Yüzbaşı
14 Eylül 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 135 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Ekran kartı Gigabyte Vision RTX 3060 Ti. Yurtdışından almıştım. Garantisi mevcut olmadığından kendim bakım yapmak istiyorum. Yapmışken de termal macun haricinde padleri de değiştirmek istiyorum. Kaç mm. ve hangi marka almalıyım. Teşekkürler.
Pcbuilds gibi bir kaç siteden baktım işlemci için %20 ekran kartı için %30 civarlarında bir kayıp gösteriyor. 1440p çözünürlükte bu ikili için çok geldi bana ne diyosunuz?

Edit: Cpuagent %6 gibi daha kabul edilebilir değerler gösteriyor.
Detroit Become Human oynuyordum. Telefon çaldı menüyü açıp pc başından kalktım. Geldim oyun menüsü beyaz renk ekran siyah şekilde pır pır yapıyor. Oyundan çıktım sorun yok. Sonra bir baktım arkada fotoğraftaki gibi oyun menüsünü görüyorum. Pc’yi yeniden başlattım monitörü kapattım açtım hala böyle. Piksellerde mi bir problem oldu yazılımsal mı anlam veremedim. İlk defa yaşıyorum fikri olanlar yazarsa sevinirim. 

Bu Sorun Monitörden mi Yazılımsal mı?

Edit: Sanırım Ghosting ve monitörden kaynaklı. Monitör 2560x1440p olduğu için Youtube’dan 1440p 16:9 bir stuck pixel videosu açıp 10 dk. civarı oynattıktan sonra gitti fotoğraftaki görüntü. Videoyu açmadan önce de yavaş yavaş silikleşmeye başlamıştı. Ama konuyla ilgili Türkçe kaynak forum konusu yok nerdeyse o yüzde yine de yorumlarınızı bekliyorum tekrar edecek bir şey mi mesela bu? Teknik açıklamasını yapabilecek birisi varsa herkes faydalanır.
Amazon Türkiye alışveriş sitesinin mobil uygulaması üzerinden 11-12 Ekim 2022 günlerinde yapılan "Prime İndirimleri" kapsamında, 11 Ekim 2022 günü, satıcısı "Amazon Germany" olan Lexar Ares ram aldım. 4x8 gb olacak şekilde. İthalat ücreti depozitosu ve kargo bedeli dahil 2620 Türk Lirası'na satın aldım. Ertesi gün yani 12 Ekim 2022 günü tarafıma Amazon'dan bir mail geldi ve ödeme yöntemimi güncellemem gerektiği aksi takdirde siparişin 1 (bir) gün içerisinde iptal edileceği bildirildi. Sipariş verdiğim mobil uygulamaya girdiğimde sipariş verdiğim ürünlerle ilgili ödeme yöntemini güncellemem hakkında uyarı bulunmaktaydı. Uyarıya tıkladığımda ise elimde ekran görüntüsü bulunan sayfada "Bu siparişin ödeme süreci tamamlanmıştır." şeklinde sorun olmadığına dair bir bildirim vardı ve benim ödeme yöntemiyle ilgili olarak herhangi bir güncelleme yapmama müsaade etmedi. İlerleyen süreçte 12 Ekim 2022 günü Amazon Müşteri hizmetleri ile +44 20 3741 1895 numaralı hattan yaptığım görüşmede sorunun sistemsel bir hatadan kaynaklandığını bu uyarıyı dikkate almamam gerektiğine dair sözlü olarak bilgilendirildim ve aynı zamanda buna dair bir mail aldım. O mailde duruyor. Bugün yani 13 Ekim 2022 tarihinde ise bahse konu siparişimin iptaline dair bir mail alarak siparişimin iptal edildiğini öğrendim. Tekrar yukarıda geçen telefon numarası üzerinden müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede sorunun sistemin söylediği gibi benim ödeme aracımdan değil sistemsel bir hatadan gerçekleşerek siparişin iptal edildiğini ve hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Zaten benim ödeme aracımda sorun olsa aynı gün yaptığım 2 alışverişte daha sorun olurdu. İndirim kapsamında uygun fiyatlı ürünün siparişinin iptal edilmesini teknik sebeplere bağlayarak hiçbir şey yapamayacaklarını bildirmelerinde net art niyet arıyorum. Ve bu şikayetin üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne de gittim şikayet var’a da yazdım hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Millete Amazon övüyoruz TR firmaları gibi değil diye adamlar ülkeye girince zaten tüketiciyi kanun korumuyo yapıştıralım demişler. Kanuna aykırı bir iptal bu. Bana ücret iadesi yapılmasını bir marifetmiş gibi söylüyolar onu zaten yapacaksınız olay ürünümü elimden aldınız resmen telafi etmeniz gerekiyo. Ülkede buna itiraz edecek makam olması değil aslında adalet olay bunu yaptığında firmaların başına ne geleceğini bildirecek kanunlarımız yok.
Selamlar. Hiçbir yerde ikinci el ilanlar dahil B Die çipli ram bulamadım. Yurtdışından ise çok pahalıya geliyor. O sebeple bana birisi B Die olmasa bile OC için uygun çipe sahip 4000 MHZ CL17-19 arası beyaz renkli RGB bir ram tavsiye etsin ne olur. Teşekkürler.
Selamlar. İşlemciler için stok ve anakartın desteklediği ölçüde oc şeklinde maksimum desteklenen ram mhz değerleri arasında 11. Nesil özellikle de 11600k özelinde optimum ram mhz değeri nedir?

Anakart Z590-A ve stock olarak 3200 mhz’e kadar oc ile 5333 mhz’e kadar çıkıyor gösteriyor ama fazla yukarılara çıkıldığında stabilitenin bozulduğunu okudum.

Dolayısıyla 4000 ve üzerine çıkmalı mıyım yoksa 11. nesile rağmen 3600’ler hâlâ “sweet spot” mu? Teşekkürler.

Edit:https://www.pcgamer.com/intel-memory-gear-1-vs-gear-2-pc-gaming/

Linkte özetle; 3600’den fazla 4400’den az mhz’e sahip ram almanın tam bir para israfı olduğundan bahsedilmiş. Ve bunu hem Ryzen hem Rocket Lake (11. nesil) işlemciler için söylemiş.
Selamlar. İkinci el Macbook almayı düşünüyorum. Bir kaç ilan favoriledim sarı sitede. Macbook uzmanı arkadaşlara sorum şu ki; 1 adet 2020 Macbook Air ve 1 adet 2015 Macbook Pro olmak üzere 2 ilanım var fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı. Pro’da i5 ve 16 gb ram varken Air’de emin olmamakla birlikte i3 ve 8 gb var ama model yılları arasında 5 yıl fark var. Pro Pro’dur mu dersiniz yenilerin şöyle bir artısı var mı dersiniz. Teşekkürler.

Fiyatlardan 4’er bin lira silerek düşünebilirsiniz çünkü eski makineyi sattım yükseltme yapıyorum bana maliyeti fiyat eksi 4 bin lira olacak. Fiyat performans olarak ona göre değerlendirilebilir.

Edit: 2 modelin tam teknik özelliklerini öğrendim.

2020 Air i5 10. Nesil 8 ram 240 ssd Retina 1440p 13” Pil döngüsü 447 11250₺

2015 Pro i5 7. nesil 16 ram 512 Retina 1200p 13”
Pil döngüsü 80 11500₺

İkisinin de pil sağlığı normal ve tamamının garantisi bitik.
Mevcut kasam imzamda ki Corsair kasa. Ön taraf mesh olmadığı için fan giriş ve çıkışlarının tamamını air flow yönünden güzel fanlarla donatsam da yeterli hava akışı alamadığımı düşünüyorum. Önü mesh olan başlıktaki kasaya geçmeyi düşünüyorum ama kasanın üstünde tek fan yeri var mevcut kasamda ise üst tarafta hem 2 fan yeri var hem de tamamen mesh. Yani H510 Flow’un üst kısım kısmen kapalıyken ön mesh Corsair ise ön kapalı üst mesh. Çok bi değişiklik yaşamayacağım gibi geliyor. Kullanan kullanmayan fark etmez tavsiyeniz nedir?
Arkadaşlar selamlar. Bir TV alacağım. Samsung olmasına kesin karar verdim mağaza gezerek gözümle görerek. Sadece bütçe kısıtlı 9 bin görmesin istiyorum kredi kartı. AU9000 ve AU8000 arasındayım. Siz olsanız Inch küçültüp AU9000 mi alırdınız yoksa büyük Inch ile AU8000 mi? Yani 43 Inch 9000 vs 50 Inch 8000.
Zyxel VMG3625-T50B kullanıyorum. Bağlantım kablolu. Bir gün aniden bağlantım koptu. Kablolarda mı sorun diye kabloları değiştirip denedim kablolarda değil. Modem değiştirdim sorun düzeldi. İnternet ışığım başta kırmızı yanıyordu lan girişini değiştirdim düzeldi. Sanırım lan girişi arızalandı dedim. Ancak arayüzden ayar yaparken reset attım artık internet ışığı hiç yanmıyor. Arayüzde wan port is down hatası alıyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Hakkında
Forum İmzası:
/// NZXT H5 Flow White / Asus Prime Z590-A / Gigabyte Vision RTX 3080 Ti / Intel Core i7 11700k /Lexar Ares RGB 2x8 3866 White / XPG Spetrix S40G 500 GB M2 SSD / Corsair MP600 Force Series PCIe Gen4 1 TB M2 SSD / Xigmatek Aurora 240mm White AIO Cooler / Cooler Master MF-120 Halo Three Pack White Edition / XPG Prime RGB Extension Cable for GPU-MB / Corsair RM850x 850w White 80+ Gold PSU / Xbox One Wireless Controller White / LG GN880-B 2k Ergo / Razer Deathstalker V2 Pro TKL Low Profile White Editon / Razer Deathadder V3 Pro White Edition / Steelseries QCK Prism XL Destiny Edition / Corsair Void Elit RGB Wireless White / Asus ROG Throne QI / Deltahub Carpio 2.0 Wrist Rest / Macbook Air M1 / Nintendo Switch V2 / Playstation 5 DE ///
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 694
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 14.119 (Bu ay: 702)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 162 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.