Sıfır araçta kapıda anahtar izleri
xxx
Öncelikle selamlar! Aslında bütçem 1.300.000 TL civarındaydı, yani maksimum bu paralara bir şeyler bakıyordum. Kafamdaki en iyi ihtimaller, ikinci el Alfa Romeo Tonale, ya Renault Megane ya da 2021 model Hyundai Tucson idi. Eğer uygun fiyata kredi kartına taksit çekerlerse 1.650.000 TL'ye kadar çıkabilirdim. Daha sonra bütün bayileri gezmeye karar verdim.
Araç Bakışlarım ve İlk İzlenimlerim
İlk olarak Alfa Romeo Tonale'yi görmeye gittim. Gerçekten çok, çok güzel bir araba. İç hissiyatı beni aşırı şekilde kendine aşık etti. Hatta almayı planlıyordum ancak 2.200.000 TL fiyat teklifi aldım. Üstüne dizel olması beni düşündürdü. Zaten bütçemi bu kadar yükseltemezdim; ikinci elini düşünüyordum ama dediğim gibi dizel olması, dizelin bu pahalılığı ve servis bakımının 10-15 bin TL arasında olması beni çok düşündürdüğü için Tonale'den vazgeçtim.
Ardından Kia'ya geçtim, burada iki seçeneğim vardı: ya EV3 ya da Xceed. Öncelikle Xceed çok güzel bir araba, yani akarı kokarı yok, gayet güzeldi. Donanımı yeterli sayılabilecek seviyedeydi, içi geniş ve rahattı. Kafamda bir seçenek olarak duruyordu. Aldığım fiyat teklifini unuttum ancak kafamda ilk sıraya bu araç çıkmıştı.
Hemen karşıda olan EV3'e de baktım. Burada ise sorun, arabanın fotoğraftan gördüğümden kesinlikle kat kat kat kalitesiz hissettirmesiydi. En basitinden direksiyon, kapı içleri, ön göğüs… Arabadan çok iyi anladığımı iddia kesinlikle etmiyorum ancak sürdüğüm 2024 model yeni kasa Clio bundan daha iyi hissettiriyordu. Ardından sebebini bilmediğim şekilde araç aşırı derecede kötü kokuyordu. Bunda bayi etkisi olabilir, araca kötü bakmış olabilirler ama yemin ederim midem bulanarak kaçtım.
Üst katta ikinci el Hyundai Tucson'a baktım. Bütçem 2021-2022 giriş paketlere yetebiliyordu ancak ben kesinlikle sunroof olmasını istiyordum. Gerçi Megane'da da yoktu ama Megane'dan pahalı olunca tercih sebebimdi. Burada da giriş paketini çok boş buldum. Kliması bildiğimiz çevirme usulüydü hâlâ – bunu sevenler de var – ben ne kadar teknolojik o kadar güzel buluyorum. Ancak yine içten yanmalı bir araç olması ve paketine param yetmediği için aklımda kaldı ama bir de bildiğimiz ikinci el güven sorunu da vardı kafamda. Yanlış anlamayın lütfen, çok bildiğimi iddia etmiyorum. Kadranın küçük olması, paketin düşük olması, motorla alakalı duyduğum küçük sorunlar ancak en önemlisi paketi yükseltecek param olmadığı için vazgeçtim.
Ve Karşınızda IONIQ 6!
Ardından lise arkadaşımın IONIQ 6 sürdüğünü öğrenmiştim, sorduğumda gayet güzel demişti. Hyundai bayisine girdim, sıfır Tucson'a baktım ancak dediğim gibi giriş paket bile bana çok geldi, bunda bayinin de pek suçu yok, ÖTV malum. Ardından test araçlarını sordum, o an kapıda müdür beyin sürdüğü siyah bir IONIQ 6 vardı. "Buyurun deneyin isterseniz," dedi. Ben bu kadar uzun ve büyük araç sürmemiştim, biraz tırstım açıkçası. Sekiz yıla yakın ehliyetim var ama hem bu kadar uzun olması – E220'den bile uzun – hem de elektrikli aracı daha önce denemediğim için biraz çekindim açıkçası ama merak da ediyordum.
Ardından sürmeye başladım ve oturup ilk temasla beraber tamam dedim, "dünyada cennet böyle bir şey olmalı," yani araç cennetinde :) Sıfır ses, güzel bir hızlanış, mükemmel bir aerodinamik (0.21 Cd sürtünme katsayısı, bu çoğu arabada iki katı, üç katı fiyat demek yani farklı modellerde). Ben tutuldum! Sunroof mevcut, koldan vites (hoş oluyor), kremimsi iç deri koltuklar, kronik sorunların azlığı (yeni kasada bildirilen yok, eski kasada bir iki tane korna sorunu gördüm).
Nihayetinde Yeni Aracım!
Bunlar cuma günü oldu, cumartesi günü arayıp paranın bir kısmını attım. Ardından taşıt kredisi, geri kalan sağdan soldan borç derken, bütçemin 400 bin TL üstüne çıkarak sıfır IONIQ 6 aldım! %100 şarjla teslim aldım, 120 km yaptım şu an şarjım %80. Bunun 80 km'si köy yolu tırmanışıydı yani.
Kör nokta uyarıları, aracın sıfır jelatinli hali – daha önce de jelatinli araba aldım, iki üç tane çöp poşeti jelatin attık, hâlâ var – otonom sürüşü (şerit takip ve direksiyon asistanı) + adaptif hız sabitleyici (ACC)… 20 km boyunca kendisine sürdürdüm, en ufak bir hata yapmadı. Ön-arka park sensörleri, frenleri… Muhteşem bir araç!
Çok uzun bir araç, yani nasıl bu kadar güzel ve uzun yapabilmişler şaşırıyorum.
Garanti süreleri de bataryada 8 ya da 10 yıldı, 160 bin km, şase kısmı 5 yıl, geri kalanlar 2 ya da 3 yıldı, çok erken uyandım kafam tam yerinde değil :)

Burada paylaştıklarıma dair bir kaç fotoğraflar ekleyeyim.

En son benim yakışıklıyı bırakıyorum.
Forum nazarına aşırı derecede inanıyorum. Bu rengi Trabzon'da alan tek kişiymişim. Ek olarak ben 25 yaşındayım, belki cocuklu aileler sevmez ama benim için bicilmis kaftan. Arka koltuk mesafesi inanilmaz iyi.

Ve son olarak :)
Selamlar,
Elimde PNY RTX 4070 Ti SUPER 16GB Verto Overclocked GDDR6X ekran kartı var, 1 yıl daha garantisi devam ediyor. Sahibinden’de benzer ilanlar 31.000 TL ve üzeri seviyelerde. Ben 28.000 TL’ye koydum ama doğru düzgün arayan soran yok. Üstelik bazı kişiler 20.000 TL teklif ediyor, geçen hafta 21.000 TL’ye aldığını söyleyen bile var.
Gerçekten bu kartın piyasa değeri bu kadar mı düştü? Fiyat konusunda kafam karıştı, gerçekçi bir piyasa bilgisine ihtiyacım var. Sahibinden fiyatları yanıltıcı mı, yoksa gerçekten alıcı tarafı bu kadar düşmüş mü? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
Ppf yaptıranlar bilgisi olan var mı ?
Merhaba, yeni aldığım otomobilimi korumak için kaplama yaptırmak istiyorum; geçmişteki olumsuz deneyimlerden ötürü tedirginim.
Yaşadığım yer küçük olduğu için çok sayıda kurumsal veya uzman firma olduğundan emin değilim. Aracıma komple kaplama için 50.000 ila 70.000 TL arasında fiyat teklifi aldım. Fakat sorun şu ki, birçok marka mevcut ve hangisinin daha üstün olduğuna dair hiçbir fikrim yok.
Hepsinin garantisi var deniyor, ancak muhatap bulamazsam bu garantinin bir anlamı kalmayabilir. Endurance markası dikkatimi çekti; en azından birkaç sertifikası ve bilgisine dair kaynak mevcut. Ancak bu markayı uygulayan yer, önceden kesilmiş film kullanmıyormuş, keski ve maket bıçağıyla kesiyorlarmış.
Önceden kesim makinesiyle uygulayan yerler ise farklı bir marka kullanıyor. Aracımın sökülmesini istemiyorum, bu yüzden önceden kesilmiş filmin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak haklı mıyım, yoksa sadece ön üç parçayı mı kaplatmalıyım?
Selamlar, Elektrikli araç aldım ve nerede, ne kadar tutara şarj ederim? diye düşünürken, bu hesaplamayı kolayca yapabileceğim bir site bulamadım. Bunun üzerine kendi küçük projemi yapmaya karar verdim. Piyasadaki en yaygın elektrikli araçları ve içten yanmalı araçları karşılaştırabileceğiniz, şarj maliyetlerini hesaplayan sade, şık ve işlevsel bir site.
Kod kısmında yapay zekadan destek aldım, hali hazırda oldukça işimi görüyor ve yakıt maliyetlerini İstanbul fiyatlarına göre güncel yazıyor. Tabii eklemek istediğim daha çok özellik var ama şimdilik güzel bir başlangıç oldu.
Sizden gelecek fikir ve önerilere çok açığım, bu alanda neler eklenebilir, hangi özellikler işinizi kolaylaştırır, yorum bırakırsanız çok mutlu olurum.
Herkese keyifli sürüşler. 🚗⚡️
EV ve Benzinli Araç Maliyet Karşılaştırma Aracı
-- Sarjkaca.com
İki araç arasında kaldım yardım
Selamlar,
2 araç arasında kaldım araçlar
- Alfa Romeo Tonale 1.6D Ti paket, 2.el, 50-60 bin kmlerde hatasız boyasız
- Hyundai Ioniq 6, 2025 sıfır tek paket zaten.
İkisine de bayıldım çok güzel araçlar sürdüm ancak hangisi mantıklı emin olamadım dizel 56ya yaklasmıs durumda
Alfayı daha rahat alabiliyorum
Hasarsız tramer kaydı nedir ?
Selamlar,
22.10.2024 Carpma - BEDELSİZ bu tarz durumlar ne demek oluyor acaba ?
2021 ve sonrası tucsonlar hakkında ne
Selamlar,
benzinli T gdi veya dizel crdi yeni kasa otomatik Tucsonlara bakiyorum, bu motorlar nasildir ? Kronik sorunlari var mi ? Sorun cikarmaya müsaitler mi ? Yorumunuz var midir acaba ?
Selamlar, herkese iyi bayramlar dilerim aracımı satmaya çalışıyorum. Ama bir türlü satamadım. Forum ahalisinin desteğine ihtiyacım var.
Araç bilgileri
2023 model Clio 5, Ocak 2024 trafiğe çıkış
Km 27.xxx aktif kullanıyorum
evolution paket, 1.0 tce, benzin
arka tampon, bagaj kapağı boyalı.
ön camda, yolcu tarafında çatlak var, camı değiştireceğim muhtemelen ama şu an ilanda kırık.
En önemlisi herhalde, kazadan dolayı bagajla beraber, stepne havuzu da işlem gördü, aşağıdaki gibi.
şimdi full boyalı 40k kmde olanlara bakıyorum 1080-70 diye gidiyor. Ben 1040a alıcı bulamadım. Fiyat mı yüksek sizce ? 1M teklifi geliyor, 980 falan hep
1040'a otoplusa verdim trink para yorum yapan herkese teşekkürler
Honda Civic mi - Skoda Octavia mı?
Selamlar,
2 araç arasında kaldım, aslında octavia da karar kılmıştım ama, diğer konuma hiç cevap gelmediği gibi 1.5 e techteki 48v sorunu beni düşündürtüyor.
Onun haricinde fiyatlar yakın gibi.
Tam yazmak gerekirse;
2021 1.5 E tech skoda octavia 100bin kmde premium mu ?
Yoksa
1.5 VTEC Honda Civic Executive -pakete tam karar vermedim- 100 bin km mi ?
4 kisilik aileyiz, yılda 1-2 uzun yol, genel şehir içi sürüyoruz.
Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2 |

Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15.666
İkinci El Bölümü Mesajları: 119
Konularının görüntülenme sayısı: 1.016.034 (Bu ay: 13.921)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.696 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar