Bu ülkede baba denen oluşum kadar gençleri kısıtlayan baskılayan onları kötü hissettiren demotive eden başka bir oluşum yok inanın. Neye göre inanın bilmiyorum ama her baba kendi çocuğunun büyük bir holdingde ceo olmasını falan bekliyor bunun altı olunca babalar evlatlarından utanıyor. Evlat, hayatta yeni bir adım atmak istediğinde baba genelde destek değil köstek oluyor, elinden geldiğince demotive ediyor ve yanında olmuyor. Durduk yerde, bakın burası önemli, "durduk yerde ve hiçbir sebep yokken" evin huzurunu kaçırıp ev ahalisini hayattan bezdiriyor. Şu an başarısız olan gençler emin olun başarısızlıklarının ve özgüvensizliklerinin çoğunu babalarına ve onların baskıcı tavırlarına borçlu. Maddi olarak ihtiyaçlarını karşılayıp cebine para koyunca "neyini eksik ettim senin" gibi klişe bir söylemle iyi bir baba olduklarını iddia ederler fakat evlatlar hiçbir zaman babalarından "ben sana güveniyorum sen yaparsın, başarırsın, ben başarında da başarısızlığında da senin yanındayım, sana kılavuz ve destek olacağım" gibi şeyler duymazlar, duymadılar. |