Şimdi Ara

Sinyal yüzünden muayeneden kaldım, sizce problem ne olabilir? ( edit: sorunu çözdüm )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: sorunu çözdüm arkadaşlar, elektrikçiye gidecektim ama masraf etmemek için kendim kurcalayım belki hallederim dedim ampulü söktüm baktım ampul sağlam sonra kablo demetini inceledim bir problem yoktu en son ampul yuvasını soketten ayırıp soketin pimlerini temizledim soketle ampul yuvası arasındaki bağlantı gevşek takılmış zaten, far değişmişti daha önce serviste sanırım farı toplayan arkadaş düzgün takmamış.Soketi düzgünce yerine takıp ampulü yerleştirince sinyalim yanmaya başladı sorun çözüldü test sürüşüde yaptım hiçbir problem yok.Vallahi çok korkmuştum beyin arızası felan çıkacak masraf açacak diye...Allahtan öyle bir sorun yokmuş, masrafsız kapatmış olduk bu mevzuyu.Şimdi geriye bir tek muayene tekrarına gidip muayeneden geçmek kaldı.

Bu arada bcm arızası çıkacak diye öldüm öldüm dirildim kaç gündür gözüme uyku girmemişti, şimdi rahatladım ama hemen bcm beynini muhafaza altına almaya karar verdim.Hem ruthubet yapmayacak hemde kalorifer kazanından gelebilecek suyun bcm ye ulaşmasını engelleyecek şekilde bir yalıtım yapmam lazım.Önlem bizden takdir Allah dan...Allah kimsenin başına arıza kaza bela vermesin, konuya yorum yazan fikir paylaşan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim sağolun.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aracım Cruze, ampul felan sağlam ampul patlak değil.Bazen sinyal verince yanıyo bazen yanmıyor, bir zaman sonra kendi kendine düzeliyor yeniden yanmamaya başlıyor.

Muayeneye gidene kadar hiçbir problem yoktu, sinyal lambası çalışıyordu.Muayeneye girdim yine birşey yoktu, görevli arkadaş dörtlüleri yaktı herşey güzeldi tam muayeneden geçecekken birden yine sinyal yanmamaya başladı ve bu sebeple muayeneden kaldı araç.

Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Oto elektrikçiye mi göstermeliyim aracı yoksa yetkili servise mi gideyim bilmiyorum.

Yeni ampul alıp taksam on dakika yanacak on dakika sonra yine aynı sıkıntı olacak, ne zaman yapacağınıda kestiremiyorsun.

Yanmıyor yanmıyor yarım saat sonra bazen bir iki gün sonra düzeliyor kendi kendine.Bugün bayağı uğraştım Ampulü yuvasına tekrar çıkarıp taktım felan, uyuzluk yapacağı tuttu bir türlü yanmadı.Bende başka bir gün muayene tekrarına giderim diye eve geldim.

Zaten uykusuzum iki üç gündür uyumuyorum birde şu başıma gelene bak harbiden bendeki şans bahtsız bedevide bile yok.

Neden yapıyor şimdi böyle, Ampulün oturduğu yuvada mı gevşeklik var, şase mi yapıyor, beyinden mi kaynaklı neden kaynaklanıyor anlamıyorum.

Şimdi gidicem elektrikçiye, anlamayacak arabanın derdinden gereksiz yerleri kurcalayacak yeni ampul takacak tamam oldu diyecek boş yere para vericem muayene tekrarına gidince yine sinyal yanmayacak yine kalacam muayene parasıda yanacak.

Yok yetkili servise gidip arabayı tanıyan bilen birine göstersem oda kazık ücret talep edecek, kapıdan girdin bismillah ayak bastı parası 250 300tl den başlıyor arıza tespiti.Oda olmaz...

Var mı önerebileceğiniz bu araçların dilinden anlayan bir usta İstanbul Avrupa yakasında?

Çok canım sıkkın cinnet geçirmeme ramak kaldı, yazarken ellerim titriyor.Üç gündür uyumamışım, sabahtan beri sigara içmiyorum, aç susuz it gibi muayene peşinde koşuyorum, 373 lira bayıldım tüvtürke, birde yarım saatlik yolu üç saatte gittim e5de trafik kazası olmuş trafik felçti, peki bütün bu çileye rağmen sonuç ne ? Elde var sıfır.

İnternetten baktım biraz ama kesin bir bilgi bulamadım, bcmden yapabilir diyorlar.Umarım bcm modül müdür nedir ondan değildir, pahalıymış.Valla sinyal felan umrumda değilde bcm beyni felansa asıl sıkıntı vallahi çıldırabilirim her an.

Hala anlamıyorum abi niye ya niye ? kodumun sinyali azıcık daha yansan nolurdu? Bari köşeyi dönene kadar yansaydın lan.Tam muayene bitti çıkışa geldi sinyal cortladı şansa bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC4848342 -- 10 Eylül 2021; 15:50:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dedim ben sana şaplak at düzelir

• Muayene insanı çıldırtıyor. Geçen arkadaş soktu muayeneye. Araba kontrol esnasında çalışmadı. 4-5 yıldır tık demeden çalışan aküsü bitmiş. Çocuk tekrardan borç harç akü alıp tekrar muayeneye soktu. Biraz da şans işi.

• Hocam hadi yine iyisin bana denk geldin

Benim Cruzeda da aynı sorun vardı ve ben hallettim. Sorun ne ampül ne de ne de kablolar.

Sorun yüksek ihtimalle sigorta kutusu. Sigorta kutusuna sinyaller çalışmazken bir bastır bakalım çalışmaya başlayacak mi

Çalışırsa anla ki sigorta kutusunun alt tarafı oksitlenmiştir bu oksitlenme temassızlık yapar sigorta kutusu sökülüp temizlenir altı zımparalanır sorun hallolur.

Eğer sorunun bu şekilde çözülürse bir hayır duanı alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Sağolun umarım sadece bundandır problem, iki sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu servisde motor temizliği yaptılar yıkadılar felan ondan sonra başladı bu sorun belkide dediğiniz gibi oksitlenmiştir gerçekten şimdi siz diyince aklıma geldi sağolun valla bi baktırayım ben ona.

• Onu denedi teknisyen arkadaş işe yaramadı

• iyi muayenede olmuş, sinyal yüzünden trafiği tehlikeye atacağınıza böylesi daha iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ampulun şase bağlantısında temassızlık olabilir, duyda sıkıntı olabilir bunlara bir baktırın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlamken ustaya gitmeyin, sinyal yanmıyorken ustaya gösterin. Yoksa bulması imkansız boş yere para harcarsınız.

• Soket ya da duydan dolayı yapıyor.

• Yav tam da bunu yazacaktım

Bende de 97 polo classic vardı. Sol sinyal aynı böyle yaptı. "Bi tane ufak dokundur, yanar." dedim oradaki görevliye. Hakikaten de dokundu ve yandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC4848342

Sağolun umarım sadece bundandır problem, iki sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu servisde motor temizliği yaptılar yıkadılar felan ondan sonra başladı bu sorun belkide dediğiniz gibi oksitlenmiştir gerçekten şimdi siz diyince aklıma geldi sağolun valla bi baktırayım ben ona.

Yıkamadan sonra olduysa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi oksitlenmedir.

Aracı bir elektirikçiye bırakın bütün soketleri sigortaları tek tek kontrol etsin incelesin aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

iyi muayenede olmuş, sinyal yüzünden trafiği tehlikeye atacağınıza böylesi daha iyi

Yok artık daha neler. Tek bir sinyal yanmadı diye trafik bu kadar tehlikeye düşecekse her aracın her sinyali çift duylu çift devreli olsun. Adam zaten sorunu çözmeye uğraşıyor, niye muayenede olması iyi olmuş? Tekrar bir gününü bağlayıp muayeneye gireceği için mi?

• goodorevil kullanıcısına yanıt

olsun tabi. direksiyon falan da çift takılsın. yolda sürücü kalp krizi geçirebilir yedek şöförsüz binilmesin falan. 4 teker patlayabilir 8 tekerlek takılsın 

muayenede olmasa yaptırmayacaktı o yüzden iyi olmuş. banane geçireceği günden. önümde biri sinyal yakmayınca nabacağını tahmin etmeye mi uğraşacağım ben. adam karşıdan sinyal vermeden geliyor ben duruyorum, adam son anda dönüyor. sinyal yaksa ona göre hareket edeceğim. en basiti bu.

muhalefet olsun diye boş boş konuşmaya gerek yok. tek bir sinyal yandı yanmadı diyeymiş, zaten kaç tane sinyal lambası olduğu olacağı belli araçta. tek bir tek iki tek üçü yok, sinyalin yanacak sende yakacaksın.

• gerçekten dönüş yaparken yanmasa ve kaza yapıp hem kendi aracınıza ve başka araca hem başka insanlara zarar verebilirdiniz. allahın taktiri diyip yaptırın bence.

• quote:

olsun tabi. direksiyon falan da çift takılsın. yolda sürücü kalp krizi geçirebilir yedek şöförsüz binilmesin falan. 4 teker patlayabilir 8 tekerlek takılsın 

muayenede olmasa yaptırmayacaktı o yüzden iyi olmuş. banane geçireceği günden. önümde biri sinyal yakmayınca nabacağını tahmin etmeye mi uğraşacağım ben. adam karşıdan sinyal vermeden geliyor ben duruyorum, adam son anda dönüyor. sinyal yaksa ona göre hareket edeceğim. en basiti bu.

muhalefet olsun diye boş boş konuşmaya gerek yok. tek bir sinyal yandı yanmadı diyeymiş, zaten kaç tane sinyal lambası olduğu olacağı belli araçta. tek bir tek iki tek üçü yok, sinyalin yanacak sende yakacaksın.

Hocam konuyu mu güncelledi bilemiyorum ama muayeneye girmeden önce de bu sorunu çözmeye çalışıyordu.

Biliyorum sinyal yanmamasının sıkıntılarını ama ampul bu yolda patlayabilir o anda yenileyecek imkan olmaz, bunlar hep trafiğin içinde olan şeyler. Zaten tek ampul yanmıyorsa bile dikiz aynasında ya da çamurlukta olan ampul gene gözüküyor (Ki tek ampul yanmazken diğerleri daha hızlı yanıp söner, pırpır eder ve dikkat çeker yani). Öyle çok büyük tehlike oluşturacak olsaydı zaten araçta yedek bulundurmak ve yanmadığı tespit edildiği anda değiştirme zorunluluğu falan olurdu.

Yani evet sinyal yanacak ve sen de yakacaksın ama düşünün gece 3'te yanmamaya başladı. Ne yapacaksınız? Açık oto elektrikçi bulup yol kenarında sinyal ampulü mü değiştireceksiniz?

o durumlara demiyorum zaten. yapılmasa muayeneyi atlatacaktım öyle devam edecektim gibi anladım ben o yüzden diyorum.

• quote:

o durumlara demiyorum zaten. yapılmasa muayeneyi atlatacaktım öyle devam edecektim gibi anladım ben o yüzden diyorum.

https://forum.donanimhaber.com/arac-muayenesine-gidicem-ama-basimda-bir-sikinti-var--150397969#150411267

Konuyu buldum. Yeni ampul falan almış yani sorunu çözmeye çalışmış ama o konu bu konu değilmiş, ben de bildiğim konu diye sadece yorumları okudum konuyu tekrar okumadım  Kusura bakmayın.

est. hocam sen de kusura bakma. biraz sert çıkmış olabilirim.

• quote:

Yok hocam öyle şey olur mu can taşıyoruz sonuçta ailemizle biniyoruz araca, hadi kendimizden geçtim trafikte ve çevrede bulunan bir sürü insanın can ve mal güvenliği söz konusu, farım sinyalim adam gibi yanmadan nasıl ve neye güvenip yola çıkabilirim ki ? Zaten öyle bir cahilliğe istesemde cesaret bile edemem.Konuyu yazarken tam olarak ifade edemedim galiba, ben muayeneye giderken zaten farlarım sinyallerim sislerim herşeyim muntazam çalışıyordu bir problem yoktu, muayeneye girdim tam muayene işlemleri bitecekken bir anda bozuldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.