< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 9 Haziran 2019; 9:18:2 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 9 Haziran 2019; 9:18:2 > |
+1
Köydeyim, yakin yerlere bisikletle gidiyorum. 3 yildir turlara cikiyorum. Biraz sonra 50 km lik bir tura cikicaz arkadaslarla. 41 yasini bitiriyorum, şimdiki aklım olsa 20 sene önce alirdim bisikleti. ![]() |
İstanbul bisiklete uygun olsa keşke. Ama işte bisikleti çalarlar,kırarlar,bozarlar. En paslı en kötüsü bile olsa. Sağdan soldan karşımıza çıkacak ölüm davetiyeleri ekstra.
|
Ölümlü dünyayı yaşayın gitsin yarına çıkacağımızın garantisi yok keyfinize bakın böyle ufak hesaplara gerek yok.
|
bayramda antalya_ istanbul arası ve orada gezip tozmalar dahil 620 lira benzin yaktı.otobüsle gitsek 5 kişi gidiş dönüş 1500 lira tutuyor.oradaki taksi otobüs masrafları hariç.
|
Aracı pek kullanmayanlar evin önünde sırf arabam var demek için araç alanlara bu hesap araç sattırır fakat araç 21.yy elzem bir ihtiyaçtır at eşşek gibi bazı cahillerde dünyanın en engebeli ülkelerinden birinde bisiklet kullanın diyor bu kadar kasap sürücü varken birde bu sistemi eleştireceğine yardakçılık yapıyor yarın öbür gün bisiklet yaygınlaşdın bakalım bisiklet yolu vergisi altında ne vurgun yapacaklar
|
bunlar zaten bilinen ve kabullenilen konular
ya arkadaş artık şu kuruş ,tl. yakma sözünden lütfen vazgeçelim ,tüketim litre olarak hesaplanır sürekli akaryakıt fiyatları değiştiği için yapılan hesap bazen 1 gün dahi geçerli olmuyor :) |
Katılıyorum ama %100 değil. Bütün hesap Türkiye'de adam gibi çalışan, düzgün bir toplu taşıma ağına sahip olması ve taksicilerin normal insan olmalarına dayanarak yapılmış.
Oysa ki gerçek hayatta kazın ayağı hiç de öyle değil. Bizim mahalleden geçen İETT hattı için üşenmedim saydım, 5 yılda sadece ben 22 kez beyaz masaya şikayette bulunmuşum. Hep geç geliyor, bazen hiç sefere çıkmıyor araç. İETT yüzünden işe geç kalmışlığım çok oldu. Bir sefer aksadığı zaman öbür sefere otobüs o kadar dolu oluyor ki, bazı duraklarda artık durmadan geçmek zorunda kalıyor. Taksicileri de hepimiz biliyoruz zaten. Onlar insan değil, hepsi kanatlı birer melek. Daha geçen gün sara hastası bir kızı almadı orman çocuğunun teki. Benim kızım var 6 yaşında ellerinizden öper. Kaç defa gece hastaneye gitmek zorunda kaldık. 10 kere desem bunun en fazla 3 veya 4ünde adam gibi bir taksi yolcuğu yapabilirdik. Geri kalanında muhtemelen katil olmamak için kendimi zor tutardım. Evet, deli gibi masrafı var, insanı çileden çıkartıyor araç sahibi olmak. Ama gece saat 3'te 40 derece ateşi olan küçük bir çocuğu canın istediği anda tutup hastaneye götürebilmeye paha biçilemez. Bunu ancak yaşayan anlar. Gezmeyi tozmayı geçtim. |
Helal olsun şimdiye kadar kimse bunu akıl edememişti büyük resmi görmüş arkadaş
Bu hesap otomobil endüstrisinde yeni bir çağın başlangıcı olur |
İyi de sizin bu hesap aracın yakıtı değil yürütme maliyeti.
Bunu herkes hesapliyor zaten. ![]() |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 9 Haziran 2019; 10:33:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneyy1905 -- 9 Haziran 2019; 14:21:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 9 Haziran 2019; 15:37:54 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 9 Haziran 2019; 16:35:57 > |