Şimdi Ara

ARACIMI SATTIM - ALICI BENİ ARADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2012 model chevrolet aveo 1.3D LTZ 125000km aracımız vardı. Malum siteye ilan koydum ve bildiğim tüm açıklamaları yaptım. Zincirden ses geldiğini,aks kafalarının değişmesi gerektiğini,çiziklerini,boyasını(autoking kağıtları vs.) herşeyi söyledim. Alıcı arkadaşa istediği yere gösterebileceğini eğer dediklerim dışında bir masraf çıkarsa masrafı fiyattan düşeceğimi söyledim. Bu arada araç eşimin ancak beraber kullandık manuel vites zor geldiği için satmaya karar verdik. Arkadaş geldi araca dışardıdan baktı motorunu dinledi yağ kapağını vs açtı duman yok dedi. İstediğin expertize götürebiliriz dedim yok gerek yok sana güveniyorum dedi. Ben bildiklerimi söylediğimi isterse gösterebileceğini söyledim. Aracı kullandı baktı daha sonra satışı yaptık. Araç 3 saat falan adliye otoparkında durduktan sonra çalıştırıp Eskişehire gitmiş. 2. gün beni aradı aracın soğukta zor çalışma vs gibi bir durumu var mı diye sordu bende hayır dedim. Kendiside zaten 3 4 saat araç durduktan sonra çalıştırıp sorunsuz gitmiş. Ben havanın kaç derecede olduğunu eksiler düştüyse dizel motorda normal olabileceğini söyledim.İstanbulda hiç bu tarz bir problem yaşamadım. Şimdi ben kimsenin günahını almak veya sahtekar durumunda olmak istemem -3 -5 derecelerde dizel motorda geç çalışma ilk çalıştırmada zorlanma ve sarsıntılı çalışma normal midir ? ( Not aracı 33 bin tlden verdim yani fiyat olarak sitenin neredeyse en uygun fiyatıydı )







  • bilerek, görerek, deneyerek almış. sadece bir akü ile sorun çözülür.. bunun için satıcıyı aramanın mantığı nedir... 2. el araç alımında mutlaka ufak tefek masraf olur; lastik, akü, rot-balans, vs.. yurdum insanı 2. el araç alayım, o haliyle bineyim istiyor..

    ben şahsen, hiç masrafsız, tüm bakımları yapıldı, al-bin-git, vs şeklindeki araçlarda bile en azından bir yağ, hava filtresi vs. değiştiriyorum..
  • Sen satmissin alan kisiyi baglar 2. El aliyor sonucta sattiktan sonra hersey icin aranmaz oyle bence 2. El arac aliyorlar en ufak sey icin bile alo demek ayip bence. Saklanilan bir durumda yok ortada eksper v.s yaptirip herseyine baktirabilirdi. Bu saaten snra seni baglamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerindeki akü, fabrikadan çıkışta gelen akü ise soğukta geç çalışması normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el araba aldıktan sonra gizli kusuru çıkarsa çok beddua ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilerek, görerek, deneyerek almış. sadece bir akü ile sorun çözülür.. bunun için satıcıyı aramanın mantığı nedir... 2. el araç alımında mutlaka ufak tefek masraf olur; lastik, akü, rot-balans, vs.. yurdum insanı 2. el araç alayım, o haliyle bineyim istiyor..

    ben şahsen, hiç masrafsız, tüm bakımları yapıldı, al-bin-git, vs şeklindeki araçlarda bile en azından bir yağ, hava filtresi vs. değiştiriyorum..
  • Siz zaten aracın bildiğiniz tüm sıkıntılarını söylemişsiniz. Alıcı da bunı bilerek almış. Soğuk havada zor çalışma olayı sizin başınıza gelmemiş olabilir belki de tesadüf ya siz sattıktan sonra bu sorun ortaya çıkmış ta olabilir. Alıcı böyle birşey için sizi güzel bir üslupla aramışsa bu canınızı sıkmasın. Olabilir yani sonuçta 2.el araç satışında dolandırıcı çok. Şüphelenmiş olabilir. Güzel bir şekilde arayıp öğrenmek istemesi en doğal hakkı bence. Ha tabi en ufak şeyde de zırt pırt aranmaz orası ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunuzun cevabı eğer siz arbanizdan eminseniz, dizel yakitta yogusma, eski filtrede yogusma, kizdirma bujisi beklenmesi ve akü seviyesi dusuk ise soğukta yeterli CCA saglanmamasi olabilir.



    Bunlarin çoğunu İstanbul'da bulunan bir araç pek hissetmeyebilir.



    Sizi baglamaz, "adliye'nin otoparkınin havasina bağlı".

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam ben de arar sorardım. Ne var bunda!



    Arabayı geri getiriyorum mu dedi?



    Bahsi geçmemiş bir sıkıntı olursa arar sorar adam. Gayet normal bu. Ama satış olduktan sonra sıkıntılar onu bağlar, bunun da farkındadır herhalde artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben aramam, arayınca ne olacak yani. Ben kullanırken farketmedim diyecek, burda hiç yapmadı diyecek vs vs. Masraf çıkarsa parasını göndereyim diyecek hali yok ya. Ivır zıvır şeyler illa ki çıkıyor, ben aldıktan sonra farkettiğim havalandırma düğmesi çalışmıyordu mesela gittim yaptırdım, sonra motorda da bir takım sıkıntılar çıktı hararet sorunu falan oldu. 2. el araçta oluyor öyle şeyler herkes sizin bizim gibi kullanmıyor, hor kullanan o kadar çok ki? bakım desen zaten hiç yaptırmadan geziyorlar satma niyetine girince 5 kuruş harcamıyorlar.
  • bu arabayi siz uretmediniz. siz sadece kullanicisiniz. bir ariza sorun vs duumunda muhattap chevrolete vekaleten opel servisleridir. o yuzden sorunu ustunuze alinmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Basligi acan arkadas hicbir sekilde kabul etme gitsin yaptirsin paraya kiyip soksaydi ekspertiz

    Gizli kusur istemiyorsan araci ekpertize gotureceksin 200-300 lira kar edeyim diye araci gostermeden alirsan hersey cikar bedduanda iskalar gecer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 2 Mart 2018; 12:55:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta aracın eski sahibisin huyunu suyunu bilirsin.Danışma amaçla satıştan sonraki 3-5 gün ufak tefek şeyler sorulabilir bence.Adam telefon açıp kazıkladın beni vs deyip sövmemiş ya. Basit bir soru sormuş.
  • hard_hacker kullanıcısına yanıt
    Kullanılmış araçta gizli kusur olmaz, sormasi soruşturması aliciya aittir.
    mesela en son sattığım motorda, alici sehir disindan eşiyle gelmişti, havalimanindan aldirdim, eşiyle motoru gördüler, is terinin otoparkinda bir tur atmak istedi, izin vermedim, istersen borusan'a baktiralim dedim gerek yok dedi, sonra biz notere gecerken eşini bir avm'e biraktirdim. İsler bittikten sonra hep beraberce ogle yemegi yiyerek ugurladik.

    Adam izmire gidene kadar her molada aramasini/mesaj atmasini soyledim. Karsilikli foto mesaj atarak balikesir, manisa akhisar vs her bir durakta keyifle motor ve binici yuzu gorunur halde mesaj attilar.

    Ertesi gun evin deposunda duran, Orjinal egzozunu tur camini ve bir kac parcayi daha konustugumuz uzere alici odemeli olarak soyledikleri adrese postaladim guzelce isi bitirdik.

    Ticaret Karşılıklı guven esas, kontrol şarttır.

    Böylelikle hem sorumluluktan kurtuldum hem de insan kazandim hala selam sabah ederiz.

    Ama araba satarken hic boyle bir durum ile karsilasmadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 2 Mart 2018; 13:39:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satmissin daha ne diye seni ariyor. Is bitmis artik seni baglayan birsey olmaz.

    Bosuna soylemiyoruz araci alirken kontrol etsin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye aramasın ki. Üslup düzgün olduğu sürece sorun yok. İki gün değil iki ay sonra da arar. Baktı arıza çıktı, belki geçmişi hakkında kafasına bir şey takıldı, onu sorar. Adam gibi sorduktan sonra adam gibi cevap verilir.
  • Akü bitiktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok soğuk havada kotağı açar açmaz marş verince araç biraz zorlanıyor çalışmada doğrudur (benim aracım 2014 audi a3 1.6 tdi dsg). Kontağı açıp biraz beklerse (5-10 sn çok değil), araç marşı verdiği anda çalışır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel motorlarda akü güçsüz ise zor çalışma normaldir.

    İlk çalışmada ekrandaki tel şeklindeki kızdırma olayı sırasında aküden çok fazla güç çeker. İyi kızdırılmayan araç zor çalışır. Aküsü güçsüz araç zor çalışır. Bunlar normal şeylerdir.

    Büyük ihtimalle akü değişimiyle sorun çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek uzman değilim. bu sorunun 10 larca sebebi olabilir.

    ama akü çok azalmışsa soğuk havada araca güç vermede zorlanıyor gibi geliyor bana da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prospect11 -- 2 Mart 2018; 14:18:38 >
  • tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Hayır istanbulda gayet düzgün kibar konuşuyorduk ama aradığında biraz ses tonu falan bozulmuş stepne yok vs dedi bunlarda direkt lastik tamir kiti geliyormuş bende servisten öğrendim dedim daha çok bozuldu. sanki ben kandırmışım gibiydi. Yani onun bahsettiği şekilde hiç bir problem yaşamadım. Baskı balata sordu benden önceki sahibinde değişti mi bilmiyorum ama ben değiştirmedim dedim. Her sorunun doğru cevabını verdim. Gerçi tekrar aramadı ama sonuçta ben kendi adıma üzülüyorum. Buradan eskişehire kadar problemsiz gitmiş. Artık benim yapabileceğim birşey yok zaten aklına takılan çözemediği bir özellikte vs sorabilir gerçi onlarıda anlattım tamamen bluetoothu nasıl kullanabileceğine kadar :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.