Bir akrabam yeşil ışık yanınca döner kavşağa geliyor kendi deyişiyle sağ tarafı kontrol ediyor, yolda biraz viraj var , kimse yoktu geçmeye başladım diyor, bir anda hızlı şekilde başka bir araç geliyor, aracın arka tarafına vuruyor. İki taraf da kadın sürücü, benim akraba 62 yaşında. Diğer tarafın kocası da geliyor ve " teyze üzülme, karım sarıda geçmiş biz zararını ödeyeceğiz" diyor. Diğer sürücünün arabasının tam arkasında olduğunu söyleyen bir sürücü gelip ona " abla sen yüzde 100 kırmızıda geçtin,ben şahidim, aşırı da hızlıydın" diyor, olayı gören bir yaya da yine o sürücüye " sen ne kadar hızlı sürdün, boş yolda çarptın, teyzenin arabasını öde " diyor, karşı taraf da " ödeyelim " diyor. Bir şekilde polis çağırmaya karar veriliyor, polis geliyor, rapor çıkıyor ve sonuç olarak karşı taraf 25 , bizim akraba 75 kusurlu bulunuyor, şahidi arıyorlar " imkansız diyor sadece ben değil başka şahitler de var, uygun olursam ben şahitlik yaparım diyor ama arabada kamera yok diyor. Şimdi bizim teyzenin araba 2000 model corsa, 25 bin tl hasar var , karşı taraf 2022 focus Polis raporuna bakınca bunlar ödemektan vazgeçiyor, onlar için sadece hızlı sürüş ve kavşağa gelince hız kesmeme, bizimkine geçiş üstünlüğüne uymama veriliyor 25-75. Bizimki zaten emekli maaşıyla geçiniyor ve şahitlere göre da hatası yok çünkü diğer taraf hem kırmızıda geçiyor hem de virajlı yolda aşırı hızlı geliyor. Zaten polis onun siciline bakıp " hanımefendi sizin daha önce de 4 kazanız var , bunda da kırmızıda geçtiyseniz araba bile bağlanabilir ya da ehliyet alınabilir, en son plakasız araç kullanırken yakalanmışınoz ve 8 bin lirayı da ödememişiniz daha diyor, kocası da " bıktım senin kazalarından diyor. Neyse şimdi karşı taraf araç çok değer kaybeder diyerek kendisini tamire başlamış, sizin sigortayı ya da kendi kaskomu devreye sokmayacağım diyor ama sonradan değer kaybetti diyerek sözlü olarak para ister mi? Mahkemeye verme hakkı var mı sigortayı kullanmasa da? Bize bir yol haritası çizebilecel varsa çok memnun olurum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaza sonrası aracını kendisi tamir ettiren kişi daha sonradan değer kaybı için dava açabilir mi?

-
-
Karayolları Trafik Kanunu ve Yargıtay içtihatlarına göre, kusur oranları polis tarafından belirlenmiş olsa da bu oranlar bağlayıcı değildir; olayda tanık beyanları, kamera kaydı gibi delillerle birlikte sigorta tahkim komisyonu veya mahkemeye başvurularak kusur dağılımı yeniden değerlendirilebilir ve akrabanızın kusur oranı düşürülebilir ya da tamamen kaldırılabilir; özellikle karşı tarafın kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız yaptığına dair birden fazla şahit olması bu ihtimali güçlendirir. Karşı taraf, aracında değer kaybı oluştuğunu iddia ederek maddi tazminat talebinde bulunabilir ve bu talebi mahkemeye taşıyabilir; ancak bu durumda değer kaybının doğrudan sizin akrabanızın kusuruyla bağlantılı olduğunu ve zararın ispatını yüklenmek zorundadır. Ayrıca, sigorta devreye girmese bile zarar tazminatında Borçlar Kanunu gereğince kusur şartı aranır; karşı tarafın tam kusurlu olduğu ispatlanırsa herhangi bir ödeme yükümlülüğü doğmaz. Bu nedenle, olayın tüm detaylarıyla birlikte tanıkların yazılı beyanları alınmalı, mümkünse noter tasdikli tanıklık temin edilmeli ve bir avukat eşliğinde sigorta tahkimi veya sulh hukuk mahkemesi nezdinde itiraz ve tazmin süreci yönetilmeli
-
Çok teşekkür ediyorum. Bir tanığın numarasını almış diğerini almamış, aldığı kişi ile konuştum, ben şahitlik yaparım dedi.
Karşı taraf ne hamle yapacak takip edeyim .
Tekrar teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X