Şimdi Ara

Volvo s40 1.6D 2011-2013 Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese, bir kaç aya arabayı değiştirmeyi planlıyoruz. Şu an kullandığımız araç Accent Blue 1.6 CRDI. 55bin civarı bütçe düşünerek Volvo s40 1.6 dizel almayı düşünüyoruz. Araç hakkında internette araştırma yaptım fakat volvonun orjinal sitesinde dahi donanım paketleri arasındaki farkı tam anlamıyla bulamadım. Şimdi baktığımda 1.6D, Drive. Dynamic, Premium gibi paketler var. Bunların arasındaki farkları öğrenebilir miyim? Bir sorumda bazı modeller 109 hp 5 ileri, bazıları 115 hp 6 ileri.Aralarında çok fark var mıdır? Yine forumlara baktım ama istediğim detaylı bilgiyi bulamadım. Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Kullanan varsa genel olarak görüşlerini de belirtirse çok yardımcı olur.

• Motor konusunda ; 115 hp olan yanılmıyorsam D2 diye adlandırılan PSA grubunun motoru.

Ford Focus`larda da aynı motor kullanılıyo mesela.

109 hp olan motorun bir günceli. Biraz daha az yakar ve performanslı olur. Aralarında çok bi fark yoktur ama daha güncel olduğu için alınasıdır.

Accent Blue ve S40 arasında ise, arabanız eskimiş gibi gözükmüyor eğer bi sorunu yoksa neden değiştirmek istediğinizi merak ettim.

Tabiki S40 sınıf olarak ve de kalite olarak daha üstün bir araçtır ama model yılıda aynı. Çok ta mantıklı bi değişim gibi gözükmüyor.
  • S£rkAn S kullanıcısına yanıt
    Değiştirme amacımız 6-7 ay kullandık artık sıkıldık, farklı arabalara binmek istiyoruz. Ve volvo s40 Blue'dan daha güvenli, daha geniş, daha konforlu bilindiği üzere. Blue'dan yana bi şikayetimiz yok ki s40 ın dizeli Blue kadar gidemez ve Blue kadar az yakamaz bunun farkındayız.
  • crdiler çok yakıyor şehir efsanesi mi yani?
    115lik dizel 6 ileri s40 gayet te az yakar
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Diğer crdi leri bilmiyorum ama bizim araba şehir içi 5.5lt şehir dışı 100-110 km sabit 4 litrelere kadar düşüyor.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    O konu şehir efsanesinden ziyade abartı bence..

Manuellerinin yarım litre kadar fazla yaktığı bilinen bişey ama karşılığında da performanslı.

Otomatik dediğimizde evet 1,5 2 litreleri bulabiliyo.

Ama bu manuel , otomatik farketmeksizin çok fazla yakıo die lanse edilip abartılıyo.
  • reddemons R kullanıcısına yanıt
    Farklılık ve güvenlik noktasında S40 çok iyi bi tercih olur özellikle Accent Blue`dan sonra.

Ama genişlik ve konfor konusunda S40 sizi tatmin etmeyebilir. Çünkü S40 çok iyi yol tutan bi araç olmasına sebep olan sert süspansiyonları ile bilinir.

Dolayısıyla konforlu olmaktan çok, sert bi arabadır ve içide Accent Blue`yla hemen hemen aynı genişliktedir.

Daha önce kullanmış veya binmiş olabilirsiniz ama en iyisi bi yerlerden bulup alıcı gözüyle test edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010-2011 Honda CRV 2.0
    10 yıl önce açıldı
    Volvo S60 (2011-2018) Tavsiye
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • S£rkAn S kullanıcısına yanıt
    malesef binmedim test etme şansım da olmadı. Ama arabanın sade klas görünümü cezbediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir heves tabi ama baş belasından başka bir şey değil, bir dost tavsiyesi, araç satamadığı için servisten müşterisini düdüklemeye çalışan
    acımasız bir marka ne üretirse üretsin moral bozucudur.
  • reddemons R kullanıcısına yanıt
    Volvo S40'ı yaklasık 3 gün kullandım araç kalite ve iç mekan olarak güzel ama sanki bana biraz dar gibi geldi ön cam küçük gibi ama genel olarak güzel araç.Aynı motorlu focus kullanıyorum 2007 kasa performansı cok iyi biraz daha fazla yakıyor yalnız diger 1.6 dizellere göre.

Hiç arkada yolculuk yapmadım ben hep sürdügüm için ön tarafta gorduklerım yalıtım cok çok iyi olmasada sınıfındaki cogu aractan iyidir.
    Araba gerçekten güven veriyor. Yol tutuş vs. hisli bir araba . Ses sistemi fordun kullandıgı Sony sistem cok iyi ses veriyor. Yani hocam size kısaca şöyle anlatayım S40 , Focus2 nin Yalıtımı güzel olanı kalite hissi daha iyi olanı ve daha sağlam olanı geri kalan herşey aynı. Yol tutuş, sürüs dinamıkleri vs. aynı.

Ha unutmadan söyliyeyim Sağ ayna degistirmiştik fiyati 1.200 Tl civariydi. Agır bakımıda 4 bin civari tutmustu. Yani parcalari cok pahalı bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 3 Nisan 2016; 22:27:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.