Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Öncelikle geçmiş olsun. Ancak bence bu konuda dava açmakla yanlış yapmışsın. NEden dersen:

1. Aracında değer kaybı olacağı doğrudur, ama trafiğe çıkarken zaten bu riski alıyoruz. Karşı tarafın trafik sigortası da senin hasarını ödeyecekse, bence sorun hukuki olarak kapanıyor. Ha, adam gelmiş özellikle çarpmış, yani bir kasıt varsa, davanı açarsın. Ama kaza olmuş, masraf sigortadan ödenmiş, olay kapanır.
    2. Bu dava açıldı ve mahkeme kabul etti diyelim. Sence kaç yıl sürer? 3? 4? 5? Hangi avukat 3 yüz 5 yüz lira için böyle bir davayı takip eder? Yanıt vermeyeyim istersen. Ne kadar tanıdık olursa olsun, bu işler akçeli işler.
    3. Başka para vermeyeceğim demişsin de, hakim mutlaka bilirkişi isteyecektir. Bilirkişi ücretini kim ödeyecek? Ben söyleyeyim: sen.
    4. İşi gücü bırakıp yıllarca kaç kere mahkemeye gidebilirsin? 3-5 celseden sonra sıkılırsın. Hatta belki bir süre sonra arabanı bile satarsın, değiştirirsin, mahkeme devam eder. Avukat takip etmediği için celseleri takip edemezsin, unutursun gider. Yaptığın masrafla kalırsın.

Benim önerim şudur: Aracını yaptır, üstüne bir bardak soğuk su iç. Trafikte olur böyle şeyler.
    Not: Bu yazı ailesinde 3 avukat olan bir kişi tarafından yazılmıştır.

merhaba. ailenizde 3 avukat var ama hicbiri deger kaybı davasına girmemis demekki. bu zamana kadar en uzun süren deger kaybı davası 8 ay :) merak etme sıkılmam usanmam bilirkisi parasını ben veriyorum mahkemede geri yaptıgım tüm masrafları karsı tarafdan tahsil ediyor. ailenizde avukatlar bunları bilmiyorsa yorum yapmam yersiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Gecmis olsun.

teşekkürler üstadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

quote:

eğer satarken değerinin 4.000 tl altına satmazsanız o paranın helal olacağını düşünmüyorum, tamamıyle kendi fikrim...

32 bin liraya arabayi aldim servis ederi 27-28 diyor hic kaza yapmamis olsaydida alacagimiz fiyat 30 du diyor. Duz uolda gelir vurur amenna. Adama gidise ters istikamette sirf 50 metre asagidan donmemek icin gelip vurursa 4 degil 14 bin liralik gene dava acarim. Servis her parca boya icin 1000 lira duseriz diyor. Ben 32 verdigim arabayi elin bilincsiz soforu gelsin vursundiye mi o paraya aldim. Yoksa 2006 model 1.6 executive vardi hemde 27 bin liraya ama tavan haric boyali. Sen arac alacaksan olsan sormuyor musun boyasi degiseni var mi diye?

Kardeşim niye bu kadar alındın ki, sen satarken boyasızı 30.000 tl ise 26.000 tl'ye satarsın vicdanında rahat olur hakkınıda almış olursun bu kadar basit, ben sana niye dava açıyorsun demiyorum ki, kul hakkı falan ince hesap yapılması gereken işler, eğer 4.000 tl'yi alıp araba 10 yaşına gelince 2-3 parça boya normal deyip değerinde satarsan benim görüşüm hak edilmiş bi kazanç olmaz o 4.000 tl

EDİT: Allah korusun yarın birgün birinin önüne çıktın adam geldi aynı yerden vurdu %100 suçlusun aynı yerler tekrar boyandı değişti o zaman ne olacak geri vermen gerekmezmi adamın parasını?

o da bana dava acar olur biter. ödemiş olurum böylelikle. ha ben adamı aradım bak sana dava accam aracımda suan iki parça boyanan 1 parca degisen olacak en az 2 bin lira düstü degeri ama mahkeme yoluyla alınacak olursa mahkeme masrafı avukat masrafı vs ödemek zorunda kalırsın dedim ama adam ben ödemem dedi sen bilirsin dedim.

Bak arkadaş ben yazımda diyorumki;eğerki bu olayı destekliyorsan yane maddi zarar yaşadım ver diyosan parayı millete,Adamlıkta şunu gerektirir;Vurduğun zaman dava açmasını beklemeden çıkarıp parayı vermektir.Bana dava açsın demek adamlık olmaz kardeş.
    Gene söyleyeyim arkadaş;kesinlikle adamlık delikanlılık falan diye seni veya senin gibi düşünen arkadaşları yermek değil veya ahlak dersi vermek değil sakın yanlış anlama yada anlaşılmasın.
    Ben diyorum ki;Ben sizin gibi düşünsem cebimde 5.000 tl ile gezerim kaza mı yaptım al sana sigorta al sana da satarken zararın derim.Bu da savunduğun fikrin arkasında adam gibi durmaktır.
    Bir başka arkadaşı dediği gibi avukat çok memlekette ve her geçen günde sayıları artıyor.Yakında yanımda geğirdi kustu diye manen ve madden davalar çıkarsa şaşırmayalım.

• geçmiş olsun
    allah daha beterınden korusun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer kaybı davası kaporta hasarlarında kesin açılmalı bence de...
    Adam nasıl çarpıyorsa cezasını da çatır çatır ödemek zorunda kalmalı!!!
  • sonucu bekliyorum.
  • quote:

Hocam daha 1 ay önce 2011 model çiziksiz aracımıza vurdular parka halinde, adam sağolsun kartını benzin deposunun kapağına sıkıştırmış aradık tutanak tutup yaptırsık sigortadan bide dua ettik adama kaskomuz bozulmadı diye, paran o kadar kıymetliyse almayacaksın araba yada alıp binmeyeceksin, Allah korusun yarın birgün sen vurursan sııfır bi ferrariye adam açarsa 100 bin liralık değer kaybı napacaksın, hele bide ödeme gücün yoksa haciz falan uğraş dur, millet yakında trafşğe çıkmaya iyice korkar hale gelecek, önceden park halindeki araca çarpıp sahibini arayan adam bu davalar yüzünden bırakıp kaçacak.

Gariban araba sürmesin mi ? Gece yarısı çöp toplayan şu hurdacılar var,ford marka eski minibüsleri olan.Neyse çöp konteynerlerinin oraya adam yanaşacak iken aracın frenleri boşalıyor,doğru hemen öndeki 2010-2011 woswagen lüks bir model arabaya arkadan çarpıyor.Araç bakımsız ve muaynesi olmadığı için araç sahibi %100 kusurlu.

Şimdi bu adam ya ahlaklı ve vicdan sahibi bir insan gibi,çarptığı araç sahibi arayıp,arabasını satıp,borca,harca girip...evine ekmek götüremeyip parasını ödeyecek ya da gazlayıp kaçacak ki kaçtı.

Devir para ve maddiyat devri oldu,din,iman ve insanlık hikaye.Sizin şansınıza kenarda,köşede parası olan vicdan sahibi biri denk gelmiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tepedeninme

Yol da çok geniş gözüküyor. Nasıl vurduysa.

yol hemde ne geniş 3 minibüs sığar o yola. yolcu bırakmış şoför bey :D 50 metre aşağıdan dönmeyeyim deyip geri çıkıp benim çıktıgım yoldan dönüp yukarı gitmek istemiş yukarıdan gelen var mı diye baktım arabanın burnunu aşağı çevirdim kafamı alt yola çevirdigimde minibüsün geri vites ısıklarını görmemle arabayı dümdüz ileri sürüp kurtarayım dedim ama arka kapıyı kurtaramadık yoksa direkt ön sağ çamurluktan girecekti. aynayada bakmıyormuş sen nasıl araba sürüyorsun diyorum düz yolda geri gelmek yasak mı diyor :D

Bu otobüs, minibüs, taksi, servis şoförleri kadar enteresan insan topluluğu da yoktur. Yol babamın havasıyla her türlü kuralı da ihlal ederler bir çoğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Hocam daha 1 ay önce 2011 model çiziksiz aracımıza vurdular parka halinde, adam sağolsun kartını benzin deposunun kapağına sıkıştırmış aradık tutanak tutup yaptırsık sigortadan bide dua ettik adama kaskomuz bozulmadı diye, paran o kadar kıymetliyse almayacaksın araba yada alıp binmeyeceksin, Allah korusun yarın birgün sen vurursan sııfır bi ferrariye adam açarsa 100 bin liralık değer kaybı napacaksın, hele bide ödeme gücün yoksa haciz falan uğraş dur, millet yakında trafşğe çıkmaya iyice korkar hale gelecek, önceden park halindeki araca çarpıp sahibini arayan adam bu davalar yüzünden bırakıp kaçacak.

Gariban araba sürmesin mi ? Gece yarısı çöp toplayan şu hurdacılar var,ford marka eski minibüsleri olan.Neyse çöp konteynerlerinin oraya adam yanaşacak iken aracın frenleri boşalıyor,doğru hemen öndeki 2010-2011 woswagen lüks bir model arabaya arkadan çarpıyor.Araç bakımsız ve muaynesi olmadığı için araç sahibi %100 kusurlu.

Şimdi bu adam ya ahlaklı ve vicdan sahibi bir insan gibi,çarptığı araç sahibi arayıp,arabasını satıp,borca,harca girip...evine ekmek götüremeyip parasını ödeyecek ya da gazlayıp kaçacak ki kaçtı.

Devir para ve maddiyat devri oldu,din,iman ve insanlık hikaye.Sizin şansınıza kenarda,köşede parası olan vicdan sahibi biri denk gelmiş.

Bizde dua ettik zaten adama, tutupta üstüne değer kaybı davası açmadık, bu davalar yüzünden yakında bu insaflı insanlarda bırakıp kaçacak, sahibi ya değer kaybı davası açarsa diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 31 Temmuz 2012; 21:35:11 >

• Madem ki kucuk yerdesiniz minibuscuyle cok ugrasmayin derim. Bir sabah bi uyanirsiniz jantlar yok ya da aracin uzerine tuz ruhu dokmusler... Yasanmis seyler bunlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Her kazada alın sigorta ve 5.000 tl de para.
    İsterken hepimiz isterizde vermeye gelince aynı tavrı gösterirmiyiz bilmiyorum.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.
    Şahsi fikrim budur ve değer kaybı da olmaz kanatındayım.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

valla hocam benimde herkes gibi param ve malım kıymetli. imkanım varsa en iyisine binerim. evin pahalısını alırsam arabanın ucuzuna hayatta binmem sonucta canım o arabanın icinde benle beraber. imkan verdigince en iyisini en güvenliklisini almaya calısırım. haa carpan adam beni genc gördü yazmam oraya geri geri vurdugumu falan dedi polis gelip nasıl vurdun dedi geri gelerek vurdum deyince o zaman böyle agzından cıktıgı gibi yazacaksın dedide öylelikle yazdırdık adama.

• quote:

loveboy85

Şayet mahkemeyi kazanırsanız, aldığınız para kadar bu aracı satarken ederinin altına verecekmisiniz? Cevap verirseniz memnun olurum.
  • quote:

quote:

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

1. hiçbir pert araç serviste toplanmıyor, değerinde(5-10bin tl ne ise) satılıyor alan adam sanayide yaptırıyor.
    2. hiç, siz kaza yaptığınızda böyle dava açmak isteyeceksiniz vs. saçmalıklarda bulunmayın, şu ana kadar binlerce hatta onbinlerce kaza gerçekleşmiştir, ve gelin görün ki değer kaybı davası sayısı iki elin parmaklarını geçmez, tek uyanık sizsiniz zaten.
    ibizada da başıma böyle şeyler geldi demişsiniz, bence nazardan değil AHtandır onlar, kaç kişinin AH ını aldınız böyle kimbilir, şimdi bir de servisçi eklenecek, bence artık uyanıklık yapmayı bırakıp, herşey Allahtan vardır bi bildiği deyip yaşamayı öğrenin, bakın o zaman böyle olaylar geliyor mu başınıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Değer kaybı davalarını çok etik bulmuyorum. Ama bunun gibi adamlar açmak şart, taksici, dolmuşçu, servisçi bunlar kendilerini yolların sahibi sanıyor, bu tip hatalarında affedici olmamak lazım.

Herhangi bir kazada hemen minibüsçü taksici sıfatıyla insanları hor görmeniz gerekmiyor.Şu kazada minibüs şoförü haksız olabilir kabul.Size böylesi denk geliyor diye genelleme yapıp tüm çalışan insanları aynı kefeye koyamazsınız.Ben de bu davranışınızı etik bulmuyorum.

Bu arada kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.

Yıllardır sektöre yakınım. Amacım hor görmek değil ki bu nerden çıktı? trafikte bizi hor gören ticari araç kullanan şoförler... Ben her gün dolmuşa biniyorum 1 tane trafikte kafasına göre takılan görmedim, bir sürü taksi dolmuş şoförü arkadaşım var onlarda aynı. Bu işin raconu bu, kusura bakmasınlar hepsi trafikte kendini kral sanıyor.

Siz yıllardır sektöre yakınsınız,ben yıllardır sektörün içindeyim.Bakın böyle sürücüler yok demiyorum elbet var,fakat o insanlar yüzünden herkesi aynı ölçüde tutmayın demek istediğim bu.

Alınmanızdan sektörden olduğunuzu anladım zaten. Ama kusura bakmayın sadece ben bu düşünceye sahip değilim. İnsanlara trafikte saygısızlık yapan sizin meslektaşlarınız. Umarım siz öyle değilsinizdir, ve sizin gibiler sektörü iyi yönde yönlendirirler. Yoksa bu yargının değişmesi çok zor.

İmzamda yazıyor zaten dikkat etmediniz belki de.Sizin düşüncenize katılan insan sayısı çok fazla biliyorum. Şükür bu zamana kadar kendime laf getirtmedim bir kaç durum haricinde. mesajınıza cevap vermemin nedeni böyle sürücüler gibi olmamamdır. Olabildiğim kadar iyi olmaya çalışıyorum. Umarım bu yargı değişir birgün.

Dediğim gibi alıntı yapmamın sebebi herkesi aynı görmeniz.Bir kasa elmanın içinden illa ki çürükler çıkacaktır.Bunun yüzünden tüm kasayı çöpe atmamalısınız.Saygılarımla..

• quote:

Alınmanızdan sektörden olduğunuzu anladım zaten. Ama kusura bakmayın sadece ben bu düşünceye sahip değilim. İnsanlara trafikte saygısızlık yapan sizin meslektaşlarınız. Umarım siz öyle değilsinizdir, ve sizin gibiler sektörü iyi yönde yönlendirirler. Yoksa bu yargının değişmesi çok zor.

İmzamda yazıyor zaten dikkat etmediniz belki de.Sizin düşüncenize katılan insan sayısı çok fazla biliyorum. Şükür bu zamana kadar kendime laf getirtmedim bir kaç durum haricinde. mesajınıza cevap vermemin nedeni böyle sürücüler gibi olmamamdır. Olabildiğim kadar iyi olmaya çalışıyorum. Umarım bu yargı değişir birgün.

Dediğim gibi alıntı yapmamın sebebi herkesi aynı görmeniz.Bir kasa elmanın içinden illa ki çürükler çıkacaktır.Bunun yüzünden tüm kasayı çöpe atmamalısınız.Saygılarımla..

• Hocam adamın kafası atarsa zaten belliki ters birisiymiş tavırlarından, boşuna kendinize düşman kazanmış olursunuz, ahını bi tarafa geçtim bi anahtarla 3 parça boyalı arabanızı komple boyanacak hale getirir, yukarda da arkadaşın dediği gibi yaşanmış şeyler bunlar, sonuçta arabanız ne kadar kıymetli olursa olsun koynunuza alıp yatamıyorsunuz bıraktığınız yer sokak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 31 Temmuz 2012; 22:03:37 >
  • öncelikle geçmiş olsun 2007 hemde alt donanım 407yi çok pahalıya almışsınız gerçekten 4 bin alsanız anca piyasasına gider
  • Bende olsam minübüs kullanıcısına dava açarım. Tutanakta yaptığı hareket yeterli bunun için. Ama vurup kart bırakan adama dava açmam. Bazı arkadaşlara konusması kolay geliyor ama bunlar basit işler değil. Özellikle karşıdaki net bir trafik ihlali gerçekleştirmiş veya örnekte olduğu gibi olumsuz davranıslarda bulunmuş ise bence bunu hakediyordur. Yine karşı çıkan arkadaşlar 2.el araç alırken boyalı, değişme olan araçları piyasa fiyatından alırlarsa, bu sayede hak kaybı vs. gibi karşı çıktıkları davaların açılmasının da önüne geçmiş olurlar.
  • geçmiş olsun. bu değer kaybı davası gerçekten çok saçma olmuş aslında bunda diğer aracın şöförününde payı var ama aldınız aracın daha önce boyasız olduğunu kanıtlamanız gerekir bence avukat değilim ama öyle tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

1. hiçbir pert araç serviste toplanmıyor, değerinde(5-10bin tl ne ise) satılıyor alan adam sanayide yaptırıyor.
    2. hiç, siz kaza yaptığınızda böyle dava açmak isteyeceksiniz vs. saçmalıklarda bulunmayın, şu ana kadar binlerce hatta onbinlerce kaza gerçekleşmiştir, ve gelin görün ki değer kaybı davası sayısı iki elin parmaklarını geçmez, tek uyanık sizsiniz zaten.
    ibizada da başıma böyle şeyler geldi demişsiniz, bence nazardan değil AHtandır onlar, kaç kişinin AH ını aldınız böyle kimbilir, şimdi bir de servisçi eklenecek, bence artık uyanıklık yapmayı bırakıp, herşey Allahtan vardır bi bildiği deyip yaşamayı öğrenin, bakın o zaman böyle olaylar geliyor mu başınıza.

Arkadaşlar benim 2012 model 5 aylık jetta ma malın biri benzin istasyonu içinde çarptı.
    Benzini alıp aracıma bindikten sonra kapıyı kapatırken kapıyı 180 derece açacak şekilde yavaş yavaş göstere göstere çarptı.
    Aracın sol ön çamurluğu sol ön kapısı serviste değişti, boyada bir haftadır. Araç serviste 3-4 gün daha kalır diyorlar.
    Şimdi ben sizce değer kaybı davası açmalımıyım açmamalımıyım???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymn82 -- 31 Temmuz 2012; 22:54:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.