Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan_G. -- 31 Temmuz 2012; 19:18:26 >

• İyiymis ben de acayim dedim dava acma harci 800tl.kendisi de 1200tl istedi.yalniz ayni hasar benim basima geldi.ustelik benim kapi degisti.bilirkisi 2500-3000 deger kaybi olur dedi.yandan vurmalarda cok kayip olmuyormus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.Ne demek geri geri vurduğumu yazamam öyle şey mi olur?Serviste yaptırıyorsunuz demi anlaşmalı kaskonun tamir yeri vs değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

İyiymis ben de acayim dedim dava acma harci 800tl.kendisi de 1200tl istedi.yalniz ayni hasar benim basima geldi.ustelik benim kapi degisti.bilirkisi 2500-3000 deger kaybi olur dedi.yandan vurmalarda cok kayip olmuyormus.

yok sadece dava harcını ben vercem kendiside ana paradan %10 alacak. Tanıdık bi avukat. harcı ben veririm dedim cünkü ne verirsem geri mahkeme avukat masrafı kalem masrafı vs derken davanın sonuclanacagı güne kadarki tahakkuk eden faizle birlikte geri alıyorum. nazar değdiler diye düşünüyorum :) yaşımız genç olunca memleketimde küçük yer olunca laf eden çok oluyor. seat ibiza'm varkende öyleydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

Geçmiş olsun.Ne demek geri geri vurduğumu yazamam öyle şey mi olur?Serviste yaptırıyorsunuz demi anlaşmalı kaskonun tamir yeri vs değil yani.

sanayiye hayatta götürmem. ne değişeceksede serviste değiştirtirim. araç boyasız + servis bakımlı diye aldık şimdi boyalı + değişenli olacak ama Allah daha beterinden korusun o da nazarı dedik kısmet böyleymiş.
  • Şanssızlık gerçekten alır almaz daha aracı,geçmiş olsun...

Umarım beklediğiniz gibi sonuçlanır.
  • Yol da çok geniş gözüküyor. Nasıl vurduysa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EN iyisi , bide arka arkaya vurduğumu yazmam demiş adama bak ya. Beter olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Jantı yamultacak kadar darbe eğer arka tekerlekler multi-link ise kollarda, sabit aks ise şaside bağlantı noktalarında da eğilmeye neden olmuş olmalı. Araç bu yönden incelendi mi?

jantın 5cm lik bölümü egildi expertiz bunu yazamayız dedi bende ne demek yazamazsınız aracımın jantında böyle ezilme yoktu dedim kabul etmiyorum + içindeki basınç sensörüde ekranda hata veriyor dedim gösterdim aracı çalıştırıp biraz ben birazda ustalar değişmesi gerek deyince ikna oldu expertiz. araca şuan biniyorum cuma günü servise parça gelcek. aks'te veya salıncaklarda şasede birşey yok ustalar bindi aracla 190 km hıza kadar çıktılar tekerin balansı bile bozulmamıs dediler herhangi bir titreme vs yok çünkü araçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

Geçmiş olsun.Ne demek geri geri vurduğumu yazamam öyle şey mi olur?Serviste yaptırıyorsunuz demi anlaşmalı kaskonun tamir yeri vs değil yani.

sanayiye hayatta götürmem. ne değişeceksede serviste değiştirtirim. araç boyasız + servis bakımlı diye aldık şimdi boyalı + değişenli olacak ama Allah daha beterinden korusun o da nazarı dedik kısmet böyleymiş.

En iyisini yapmışsınız.Üstte bir arkadaş da demiş.Tekerleği detaylıca inceletin,bağlantı noktalarına baktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tepedeninme

Yol da çok geniş gözüküyor. Nasıl vurduysa.

yol hemde ne geniş 3 minibüs sığar o yola. yolcu bırakmış şoför bey :D 50 metre aşağıdan dönmeyeyim deyip geri çıkıp benim çıktıgım yoldan dönüp yukarı gitmek istemiş yukarıdan gelen var mı diye baktım arabanın burnunu aşağı çevirdim kafamı alt yola çevirdigimde minibüsün geri vites ısıklarını görmemle arabayı dümdüz ileri sürüp kurtarayım dedim ama arka kapıyı kurtaramadık yoksa direkt ön sağ çamurluktan girecekti. aynayada bakmıyormuş sen nasıl araba sürüyorsun diyorum düz yolda geri gelmek yasak mı diyor :D
  • geçmiş olsun forumun çoğunluğu bu dava olayına karşı ama ben sonuna kadar destekliyorum aynısı başıma gelse 5 dk durmam açarım davayı .
  • geçmiş olsun. örnek bir hak arama. inşallah mutlu sonla biter.
  • Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 31 Temmuz 2012; 19:48:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Bunun Donanımhaber ile moda ile alakası yok.Sigortadan tabiki masraflar karşılanacak ama araç satılmak istendiğinde yaşayanlar bilir kazalı aracın derdini anlatmayı.4000 tllik değer kaybnı var mıdır yok mudur bilemem ama değer kaybı davası yerinde bir davranış.

Çarpan adamın tavrını görünce ayrıca bu adama müstahaktır...
  • Geçmiş olsun hocam en iyisini yapmışsın , biz zamanında açmadık 4 bin lira kaskodan yaptırdık şimdi satarken en az 2 bin lira ucuz veriyorlar.
  • Değer kaybı davalarını çok etik bulmuyorum. Ama bunun gibi adamlar açmak şart, taksici, dolmuşçu, servisçi bunlar kendilerini yolların sahibi sanıyor, bu tip hatalarında affedici olmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Bunun Donanımhaber ile moda ile alakası yok.Sigortadan tabiki masraflar karşılanacak ama araç satılmak istendiğinde yaşayanlar bilir kazalı aracın derdini anlatmayı.4000 tllik değer kaybnı var mıdır yok mudur bilemem ama değer kaybı davası yerinde bir davranış.

Çarpan adamın tavrını görünce ayrıca bu adama müstahaktır...

Piyasasını 1000 tl altına verince gider zaten. 4000 tl çok abartı olmuş. Arkadaş aracı satarken piyasasını 4000 tl altına verecekmi merak ediyorum. Ayrıca servis şoförünün davranışını bende onaylamadığımı belirtmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Jantı yamultacak kadar darbe eğer arka tekerlekler multi-link ise kollarda, sabit aks ise şaside bağlantı noktalarında da eğilmeye neden olmuş olmalı. Araç bu yönden incelendi mi?

jantın 5cm lik bölümü egildi expertiz bunu yazamayız dedi bende ne demek yazamazsınız aracımın jantında böyle ezilme yoktu dedim kabul etmiyorum + içindeki basınç sensörüde ekranda hata veriyor dedim gösterdim aracı çalıştırıp biraz ben birazda ustalar değişmesi gerek deyince ikna oldu expertiz. araca şuan biniyorum cuma günü servise parça gelcek. aks'te veya salıncaklarda şasede birşey yok ustalar bindi aracla 190 km hıza kadar çıktılar tekerin balansı bile bozulmamıs dediler herhangi bir titreme vs yok çünkü araçta.

geçmiş olsun, ustaların test etme yöntemine hayran kaldım...

• Değer kaybı davalarını ben de etik bulmuyorum. Trafik bu, trafiğe çıkarak belli bir risk alıyoruz hepimiz. Bu da bu riskin bir parçası.Son 3 ay içinde de iki aracımızın sağ ön kapıları değişti, biri normal sürücü, diğeri ise servis aracıydı. Kazadır bu, bir gün size de değer kaybı davası açılabilir. Değer kaybını sigorta karşılamadığı sürece değer kaybı davalarına karşıyım. Araçta 4000 liralık hasar mı var da 4000 liralık değer kaybı açılıyor yahu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.