< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıfıl II -- 12 Mayıs 2025; 21:31:52 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Evini aldığım kişi, emlakçıyı arayarak kafa karıştı evi ucuza sattım dava açacağım demiş….

-
-
Bir şey çıkmaz sanmıyorum Ucuz sattım zaten geçerli bir sebep değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok garip, bana hiç mantıklı gelmedi.
2 yıl önce araba satsam, arabayı acil olarak 500'e satacağım anlaşacağım sonra diyeceğim ki o sıra piyasası 600'dü. 100 binlik dava açıyorum...
Bence, bir sıkıntı olmaz ama emin olmak için bir avukattan danışmanlık alabilirsiniz.
-
Hakim muhtemelen kahkaha atar. Belirttiğiniz gibiyse ve zorlama tehdit vs yok ise bunu kanitlayamazsa dava actigiyla kalir. Avukat bunu ona söyler zaten vaz bile geçer biraz aklı varsa davadan. Bence şark kurnazlığı yapıp sizin tepkinizi ölçmeye çalışıyor emlakci aracılığıyla.
Durum itibari ile zorlama, tehdit, kaba kuvvet hiç olmadı, hatta en sonunda helalleştik , işin garip tarafı bizim kaporayı veremeyince ev tekrar ilana çıktı ama şehr sebebi ile 2 kişi de tapudan dönüyor ve kendisi ile emlakçı gelerek kendileri teklifte bukunuyorlar evi satamadık kaporanı veremiyorum evi siz alın diye, bizde baz geçtik bu kadar paraya bu risk değmez dedik hali ile elimiz güçlendi ve pazarlıkla ilk fiyattan 1750 gibi anlaşarak ve tapuda karşılıklı imza atarak bu işlemi gerçekleştirdik. Ama işin garip tarafı tam 1. Yıl sonu bu şekilde emlakçının bu şekilde bir istekde bulunması ısrar etmesi ve dava açacağız demeleri düşündürüyor. Aklen ve Mantıken elle tutulur yanı da yok, kişi 35-40 yaşında bu şekilde hak eden taraf.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dava lehinize sonuçlandıktan sonra bir de siz onlara aleyhte dava açın...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam biraz açar mısınız, durduk yere bu gün strese girdik haliyle.
1 yıl önce yapılmış satıştan mı dava açacaklarmış? Tapudaki şerh ne için bu arada?
Sizin ödediğiniz tutarı günümüz faiziyle peşin geri ödeyeceklerse evlerini geri alabilirler, ben bunu söylerdim sadece karşı tarafa.
böyle aptalca şey mi olur? bunlar ya ağır şizofren ya da ağır şeref yoksunu. tlc'deki oe bile bunun yanında hafif kalır.
özetle hiçbir halt elde edemezler. kafaları karışıkmış da bilmem ne. ben olsam utanırım böyle bişey söylemeye. ticarette ağır ahlaksızlıktır bu.
-
Evet geçen yıl bu dönemlerde satış işlemi yapıldı.
Şehr bodrum katı dahil 2 katlı olan küçük apartmanda zemin kat ilk başta depo, su tankı ortak alanı onların oturduğu yıllarda daireye dönüşmüş bu sebeple 2 katta şerhli , alırken zaten danışmış olduğumuz kişiler sizde satarken günün değerimden satamazsınız, satarken zorlanırsınız vs demişlerdi, tabii bizim kaporayı geri veremeyince bize tekrar teklif sundular fiyat olarak 2100 lira olan daire şerhli olunca biraz uyguna aldık gibi oldu haliyle.
Öneriniz için teşekkürler.
Hiç stres yapmayın dava fln çıkmaz bundan. Hadi çıktı diyelim satıcının bilgi gizleyerek kapora alıp kaporayı harcayıp şerhden dolayı fiyat kırdığını söyleyeceksiniz zaten.
Böyle insanlarla uğraşan, hakkınızı yemeye çalışan tiplerin karşısına o 1 istiyorsa siz de hakkınız olan x2 yi isteyerek çıkacaksınız. Satıştan pişmanmıymış.. ödesin geri alsın o zaman.
Çok teşekkür ederim hocam, mantıken dediğiniz gibi , ne hale gelmişiz şu küçücük dünyada akla alınır gibi değil, 1 yıl geçsin kafana göre ben böyle istiyorum de, küçük sinek mide bulandırır hesabı canımızı sıktı öğleden beri, durup dururken…
Bir tane avukat tutun. Onlar açtıkları davayı büyük ihtimal kaybedecekler. Evi geri istiyorlarsa 1 yıllık faiz, enflasyon farkını size verip evi satın alsınlar. Evin tapusu sizin üzerinize şu an. Siz de 5 milyon lira değer biçin evinize, versinler 5 milyonu geri alsınlar evlerini. 1 yıllık faiz, enflasyon farkı + 5 milyon + sizin tutacağınız avukatın masrafı.
Tapudaki şerh duruyor mu şu an? Tapuda şerh de olmayabilir en başta. Tapuda şerh var mıydı yok muydu iyi araştırın. Bizim de başımıza geldi benzeri. Tapuda şerh var dediler, sonra baktılar şerh yok. Şerh dedikleri şey emlak vergisi borcundan dolayı ve banka kredi sorunundan dolayı görünmüş olabilir, dairenin vergi borcu ödedikten sonra temize çıktı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 13 Mayıs 2025; 11:46:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim, bodrum kat ortak alandan dolayı şerhli diğer dairede hepsine işlemiş bu sebepten bizden sonra satın almaya giden kişiler de vazgeçmişler ve sonrasında bizimle pazarlığa geldiler. Belediye den ve şehircilik Bakanlığından da sorgu yapmıştık tabi böyle olunca ilk aşamada vazgeçtik, sonrasında pazarlıkla mantıklı gelince bu şekilde almaya karar verdik.
Benim bildiğim kadarı ile
Evlilik sonrası edinilen mallar ortak olduğu için
Eşinden rıza almazsanız ve bu daire onların evliliği sırasında edinilen bir mal ise.
Bu tür bir dava açma söz konusu oluyor
Bunu araştırın bir de
Ortak alanların daireye katılması konusunda ise o alanlar tekrar eski haline getirilme kararı verilir muhtemelen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X