Şimdi Ara

100 bin TL'ye kadar araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 100 bin TL'ye kadar manuel araç bakıyoruz. Ailemizin ilk arabası olacak.7 yaşında oğlum var toplam 3 kişiyiz. Eşim ve beraber kullanıp acemiliğimizi atıp piyasa oturunca sıfır araç alacağız. Arabalardan çok anlamıyorum, alabildiğim en yüksek modeli mi almaya çalışmalıyım veya en düşük km aracı mı seçmeliyim? Eski model donanımlı araba mı yüksek model boş araba mı ? İlk araba olacağı için beni üzecek uzak durmam gereken markalar hangisi? Benzin-dizel mi ?Bir sürü kriter var. Biz aracı çoğu zaman şehir içinde kullanacağız ama nadir de olsa İzmir -istanbul arası veya İzmir -ankara arası gideceğiz. İlk arabam için yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.



  • evet kesin anlamanın yolu var. 1.4 lere bakarsanız taksi çıkma ihtimalini baya indirirsiniz, ayrıyeten 1. yada 2. sahibinden bir araç alırsanız riski iyice minimuma indirirsiniz. yine tanıdık bir sigortacı varsa aracın geçmişinde ticari faaliyet var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Bende 2005 Golf var. 16-17 yaşında araç olduğu için arıza yapma riski daha fazla olacaktır. Ki ben 1 sene içinde arabayı toparlamak için 8 bin TL harcadım. Daha önce aldığım en yaşlı araba 8 yaşında filandı. Pek bir masraf yapmadım ve sanayiye gitmedim. Şu an Tekirdağ sanayinde VW ci usta ile baya aram iyi. Sık sık ziyaret ederim kendisini. Ha ben neden eski Golf aldım? hanım çok istediği için aldım. Ama genel anlamda aldığıma pişman olduğumu söyleyemem. Uzun yoldaki konforu, sessizliği filan insanı iyi hissettiriyor. Yine de şu an bir araç almak istesem, maksimum 110-120 bin km veen çok 10-12 yaşında bir araç alırım. DEdiğim gibi bu işin tek esprisi masrafa girip uğraşmamak. Yok ben kaliteli araç olsun, 3-5 masrafa razıyım dersen Golf , Focus da alınabilir. tercih sizin

  • şahsi tercihim:


    1- ustası ve yedek parçası bol olan idame ettirilebilir bir model,


    2- satınca değer yada zaman kaybı yaşamayacağım tutulan bir model


    3- mümkün olduğunca en düşük km ve en yüksek yıl olan model


    4- mümkünse bagajı bi nebze iş gören


    5- bakımları tam ve çok el değişmemiş, çok kazası olmayan bir araç almanın peşinde düşerim.



    bu minvalde; Renault Symbol, Fiat Punto, Fiat Albea yada Linea, Hyundai Accent gibi modeller öne çıkıyor benim için.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çevremden konuştuğum insanlar da bunlara ek 2000-2006 arası polo-golf bakabilirsin diyolar, yine Clio 3 bak diyen var. yine 2000-2006 arası Fiesta focus öneren var.Clio symbol, Clio ve symbol farkli donanım çok model var. En yüksek modele yöneleyim bu durumda değil mi ?Linea çok beğeniyorum ama taksi çıkması riski var diye bulaşma diyolar. Bunu kesin anlamanın yolu var mı peki taksiden çıkma olduğunu?
  • ozenc_35f kullanıcısına yanıt

    evet kesin anlamanın yolu var. 1.4 lere bakarsanız taksi çıkma ihtimalini baya indirirsiniz, ayrıyeten 1. yada 2. sahibinden bir araç alırsanız riski iyice minimuma indirirsiniz. yine tanıdık bir sigortacı varsa aracın geçmişinde ticari faaliyet var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Bende 2005 Golf var. 16-17 yaşında araç olduğu için arıza yapma riski daha fazla olacaktır. Ki ben 1 sene içinde arabayı toparlamak için 8 bin TL harcadım. Daha önce aldığım en yaşlı araba 8 yaşında filandı. Pek bir masraf yapmadım ve sanayiye gitmedim. Şu an Tekirdağ sanayinde VW ci usta ile baya aram iyi. Sık sık ziyaret ederim kendisini. Ha ben neden eski Golf aldım? hanım çok istediği için aldım. Ama genel anlamda aldığıma pişman olduğumu söyleyemem. Uzun yoldaki konforu, sessizliği filan insanı iyi hissettiriyor. Yine de şu an bir araç almak istesem, maksimum 110-120 bin km veen çok 10-12 yaşında bir araç alırım. DEdiğim gibi bu işin tek esprisi masrafa girip uğraşmamak. Yok ben kaliteli araç olsun, 3-5 masrafa razıyım dersen Golf , Focus da alınabilir. tercih sizin

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 2008 model 260 bin km Megane 2 var (donanım bilmiyorum yarın bakmaya gideceğiz ) 2009 model albea sole dizel 1.3 dynamic 195 bin km var ..son olarak 2011 symbol authentiqe 193 bin km var... Hepsi ayni para hangisini seçerseniz yardımcı olabilecek var mı bana :)
  • Fikir verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim
  • 1. Nesil jazz.
  • Hocam ilk arabanız olacaksa punto,linea veya albea bence iyi hem parçası diğerlerine göre uygun hem de yol tutuşu motoru güzeldir ama bu fiyata düşük km temiz kullanılmış bulmak hakikaten epey zorlaştı.Aldığınız araç size yine masraf açacak.lastik olabilir,trigerinin değişimi olabilir,periyodik bakımı,vb. Yani araba fiyatı artı 3000 Tl olarak hesap edin derim ben.

  • hocam önünüzde 2 seçenek var:


    >yüksek model yüksek km

    -boyalı parçalar olabilir lakin şasede oynama yoksa ve kaput ve tavanda boya yoksa alınır(hava yastıkları açmamış, boyalar kısmen macunlu olabilir)

    -mümkünse o kilometreye kadar servis bakımlı olan-ki çok zor-, bakımlarını bir şekilde teyit edebileceğiniz, trigeri zamanında değişmiş, vitesleri düzgün geçen ve amortisör& alt takım masrafı olmayan

    -ben kesinlikle ve kesinlikle lpg'siz benzinli tavsiye ederim. bunu açıklama gereği duymuyorum.

    -kesinlikle piyasa arabası olmalı ki hem parça, hem satış kolaylığı hem de bazı yerleri kendin tamir seçeneğin olsun(eski aracımda ustanın 1000Lira masrafı var dediği arızayı 20 liraya çözmüştüm)


    >düşük model düşük km

    -bunda da bakım geçmişinden emin olsanız iyi olur

    -düşük model ve düşük km olacağı için boya konusunu biraz takabiliriz artık. 2 çamurluk, 1 kapı boya tercih edilebilir(hava yastıkları kesinlikle açmamış olmalı, boyalar macunsuz)

    -önümüzdeki 1-2 senede satmayı düşünüyorsanız piyasanın hafif dışına çıkabilirsiniz. Örneğin: Mitsubishi, Mazda, Alfa Romeo


    özetle ben de düşük km olsun, yüksek model olsun, full servis bakımlı olsun ama aynı zamanda hiç boyası değişeni olmasın bir araba almanızı isterim ama piyasa diyor ki ya şişten ya kebaptan vazgeçeceksin. yoksa bekara zevce boşamak kolay :)





  • Geçenlerde ikinci ellere bakarken görmüştüm.


    2000-2001 model 1.4 atmosferik motor 5 ileri manuel Toyota Corolla'ların temizini denk getirebilirseniz 80-100 bin tl aralığında alabileceğiniz en iyi seçeneklerden biridir.


    japon otomobillerin özellikle o yıllarda ütetilenleri oldukça sağlamdır ve ömürlüktür. Motorları 500 bin km'de bile sorun çıkarmayabilir.


    Bende vardı uzun yıllar bindim ve hiç bir problem yaşamadım. Yeter ki bakımları zamanında yapılmış olsun, önemli kaza belası olmasın.

  • O fiyat aralığında genelde yüksek km'li dizel fransızlar ve taksi çıkması bolca fiat ve kore malları var.

    Yüksek km'li dizel (300 bin km üstü) saatli bomba gibidir, mazot pompası, enjektörü, trigeri ne zaman su koyverecek belli olmaz, ciddi de masraf açar. O yüzden yüksek km'li dizellerde bakım geçmişi bilmek önemlidir.

    O fiyat aralığında benim gözüme çarpan en cazip araç 2004 model Peugeot 406.

    Donanım olarak yaşına göre premium seviyede, konforlu bir araç. Aynı fiyata taksi çıkması hışır olmuş albelalar, accentler var, Peugeot 406 ile yan yana bile koymam.


    120-130 bin bandına çıkabilirseniz, 2003-2005 Volvo S40'lar gözüme çarpıyor. Belki S60 bile denk gelebilir.


    Bakış açısı kişiden kişiye değişiyor. Kimisi konfor kalite önemli değil ayağımı yerden kessin ucuz olsun der, kimisi de benim gibi konfor arar kalite arar 25 yaşında Mercedes'i 5 yaşındaki Fiat'a tercih eder...





  • Herkese teşekkürler.2006 Ford fusion aldık . 1.4 TDCI. Makyajsız kasasından. Kasetçalar var arabada yani, o versiyondan .172000 kmde. 3-4 sene rahat işimizi görecek gibi görünüyor.
  • ozenc_35f kullanıcısına yanıt

    Allah kaza bela vermesin. Bir araca bakıyorum birde fiyata sadece gülüyorum. :) Yazık valla hi emeklerimize

  • Yazık gerçekten. 100 bin TL'ye albea alınıyor. Tarihi eser çöp arabalar olmuş 100 bin TL. Mahvettin akp mahvettin.
  • azaz06 kullanıcısına yanıt

    200 oldu 1 ayda.

  • Palio

  • Ekonomi vs diye bir şey kalmamış gerçekten. Hala sarı sayfada 40 bin otomatik kayıtlı aramam duruyor. İlk kez araç alacaklara sabır diliyorum

  • Arabadan çok anlayan biri değilim ama bir kaç ay önce 2002 corolla 1.4 aldım, tramersiz, ama kazası vardı sağdan işlem görmüş araba.

    240bin km benzinli idi, 115bin e almıştık. Belki daha ucuza 100bin e yakın fiyatlara bulunabiliyorsa bir bakabilirsiniz.

  • Fusion mantıklı araç hayırlı olsun.

    O fiyat bandında çoğu araç satılıyor iyi kötü piyasaları var.

    Colt tavsiye etmeye gelmiştim ama bagaj yönünden sıkıntı yaratabilir.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.