Şimdi Ara

Hankook YAZLIK lastik KARDA da süper :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
12.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baştan belirteyim yazlık lastik alın kışın kullanın demiyorum. Ama yaz mevsimi için üretilen bir lastiğin kardaki performansı beni oldukça şaşırttı ve bu konuyu açtım...

Yazın birçok araştırma yaptım ve Hankook Optimo K715 model lastik aldım.

www.tyrereviews.co.uk adresinde en iyi 4. lastikti ve 3. olan Michelin Energysaver ile yaklaşık aynı puandaydı.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-European-Summer-Tyre-Test-175-65-R14.htm

Continental Pre Contact 2, Bridgestone, Michelin gibi lastiklerin yaklaşık yarı fiyatına HANKOOK :D Önceki lastik Bridgestone B250 idi ve ıslak zeminde oldukça kötüydü. Hankook Optimo K 715 ise ıslak zeminde sanki kuru zeminde gidiyor gibi. Yazında ani bir frende çok kısa mesafede durdu ve olası bir kazayı önledi.

Ama K 715'i alırken Ankara'ya kışın geçen yılki gibi 2 defa çok kar yagar ve en kötü zincir takar hallederim diye düşünmüştüm. Maşallah bu sene 4-5 kere yagdı ve önumuzdeki hafta tekrar kar yağacakmış. Haberlerde Ankara'nın durumunu görmüşsünüzdür bu aralar. Ankara'da kaza rekoru diye Tv'ler sık sık haber vermekte. Hergun en az 40-50 km yol yapıyorum. Kışın bu çok karlı havalarda da Hankook Optimo K 715 le hergun en az 50 km yol yaptım.

Şimdi sıkı durun. Hankook Optimo K 715 yazlık lastikle o gördugunuz karlı yollarda gece vakti -20 derecede Cinnah yokusunu 3. viteste 60-70 km hızda rahatca çıktım. 2. kere denemek için Güvenlik caddesine indim. Güvenliğin sonundaki yokuşta onumde araba kaldığı için yavaşlamak zorunda kaldım ve ust kısımdaki ışıkların orda en dik yerde durdum. (Onumde kalan araçta Nissan Qashqai 4X4'du. benım aracım ise onden çeker.) Durunca kaldıramadım. Eğer birazdaha hızlı olsaydım orayı da kesin çıkardım. Daha sonra zincir takınca sıkıntısız bir şekilde çıktım. Başka bir karlı günde Çayyolu'na gittim. Yazlık Hankook K 715 Lassa'nın kış lastiğiyle aynı performansı gösterdi oranın az egimli yollarında :) Fiyat/Performans olarak kesinlikle HANKOOK lastikleri kullanmanızı öneririm. Kore'li üreticiye teşekkürler...

Hankook K 425 Kinergy Eco (Ekstra yakıt tasarrufu için... Kışında kullanılabilir.)
    Hankook Optimo K 715 (Benim lastiğim :) Tanesi yaklaşık 100 TL. Kışın kullanıyorum)
    Hankook Optimo 4 S (4 mevsim lastiği. Rakiplerinin yarı fiyatına)

Bikaç Video Buldum:

Hankook Optimo 4S
    http://youtu.be/2WZJF7JiOYg
    http://youtu.be/Q6QHz4fM7QE

http://www.autoexpress.co.uk/products/total_tyre_guide/259459/hankook_optimo_4s.html

Ama kışın fren mesafesinin kısalması, yol tutusunun daha iyi olması için Hankook'un kışlık lastiklerini takın. Birçok ödul almıs lastikler ve fiyatları da diğer markalara göre çok uygun. Ama kışlık lastiklerle de olsa dik bir yokuşta durdugunuz zaman kalkmak çok zor. Eninde sonunda zincir takmak zorunda kalabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 12 Şubat 2012; 6:24:01 >

• Bence şanslısın.
    Çünkü aynı lastikler bende vardı.Sandigin gibi kıs lastikleri ile alakası yoktu.
    Ama yaz icin cok ideal ve uygun fiyatı.
    Lassa snowvays bunu hertürlü döver.
    Farklı anlamak icin gel bir uludaga çıkalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: soda23

Bence şanslısın.
    Çünkü aynı lastikler bende vardı.Sandigin gibi kıs lastikleri ile alakası yoktu.

Aynen katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: soda23

Bence şanslısın.

lassa snoways su anda linea marka şirket aracımızda da takılı. O lastiği bildigim için soyluyorum. Hankook optimo k 715 beni gerçekten şaşırttı. Acaba sendeki eski bir versiyon fln olabilir mi? Ben cinnah yokusunda kalırım diye düşünmüştüm. Tık bile demeden çıktı. Çıkarken yolda kalan focus ve coralla bile gördüm :)

Orijinalden alıntı: 28.07.2005

Michelin Energy Saver lastikleri yeni aldığımda bende senin gibi düşünyordum. Karda gayet iyi ama buzda malesef pek iyi sayılmaz :)

Energy saver da iyi ama fiyatı hankook k715e göre oldukça yuksek. Bagaja at zinciri hiçbir sıkıntı olmaz zaten. Şurda en fazla 5 defa daha boyle kar yagar ankarada. Zaten trafik kitli arabayla cıkmak bile mantıksız oluyor cogu zaman. Dediğim gibi ben hiç yolda kalmadım ve sadece 1 defa zincir taktım ustelikte hankook yaz lastiğiyle :) oysa kaldıgım yerde lassa snoways i de denedim yine cıkamadım. Nasıl oluyor bu iş anlamak güç. Ankaradaysan energy saverla cinnahı denesene sende. Ama benim gibi gece 12-1 civarı trafikte kimse yokken. Degilse herkes orda kalıyo zaten arabalardan gececek yer bulamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 12 Şubat 2012; 4:57:42 >

Fakat su da var tabiiki lastikler yeni iken karda genelde iyi oluyorlar biraz eskidikten sonra kotulesmeye basliyorlar. Mesela bugun burada kar yagdi 4 ceker bir araba kullaniyrodum uzerinde michelin 4 mevsim lastik var. Lastik biraz eski ama hala yeteri kadar disi var. Ani kalkislarda frenleme de falan kaydi hep. Ayni lastigin yenisi olsa eminim kaymazdi.

4 S le dedigin gibi zincirsiz bir cok yere gidebilirsin bence de. Isimleri degisik (ulke farkindan) ama ona denk olan bir hankook lastik kullandim daha once. Zincir takmadan snowboard yapmaya gittigim onden ceker aracla. Hem de cok rahat her tur yokusta durdum kalktim sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 11 Şubat 2012; 5:33:33 >
  • Ben aracı sıfır aldım 2010 model hankook vardı üstünde s1 modeli araç daha 30 binde lastiği hiç kötü kullanmadım patinaj yüzü görmemiş toprak yola bile gitmemiştir ama asırı sertleşti lastik ve çok ses yapıyor Goodyear grip 8 kıs lastiği aldım sanki pamuk üstünde gidiyorum bende focus sesli diye ilgilenmiyordum Meger lastikmis sorun yazın değiştireceğim hankooklari birdahada almam lastikte daha en az 3-4cm dış var ama hankooklar çabuk sertlesiyor ve yol tutuşu çok zayıflıyor
  • Eski aracımda(Kartal) yazlık yerli bir lastik vardı. Markasını unuttum. Yeni olduğu için diş derinliği+kauçuk oranını da düşünürseniz o sene için performans verebilir. Yolu açılmamış yokuşu 2. viteste hafif gaz vererek tırmandım. Hafif patinaj çekse de hız kesmeden sonuna kadar tırmandı.

Aynı durumu eskiden bindiğimiz Toros' ta 1 yaşındaki Maxxis kar lastiğiyle denedik. 10 senelik lastik gibi taş kesildiği için performans berbattı. Araba Toros olunca buzlu yokuş da tırmandı ama frene dokununca kızaktan farkı kalmıyordu. Yazın kuru asfaltta en uzun fren mesafesini de elde etmeyi başardık.

yılda 3-5 kar yağan kış lastiğinede para vermek istemeyenler için ideal .ankarada istanbulda iyi bir tercih olur.

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• bendede lassa snoways era var öncesinde 3500 km kullandığım continental premium contact 2 vardı,aralarındaki fark inanılmaz yani kimse bana hankook yazlık lastikle yokuştan yokuşa koşuyorum bir gramda kaymıyor demesin lütfen.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Bende de Hankook k105 var. Yaz performansından memnundum. Son İstanbul'a yağan kardaki performansı da beni şaşırttı. Elbet bir kış lastiği gibi olamaz ama soğukta ve/veya kardaki başarısı beklentilerim üstünde çıktı.

2,5 yıldır kullanıyorum, gerçekten gayet iyi ve çok mennunum.

Yazın yeni lastik alıcam yine Hankook almayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

http://www.hankooktire-eu.com/tr/hakkinda/haberler/arsiv-2008/tek-haber-goeruentueleme/article/new-hankook-all-season-tire-optimo-4s-convinces-auto-bild.html

yılda 3-5 kar yağan kış lastiğinede para vermek istemeyenler için ideal .ankarada istanbulda iyi bir tercih olur.

ankara diyorsunuz da kaç haftadır evimin önündeki kar kalkmadı. istanbul'u bilemem de ankara da kar lastiği kullanmamak ve arabayı karın buzun üstüne götürmek cahillikten başka birşey değildir.
    goodyear ultragrip extreme lastikler bile yeri geliyor kaydırıyor, kalkışta zorluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

http://www.hankooktire-eu.com/tr/hakkinda/haberler/arsiv-2008/tek-haber-goeruentueleme/article/new-hankook-all-season-tire-optimo-4s-convinces-auto-bild.html

ankara diyorsunuz da kaç haftadır evimin önündeki kar kalkmadı. istanbul'u bilemem de ankara da kar lastiği kullanmamak ve arabayı karın buzun üstüne götürmek cahillikten başka birşey değildir.
    goodyear ultragrip extreme lastikler bile yeri geliyor kaydırıyor, kalkışta zorluyor.

öle deme hocam işte bak senin goodyear ug kayıyormuş,hankook kaymıyomuş hemde yazlık lastik biz gerizekalıyız gittik kış lastiği aldık. tüüü bize

• ya bi yuru git.

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

öle deme hocam işte bak senin goodyear ug kayıyormuş,hankook kaymıyomuş hemde yazlık lastik biz gerizekalıyız gittik kış lastiği aldık. tüüü bize

Ben yazlık lastikle hiç yolda kalmadım. Demekki 4 mevsimlik Hankook Optimo 4S hertürlü yeterli olur. Lassa Snoways'de kullandım yazlık lastikle aynı yokusta durunca oda cıkamadı. İsteyen denesin görsün. İsteyen de ne derse desin

Yılda 5 kere kar yağdıgında zincir takarsın en kötü. Zaten kar lastiği bile olsa zincir takmak zorunda kalıyosun aynı durumda.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.