< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC4848342 -- 10 Eylül 2021; 15:50:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sinyal yüzünden muayeneden kaldım, sizce problem ne olabilir? ( edit: sorunu çözdüm )

-
-
Dedim ben sana şaplak at düzelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muayene insanı çıldırtıyor. Geçen arkadaş soktu muayeneye. Araba kontrol esnasında çalışmadı. 4-5 yıldır tık demeden çalışan aküsü bitmiş. Çocuk tekrardan borç harç akü alıp tekrar muayeneye soktu. Biraz da şans işi.
-
Hocam hadi yine iyisin bana denk geldin
Benim Cruzeda da aynı sorun vardı ve ben hallettim. Sorun ne ampül ne de ne de kablolar.
Sorun yüksek ihtimalle sigorta kutusu. Sigorta kutusuna sinyaller çalışmazken bir bastır bakalım çalışmaya başlayacak mi
Çalışırsa anla ki sigorta kutusunun alt tarafı oksitlenmiştir bu oksitlenme temassızlık yapar sigorta kutusu sökülüp temizlenir altı zımparalanır sorun hallolur.
Eğer sorunun bu şekilde çözülürse bir hayır duanı alırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sağolun umarım sadece bundandır problem, iki sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu servisde motor temizliği yaptılar yıkadılar felan ondan sonra başladı bu sorun belkide dediğiniz gibi oksitlenmiştir gerçekten şimdi siz diyince aklıma geldi sağolun valla bi baktırayım ben ona.
Onu denedi teknisyen arkadaş işe yaramadı
iyi muayenede olmuş, sinyal yüzünden trafiği tehlikeye atacağınıza böylesi daha iyi
-
ampulun şase bağlantısında temassızlık olabilir, duyda sıkıntı olabilir bunlara bir baktırın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlamken ustaya gitmeyin, sinyal yanmıyorken ustaya gösterin. Yoksa bulması imkansız boş yere para harcarsınız.
-
Soket ya da duydan dolayı yapıyor.
-
Yav tam da bunu yazacaktım
Bende de 97 polo classic vardı. Sol sinyal aynı böyle yaptı. "Bi tane ufak dokundur, yanar." dedim oradaki görevliye. Hakikaten de dokundu ve yandı.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BC4848342
Sağolun umarım sadece bundandır problem, iki sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu servisde motor temizliği yaptılar yıkadılar felan ondan sonra başladı bu sorun belkide dediğiniz gibi oksitlenmiştir gerçekten şimdi siz diyince aklıma geldi sağolun valla bi baktırayım ben ona.Yıkamadan sonra olduysa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi oksitlenmedir.
Aracı bir elektirikçiye bırakın bütün soketleri sigortaları tek tek kontrol etsin incelesin aracı
-
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıiyi muayenede olmuş, sinyal yüzünden trafiği tehlikeye atacağınıza böylesi daha iyi
Yok artık daha neler. Tek bir sinyal yanmadı diye trafik bu kadar tehlikeye düşecekse her aracın her sinyali çift duylu çift devreli olsun. Adam zaten sorunu çözmeye uğraşıyor, niye muayenede olması iyi olmuş? Tekrar bir gününü bağlayıp muayeneye gireceği için mi?
-
olsun tabi. direksiyon falan da çift takılsın. yolda sürücü kalp krizi geçirebilir yedek şöförsüz binilmesin falan. 4 teker patlayabilir 8 tekerlek takılsın
muayenede olmasa yaptırmayacaktı o yüzden iyi olmuş. banane geçireceği günden. önümde biri sinyal yakmayınca nabacağını tahmin etmeye mi uğraşacağım ben. adam karşıdan sinyal vermeden geliyor ben duruyorum, adam son anda dönüyor. sinyal yaksa ona göre hareket edeceğim. en basiti bu.
muhalefet olsun diye boş boş konuşmaya gerek yok. tek bir sinyal yandı yanmadı diyeymiş, zaten kaç tane sinyal lambası olduğu olacağı belli araçta. tek bir tek iki tek üçü yok, sinyalin yanacak sende yakacaksın.
-
gerçekten dönüş yaparken yanmasa ve kaza yapıp hem kendi aracınıza ve başka araca hem başka insanlara zarar verebilirdiniz. allahın taktiri diyip yaptırın bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıolsun tabi. direksiyon falan da çift takılsın. yolda sürücü kalp krizi geçirebilir yedek şöförsüz binilmesin falan. 4 teker patlayabilir 8 tekerlek takılsın
muayenede olmasa yaptırmayacaktı o yüzden iyi olmuş. banane geçireceği günden. önümde biri sinyal yakmayınca nabacağını tahmin etmeye mi uğraşacağım ben. adam karşıdan sinyal vermeden geliyor ben duruyorum, adam son anda dönüyor. sinyal yaksa ona göre hareket edeceğim. en basiti bu.
muhalefet olsun diye boş boş konuşmaya gerek yok. tek bir sinyal yandı yanmadı diyeymiş, zaten kaç tane sinyal lambası olduğu olacağı belli araçta. tek bir tek iki tek üçü yok, sinyalin yanacak sende yakacaksın.
Hocam konuyu mu güncelledi bilemiyorum ama muayeneye girmeden önce de bu sorunu çözmeye çalışıyordu.
Biliyorum sinyal yanmamasının sıkıntılarını ama ampul bu yolda patlayabilir o anda yenileyecek imkan olmaz, bunlar hep trafiğin içinde olan şeyler. Zaten tek ampul yanmıyorsa bile dikiz aynasında ya da çamurlukta olan ampul gene gözüküyor (Ki tek ampul yanmazken diğerleri daha hızlı yanıp söner, pırpır eder ve dikkat çeker yani). Öyle çok büyük tehlike oluşturacak olsaydı zaten araçta yedek bulundurmak ve yanmadığı tespit edildiği anda değiştirme zorunluluğu falan olurdu.
Yani evet sinyal yanacak ve sen de yakacaksın ama düşünün gece 3'te yanmamaya başladı. Ne yapacaksınız? Açık oto elektrikçi bulup yol kenarında sinyal ampulü mü değiştireceksiniz?
-
o durumlara demiyorum zaten. yapılmasa muayeneyi atlatacaktım öyle devam edecektim gibi anladım ben o yüzden diyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıo durumlara demiyorum zaten. yapılmasa muayeneyi atlatacaktım öyle devam edecektim gibi anladım ben o yüzden diyorum.
Konuyu buldum. Yeni ampul falan almış yani sorunu çözmeye çalışmış ama o konu bu konu değilmiş, ben de bildiğim konu diye sadece yorumları okudum konuyu tekrar okumadım
Kusura bakmayın.
-
est. hocam sen de kusura bakma. biraz sert çıkmış olabilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıo durumlara demiyorum zaten. yapılmasa muayeneyi atlatacaktım öyle devam edecektim gibi anladım ben o yüzden diyorum.
Yok hocam öyle şey olur mu can taşıyoruz sonuçta ailemizle biniyoruz araca, hadi kendimizden geçtim trafikte ve çevrede bulunan bir sürü insanın can ve mal güvenliği söz konusu, farım sinyalim adam gibi yanmadan nasıl ve neye güvenip yola çıkabilirim ki ? Zaten öyle bir cahilliğe istesemde cesaret bile edemem.Konuyu yazarken tam olarak ifade edemedim galiba, ben muayeneye giderken zaten farlarım sinyallerim sislerim herşeyim muntazam çalışıyordu bir problem yoktu, muayeneye girdim tam muayene işlemleri bitecekken bir anda bozuldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X