Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Her kazada alın sigorta ve 5.000 tl de para.
    İsterken hepimiz isterizde vermeye gelince aynı tavrı gösterirmiyiz bilmiyorum.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.
    Şahsi fikrim budur ve değer kaybı da olmaz kanatındayım.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

1. hiçbir pert araç serviste toplanmıyor, değerinde(5-10bin tl ne ise) satılıyor alan adam sanayide yaptırıyor.
    2. hiç, siz kaza yaptığınızda böyle dava açmak isteyeceksiniz vs. saçmalıklarda bulunmayın, şu ana kadar binlerce hatta onbinlerce kaza gerçekleşmiştir, ve gelin görün ki değer kaybı davası sayısı iki elin parmaklarını geçmez, tek uyanık sizsiniz zaten.
    ibizada da başıma böyle şeyler geldi demişsiniz, bence nazardan değil AHtandır onlar, kaç kişinin AH ını aldınız böyle kimbilir, şimdi bir de servisçi eklenecek, bence artık uyanıklık yapmayı bırakıp, herşey Allahtan vardır bi bildiği deyip yaşamayı öğrenin, bakın o zaman böyle olaylar geliyor mu başınıza.

Tedbir sendn Takdir Allahtandir. Buna gore o adam aynasina baksa yada gdis istikametinde gei geri gelmeseydi suan beninm arabamda evinin onunde duruyor olacakti. İki elin parmaklari dedigin davadan yuzlerce var. Hakkini aramakta suc bu ulkede o zaman. Allah sizlerinde basina ayni durum ve olaylari verir insallah o zaman AH tan mi cahil ve bilgisiz soforlerden mi anlarsiniz.

dava sayısı yüzlerce olsa da yapılan kaza sayısı kat be kat fazla, demek istediğimi anlamak istemeyip ayrıntıya takılmışsınız neyse,
    bedduanız için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

loveboy85

Şayet mahkemeyi kazanırsanız, aldığınız para kadar bu aracı satarken ederinin altına verecekmisiniz? Cevap verirseniz memnun olurum.

En az 3 bin lira asagi satacagim orasi kesin. Galericiye sordum kafadan ederi 25 bin dedi sove sove ciktim. Edecegim zarari var sen dusun.

Geçmiş olsun hocam. Galerici 25 bin demişse siz kafadan 27 bine satarsınız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

Hocam ben sana hep örnek verirken Hep Allah korusun sende kaza yaparsan diyorum farkındaysan sen ise şimdi bu davayı etik bulmayan herkese beddua etmişsin, aynı olay benim başıma geçen ay geldi dava mava açmadan karşı tarafın sigortasından yaptırdım arabayı, o zaman bende sana diyorumki inşallah yarın birgün dalgınlıkla çakarsın bi 500 binlik arabaya paşa paşa ödersin 50 bin liralık bi değer kaybı

Edit:Karşı görüşlere sabrın taahamülün yoksa zaten açmısın davayı neden burda konu açıyorsun herkes seni haklı bulmak zorunda değil, yinede Allah başka kaza bela vernesin diyorum

Kimseninde konuma girip abuk sabuk yorum yapmasina gerek yok okusun ciksin o zaman. Benim amacim varsa basina boyle bir olay gelen ve %100 hakli ise acsin davasini. Yaa olur oyle seyler, allahindan bulsun, trafige cikiyoruz zaten risk aliyoruz deyip gecistirmektense pasalar gibi davami acarim o adamda odeyecgi paradan sonra hayatta arkasina bakmadan geri vitese takamaz olur. Heleki gidis istikametinde para versin takmaz geri vitese. Adam sirketin birinin arabasinda soforluk yapiyor mazot parasi cebindende cikmiyor ustune ustluk geri geldigimi yazmam dior kusura bakmada boyle bi adam cikip araciniza vursa ve olur boyle seyler sen gel vur arabama der cikar misin?? Ben cikmam hatasi neyse bedelini odetirim. Kimseyede beddua etmiyorum arkadas ah aldin ondandir demis benim ahimi aldiklariyla birakacagima satarken edecegim zararinda parasini alir keyfime bakarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

loveboy85

Şayet mahkemeyi kazanırsanız, aldığınız para kadar bu aracı satarken ederinin altına verecekmisiniz? Cevap verirseniz memnun olurum.

En az 3 bin lira asagi satacagim orasi kesin. Galericiye sordum kafadan ederi 25 bin dedi sove sove ciktim. Edecegim zarari var sen dusun.

Geçmiş olsun hocam. Galerici 25 bin demişse siz kafadan 27 bine satarsınız zaten.

Sagol hocam. 27-27 anca eder artik benim gorusumce. Dedigim gibi tavan haric komple boyali ve donanim olarak executive olani vardi 27 bin liraya almadim. Kaza kaydi falanda yoktu ciziklerden dolayi boyaliydi.

• Ayda 750 lira maaşa günde 14 saat çalışan bir adama 4000liralık dava. Güle güle harcayın ne diyelim.
  • Demekki full kaskolu aracımla full kaskolu gallardo ya arkadan anlamadan vurursam daireyi satıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan_G.

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Her kazada alın sigorta ve 5.000 tl de para.
    İsterken hepimiz isterizde vermeye gelince aynı tavrı gösterirmiyiz bilmiyorum.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.
    Şahsi fikrim budur ve değer kaybı da olmaz kanatındayım.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

1. hiçbir pert araç serviste toplanmıyor, değerinde(5-10bin tl ne ise) satılıyor alan adam sanayide yaptırıyor.
    2. hiç, siz kaza yaptığınızda böyle dava açmak isteyeceksiniz vs. saçmalıklarda bulunmayın, şu ana kadar binlerce hatta onbinlerce kaza gerçekleşmiştir, ve gelin görün ki değer kaybı davası sayısı iki elin parmaklarını geçmez, tek uyanık sizsiniz zaten.
    ibizada da başıma böyle şeyler geldi demişsiniz, bence nazardan değil AHtandır onlar, kaç kişinin AH ını aldınız böyle kimbilir, şimdi bir de servisçi eklenecek, bence artık uyanıklık yapmayı bırakıp, herşey Allahtan vardır bi bildiği deyip yaşamayı öğrenin, bakın o zaman böyle olaylar geliyor mu başınıza.

Tedbir sendn Takdir Allahtandir. Buna gore o adam aynasina baksa yada gdis istikametinde gei geri gelmeseydi suan beninm arabamda evinin onunde duruyor olacakti. İki elin parmaklari dedigin davadan yuzlerce var. Hakkini aramakta suc bu ulkede o zaman. Allah sizlerinde basina ayni durum ve olaylari verir insallah o zaman AH tan mi cahil ve bilgisiz soforlerden mi anlarsiniz.

Alıntıları Göster

Allah sizlerinde basina ayni durum ve olaylari verir insallah o zaman AH tan mi cahil ve bilgisiz soforlerden mi anlarsiniz.

Hocam gayet açık şekilde beddua etmişsiniz alıntıda görüldüğü gibi, forumda da herkes sizin istediğiniz cevabı yazacak diye bir şey yok konuya girerim istedğim gibi görüşümü yazarım, belki sizin işinize yaramaz yazdıklarım ama okuyan birinin işine yarayabilir forumun amacıda budur zaten. Konunun başından beri size anlatmak istediğim dava açıp para alıp almamanızdan çok aldığınız değer kaybı kadar düşük fiyata satmanızdı bence etik olan budur, hem aracınıza çarpan adam cezasını çeker hemde siz haksız kazanç sağlamamış olursunuz, ama 5 sene sonra araç 10 yaşında 3 parça boya normal diye değerinde satarsanız o zaman etik olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 31 Temmuz 2012; 23:41:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Ayda 750 lira maaşa günde 14 saat çalışan bir adama 4000liralık dava. Güle güle harcayın ne diyelim.

Gule gule harcayacagim zaten. Ayda 750 calisip duzgun adam akilli kurallara uysa Bunlar olmaZdi. Ayda 750 liraya calisan adam hem arabama carpip hemde atarli konusursa bende ona 4000 liralik dava acar kedi gibi yaparim o aslani.

• quote:

Orijinalden alıntı: nymn82

Senin yazılarına cevap olarak yazdım.
    Evet herşey Allahtan bunu kabul ediyorum.
    Fakat bu arkadaşın hatasının cezasını benim mi çekmem lazım

Soldaki araç benim değilde senin.(Empati kurarak gerçekten düşünerek )
    Şimdi tekrar düşün?

Not:Eğer ben birine böyle vursaydım en azından ertesi gün arayıp halini hatırını sorup yapabileceğim birşey varmı diye sorardım.

gerçekten empati kurdum da kapıdan(daha doğrusu eşikten) küfür ede ede iner, gerekirse adamı döver sonra da kaskomdan karşılatırdım, değer kaybı benim için çok önemli değil sonuçta satmak için değil binmek için arab alıyoruz ancak oldu da satacaksın, alıcak olan adama bu fotoğrafi gösterdiğinde çok cüzzi bir miktar değer kaybedecektir.
    yanlız vw sahibi birinin böyle aklı başında yazması beni şaşırttı,(yoksa sen Taner Göde'misin?)
    hep alman iyi diğerleri kötüden başka birşey yazmadıkları için

• quote:

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

şihine mi biniyorsun bilmiyorum ama en ufak bir kazada 5000 7000 tl ye kadar masraf çıkıyor...
  • Sacma bir dava. Gunun birinde sizde yaparsiniz dalginlikla bir kaza sizede acarlar dava. Araba luxse bide soguk terler akar. Sigorta vs nicin var? Zarar karsilamak icin. Trafik sonucta bu. Herseyi goze alarak cikiyosunuz. Boyle seyleri dert ediyorsaniz arabanizi kapali garajda saklayin hic kullanmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tappo22

quote:

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

şihine mi biniyorsun bilmiyorum ama en ufak bir kazada 5000 7000 tl ye kadar masraf çıkıyor...

Şihinim yok Hatta kendi aracım da yok. Kayınpederin 1988 model mercedesi var çok sık onu kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

Demekki full kaskolu aracımla full kaskolu gallardo ya arkadan anlamadan vurursam daireyi satıyorum.

Kasko ve sigorta policelerinde olusabilecek deger kayiplarina kendilerinin odemekle yukumlu olmadiklarina ve sadece aracin tamir masraflarini odemekle yukumlu olduklarina dair maddeler var. Valla herhangi bir kurali ihlal etmeden carparsan amenna adamada atar yapmazsan davalik olmazsin. Ama hem kural ihlali hem erkeklik ... Yemezler direkt daireyi sat hocam :) hele arkadan hc vurma polis takip mesafe ihlalinden %100 kusuru sana yaziyor. Bana vuran minibuse geri manevra kurallarina uymamak diye yazdi tramerde sucu %100 olarak ona verdi.

• Cana gelecegine mala gelsin.

Davaya falan ne gerek var. Siz satana kadar yeteri kadar duser degeri zaten merak etmeyin...

Gecmis olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Sacma bir dava. Gunun birinde sizde yaparsiniz dalginlikla bir kaza sizede acarlar dava. Araba luxse bide soguk terler akar. Sigorta vs nicin var? Zarar karsilamak icin. Trafik sonucta bu. Herseyi goze alarak cikiyosunuz. Boyle seyleri dert ediyorsaniz arabanizi kapali garajda saklayin hic kullanmayin.

Valla kaza yaparsam ve haksiz olursam kusura bakmayin hataliyim derim. Tutanagada nasil ve ne sekilde vurmussam onu yazarim. Dava acmadan oncede benim yaptigim gibi insanca arar soylerse orta yolu bulup ne kadar deger kaybi varsa sorariz bayiye vs arac alan yerlere ne verirse 3 asagi 5 yukari zararini karsilarim. Ki en azindan bide avukat ucreti mahkeme masrafi vs odememis olurum. Boyle durumlar icinde her zaman bankada bekleyen 3-5 kurus param var Allaha cok sukur.

• Bakın benim arka tampona bir transporter geri geri otoparktan çıkarken ben normal yolda gidiyorken sağ arka uçtan gümmmm diye vurdu..İndim baktım..plastik tampon çok az göçmüş....Boya sağlam..Çarpanda komşum...GeÇmiş olsun dedi..Sağol dedim. Özür diledi..Aynaya bakmadım dedi...Yaptırayım dedi..Yok bir şey sağol dedim..Sanayida elle düzelttiler..30 Lira verdim..Büyük hasarda kesin ve kesin değer kaybı davası açarım..Konu 400 Lira hasar ödemesi tamir değil...Arabanın fiyatı 10.000 Lira düşüyor...Kimse kusura bakmasın..Ben Mevlana değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 31 Temmuz 2012; 23:55:16 >
  • Orijinalden alıntı: loveboy85

Orijinalden alıntı: serco05

Allah sizlerinde basina ayni durum ve olaylari verir insallah o zaman AH tan mi cahil ve bilgisiz soforlerden mi anlarsiniz.

Hocam gayet açık şekilde beddua etmişsiniz alıntıda görüldüğü gibi, forumda da herkes sizin istediğiniz cevabı yazacak diye bir şey yok konuya girerim istedğim gibi görüşümü yazarım, belki sizin işinize yaramaz yazdıklarım ama okuyan birinin işine yarayabilir forumun amacıda budur zaten. Konunun başından beri size anlatmak istediğim dava açıp para alıp almamanızdan çok aldığınız değer kaybı kadar düşük fiyata satmanızdı bence etik olan budur, hem aracınıza çarpan adam cezasını çeker hemde siz haksız kazanç sağlamamış olursunuz, ama 5 sene sonra araç 10 yaşında 3 parça boya normal diye değerinde satarsanız o zaman etik olmaz.

E bayinin ve galericilerin verdigi fiyat ortada aldigim fiyat ortada. Hadi gectim 4000 lirayi adama dedimki 2000 lira verirsen acmam dava dedim. Onuda kabul etmedi. Ben boyali araba alirken nasilki fiyatini kiriyorsam satarkende mecburen fiyatini kiracagim. Yani aldigim para bence gayet normal. Ha bilirkisi 4000 demezse 3000 der. Ama oyle yada boyle aracin 2. El satisindaki deger kaybini bana tahsis edecekler.

Dostum o aracı boyasız götür galericiye bin lira fazlasını verir, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bundan 15 sene falan öncesini hatırlarsanız kimse araç alırken boyaya bakmazdı, motor ve şase sağlamsa sorun olmazdı, ne zamanki bu sizin aracınıza 25 bin lira diyen galerici gibi akbabalar, vatandaştan arabayı ölü fiyatına alabilmek için böyle abuk subuk boya ve değişen bahaneleri çıkarmaya başladı, vatandaşta duydukça böyle şeyleri duruma ayak uydurdu boyalı araba kaka araba oldu, şimdi de aynı şekilde değer kaybı davaları çıktı piyasa ya bugün siz dava açtınız yarın size ertesi gün bana açılacak, sonra bende lüks bir araca çarpınca çaresizlikten kaçacağım,ertesi sabah kalkacağım biri sıfır arabama vurup kaçmış olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

Demekki full kaskolu aracımla full kaskolu gallardo ya arkadan anlamadan vurursam daireyi satıyorum.

Kasko ve sigorta policelerinde olusabilecek deger kayiplarina kendilerinin odemekle yukumlu olmadiklarina ve sadece aracin tamir masraflarini odemekle yukumlu olduklarina dair maddeler var. Valla herhangi bir kurali ihlal etmeden carparsan amenna adamada atar yapmazsan davalik olmazsin. Ama hem kural ihlali hem erkeklik ... Yemezler direkt daireyi sat hocam :) hele arkadan hc vurma polis takip mesafe ihlalinden %100 kusuru sana yaziyor. Bana vuran minibuse geri manevra kurallarina uymamak diye yazdi tramerde sucu %100 olarak ona verdi.

çok geçmiş olsun hocam. Bakın şimdi samimiyetinize inanarak birşey sormak istiyorum. Bu ilk kazanız araçla anladığım kadarıylada aracınızı seviyorsunuz en az bir kaç yıl bineceksıniz. Allah korusun daha sonra daha ağır bir kazanız olursa ? Önden motor bölümü mesela ön çaprazdan şasiye kadar. Aynı şekilde değer kaybını alabilecekmisiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Sacma bir dava. Gunun birinde sizde yaparsiniz dalginlikla bir kaza sizede acarlar dava. Araba luxse bide soguk terler akar. Sigorta vs nicin var? Zarar karsilamak icin. Trafik sonucta bu. Herseyi goze alarak cikiyosunuz. Boyle seyleri dert ediyorsaniz arabanizi kapali garajda saklayin hic kullanmayin.

Valla kaza yaparsam ve haksiz olursam kusura bakmayin hataliyim derim. Tutanagada nasil ve ne sekilde vurmussam onu yazarim. Dava acmadan oncede benim yaptigim gibi insanca arar soylerse orta yolu bulup ne kadar deger kaybi varsa sorariz bayiye vs arac alan yerlere ne verirse 3 asagi 5 yukari zararini karsilarim. Ki en azindan bide avukat ucreti mahkeme masrafi vs odememis olurum. Boyle durumlar icinde her zaman bankada bekleyen 3-5 kurus param var Allaha cok sukur.

Sacmalik resmen hocam. O zaman kaskoda olmasin trafik sigortasida olmasin. Her kazada 2. El zarari odense oooo.. 3,4 bin lira icin kufur isitmeye bile degmez. Ama herkesin dusunceleri farkli tabi.

• Tamam haklisin dedigin gibi onceden boya falan soran olmazdi arabanin motoruna yururune bakilirdi ve degeri neyse o paraya alinirdi. E simdi sifir arac satan bayii dahil ikinci el arac alirken ellerinde boya olcme cihazi her parca boyaya 1000 lira dusuyor. Jantin icindeki lastik basinc sensorude bozulmus 220 lira diyor parmak kadar alete. E bunlari. Hepsi o adam gelip vurmadan once saglamdi. Hos efendi olda hic onemli degil zaten sigorta karsiliyor der isin icinden cikarim ki bu arabayi binmek icin aldim ve cok memnunum. Uzun yillar Allah kismet ederse binmeyi hedefliyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.