Şimdi Ara

Ati radeon x1950gt sorunu çok acill !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var. Oyun oynarken ekran kartından dolayı oyun görüntüsünde sorun oluyor . Siyah ekran oluyor ve ilginç görüntüler oluyor. Masaüstüne döndüğümde simgelerin arkasında çizgiler oluyor ve bazı simgeler çizgi çizgi oluyor.Bu şeye çizgi veya kare de diyebiliriz. Film izlerkense kırmızı kareler (Noktamı desem) çıkıyor. Çok acill şimdi ikincisi oldu. İlkinde bir güzel ekran kartını milimi milimine temizledim ama düzelmedi. Birkaç gün sonra açtığımda eski haline dönmüş olarak gördüm ekran kartını. Şimdi ise oynarken bir daha oldu. Nedense hep oyunun ortasında çıkıveriyorlar. LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK ZOR DURUMDAYIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wildmill Clutch -- 6 Kasım 2010; 20:02:44 >

• Çok ılgınc bır durum.Aynı oyuna gırıncemı olmustu 2 defada? yada farklı farklı oyunlardamı basına geldı bu olay sorun yazılımsal bır sorunda olabılır.

2. si olmaz ise fırın yolu gözüktü

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • kartın sıcaklıkları ne durumda? kartın bellekleri yanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picco_z -- 7 Kasım 2010; 9:25:46 >
  • kartınız bozulmaya doğru gidiyor tamir ettirmeye kalksanız kartı satıbileceğiniz kadar para verceksiniz ekrna kartı tamir eden yerler var hiç müdahale etmeden bi götürpü konuşun memnunsanız kartınızdan çünkü bazen kafadan yapılan müdahaleler kartın tamir olma olanağını ortadan kaldıbiliyor
  • Arkadaşlar bugün geçmiş gibi oldu worms a girdim biraz oynarken geçti. Sonra nba2k11 e girdim yine çıktı. Bi iki kere daha oldu böyle. Şu anda rahatsız edecek kadar bir şey yok ama oyuna girince çıkıyor.
    1.si Prisoners of War
    2.si Medieval 2 Total war da çıktı.

Derece açılışta 38 , Oyunda 72 , Oyundan çıkınca da 50 felan oluyor yani ısı iyi.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: picco_z

Bellekler yavaş yavaş cortlamaya başlıyor yada lehimler çatlamaya başladığı için temassızlık var eğer durum böyleyse fırın yolu gözüktü

Temassızlık olduğu çok net. Fırın yolu gözüktü ne demek ?

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • arkadaşlar başka düşüncesi olan yokmu kafayı yemek üzereyim yaklaşık 2 haftadır bilgisayar oynayamıyorum. Fırınlama fikri beni aşar. Lütfen çok acil.
  • benim eski x1950gt de oluyordu attık. nedeni ise teknoloji yetmezliği olarak tanımladım 4850 takınca sorun düzelmişti çünkü o teknolojiyi destkeliyordu... (mafia 2 de oluyordu bende ağaçlarda özellikle)
  • zamanın da az çekmedim şu x1950 denilen karttan ati'nin heralde 1950pro ve gt özellikle saphire marka kartları kadar sorunlu kartları gelmez diye düşünüyorum, benim kullandığım 3 farklı ve 3üde bozuk olan x1950pro kartlarımdan 2tanesi vrm sıcaklığı artışından ötürü ekran kapanıp belirli bir süre bekleyip tekrar açılıyordu, sizdeki sorunun aynısını ise son x1950pro kartımda yaşamıştım, bence fırınlama olayını iyice düşünün çünkü başka türlü şansınız yok bu sorunla ilgili

Orijinalden alıntı: muratsen87

zamanın da az çekmedim şu x1950 denilen karttan ati'nin heralde 1950pro ve gt özellikle saphire marka kartları kadar sorunlu kartları gelmez diye düşünüyorum, benim kullandığım 3 farklı ve 3üde bozuk olan x1950pro kartlarımdan 2tanesi vrm sıcaklığı artışından ötürü ekran kapanıp belirli bir süre bekleyip tekrar açılıyordu, sizdeki sorunun aynısını ise son x1950pro kartımda yaşamıştım, bence fırınlama olayını iyice düşünün çünkü başka türlü şansınız yok bu sorunla ilgili

sapphire marka kartlar en çok satanlardan biridir ve gayet sağlamdır. 5 yıl boyunca sapphire 9600XT 256mb kart kullandım tek bir arıza vermedi ve hala da sapasağlam çalışıyor. siz teknolojide şansızlık yaşayanlardan olmuşşunuz bence

• hazır gitmişken değiştir bence o gpu'yu, çok eskidi artık.

Orijinalden alıntı: herdprens

arkadaşlar başka düşüncesi olan yokmu kafayı yemek üzereyim yaklaşık 2 haftadır bilgisayar oynayamıyorum. Fırınlama fikri beni aşar. Lütfen çok acil.

Lütfen çok acil diye diye bir yere varamazsın arkadaşım. Kartın donanımsal bir problemi var ve yapacak başka bir şey yok. Ya öneriyi uygulayacaksın (fırınlama) ya da ebeveynlerinden sana yeni bir kart almalarını isteyeceksin... Acı ama gerçek. :)

tamir ettirmeye falan da uğraşma vereceğin paraya x1950den daha performanslı yeni bir kart alabilirsin.

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

tamir ettirmeye kalksan en az 50 tl vereceksin üzerine bi 50 tl daha ver 2 nci el 8800 gt yada 3870 al rahat rahat kullan

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Bu sabah Ekran kartının driverını sildim ve sorun ortadan kalktı. Fakat driverı yeniden yüklediğimde aynıları ortaya çıktı. Sizce şimdi sorun ne olabilir ?

Daha önceden kullanmakta olduğum makinede bu kartı değiştirmiştim. Şimdi yeni ekran kartını başka makineye alıp, bunu tekrar aynı makineye taktım. Ekranda "no signal". VGA modunda dahi görüntü gelmiyor. Hal böyle olunca da el kol bağlı mal gibi bakıyorum siyah ekrana.

Denediklerim:
    - F5, F8, Del ne varsa basıp windowsu güvenli modda başlatayım istedim, nafile...
    - Başka kart takıp, Ati driverlerini yükledim belki görür diye, nafile...
    - Yabancı bir forumda okuyup, ne alakaysa dedimse de, anakartın pilini çıkarıp taktım, nafile...

Denemediklerim (Henüz):
    - Kartın altına kipriti çakmak,
    - Kipriti çakıp kartı tutuşturduktan sona, kirpit çöpünü fana sokmak,
    - Kartı cifle ciflemek,
    - Kartı 3. kattan aşağı bırakmak vs. vs.

Denemediklerimi denemeden önce bir fikri olan var da yardımcı olursa çok makbule geçer...

• quote:

Orijinalden alıntı: El Amra

Arkadaşlar merhaba,
    Aynı kartla ilgili farklı bir sorunum var, şöyle ki;

Daha önceden kullanmakta olduğum makinede bu kartı değiştirmiştim. Şimdi yeni ekran kartını başka makineye alıp, bunu tekrar aynı makineye taktım. Ekranda "no signal". VGA modunda dahi görüntü gelmiyor. Hal böyle olunca da el kol bağlı mal gibi bakıyorum siyah ekrana.

Denediklerim:
    - F5, F8, Del ne varsa basıp windowsu güvenli modda başlatayım istedim, nafile...
    - Başka kart takıp, Ati driverlerini yükledim belki görür diye, nafile...
    - Yabancı bir forumda okuyup, ne alakaysa dedimse de, anakartın pilini çıkarıp taktım, nafile...

Denemediklerim (Henüz):
    - Kartın altına kipriti çakmak,
    - Kipriti çakıp kartı tutuşturduktan sona, kirpit çöpünü fana sokmak,
    - Kartı cifle ciflemek,
    - Kartı 3. kattan aşağı bırakmak vs. vs.

Denemediklerimi denemeden önce bir fikri olan var da yardımcı olursa çok makbule geçer...

Aman deneme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.