı başardı.

Asıl olaylar artık şimdi başlıyor. Başkanlık sistemini acaba AKP uygulamaya sokabilecek mi? Eğer 2015'i beklemeyip şimdiden çalışmalar başlanırsa olası bir HDP - AKP anlaşması ile 330 elde edilip referanduma gidilebilir ki zannetmiyorum.
Diğer yandan 2015'de AKP koltuk sayısını azaltabilir de. Bunun olasılığı ancak muhalefetin yenilenmesi ile olacaktır. Güzel bir seçim kampanyası ile AKP'nin oy oranı %45'lere kadar düşer ise Başkanlık sistemi hayal olabilir.

Bence Abdullah Gül dışındaki her Başbakan adayı AKP'ye oy kaybettirecektir. 2015 seçimlerindeki katılım 30 Mart kadar olursa işler bambaşka boyut alabilir.

Sizler de analizlerinizi yazın da tartışalım.
Tayyip Erdoğan'ın son 1 senedir en büyük problemi bence hep üslubudur. Şuanki balkon konuşması ayarında hep ilerleseydi ülkede bu kadar olay olmazdı. Gezi Parkı bile olmazdı. Şimdi böyle güzel konuşup yarın yine eskisi gibi olmasın. Şu dediklerini uygulasa zaten kimse karşısına çıkmaz. Hatta oylarını her türlü daha çok arttırır. Ama böyle güzel konuşup sonra yine ayrıştırıyor halkı.
Şuan çok kötüyüm inanamazsınız. Stüdyodan çıkmıştık bugün. Bebekler gibi bakarım gitarıma. Hard Case'ine gitarımı koydum ve yemek için arkadaşlarla bir yere gittik. Hardcase'im yüz üstü yere düştü. Hard case olduğundan hiçbir şey olmamıştır dedim ve pek takmadım. Akşam eve gitar çalışmam için gitarımı çıkardım ve bu hale geldiğini gördüm.
 Gibson Les Paul'um hasar aldı.

Başıma kaynar sular döküldü resmen. Yarın sabah ilk işim bir luthier'e göstermek olacak. Ama çok korkuyorum. Hem maddi olarak hem de gitarım eskisi gibi olabilecek mi diye çok korkuyorum.
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirirse çok sevinirim. Resim bana ait değildir internette gördüm.
Evet gençler video bugün yüklendi. Biraz kalitesiz ama yine o günlerden görüntüler görmek harika.

10. dakikada İstanbul diyor bu arada.
"Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği'nin Başkanı Tarkan Konar, Galatasaray'da gerçekleştirilen basın açıklamasında, 'gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olamaz' dedi."

Kaynak:http://t24.com.tr/haber/dun-beyoglunda-aciklama-yapan-esnaf-kim-tanimiyoruz/234488

Haberin devamını okuyun çok ayrıntılı.

Çok güzel bir açıklama yapmış Tarkan Konar.
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
Hakkımda:

PSN ID:AlperDuran
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Otomobil
Renault
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Turkcell
Takım
Galatasaray
PSN ID
AlperDuran
LOL
Varus
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.090
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 280.373 (Bu ay: 441)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 667 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.