Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum okuman yazman yok mu 'gerçekten gittiğine inanıyor musun' yazmışım koskocaman burada gittiğini mi yoksa gitmediğini mi belirtmişim sence şu cevap verdiğim adama bakın .dd
  • nikneym0 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:10:27 >
  • Tayyibin bir işi düzgün yaptığını düşünmüyorum o yüzden 4.siniftan beri olmak istediğim bilgisayar mühendisliği istegimden geri donduremezler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 13trance kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:10:40 >
  • ihatemath İ kullanıcısına yanıt
    off sonunda zeki birisi gel sarılayım bunlara laf anlatamayız en iyisi peace :d ✌🏼
  • ihatemath İ kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:10:54 >
  • Geleneksel sadece birkaç satır kod yazmayı bilgisayar mühendisliği sananlar toplanmış yine.
    Evet bana sorarsanız bence de çok şişti bu bölüm, onu kabul ediyorum. ODTÜ'nün EE'sinin 2.2k, Ceng'inin 1.4k olması aşırı absürt bir durum, Türkiye'nin en iyi teknik üniversitesi olduğunu göz önüne alırsak.
    Ancak gelecek yazılımda lafına mecburen katılmak lazım çünkü hardware kısmında ilerleme imkanları gitgide azalıyor ve Türkiye'de hardware tarafında iş bulmak, software tarafında bulmaktan çok daha zor/seçenek çok daha az. Ee mezunu olarak çalışabilecek en düzgün alan savunma sanayi ve pek çok kişinin ilgi alanına girdiğini sanmıyorum.
    Tıp isteyen zaten tıp istiyordur diye direkt ee ile kıyasladım, bu görüşlerim ODTÜ Boun Bilkent Koç gibi üniversiteler için geçerli, diğer üniversitelerde ne okusanız fark etmiyor bence.
    Not: asıl istediğim şey bilgisayar değil, linç atmayın hemen.
    Hatta edit: udemy ile koskoca gerçek mühendisliği nasıl kıyaslarsınız aklım almıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 21 Nisan 2020; 21:27:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Piyasadaki en yuksek maas ortalamasi uzak ara bilgisayar muhendisliginde suan. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama en azindan gectigimiz senelerde yazanlar bolumlerini seviyorlarsa ve para onlar icin onemli bir faktorse dogru karar verdiklerini biliyorum.

Not: Bilgisayar Muhendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 21 Nisan 2020; 21:22:48 >
  • upower U kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:11:10 >
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    puhahahahahahahahahahahaha

hacettepeyi gömmüşsün bir de...

hacettepe cs okuyorum, bizim aldığımız eğitimin %1'ini bile alamazlar o siteyle udemyle falan filan. iyi şirketler programcı almıyor aslan parçası, bilgisayar mühendisi alıyor. şimdi böyle dedim diye dandik xx üni mezunu birisi de üstüne alınmasın, yıldız bile türkçe eğitim veriyor. algoritma analizi yapamayan, computer architecture dersini anlamayan o kadar çok mühendis var ki...

bu ülkede şimdiye kadar da junior yazılımcı ihtiyacı yoktu, kaliteli eğitim almış bilgisayar mühendislerine ihtiyaç var onları da tr'deki ilk 5-6 okul yetiştiriyor. yani o ilk 100'e giren adamların ummmmrunda dahi olmaz. hadi sen şimdi git de boğaziçi kimya ya da odtü havacılık oku puhahahahahahahaha
  • OOOOOOOOOOOOOH İÇİMİN YAĞLARI ERİDİ HARİKA OLDU HESAP MAKİNALARI YOK ÖYLE Bİ B*K BİLMEDEN BÖLÜM SEÇİP İYİ MAAŞ HAYAL ETMEK
    REKABET OLACAK
    NEYMİŞ O KADAR SENE BOŞUNA MU EĞİTİM ALIYORMUŞ
    ULAN APTAL
    SEN DERS GEÇMEYİ OKULU BİTİRMEYİ Bİ HALT SANIYORSUN
    DEVLETİN HARİKA KARARI İYİ Kİ YAPTI ÇOK GEÇ BİLE KALINDI KEŞKE 2003 DE FALAN ALSALARDI BU KARARI
  • BauschLomb B kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:11:25 >
  • İnternetten düzgün kaynaklar ile yıllar boyu sistematik olarak eğitim izlenirse üniden mezun olmuş birinden daha iyi olmak mümkündür, yetersiz çalışırsa daha kötü olmakta mümkündür. Yani bu insanın bu işle ilgili olarak kendini ne kadar yetiştirdiği ile alakalı, üniversite veya internet fark etmeksizin kişinin öğrenme arzusu ve çabasına bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

.
    Turkiye icin konustum ama yurtdisi acisindan da en mantikli karar bilgisayar muhendisligi olur, dil bariyer olmaz pek native olmana da gerek yok advanced ingilizcen yeterli olur mesela fluent bir ingilizcen olmadigi bir senaryoda silikon vadisine gitmek, wall streete gitmekten daha kolay olur. Bunun disinda cok evrensel bir bolum, kaynak erisimi cok kolay, mobilitesi en yuksek is. Mesleki tatmini de yuksek bence cogu zaman, matematik ve problem cozme yani gun boyu. Tabi onemli olan kisinin neyi sevdigi, sevdigin iste en iyi olmayi hedeflemek her zaman en mantikli tercih.

Yukarda okulun onemi yok pek demissin bu arada okulun onemi ayri ortalamanin onemi ayri deneyiminin onemi ayri sosyal aktivitelerinin onemi ayri bir sekilde cok onemli, top class uniler ogrenci networku sayesinde yurtdisinda dahi iyi taniniyor belli yerlerde, gidip bizzat gordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 21 Nisan 2020; 21:29:45 >

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:11:52 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:11:38 >
  • Cocuk sen ne anlatiyon ben harita mühendisiyim ayda 7 10 bin arası gelirim devlette memur iken var.. Senin dedigin bolumu okuyan adamlar daha guzel paralar aliyolar.. Sanırım sen baraji gecemion milletin bolumune pok atiyon..

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:12:4 >
  • Çok büyük bir fark oluşturacağını sanmıyorum, zaten kaliteli firmaların çoğu linkedin gibi yerlerden yazılımcı arıyor gördüğüm kadarıyla. Ayrıca BTK akademide ki eğitimlerin büyük çoğunluğu da zaten hazırda udemyden satılan eğitimlerdi. Günün sonunda 1m cv ve ucuza yazılımcı arayan "bakallar" ortaya çıkacaktır. Bir diğer senaryo ise, arkadaşların kendilerini geliştirip yurt dışına outsource iş satmaları.

Yukarıda sen kimsin gibi muhabbetler dönmüş, siz sormadan ben söyleyeyim:

21 yaşında, özel bir firmada mobil oyun geliştiricisiyim. Bilgisayar programcılığı okuyorum, daha mezun bile olamadım 2 tane dersin sınavı kaldı. Okul bitince 3-4 adet mobil oyun geliştirdim ve bunları markete sundum, son kullanıcının oynayabileceği oyunlardı. 7 farklı yere cv hazırlayıp gönderdim ve 1 saat içinde 3 olumlu, 1 olumsuz dönüş aldım. Hepsi ile önce telefonda sonra yüz yüze görüştüm. 1 tanesi yapmam için proje verdi, diğerleri sadece önceki projelerime bakarak kabul ettiler ve tekliflerini sundular. O verilen projeyi yapmak için diğerlerini beklettim(Zaten projenin süresi 48 saat idi). Ve ilk işime yaklaşık 1 hafta içinde kavuştum, 5 aydır da devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordemircan

bu kadar içerlendiğine göre bilgisayar mühendisi felansın ya da bılgısayar mühendisliği için hayalleri olan binlerce insandan birisin.bu kadar saldırgan olmana bir şey demiyorum.hayallerin yıkıldı biliyorum
    hukuk yolunda ilerliyor bu meslek.
    Sen bu yazılım işini pek anlamamışsın be kurban.

Bak bu işte diplomanın (ben diplomalıyım) sertifikanın hiç bir önemi yoktur. Lise mezunu bile olabilirsin. Önemli olan iyi olman. Bende bir ton microsoft, sap, oracle sertifikası var. Onların yanında udemy veya devletin vereceği sertifika neyse, hiç bir önemi yok. Bendeki sertifikaların da önemi yok.
    Hukuk farklı birşey. Orda diploma önemli. Bizim işte değil. İnşallah devlet becerir de bir hindistan oluruz. Ha hindistanı da bir halt sanmayın. Fasoncu dandik yazılımcı cenneti hindistan. Başka da bir cacık değil. Hintlileri çok ucuz olduğu için tercih ediyorlar. Yoksa bizde daha iyileri var. Şimdi biZdeki vasat yazılımcı asgari ücretten çalışsa iki binlira yine hintliden pahalı. Ne bizim genç yazılımcı mutlu olur bu paraya ne de hintli yerine ikibin isteyen bizim genç tercih edilir.

Çok zor. Patlar bu proje

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.