Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne büyük umutlarla girdiler bu bölümlere.hele ilk 100e ilk 10a girip bilgisayar mühendisliği yazan arkadaşlarım adına çok üzülüyorum.Sırf netten ızlediği udemy videolarıyla sizinle aynı diplomaya sahip olacaklar(yazılım müh için).Etraf yazılımcılarla dolucak.Hindistan 2 olucaz resmen.5 liraya kod yazıcak elemanlarla dolucak her yer.Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordemircan -- 21 Nisan 2020; 18:14:35 >

• 8 yaşından beri bu işlerle uğraşan birisi udemyden kurs almayı geçtim o sitenin arayüzüne bile girmez. Bunu sana özelden de yazdım hatta bir ihtimal atarsın diye projeni istedim bakmak için ne seviyede hangi dillerde kod yazdığına fakat tahmin ettiğim gibi atamadın. Belli ki bir lamer falansın o yüzden fazla uzatmaya gerek yok. Umarım daha çok para kazanırsın udemyden kurs izleyip kod yazarak :D
    1 milyon yazilimci projesinin en buyuk sikintisi cikis noktasi. Bu ulkede problem yazilimci olmamasi degil, yazilimcilarin ulkeden kacmasi. Bu problemi cozselerdi boyle marketi sature edecek istihdam hamlelerine girmek zorunda kalmazlardi iste ama klasik sorunu cozmek yerine ustunu orten Turk kafasi.

Konu sahibine gelirsek, sevgili arkadasim ilk olarak Bilgisayar Muhendisligini Udemy'den 2-3 video izlemekle kiyaslamani dogru bulmuyorum. Ben yurtdisinda okudum ve aldigim derslerin 2/3'unde tek satir kod dahi yazmadim. Okulum sayesinde pek cok firmayla is gorusmesi yapma firsati yakaladim. Hocalarim sayesinde stajlara referansla girebildim. Etrafimdaki insanlarin zeki ve caliskan olmasi sayesinde meslegimi icra edebilecek duzeyde yetkin olma azmine sahip oldum. Okulun bu ve bunun gibi zilyon faydasi varken Udemy'de ders izlemekle kiyas yapmak yanlis. Online egitim sana is ve kariyer verebilir, ama okulda egitimin verdigi imkanlari, firsatlari ve disiplini veremez, profesyonel hayati ogretemez. Elinde belgen kafanda bilgin de olsa girdigin ilk iste sudan cikmis baliga donersin. Bu kadar.
    Yalnız şu var Türkiye'de cidden iyi bilişim dersleri mi veriliyor?Üniversitenin vereceği içeriklerin daha kalitelisi internette var artık.Üni dersleri güncel çağa erişemiyor.

Burası abd değil,ilk 500 de üniversite bile yok doğru düzgün.Ülkede teknolojiyle alakalı eğitim veren yetkin üniversite bile 3 ü geçmez.

Dünyada mühendis olmayıp mühendislerden daha kaliteli yazılım bilen elemanlar var bir sürü.Bill gates,jobs,wozniak,zuckerberg vs bu adamlar üniversiteyi boşuna bırakmamışlar.Bakmışlar kendim bu işi daha iyi yaparım ne uğraşacağım saçma sapan hocalarla deyip alıp götürmüşler işi.

Yani yazılım bilmek için üninin şart olduğunu sanmıyorum.Öyle olsaydı yukarıdaki saydığım isimler olmazdı.
  • Udemyden 2 video izleyince yazılımcı mı olunuyor? Oradaki video içerikleri bu işin %0.1lik kısmı falandır :D
  • Hyper1001 H kullanıcısına yanıt
    ben de onu diyorum işte.devlet buna müsaade edicek anlamış değilim.birkaç video izledi diye insanlara yazılımcı belgesi vermek saçma.ve cvlerde de olucakmış bu belgeler.
  • la yürü git dedigim önerme bu arada ilk yüzdeki kisiler iş aramıyor iş onları arıyor söyliim.beli ilk 100e filan girersin lazım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikneym0 -- 21 Nisan 2020; 18:18:1 >
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    insanlar boşuna mı 5 sene bu mühendislikleri okuyor o zaman?5 sene sonunda gelsin biri hiç okula gitmeden seninle diplomaya sahip olsun
    Dostum bilgi olmadıktan sonra onları kimse bir yerde çalıştırmaz. Tamamen boş o yüzden sıkıntı yok yazılımcılar açısından :D
  • Mahvedecekler valla bölümü , bende acıyorum ne umutlarla giren o arkadaşlara.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1 milyonun hepsi bilgili olucak diye bir şey yok.yüzde 5i bile kendini geliştirse 50k insan demek.bu da bu mühendislikleri okuyanlar için sıkıntı demek.
  • hocam sen ilk 5k da olsaydın neyi seçerdin ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GüneyTekinoğluu kullanıcısına yanıt
    hele hacettepe felan.. 35kdan 12kya indi 3 senede bölüm.ne hayallerle girmişlerdi.insanlar sırf hayallerı için 4-5 sene gebze gibi yerlerde urla gibi yerlerde okumayı göze almıştı.yazık oldu hepsine
    Göreceğiz bu projenin ne ile son bulacağını. İyi forumlar :D
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    boğaziçi kimya mühendisliği ya da odtü havacılık.
    bu çoğu unıversıte okumayan insan için büyük fırsat.ve talep inanılmaz fazla.
    Daha önce kod yazdın mı bilmiyorum ama sen öyle sanmaya devam et :D
    bu kadar içerlendiğine göre bilgisayar mühendisi felansın ya da bılgısayar mühendisliği için hayalleri olan binlerce insandan birisin.bu kadar saldırgan olmana bir şey demiyorum.hayallerin yıkıldı biliyorum
    hukuk yolunda ilerliyor bu meslek.
    Yazılımcıyım evet hayallerim falan yıkılmadı ama bu proje ile hayal kuran herkesin hayalleri yıkılacak onu biliyorum :d kolay gelsinn
  • bu ülkede okunacak en mantıklı sektör sağlık sanırım.150k yapıp hemşirelik girenler 23-24 yaşında 4k ile işine başlıyor.
  • ya sen kendi işine bak 300 kdan mezuna kalmadın mı sen yarın migrosda kasiyer olacaksın ilk 100e giren adama üzülmek senin ne haddine git a101 e iş başvurusu yap
  • Lordemircan lütfen bize acıma
    -İlk 100e 10a giren arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyper1001

Udemyden 2 video izleyince yazılımcı mı olunuyor? Oradaki video içerikleri bu işin %0.1lik kısmı falandır :D
    8 yaşımdan beri bu işlerle ilgileniyorum udemy ile ben kod yazmada kendi açımdan çağ yaşadım mobil uygulama geliştirip para kazanacak kıvama geldim ünilerde bundan farksız hiçbirşey yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.