Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FoxyDogy

Çok büyük bir fark oluşturacağını sanmıyorum, zaten kaliteli firmaların çoğu linkedin gibi yerlerden yazılımcı arıyor gördüğüm kadarıyla. Ayrıca BTK akademide ki eğitimlerin büyük çoğunluğu da zaten hazırda udemyden satılan eğitimlerdi. Günün sonunda 1m cv ve ucuza yazılımcı arayan "bakallar" ortaya çıkacaktır. Bir diğer senaryo ise, arkadaşların kendilerini geliştirip yurt dışına outsource iş satmaları.

Yukarıda sen kimsin gibi muhabbetler dönmüş, siz sormadan ben söyleyeyim:

21 yaşında, özel bir firmada mobil oyun geliştiricisiyim. Bilgisayar programcılığı okuyorum, daha mezun bile olamadım 2 tane dersin sınavı kaldı. Okul bitince 3-4 adet mobil oyun geliştirdim ve bunları markete sundum, son kullanıcının oynayabileceği oyunlardı. 7 farklı yere cv hazırlayıp gönderdim ve 1 saat içinde 3 olumlu, 1 olumsuz dönüş aldım. Hepsi ile önce telefonda sonra yüz yüze görüştüm. 1 tanesi yapmam için proje verdi, diğerleri sadece önceki projelerime bakarak kabul ettiler ve tekliflerini sundular. O verilen projeyi yapmak için diğerlerini beklettim(Zaten projenin süresi 48 saat idi). Ve ilk işime yaklaşık 1 hafta içinde kavuştum, 5 aydır da devam ediyorum.
    Vay be. Bizim zamanımızda sadece muhasebe programı yazardık. Ben de erp yazılımcısı oldum malesef. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok affedersin ama çok ergence, saçma sapan bir yorum okumadım daha bugün.

Sen Ortadoğu zihniyetine sahip arkadaş, diyorsun ki, benim mesleğimden sadece ben olayım ki çok para kazanayım. yoksa kazancım bölünür.
    Ama sana derim ki, sistem o kadar büyük ve karmaşık hal aldı ki, en ufak bir iyi bir yazılımın ardında 10'lar belki 100'lerce yazılımcı çalışıyor.

Eğer düşünce yapını yenilemezsen, çok yakında sana geçmiş olacak.

Google'ın ceo'su 2015 te bir Hintli idi. senin kafadakiler olmasa, belki Türk olurdu.
    Hindistanın yazılımdaki payı ile bizdeki payı bir kıyasla, Google'a sor bakalım. fikrinde vazgeçeceksin.

-----

Yazılım okuyan yazılım işi ile meşgul arkadaşlar, siz bu laflara takılmayın.

Gelecek yakın geçmişte olduğu gibi yine yazılımda, yapay zekada. Çalışmaktan vazgeçmeyin...
  • bilgisayar mühendisliğinde olay sadece 2-3 dil öğrenip, proje geliştirip cvye yazmak değil. çünkü bu yapılan şeyler son zamanlarda çok arttı ve herkes youtubedan izlediği 2 videoyla, oradan buradan kopyaladığı kodlarla oluşturduğu projelerle şirketlere başvurmaya başladı.

bu işin temelini bilmeden tam ortasından olaya dalıp ben şu şu dili biliyorum al bunlar da "büyük" projelerim işe al beni diyen insan doldu ortalık.

kaliteli hiçbir firma kağıt üstünde yazılan şeylere bakmıyor artık. bir çoğu akademik hayatına, referanslarına ve kendi yaptığı bire bir mülakatlara bakarak alıyor.
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:12:21 >
  • Burdan verecekleri belge ile VHKİ veya Bilgisayar İşletmeni kadrolarına başvuru yapılabiliyorsa güzel diğer türlü işimi görmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IT Engineer kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

.
    kimlerin mülakata alınacağına karar verilirken okul bir öncelik katabiliyor(yeni mezunlarda) fakat sen odtüdeymişsin al sana sandalye masa çalış burda demiyorlar.

iyi bir şirkete girmek için o mülakatlara zorunlu olarak giriliyor ve bu konuda seni olabildiğince zorluyorlar. tabi ülkemizde GENEL olarak standartlar düşük fakat bu işi iyi yapan şirketler var. hatta yurtdışında bilindik büyük firmaların kalitesine yakın diyebileceğim şirketler bile var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

bilgisayar mühendisliğinde olay sadece 2-3 dil öğrenip, proje geliştirip cvye yazmak değil. çünkü bu yapılan şeyler son zamanlarda çok arttı ve herkes youtubedan izlediği 2 videoyla, oradan buradan kopyaladığı kodlarla oluşturduğu projelerle şirketlere başvurmaya başladı.

bu işin temelini bilmeden tam ortasından olaya dalıp ben şu şu dili biliyorum al bunlar da "büyük" projelerim işe al beni diyen insan doldu ortalık.

kaliteli hiçbir firma kağıt üstünde yazılan şeylere bakmıyor artık. bir çoğu akademik hayatına, referanslarına ve kendi yaptığı bire bir mülakatlara bakarak alıyor.
    hocam para kazandırabileceğine ikna edemedikten sonra istediğin kadar akademik kariyerin olsun farketmiyor. Bunu bizzat 2 sefer tecrübe ettim. Günün sonunda senin ne yaptığına bakıyorlar.

Sonuçta çoğu şirket ticari bir iş yapıyor yani kalite ve hız önemli, bu da sadece pratikle olacak bir şey yani yapılan projeler ile. İşi hızlandıracak ne gerekiyorsa yap açık kaynak kodları kullan yeter ki kaliteli bir ürün çıkart ortaya.

Belki mühendislik çok daha farklı bir şeydir bilemiyorum ama çoğu firmanın istekleri bu yönde.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:12:34 >
  • Piyasadaki işlerin en az %80ni vasat veya altında işler, gerçekten de teoriye hakim olmayan ama derme çatma kod yazan biri de tutunabilir.
    Nitelikli işlerde bırak lisansı bilgisayar yüksek lisansı bile yeterli olmuyor. sürekli okumak, araştırmak ve hatta yeri geldiğinde yayın yapmak gerekiyor.

piyasadaki işlerin niteliksizliği sadece bilgisayar mühendisliği için değil diğer birçok meslek için de geçerli, buradaki tıpçı arkadaşlara itafen, örneğin 3 aylık bir ismek kursunun sonunda ortalama zekadaki herkes aile hekimliği yapabilir, peki niye yapılamıyor çünkü imza yetkileri var, güçlü bir lobi ve odası var haliyle kimse dile getiremiyor.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    dünyanın her yerinde böyle diyorsun da en azından en iyi ünilerdeki dersler halka açık online. Biz de böyle yapabiliriz. Boun un dersleri internetten izleyebilelim örneğin.
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxyDogy

hocam para kazandırabileceğine ikna edemedikten sonra istediğin kadar akademik kariyerin olsun farketmiyor. Bunu bizzat 2 sefer tecrübe ettim. Günün sonunda senin ne yaptığına bakıyorlar.

Sonuçta çoğu şirket ticari bir iş yapıyor yani kalite ve hız önemli, bu da sadece pratikle olacak bir şey yani yapılan projeler ile. İşi hızlandıracak ne gerekiyorsa yap açık kaynak kodları kullan yeter ki kaliteli bir ürün çıkart ortaya.

Belki mühendislik çok daha farklı bir şeydir bilemiyorum ama çoğu firmanın istekleri bu yönde.

Alıntıları Göster
    Belirli standartları olan oturmuş şirketlerde bu dedikleriniz pek geçerli değil hocam. Ama bu şirketlerin sayıları az olduğu için dediğiniz gibi şirketler kar olayına odaklanabiliyor.

Doğru mu? Bence hayır, çünkü temelleri iyi olan birisi proje değiştiği zaman veya yeni sorunlar ortaya çıktığı zaman toparlanması kısa sürecek ve şirket açısından daha verimli olacaktır.

Zaten iyi bir mülakat yapılıp temelleri iyi olan insan seçildikten sonra gerisi şirket için çok kolay bir hale geliyor.

• tıp, devlette öğretmenlik, hukuk, vs dışında her bölümü kapsıyo bu söylediklerin.
  • quote:

.
    Dhmi de degilim cevre sehircilikteyim.. Maas 7 ama mahkeme kesif felan 3 4 gelio ayda tabi bu sana bagli baskan.. Basarabilene ekmek var.. Yoksa duz memur arkadaslarim var iletisimleri dahi sifir ne mahkeme ne kesif bosbeles yasiyolar..

• quote:

.
    Maaşlar hakkında bir şey söylemem pek mümkün değil.
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:13:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upower

Turkiye icin konustum ama yurtdisi acisindan da en mantikli karar bilgisayar muhendisligi olur, dil bariyer olmaz pek native olmana da gerek yok advanced ingilizcen yeterli olur mesela fluent bir ingilizcen olmadigi bir senaryoda silikon vadisine gitmek, wall streete gitmekten daha kolay olur. Bunun disinda cok evrensel bir bolum, kaynak erisimi cok kolay, mobilitesi en yuksek is. Mesleki tatmini de yuksek bence cogu zaman, matematik ve problem cozme yani gun boyu. Tabi onemli olan kisinin neyi sevdigi, sevdigin iste en iyi olmayi hedeflemek her zaman en mantikli tercih.

Yukarda okulun onemi yok pek demissin bu arada okulun onemi ayri ortalamanin onemi ayri deneyiminin onemi ayri sosyal aktivitelerinin onemi ayri bir sekilde cok onemli, top class uniler ogrenci networku sayesinde yurtdisinda dahi iyi taniniyor belli yerlerde, gidip bizzat gordum.

Alıntıları Göster
    yurt dışı için en mantıklı bilgisayar diyorsun da bence Amerika için öyle. Avrupa'da maaşlar düşük değil mi? İnternetten bakıyorum öyle gözüküyor.

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:13:44 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    kursta ezberlediği kodla mimari hakkında en ufak bilgisi olmadan kod yazan biri nasıl mümkün oluyorsa, pekiala hiç fizyoloji bilmeden temel hastalıklar ve ilgili ilaçlarını ezberleyen biri de aile hekimliği yapabilir. burada tek sorun kanuni engeller ve olası bir hatada suçlanabilirlik.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.