|
Arkadaşlar merhaba, mevcutta aisin marka tam otm. şanzımana sahip bir araç kullanıyorum ve büyük şehirde yaşadığım için sık sık dur kalk trafiğe girmek durumundayım. Mevcut aracımla yoğun trafikte önümdeki araç biraz ilerleyince, frenden ayağımı hafif çeksem araç 1-2 mt o mesafeyi gidiyor ve tekrar frene uyguladığım kuvveti artırarak aracı durduruyorum. Ya da trafik olmamakla beraber yokuş aşağı uzun inişlerde ayağım fren üzerinde hafif basılı şekilde iniyorum. Lakin okuduğum bir çok yazıda (bu forumdaki konu ve mesajlar dahil) çift kavrama şanzımanlara yarım fren hareket etmeyin, dur kalk trafikte ayağınızı frenden tam çekin tam basın gibi bana pratikte uygulanması çok zormuş gibi gelen tavsiyeler görüyorum. Böyle yapılmazsa baskı balataların kısa sürede biteceği ve hatta şanzıman arızalarına sebep olunacağı gibi ileri seviye şeyler de yazılıyor. Yani dur kalk trafikte ya da çok yavaş (neredeyse santim santim) ilerleyen trafikte benim kullanım tarzım dışında başka türlü bir kullanım mümkün mü? Aracında DCT şanzımanı olan arkadaşlar bu tür senaryolarda nasıl kullanıyorlar? Teşekkürler. |
|
"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.” ![]() |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt