Şimdi Ara

Baraj kalktı Türk eğitimi sular altında kaldı. Eksi dokuz netle 4 yıllık üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BirGün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Yükseköğretim Kurulu YÖK Atlas verilerini güncelledi. Son güncellemeyle birlikte barajın kaldırılmasının üniversite kazanmayı ne kadar kolaylaştırdığını ortaya koydu. Daha önceki yıllarda ortaya çıkan Yükseköğretim kurumları Sınavı’nda (YKS) kendi bölümleriyle alakalı sorularda eksi net yapanların yanı sıra bu yıl toplam sorularda eksi net yapanlar da oldu.

EKSİ NETLE EN ÇOK GİRİLEN BÖLÜM İKİ YILLIK ÇOCUK GELİŞİMİ OLDU

Bazı bölümlere -8,75, -7,25, -9,5 net yapanlar bile girdi. Hatta Türkçeden eksi 7,5 net yapıp Türk Dili ve Edebiyatı kazanan bile var. Özellikle çocuk gelişimi bölümünün önlisans programlarındaki eksi netliler dikkat çekti. Eksi netlerle hem iki yıllık hem de dört yıllık bölümlere yerleşildi. Bu bölümlerinin çoğunun vakıf üniversitelerinde olması ise dikkat çekti. Toplam eksi netle girilen bazı bölümler ve üniversiteler şöyle:

Baraj kalktı Türk eğitimi sular altında kaldı. Eksi dokuz netle 4 yıllık üniversite

TÜRKÇEDEN EKSİ 7,5 NETLE EDEBİYAT KAZANAN VAR

Eksi net ya da sıfır netle üniversite kazananların yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı’na girenlerin netleri de dikkat çekti. Fatih Sultan Mehmet, Kapadokya ve Haliç üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazananlar 0’ın altında Türkçe neti yaptı. Yine Haliç ve Kapadokya’da sıfırın altında netle Türk Dili ve Edebiyatı kazanıldı. Yani üniversitelerinden mezun olduğunda Türkçe öğretmenliği yapabilecek olan kişiler sıfırın altında Türkçe netiyle üniversiteye girdi.

KENDİ BÖLÜMLERİNİN SORULARINI CEVAPLAYAMADILAR

Daha önceki yıllarda olduğu gibi fizik, kimya, tarih, coğrafya gibi bölümleri kazananlar da YKS’de kendi bölümlerinin sınavlarında eksi net yaptı. Özellikle tarih sıravlarında hem birinci kısımda hem ikinci kısımda eksi net yapanlar dikkat çekti:

FİZİK:

Uludağ Üniversitesi: 0

Selçuk Üniversitesi: -0,75

Abant İzzet Baysal Üniversitesi: -0,25

Harran Üniversitesi: 0

KİMYA:

Namık Kemal Üniversitesi: -0,75

Sütçü İmam Üniversitesi: -1,75

Binali Yıldırım Üniversitesi: 0

Harran Üniversitesi: 0

COĞRAFYA:

M. Akif Ersoy Üniversitesi: -0,25

Kastamonu Üniversitesi: -0,25

Karatekin Üniversitesi: -0,25

TARİH-1:

Dumlupınar Üniversitesi: -1,75

Celal Bayar Üniversitesi: -1

İnönü Üniversitesi: -0,5

Karabük Üniversitesi: -1,25

TARİH-2:

Ömer Halisdemir Üniversitesi: -0,5

Kırıkkale Üniversitesi: -0,25

Trakya Üniversitesi: 0

Yeditepe Üniversitesi: -0,75

YÖK BARAJI KALDIRMADAN ÖNCE KAÇ NET GEREKİYORDU

YÖK’ün üniversitye girişteki baraj uygulamasını kaldırmasının ardından Türkçe ya da matematikten yarım net yapan öğrencinin puanı geçen yıl ilk kez hesaplanmaya başlandı. Sınavın ilk bölümü olan TYT’de bu iki dersin herhangi birinden yarım net yapan bir adayın puanı diğer derslerde hepsini yanlış yapsa bile hesaplanabiliyor. Baraj kalkmadan önce 4 yıllık bölümler için en az 27 net, 2 yıllık bölümler için de 8,75 net yapmak mecburiydi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/baraj-kalkti-turk-egitimi-sular-altinda-kaldi-eksi-dokuz-netle-4-yillik-universite-739920h.htm

• 10 yıl kadar önce bir bakan bu ülkede ekranlara çıkıp 'Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor' şeklinde açıklama yapmıştı;

halktanhaberyoutube
    enerji bakanı taner yıldız'ın çapıcı açıklaması Eğitim seviyesi arttıkça Akp oyları düşüyor !
    https://www.youtube.com/watch?v=ZnsftqyDGLQ

Eğitim kalitesinin özellikle üniversite eğitiminin tam anlamıyla 'ayaklar altına alınmasının' yegane amacı 'cahil' bir toplum yaratmaktır.Bunuda yapıyorlar.Yetmiyor eğitimin hiç olmadığı coğrafyalardan Türkiye'ye göçün önünü açıyorlar.Afrikalılar,Orta Doğulular,Afganlar ve Pakistanlılar boşuna Türkiye'ye getirilmiyor.

Bu yüzden hep diyorum Türkiye 10-20 yıl içerisinde bu gidişe dur demezse bırakın Orta doğu seviyesinde bir ülke olmayı Türkiye'nin yer alacağı Dünya ligi Afganistan'ın,Pakistan'ın ve Bangladeş'in olduğu yer olacak.Türkiye eskiden bir Avrupa ülkesi mi yoksa Balkan ülkesi mi tartışmalarının ortasındayken bugün Orta Doğu ülkeleri arasında tartışmasız yer alıyor ama bu gidişle Orta Doğu ülkelerinden bile geri bir ülke haline geleceğiz.

Ve milletin büyük bir kısmı bu gidişatı 'şahlanıyoruz' sanarak destekliyor...Farkında değiller ama hem kendi çocuklarının hem de torunlarının hayatlarını yok ediyorlar ve ne yazık ki bu gidişatı göremiyorlar ya da görmek istemiyorlar...

Anadolu irfanı sağolsun;

"Kızlarımız büyük şehirlerde telef oluyor"

diyerek din'den imandan girdiler yıllarca partiye;

Sonrasında birer birer üniversiteler açılıp o şehirlerdeki ekonomi çarkları şakır şakır dönünce

"Reis bize de üniversite" dediler.

Sonuç ortada.

25-30 adam gibi yüksek seviyede eğitim veren üniversite, gerisi MYO'larından hallice binalar.

Üstüne en az 4 yıllık işsizlik verilerinin düşük olma durumu, priceless.

Partizanlar, mutlu musunuz?

Girilen sınavların kalitesi de yerlerde .
    İki sene önce kadardı ulan dedim spor yönetimi yazayım arada takılırım. En son sınava girdiğimde ÖSS falan vardı . Üzerinden asır geçti bir girdim çıktım Çukurova bilgisayar geliyor vay anasını avradını dedim kendi kendime. 2005 de sınava girecem Ç.Ü bilgisayar öğretmenliği gelecek bizim baba 40 gün düğün kurardı.

Ulan bizim zamanımızda bazı ön lisans bölümleri vardı girmesi ayrı , çıkması ayrı dertti. 10 yılı aşmış girmeyeli. Diploma notu hesaplanacak MEB üç defa convert etti emenike ,bu bile on defa falan değişmiş

Adalet vardı mesela ,buna girmek dört yıllık herhangi bir fakülteye girmekten daha zordu. Bizim abla 2006'da Konya 'da işletme kazandı diye düğün kuruyordu. Mahallede bir başka abla 2004'te Sivas 'ı kazandı diye attığı sevinç çığlıkları hala kulaklarımda.

87 nesli ne cenabet nesil lan
    8 yıllık eğitim bana vurdu , ilk okuldan sonra 6 yıllık lise kaldırıldı, yabancı dil ağırlıklı lise kaldırıldı. Anadolu lisesine girmek ölümdü,2002'de kuş kadar kontenjan açıldı dışarda kaldım. Bir sene sonra kontenjan tavan yaptı , ondan sonraki sene düz liseler Anadolu lisesi yapıldı

Önceden üniversiteye girmek zor , çıkmak çok daha zordu (sınıfın yarısı okulu bırakmıştı bitmiyor diye) .
    Şimdi girmek kolay , çıkmak çok çok kolay.
    Bundan 20 yıl önce toplumun sadece %15 yüksek öğretim mezunuydu, şimdi gitmeyeni dövüyorlar eksi puan ile lisans kazanmak nedir lan ?

80 de doğan adam beleş emeklilik kaptı 87'liler ise her alanda küskü yedi
    Ha 90 ları kökleyerek (öhöm) yaşadım ama şimdiki olaya bak easy mod herkes
    Nasıl bir simülasyon burası?

Edit :hahah ekşi de başlık açmışlar lan "87 doğumluların cenabetliği".diye

Ekleme 2: Sene 98 dayımın kızının arkadaşı tam 8 defa girdikten sonra istediği bölümü kazanmıştı, kurban kesmiş kavurma yediydik. Dayımın kızı da onca uğraş dershane vs ile lisans kazanamayınca parayla Kıbrıs'ta Edebiyat okumuştu. Şuan masal gibi geliyor ama böyle gerçeklikler vardı gençler. Araplar ülkeye çöreklenmeden önce ülke oalrka çok daha iyi durumdaydık. Rakiplerimiz İran-Suri-Afgan değil, Macaristan-Yunanistan -İspanya'ydı. Doğu Avrupa ülkeleri bizim altımızdaydı.Hey gidi günler
    75. yılı kutlarken, birisi çıkıp 25 yıl sonra Afganistan seviyesine ineceksiniz deseydi" hastırr" çeker gönderirdik. Çok üzülüyorum varya. Araplar çöreklenmeden önceki ülkeye bak , birde şimdikine
    Sınva kalkmamalı.hatta Zorlaştırılmalıdır. Hakeden okusun.
    Boş beleş, özel ne kadar üniversite kapatılmalıdır.

Ondan sonra bu işleri kim yapacak, kim edecek. Usta kalmadı, herkea masa başı iş arıyor diyorsunuz.

Bu kadaar mallık yetmez. Mallık üstüne mallık yapıpı
    Ülkeye mülteci doldururusunuzz

Osmanlı osmanlı diyorlardı memleketi gerçekten Osmanlı döneminin yozlaşmışlığına gerisin geriye götürmeyi başardılar.Memleket tam gaz Afganistan,Pakistan ve Bangladeş ligine doğru emin adımlarla ilerliyor.Bu üniversitelerde bırakın gelecek yüz yılın Türkiyesini inşa edecek ve yönetecek nesilleri yaratmayı var olan akademik birikimde yok olma yolunda ilerliyor.

• 5.dunya ülkesinde sıradan bir olay.

Amaç hem eğitim seviyesini düşürmek hem işsizlik oranının artmasını geciktirmek hem bölgedeki esnafa gelir saglatmak böylelikle oylarını almak. güzel tezgah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezillik paçadan akıyor artık.

• üniversitelerin hocalarına yazık hem de harcanan paralara yazık.

bu - ve 0 netlerle girenler, normal şartlarda üniv'den mezun olamazlar.

lise'den daha zordur üniversite. en azından benim zamanımda öyleydi.

bence devlet bu üniversiteleri kapatmalı artık.

• 10 yıl kadar önce bir bakan bu ülkede ekranlara çıkıp 'Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor' şeklinde açıklama yapmıştı;

Baraj kalktı Türk eğitimi sular altında kaldı. Eksi dokuz netle 4 yıllık üniversitehalktanhaberyoutube
    enerji bakanı taner yıldız'ın çapıcı açıklaması Eğitim seviyesi arttıkça Akp oyları düşüyor !
    https://www.youtube.com/watch?v=ZnsftqyDGLQ

Eğitim kalitesinin özellikle üniversite eğitiminin tam anlamıyla 'ayaklar altına alınmasının' yegane amacı 'cahil' bir toplum yaratmaktır.Bunuda yapıyorlar.Yetmiyor eğitimin hiç olmadığı coğrafyalardan Türkiye'ye göçün önünü açıyorlar.Afrikalılar,Orta Doğulular,Afganlar ve Pakistanlılar boşuna Türkiye'ye getirilmiyor.

Bu yüzden hep diyorum Türkiye 10-20 yıl içerisinde bu gidişe dur demezse bırakın Orta doğu seviyesinde bir ülke olmayı Türkiye'nin yer alacağı Dünya ligi Afganistan'ın,Pakistan'ın ve Bangladeş'in olduğu yer olacak.Türkiye eskiden bir Avrupa ülkesi mi yoksa Balkan ülkesi mi tartışmalarının ortasındayken bugün Orta Doğu ülkeleri arasında tartışmasız yer alıyor ama bu gidişle Orta Doğu ülkelerinden bile geri bir ülke haline geleceğiz.

Ve milletin büyük bir kısmı bu gidişatı 'şahlanıyoruz' sanarak destekliyor...Farkında değiller ama hem kendi çocuklarının hem de torunlarının hayatlarını yok ediyorlar ve ne yazık ki bu gidişatı göremiyorlar ya da görmek istemiyorlar...

• Universiteye sinavla alim sacmaliktir. Egitim sistemi degistirilip, Uniye gidebilecekler sadece Yuksek Lise duzeyinde olanlardan olmali. Digerleri meslek dallarina yonlendirilmeli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Nefes alsın yeter" yaklaşımıyla baraj koymayıp herkesi üniversiteye alırsan olacağı bu.

Bu kadar çok üniversite olması başka yanlış. Ara eleman kalmadı ülkede, herkes gereksiz bölümlerden üniversite mezunu. Sonra da üniversite diplomalı işsizler ordusu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınva kalkmamalı.hatta Zorlaştırılmalıdır. Hakeden okusun.
    Boş beleş, özel ne kadar üniversite kapatılmalıdır.

Ondan sonra bu işleri kim yapacak, kim edecek. Usta kalmadı, herkea masa başı iş arıyor diyorsunuz.

Bu kadaar mallık yetmez. Mallık üstüne mallık yapıpı
    Ülkeye mülteci doldururusunuzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 30 Kasım 2023; 9:15:15 >
  • Anadolu irfanı sağolsun;

"Kızlarımız büyük şehirlerde telef oluyor"

diyerek din'den imandan girdiler yıllarca partiye;

Sonrasında birer birer üniversiteler açılıp o şehirlerdeki ekonomi çarkları şakır şakır dönünce

"Reis bize de üniversite" dediler.

Sonuç ortada.

25-30 adam gibi yüksek seviyede eğitim veren üniversite, gerisi MYO'larından hallice binalar.

Üstüne en az 4 yıllık işsizlik verilerinin düşük olma durumu, priceless.

Partizanlar, mutlu musunuz?

• Son güncellemeyle birlikte barajın kaldırılmasının üniversite kazanmayı ne kadar kolaylaştırdığını...

Bu haberi "kolaylaştırmak" diye yorumlamak şahane olmuş Baraj kalktı Türk eğitimi sular altında kaldı. Eksi dokuz netle 4 yıllık üniversite 

• Girilen sınavların kalitesi de yerlerde .
    İki sene önce kadardı ulan dedim spor yönetimi yazayım arada takılırım. En son sınava girdiğimde ÖSS falan vardı . Üzerinden asır geçti bir girdim çıktım Çukurova bilgisayar geliyor vay anasını avradını dedim kendi kendime. 2005 de sınava girecem Ç.Ü bilgisayar öğretmenliği gelecek bizim baba 40 gün düğün kurardı.

Ulan bizim zamanımızda bazı ön lisans bölümleri vardı girmesi ayrı , çıkması ayrı dertti. 10 yılı aşmış girmeyeli. Diploma notu hesaplanacak MEB üç defa convert etti emenike ,bu bile on defa falan değişmiş

Adalet vardı mesela ,buna girmek dört yıllık herhangi bir fakülteye girmekten daha zordu. Bizim abla 2006'da Konya 'da işletme kazandı diye düğün kuruyordu. Mahallede bir başka abla 2004'te Sivas 'ı kazandı diye attığı sevinç çığlıkları hala kulaklarımda.

87 nesli ne cenabet nesil lan
    8 yıllık eğitim bana vurdu , ilk okuldan sonra 6 yıllık lise kaldırıldı, yabancı dil ağırlıklı lise kaldırıldı. Anadolu lisesine girmek ölümdü,2002'de kuş kadar kontenjan açıldı dışarda kaldım. Bir sene sonra kontenjan tavan yaptı , ondan sonraki sene düz liseler Anadolu lisesi yapıldı

Önceden üniversiteye girmek zor , çıkmak çok daha zordu (sınıfın yarısı okulu bırakmıştı bitmiyor diye) .
    Şimdi girmek kolay , çıkmak çok çok kolay.
    Bundan 20 yıl önce toplumun sadece %15 yüksek öğretim mezunuydu, şimdi gitmeyeni dövüyorlar eksi puan ile lisans kazanmak nedir lan ?

80 de doğan adam beleş emeklilik kaptı 87'liler ise her alanda küskü yedi
    Ha 90 ları kökleyerek (öhöm) yaşadım ama şimdiki olaya bak easy mod herkes
    Nasıl bir simülasyon burası?

Edit :hahah ekşi de başlık açmışlar lan "87 doğumluların cenabetliği".diye

Ekleme 2: Sene 98 dayımın kızının arkadaşı tam 8 defa girdikten sonra istediği bölümü kazanmıştı, kurban kesmiş kavurma yediydik. Dayımın kızı da onca uğraş dershane vs ile lisans kazanamayınca parayla Kıbrıs'ta Edebiyat okumuştu. Şuan masal gibi geliyor ama böyle gerçeklikler vardı gençler. Araplar ülkeye çöreklenmeden önce ülke oalrka çok daha iyi durumdaydık. Rakiplerimiz İran-Suri-Afgan değil, Macaristan-Yunanistan -İspanya'ydı. Doğu Avrupa ülkeleri bizim altımızdaydı.Hey gidi günler
    75. yılı kutlarken, birisi çıkıp 25 yıl sonra Afganistan seviyesine ineceksiniz deseydi" hastırr" çeker gönderirdik. Çok üzülüyorum varya. Araplar çöreklenmeden önceki ülkeye bak , birde şimdikine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Kasım 2023; 14:46:1 >

• sinav sorularini vermek yerine baraj dusuruldu galiba

• Minimum net şartı olmalı her bölüm için.

O puanlarla giriş yapanlar derhal iptal edilmelidirler.

• Bence ilk 150.000 kişi yada en aşağı 350 puanla falan girilmeli, bölümlerin puanı arttırılmalı, gerisinin sınav sonuçları silinmeli ki hiçbir yere giremesinler.

Böyle böyle bir rahatlık gelmiş, Nüfus 23 yılda 25 milyon arttı, mülteciyle 40 milyon insan fazlası olduk sanki nicelik nitelikten daha iyi bir şey.

Bu başarısız insanların parayla okuması da çok vasat bir üretim çıktısı sağlayacaktır. Bunların bir de yönetici olduğunu düşün.

• yks yani üniversite sınavı komple kalkmalı. üniversitede herkes istediği bölüme girmeli önemli olan o bölümde vize ve finali vermek. eğer bu sınavları verebiliyorsa adam haketmiş demektir gerisi faso fiso

• quote:

TÜRKÇEDEN EKSİ 7,5 NETLE EDEBİYAT KAZANAN VAR

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

İntihal Yaptığı Gerekçesi İle zamanında tezi reddedilen bir adamda Rektör yapılmış. Böyle öğrenciye böyle hoca, böyle niversite herseyiyle bir kokuşmuşluk var ülkede.

Herseyn sadece adı kaldı içinde hiçbir sey yok.

• Periah kullanıcısına yanıt

Şey gibi bu: hani abur cubur alırsın çikolatalı gofrettir. Ama çikolatayı böyle atom atom serpmişler gibi incedir ve bu atomik incelikteki çikolatanın bile kakao oranı %0.1 filandır ya, heh işte üniversitelerin içeriği ve kalitesi de aynı o şekilde. Baraj kalktı Türk eğitimi sular altında kaldı. Eksi dokuz netle 4 yıllık üniversite 

• Periah kullanıcısına yanıt

Osmanlı osmanlı diyorlardı memleketi gerçekten Osmanlı döneminin yozlaşmışlığına gerisin geriye götürmeyi başardılar.Memleket tam gaz Afganistan,Pakistan ve Bangladeş ligine doğru emin adımlarla ilerliyor.Bu üniversitelerde bırakın gelecek yüz yılın Türkiyesini inşa edecek ve yönetecek nesilleri yaratmayı var olan akademik birikimde yok olma yolunda ilerliyor.

• Fizyoterapi
    İş sağlığı
    Radyoterapi
    Ameliyathane hizmetleri

adamlar böyle kritik yerlere - 4 netle girmiş. Toplum sağlığı dalyaprakların elinde demektir bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.