Selam, Araç sürmekten korkuyorum. Ehliyeti bile zor bela aldım koltuğa oturunca ter basıyor anksiyetem fırlıyor. Fakat ısrarla öğrenmek ve üstüne gitmek istiyorum. Hem de iş hayatı için şart. Ben de ders almaya karar verdim. Zamanla ders alıp birkaç gün de arac kiralasam vs. öğrenir miyim sizce? Bir de en düsük seviyeyi düşünün yani öğrenmem ne kadar zamanımı alır sizce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç sürmeyi nasıl geliştirebilirim?

-
-
Araç sürmeyi öğrenmenin tek yolu pratik. O gerginlik terini dökmeden öğrenmek imkansız. Özel ders almanın mantığı yok motor refleks zaten sürdükçe beyin ezberliyor. 3 ayda bile sürüş yeteneklerin hızlı gelişebilir pratikle ilgili.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sana bağlı herkes araç sürecek diye bir şey yok bıktık yollarda zaten.
-
Araç sahibi iseniz kolay.
Gece 1-2 gibi yollar boş oluyor. Sağdan yavaş yavaş gidebilirsiniz. Hem pratik hemde araç hakimiyeti sağlarsınız.
Gündüz ise mümkün olduğunca boş bir yol bulun biraz eğimli olsun. Burada bolca yokuşta kalkış pratik yapın.
Bir kaç duba yada benzeri bir şey damacana vs bulup paralel park çalışması yapabilirsiniz.
Hiçbir bilginiz yoksa özel ders alın mutlaka.
Ben ve tavsiye ettiğim arkadaşlar bir ayda bu şekilde öğrenip yola çıktılar.
Özgüven ve kas hafızası oluşuyor.
Mümkün olduğunca yavaş kullanım yapın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geliştirmenin tek yolu, korkunun üstüne gidip pratik yapmak ve sakin kalmayı başarmak. Birkaç madde ile sıralamak gerekirse;
- Pratik
- Pratik
- Pratik
- Dikkatini her daim trafikte tutmak
- Kurallara uymak
- Sakin kalmaya çalışmak
-
Alıştırmalar yapmadan o ter atılmıyor maalesef. Kimse şöfor doğmuyor herkes geçiyor bu yollardan. Yavaş yavaş oturur her şey.
-
Öncelikle biz araba sürmüyoruz. Yani bu memlekette trafik ve şoförlük yoktur, cebelleşmek, magandalık ve hanzoluk bizim için trafik demektir.
İngilizcedeki "Insanity" kelimesi bizim trafiği özetler.
Bu sebeple yeri ve zamanı gelince trafik güvenliğini tehlikeye atma pahasına sert manevra da yapman gerekebilir, 50 limitli yerde 150 basmanda gerekebilir.
Sizin anksiyete dediğiniz şey kaygı bozukluğu, kaygılandığın şeyin üstüne gitmelisin. Hata yaparsan insanlardan özür dilediğin an %80 ihtimalle hiçbir şey olmaz. Trafikte laf atan vs. olabilir, gül geç.
Araç kiralayacaksan, normalde kullanacağına yakın bir araç kirala, mesela 1.4 Egea idealdir, hem uyuz uyuz gider, hemde debriyaja alışırsın.
Heyecanın gitmesi için BeamNG Drive oynamanı tavsiye ederim.
Bende ehliyet sınavından önce gerilmiştim ama direksiyona geçtiğin an kaputun altındaki her şeyin senin kontrolünde olduğunu, her şeyimizin olduğu gibi kullandığın aracın da emanet olduğunu ve onu koruman gerektiğini düşün.
Ehliyeti aldıysan da çok abartacak bir durum yok ama dediğim gibi bizim ülkenin %80'i araba sürmeyi bilmiyor zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sürerek. Başka yöntem öneren varsa dinleme o da bilmiyordur çünkü başka bir yöntemi yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mutlaka otomatik araç sür. Geri kaydırma yapan eski modelleri de sürme. En zor iş park yapmak ve geri geri gelmektir. Bunun için bol bol park çalış. AVM'lerde çalışabilirsin.
-
dümdüz yolda ışıklarda arabayı kaldıramayıp iki kere stop ettirdikten sonra arkada çalan kornalardan panik yapıp yanımdaki arkadaşa vermiştim arabayı :) o seviyeden 2 3 haftada geldiğim noktaya arkadaşım şaşırmıştı. araç kendi aracımdı mecburen pratik yapıyordum yani. pratikten başka da çaresi yok o terlerden kurtulmanın
-
hocam bıktım her yere yürümekten biraz konfor lazım
benim de planım bu aslında. başlarda geceleri ufak ufak çıkıp minimum trafikte pratik yapmak istiyorum. bu arada paralel park vs. gündelik hayatta çok kullanılıyor mu sınavda ondan dolayı kalmıştım bir kez biraz saçma geldi
Manuel gereksiz efor geldi bana hocam otomatikte rahat rahat takılırım. Biraz trafik tecrübesi biraz da dediğiniz gibi park öğrenirsem bence baya bi ilerlerim
Çok da önemli değil. Zaten trafikte de araç kullanmayı bilen yok. Sen de savrulur gidersin onların arasında.
Türkiye'deki araç sahiplerinin %90'ı araç kullanmayı bilmiyor. Sorsan en kral soför bunlardır ama.
-
Paralel park günlük hayatın vazgeçilmezi. Birkaç damacanaya sopa koyup bolca pratik yapın. Bir süre sonra alışırsınız zaten.
Bolca pratik yapmak çok önemli. Kimse bu işi vahiy yoluyla öğrenmez.
Mutlaka manuel vites öğrenin. Bir kez otomatik vites alışınca bir daha manuel vites kullanamazsınız. Tam tersi duruma yarım saatte alışırsınız. İlk 2 arabam manuel vites son 2 aracım ise otomatik vites.
derse vereceginiz parayla bir tane kasko yaptırın.
yayalara çarpmamaya özen göstererek trafiğe çıkın.
bu şekilde arabayı bir yere çarpsam da sorun olmaz güveni ve cesaretiyle yol alabilirsiniz. ve muhakkak arabada tek olun.
-
Kullanarak öğreneceksin başka yolu yok. Kendi aracımı kullanmaya başladığımda benimde tecrübem yoktu. 3 yıl önce almıştım ehliyeti süre süre öğrendim , şuan 1200+ km yolu tek sürüyorum. Tabi ben o kadar panik değildim ilk başlarda. Yavaşta gitseniz panik yapmayın sakin kalmaya çalışın Türkiye de herkes bam güm araç kullanır çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X