Şimdi Ara

ARAC STOP ETTİRMEDEN KALDIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
53.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalar şu sıralar ehliyet almak için çabalıyorum ve önümüzdeki haftada son direksiyon sınavı var,ama benim sorunum yanıma hoca oturduğunda çok aşırı heyecanlanıyorum debriaj yerine frene bastığım bile oluyor neyse önemli olan şu ki en çok hata yaptığım nokta aracı kadırırken stop ettirmem debriaj ın tam kavrama noktasına geldiğini nasıl anlayabilirim kimiside aracı kaldırırıken düz yolda bile kavrama noktasına kadar frene bas kavrama noktasında ayağını frenden kaldır gaz a bas diolar ama ben direk debriaj gaz yapıyorum doğrumu
    YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracı Stop Ettirmeden Kaldırma

Aracı stop ettirmeden kaldırmak, özellikle yokuşlarda veya trafik sıkışıklığı gibi durumlarda oldukça önemli bir beceridir. İşte aracını stop ettirmeden kaldırmanın adımları:

• Debriyaj ve Fren Pedallarına Bas: Debriyaj pedalına tamamen bas ve aynı anda fren pedalına da basarak aracı sabit tut.
    • 1. Vitese Tak: Vites kolunu 1. vitese getirin.
    • Debriyajı Yavaşça Bırakırken Gaza Bas: Debriyaj pedalını yavaşça bırakmaya başla ve aynı anda gaza yavaşça bas.
    • Debriyaj Kavraması Noktasını Bul: Debriyaj pedalını bırakırken, araç hareket etmeye başlayacak. Debriyaj kavraması noktasını, yani aracın sarsılmadan hareket ettiği noktayı bulmak önemlidir.
    • Gaza Basarak Debriyajı Tamamen Bırak: Debriyaj kavraması noktasına geldiğinde, gaza biraz daha basarak debriyaj pedalını tamamen bırakabilirsin.
    • Freni Bırak: Araç hareket etmeye başladığında, fren pedalını bırakabilirsin.

İpuçları:

• Aracı Yatırma: Aracı yokuşta kaldırırken, aracı geri kaymaması için el frenini de kullanabilirsin.
    • Sabırlı Ol: Aracı stop ettirmeden kaldırmak biraz pratik gerektirebilir. Pes etme ve sabırlı ol.
    • Aracı İstop Ettirme Durumunda: Aracı istop ettirirsen, sakinliğini koru ve tüm adımları tekrar uygula.

Yukarıdaki adımları takip ederek araçlarını stop ettirmeden kaldırabilir, yokuşlarda veya trafik sıkışıklığında sorun yaşamayacaksın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam
    1- kavrama noktasında aracın sesi değişir, biraz motoru dinle
    2- Özellikle araç çok eski değilse, el freni çekili değilse ve frene basmıyorsanız kavrama noktasında araç ilerlemeye başlar sen gaza basmadan

İmkanın varsa antreman yap bir süre sonra kaparsın.
  • debriyajın kavradıgını pedaldan anlayabilirsin ben bizim arabadan anlıyorum kemirdigni diskle baskı balata arasında bir sürtüşmenin oldugunu hissedebiliyorum ayaktan ama bunu son sistem araçlar belli etmez ama gerçi bizimkide pejo partner :D neyse abi

arabayı kaldırırken acemiler için geçerli az bişey gaz pedalına bas araba gaz alsın sonra yavaşça ayagını debriyaj pedalından çek çok iyi bişe deil ama önceleri böle yap kursa kadar sonra artık dahada alışır ve gazdan çektigin gibi debriyaja basarsın kanımca ben böle yapıyorum daha farklı düşünenlerimiz yada uygulayanlarımız var
  • motor sesinden ve araç tıtremeye başlayınca anlarsın. sınavda ister istemez heyecan yapıyor insan.bende 2.sinde almıştım ehliyeti.
  • ah o günlerim

sınawdayken hoca meb gelen hocalarla tanıştırıyordu ben tanıştıktan sonra ilerlemeye başladım araba şahin kapısını iple baglamışlar dı neyse göbege geldik durmam gerekti ama yanımda ki hoca benden önce dawranmış frene basmıştı çok şaşırdım kafamı pedalların oldugu yöne bakınca hocalar bir tırstı ne yapıyorsun çocugum demeye başladılar bende yahu fren pedalı yok deyince donup kaldılar ama o sırada benim hocada bıyıgının altından bana : ollum ben basıyorum lan sen basmıcaksın die çok korktum dedi ya onu söledigi an bi koptum ki vay be ne gündü o gün
  • Debriajın ayagı kaldırırken yarısına falan gelince araba hafiften titremeye baslıyor, ben o zaman gaza basıyorum... Böyle alıstım kullanmaya..
  • kendi arabanız yoksa arabalı bi arkadaşına rica e.t 1 saat çalışırsan çok rahat olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinli araba kaldırma
    9 yıl önce açıldı
    benzinde stop etme
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araba dururken 1. viteste -ayağın frendeyken- yavaş yavaş debriyajdan ayağını kaldır...gaz verme kesinlikle önce...

bu sırada aracın devir göstergesine bak...

kavrama noktasına geldiğinde arabanın devir göstergesi az bir şey aşağı düşer, tekrar debriyaja basarsan eski haline gelir...böyle biraz dene...ayağını alıştır...

arabanın kavrama noktasını keşfet...sonra yola çık...

kolay gelsiin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armi -- 21 Mayıs 2008; 17:50:20 >
  • Sakin ol ve her gün bolca çalış. Bence tek çözüm bu.

Kolay gelsin.
  • araç yeni nesil dizel ise gaza basmana bile gerek yok 1. vitese tak debriyajdan çok sakin kaldır ayağını araç bir daha istop etmez gaz vermesende yola devam eder.
  • Dizelle antreman yapma bence sonra benzinliyi kaldıramazsın.
  • Bende temmuzdaki sınava gireceğim ama çalışıyorum bu olaya.Ben eskiden daha iyi sürerdim öss cart curt araya girince unuttum tabi artık gaza hafif basıyorum debriyajla oynayarak kavrama noktasını bulunca yavasca debriyajdan cekerken biraz daha gaza basarak kaldırıyorum arabayı ama bu pek saglıklı degil debriyaj omru acısından.

Gerci araba dizel fln ise sadece debriyajı kullanarak cok rahat bulabilirsin kavrama noktasını.Kavrama noktasına geldiğinde debriyaja basarken zaten araba kendiliğinden gitmeye baslıyor sonra biraz gaz ver debriyajdan yavasca cek ayagını bas git.Alışkanlık kazanmak lazım hepsi bu.
  • benim ehliyet 2 yıllık.Kurstaki adam benim yaşama sevincimi almıştı resmen aklıma geldi gene sövüyorumhiç süremicem sandım zaten heyecan yapıyordum bi de adam baskı yapıyordu...neyse ki ögrendim sonra bi tanıdık ders verdi bu işi adam gibi ögretenler olsa gayet basit aslında.
  • BEnde Broadway'da kullanmayı öğrendim. Bi türlü alışamamıştım rampalarda kalkmaya. Çoğu zaman stop ediyodu araba. Ama sonra Accent Admire aldık 1,5 dizel bi kere bile stop ettirmedim şu ana kadar. İnş ehliyet sınavında da dizel olur araç. Gerçi daha 1 sene var. Şu ÖSS bi geçsin hele.
  • direksiyon sınavında stop ettirsen bile bişey olmaz korkma
  • arkadaşlar bide şundan korkuyorum arabanın arkayı dağıtırsın felan diolar gerçektende öyle bişi varmı arkayı dağıtınca baya tutuyomus bu arada araç hyundaı accent 2008 1.5 styl dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 21 Mayıs 2008; 22:11:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilxx92

arkadaşlar bide şundan korkuyorum arabanın arkayı dağıtırsın felan diolar gerçektende öyle bişi varmı arkayı dağıtınca baya tutuyomus bu arada araç hyundaı accent 2008 1.5 styl dizel

Ne yönden dağılacakmış ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

arkadaşlar bide şundan korkuyorum arabanın arkayı dağıtırsın felan diolar gerçektende öyle bişi varmı arkayı dağıtınca baya tutuyomus bu arada araç hyundaı accent 2008 1.5 styl dizel

Ne yönden dağılacakmış ?

hiç bilmiyorumki arkadaşım motordan felan hiç anlamam balatamıymış neymiş
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

Ne yönden dağılacakmış ?

hiç bilmiyorumki arkadaşım motordan felan hiç anlamam balatamıymış neymiş

Acemi olduğun için balataya çok uğraşırsan zarar verirsin ama şöyle diyeyim o balata 20.000 km daha gidecekse 15.000 daha gider oda önemsizdir zaten baskı balata değişir...

Kafanı takma geç kullan sağa sola vurmadığın sürece kolay kolay bir arıza açamazsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 21 Mayıs 2008; 22:22:31 >

• yani arkadaşlar şimdi söylemi yapayım debriajdan ayağımı yarım kaldırıyım ilk önce kavrama noktasını bulayım sonrada kavrama noktasına gelince hafifden gaz vereyim bide böyle deneyelim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.