Şimdi Ara

AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
4
Favori
47.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar özel mesaj atıp VOLVO muzun da incelemesini yapmamı istedi. 0 aldığımız ve daha yeni 25.000 KM yi doldurduğumuz VOLVO S80 1.6d diesel drive edition arabamız hakkında görüşlerimi paylaştım...

    Volvo s80 1.6 diesel

    Uzak mesafelere gideceğimiz zaman ailecek kullandığımız VOLVO s80 1.6d de bir çoğunuzun bildiği 1.6 litre 110 hp 240 nm turbo diesel motor var. Bu motora 5 ileri, dişli oranları harika ayarlanmış manuel şanzuman eşlik ediyor.

    Bu arabayı almamızdaki amaç bizi A noktasından B noktasına GÜVENLİ, GENİŞ, KONFORLU, SESSİZ, SORUNSUZ, PRESTİJLİ ve EKONOMİK olarak götüren bir araca duyduğumuz ihtiyaçdı. Ve aradan geçen 25.000 KM den sonra söyleyebilirm ki tüm bu beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı.
    Güvenlik:
    Volvo nun tartışılmaz güvenliği zaten ürettiği en üst segment araçta zirve yapıyor. Konfor deseniz, yumuşacık geniş hakiki deri koltukları, 4 koltukda da ısıtma, çok kaliteli bir iç mekan, Cruise control, çift yönlü oto klima, arka camda ve kapılarda perdeler,geniş arka diz mesafesi, iç hacim ve kocaman bir bagaj, tüm camlar fabrika çıkışı kalın lamine çift camlar ve harika bir izolasyon ile birlikte gelen sıfır yol sesi ile her yola çıktığımda beni daha da mutlu ediyor.

    Konfor:
    Bunların yanında 25000 km olmasına rağmen aracın kapılarından,döşemelerinden, ön göğüsten, hiç biyerden ses gelmiyor umuyorum hep bu şekilde devam eder…Ayrıca bahsetmem gerek araçta 8 hoparlorlu süper bir ses sistemi var(neredeyse infiniti mdeki Bose kadar iyi) 6 lı cd changer ve usb-ipod ile uzun yollar hiç bitmesin istiyorsunuz. Aracı uzaktan kumandayla aracı her açtığınız zaman önünde ve arkasında bulunan fanlar ile aracın içindeki havayı siz kapıyı açana kadar sirküle ediyor. Tam anlatamadım birara bu özelliğin videosunu çekip koymayı düşünüyorum..

    Süspansiyonu deseniz çok ama çok rahat yoldaki hiç bir bozukluğu hissetmiyorsunuz. Tam bir uzun yol arabası.

    Tüm bunların yanında bir depo ile her seferinde rahatlıkla 1600-1700 KM yapabiliyorum. Bu değere ulaşırkende hiç kasmıyorum klima sürekli açık, lastikler konfor basınç ayarında (kapı içinde iki farklı basınç yazıyor biri eco biri comfort devamlı comforttayım) duble yollarda 110-120 otobanlarda 120-130 arası gidip geliyorum sürekli.(90 la gidemiyorum yol bitmiyo gibi geliyo:)

    Manuel vites olması beni hiç rahatsız etmiyor çünkü zaten çıkıyorum evden atıyorum 5 e yol bitene kadar o şekilde gidiyorum cruise control ile. Trafikle, ışıkla falan işim yok. Olsada vites geçişleri o kadar yumuşak ve rahat ki çoğu binen kişi otomatik zannediyor. Şehir içinde hem dizel olmasından ötürü hemde hafif debriyajı sayesinde hiç yormuyor. Zaten ekranda sürekli doğru vitesin ne olması gerektiğini (küçültmeniz,büyültmeniz) gösteriyor.

    Geçtiğimiz hafta deneme yapayım dedim ve 3 kişi klima kapalı fan açık otobanda 120km ye cruise a sabitledim ve 100-110 km yol gittim. Otoban çıkışında benzinlikte durdum ve depoyu fulledim attığı zaman bıraktırdım ki pompacı abi daha bi 10 lira alır dedi. Aşağıda resmi ekliyorum depoyu fulledikten sonra çıkan menzili.
    Bu menzili eğer 90km ile ve depoyu ağzına kadar dolu olarak çekseydim tahminim 2100 KM yazardı.
    Ve dikkatli kullanırsam eminim 2000 km yi zorlarım. Ama alışkanlık olarak yollarda ben hep o yolun hız sınırın da gidiyorum.110-130 arası...

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ



    Zaten araç hızı hiç hissettirmiyor birde 90 la yol hiç bitmez...

    Performans:

    Araba gitmiyor etmiyor diyenlere ise tek cevabım Türkiye 'de hangimizin arabası gidiyor Allah aşkına, şöyle bir v8 e v12 e binmedikten sonra ha 110 beygir olmuş ha 140 ha 180 bu kötü yollarda. Hiç biri gitmiyor zaten :) Benzin olmuş 4.5 lira mazot olmuş 4 lira devir bu şekilde bitanede ekonomik araba devri :)

    Genede merak edenler için söyliyeyim araç düz yolda çok rahat 200 km ye çıkabiliyor ki gayet yeterli ama zaten hız yapmak, aracı aşırı zorlamak bu aracın üretim felsefesine ters. Güzel güzel orta şeritten 110-120 yle cruise control ile 3.5-4 litre yakarak konforlu güvenli gitmek varken aracı zorlamak neden?

    Araçtan şu anda Türkiye'ye daha gelmiyor fakat gelirse bir tane daha almayı düşünüyoruz ve çevremizde de almak isteyenler var. 20.000 de bir bakımları var, ilk servisine soktuk ama ne kadar tuttu tam hatırlamıyorum fakat çok bişey değildi onu biliyorum.

    Aracın bu kadar az yakmasınıda çok iyi ayarlanmış vites oranlarına, aracın aerodinamiğine ve Volvo nun drive edition adı altında yaptığı değişikliklere bağlıyorum çünkü aynı motorun olduğu ford focus lu bir arkadaşım ne yaptıysa ortalamayı 5.5 in altına düşüremedi. Ben 5 metrelik koca arabayla 4.5 ortalama ile geziyorum:)

    Eksi yönleri:
    Otomatik vites olabilirdi :) ama ozamanda bu kadar ekonomik ve 1.6 diesel olmazdı:)
    Dizayn olarak biraz E sınıfındaki rakiplerinin arkasında kaldı Bmw 5 serisi, audi a6 vs. fakat zaten VOLVO lar herzaman böyle kendinden emin çizgileriyle ve düz hatlarıyla meşhur olmuştur. Öyle ledlerle, ızgaralarla işi olmamıştır :)

    Netice de en ufak bir memnuniyetsizliğim yok araçtan. Alınma amacı belli tam bir aile arabası, Ayda 1000KM yol yapıyorum bu araçla ve 2 ayda bir benzinliğe gitmenin keyfini yaşıyorum:) Tüm bu ekonominin yanında Volvo S80 nin prestiji, konforu, güvenliğide artısı…




    Bu soğukta genede bitane çıkıp çektim:) Diğerleri temsili fotolar zaten birçoğunuz aracı tanıyorsunuz...

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ







  • Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Keşke halen satılsaydı zamanında almanın eşiğinden döndüğümüz ve almadığımıza çok pişman olduğumuz bir araç. Yazınızı okuyunca tekrar pişman oldum. Hele ki iki ayda bir benzinliğe uğruyorum sözünüzden sonra.
  • Konu için teşekkürler.Sanırım bir kaç araba daha var sizde.Müsait bir zamanda onların da konularını okumak isterim.
  • Arabalarınız cidden çok güzel, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Volvo zaten yıllarca sağlamlık ve uzun ömürlülükle ün yapmış bir araç S80 ayrı bir güzel. Mercedes'i bahçeye mi parkettiniz yer kalmamış :D
  • volvo gerçekten beğendiğim modellerden birisi
    s80 e ayrı bir sevgim var yıllardır
    gerçekten öyle bir menzil takdire değer.
    ama 1.6 dizel s80e sıcak bakmamamın tek sebebi manuel vites o da dediğiniz gibi manuel olmazsa ekonomik olmaz.

    beğenerek aldığınız ve kullandığınız çok belli.
    Allah sizlere kazasız belasız aracınızı kullandırmayı nasip etsin.

    ayrıca otomobili ilk çıktığından beri bizlere yıllardır lüks muamelesi yapıpta ;kendiler 6.0 motorlu araçlara binen insanlara yazıklar olsun...

  • kaç tane araç var ya hepsi kazasız belasız kullanmanız dileğiyle nazar değmesin maşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35turka

    Arabalarınız cidden çok güzel, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Volvo zaten yıllarca sağlamlık ve uzun ömürlülükle ün yapmış bir araç S80 ayrı bir güzel. Mercedes'i bahçeye mi parkettiniz yer kalmamış :D







    Mercedes ısıtmalı kapalı garajda havaların düzelmesini ve haftasonlarını bekliyor Haftaiçleri INFINITI uzun yolda da VOLVO yu kullanıyorum.

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ




  • elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.

    Kullanışlılık ve güvenliği daha da artıran Volvo On Call telematik teknolojisi, GPS ve iletişim modemi ile birlikte Volvo'nuzu sürekli olarak dünyaya bağlı tutuyor ve çeşitli kişisel hizmetler sağlıyor. Bir düğmeye bastığınızda anında bir Volvo On Call operatörüne bağlanıyorsunuz ve operatör yerinizi belirleyerek size gerekli yardımı gönderebiliyor. Ayrıca sadece cep telefonunuzu kullanarak akıllı uygulamalar yoluyla uzaktan otomobilinizin durumunu kontrol edebilir, kapıları açıp kapatabilir, otomobilinizin yerini bulabilir ve motoru ve kabini ısıtabilirsiniz (eğer aracınızda yakıtlı ısıtıcı varsa). Sistem ayrıca aracınıza girilmeye çalışıldığını size bildirebiliyor. Aracın çalınması durumunda da uydu üzerinden yeri izlenebiliyor ve uzaktan hareket edemez duruma getirilebiliyor. Otomobilinizin hava yastıklarından birinin açıldığı bir kaza durumunda da, Volvo On Call merkezine otomatik olarak uyarı gönderiliyor ve hemen harekete geçiliyor.


    çok lüks bir araç gerçekten .

    bunun fiyatı nedir acaba .ücretsiz bir uygulamamı yoksa yıllık ücret alınıyormu.

    uzun yolda dizel benzinli farkı çok fazla olmaz sanırım. 6lt gözüküyor sitede.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35turka

    Arabalarınız cidden çok güzel, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Volvo zaten yıllarca sağlamlık ve uzun ömürlülükle ün yapmış bir araç S80 ayrı bir güzel. Mercedes'i bahçeye mi parkettiniz yer kalmamış :D







    Mercedes ısıtmalı kapalı garajda havaların düzelmesini ve haftasonlarını bekliyor Haftaiçleri INFINITI uzun yolda da VOLVO yu kullanıyorum.

     AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ


    Mercedes'i kendi haline bırakın garajında uyusun o zaman :) İçlerinden hangisi sizin için vazgeçilemez ?




  • 3 ününde yeri çok farklı benim için. Biri cabrio haftasonu aracı biri spor SUV biri de premium sedan.

    Ama 3ünden sadece biri kalcak olsaydı infiniti fx 30ds i seçerdim. Hem dizel oluşu, hem performansı, hem aralarında en yeni ve güzel dizayna sahip olması hemde gündelik olarak binilebilir olması...
    Ama en önemlisi aralarında kullanması en zevkli olanı!!! :)
  • Zamanında 76-80.000 TL aralığına alınabiliyordu ahh ah, umarım Volvo tekrar getirir bu modeli,

    izlenim içinde teşekkürler, emek ayırdıgınız cok belli
  • 3 incelemeyide zevkle okudum,gerçekten 3'üde gerçekten çok iyi paylaşımlar.Tarzınızda,araçlarınızda gerçekten harika.

    Kazasız,belasız sürüşler.
  • Bu aracın bi ara makyajlı fotoları geziyordu orda burda, iç mekanı filan güzelleşmiş resimleri vardı..Haberdar olan var mı makyajlı kasa ne zaman gelecek..Gerçi makyaj değilde bir üç sene daha bekleyip yeni s80 i görmek lazım, çok ümitvarım bakalım hayırlısı..
  • elinize sağlık.gayet güzel tabi parası olana kazasız belasız
  • Yorum icin tesekkurler cok guzel anlatmissiniz. Valla aslinda Turkiye icin en avantajli motorlardan birisi. En ucuz dilime giren bir E sinifi arac, hem de dizel. Millet hem araci cok yakiyor diye sikayet sonra da bu arabaya 1.6 motor olur mu der almaz. Hem az yakiyor hem luks araba soncuta bir seyler fedakarlik yapmak lazim o da dogal olarak performans oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

    3 ününde yeri çok farklı benim için. Biri cabrio haftasonu aracı biri spor SUV biri de premium sedan.

    Ama 3ünden sadece biri kalcak olsaydı infiniti fx 30ds i seçerdim. Hem dizel oluşu, hem performansı, hem aralarında en yeni ve güzel dizayna sahip olması hemde gündelik olarak binilebilir olması...
    Ama en önemlisi aralarında kullanması en zevkli olanı!!! :)

    Bu yorumunuz cok ilginc geldi Infinitinin kullani mi Mercedes E cabriodan daha mi zenvkli gercekten? Hangi acidan daha zevkli motor yuzunden mi? Yol tutus viraj konusunda Mercedes`e yaklasabiliyor mu? O kasa ile pek sanmiyorum ben ama. Yoksa yuksek surus hosunuza gittiginden mi?

    Bu tercihiniz acikcasi beni cok sasirtti bir roadsterdan jeep e gecen biri olarak hala pismanim:) Gerci araziye cikarttim bir kac kere o baska.




  • Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Eğer başka varsa merakla bekliyoruz.
  • Çok güzel bir yazı elinize sağlık.Merak ettiğim bu aracın deposu kaç litre 100 litre varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Reventon*

    Çok güzel bir yazı elinize sağlık.Merak ettiğim bu aracın deposu kaç litre 100 litre varmı ?

    Yanlış hatırlamıyorsam 70 lt olmalı.
  • Aracın deposu 70 litre ve 70 litre deposu olup da 2000 km menzili olan başka bir E sınıfı var ise bilmek isterim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.