Şimdi Ara

ARAC STOP ETTİRMEDEN KALDIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
53.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: anilxx92

yani arkadaşlar şimdi söylemi yapayım debriajdan ayağımı yarım kaldırıyım ilk önce kavrama noktasını bulayım sonrada kavrama noktasına gelince hafifden gaz vereyim bide böyle deneyelim

Bak şöyle yap;

Direksiyona geç heyecanını üstünden bir at kafana göre nasıl rahat ediyorsan ister camı aç ister kapat...

Sonra debriyaj sonuna kadar bas vites 1 tak. Çok az gaza bas ayağını biraz debrajdan çek araba hareket etmeye başladığı zaman biraz daha gaza bas ayağını debriyajdan tamamen kaldır ama buda öyle hızlı olmasın ne yavaş ne hızlı ortasında nazikçe. Araba harekettikten sonra fazla yol alma dur tekrarla dururken frene bastığın zaman debriyaj basmayı unutma...

Not. İlk kaldırırken ara gazı verirsen motora kulağın daha aşina olur. Kesinlikle düz yolda yap araba ileri veya geri kaymasın dikkatini dağıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 21 Mayıs 2008; 22:31:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

yani arkadaşlar şimdi söylemi yapayım debriajdan ayağımı yarım kaldırıyım ilk önce kavrama noktasını bulayım sonrada kavrama noktasına gelince hafifden gaz vereyim bide böyle deneyelim

Bak şöyle yap;

Direksiyona geç heyecanını üstünden bir at kafana göre nasıl rahat ediyorsan ister camı aç ister kapat...

Sonra debriyaj sonuna kadar bas vites 1 tak. Çok az gaza bas ayağını biraz debrajdan çek araba hareket etmeye başladığı zaman biraz daha gaza bas ayağını debriyajdan tamamen kaldır ama buda öyle hızlı olmasın ne yavaş ne hızlı ortasında nazikçe. Araba harekettikten sonra fazla yol alma dur tekrarla dururken frene bastığın zaman debriyaj basmayı unutma...

Not. İlk kaldırırken ara gazı verirsen motora kulağın daha aşina olur. Kesinlikle düz yolda yap araba ileri veya geri kaymasın dikkatini dağıtır.

saol arkadaşım dediğin gibi en başta gaza bi dokunacam.kimiside gaza başta hiç elleme diyor ama bilmiyorum ikisinide denerim artık

• quote:

hiç bilmiyorumki arkadaşım motordan felan hiç anlamam balatamıymış neymiş

emin ol bu kursa giren kişi bu tür kavramları ögrenmeden sınawdan başarılı oluyor ama bu tr kavramları isimleri de bilmek gerek nede olsa bindigin aracın ne bişey oldugunu kavrarsın numan abinin dedigi gibi yap çok temiz anlatmış
  • quote:

Rica ederim...

Sen çok az dokun motor bağırmasın ama rolantiden biraz daha yüksek olsun hatta antreman yap hafif gaza bas motoru dinle yavaş yavaş ayağını çek sonra tekrar bas.. Hiç dokunmama olayını sonra yaparsın dediğimin aynısını harfiyen yaparsan ilk denemede hiç stop ettirmeden kaldırırsın...

Bak yeni öğrenen birisi olarak şunu asla unutma; Araba sadece elle ayakla gözle kullanılmaz kulakta lazımdır arabayla bir bütün olacaksın hissedeceksin arabayı ne istediğini bileceksin bir parçan gibi olacak yani gaz istiyorsa gaz vites istiyorsa vites belli bir süre sonra artık arabada ne yaparsan yap o arabanın alacağı virajı sollayacağı arabayı basacağı hızı herşeyi ile bir bütün olacaksın..

quote:

Orjinalden alıntı: bilal01

quote:

hiç bilmiyorumki arkadaşım motordan felan hiç anlamam balatamıymış neymiş

emin ol bu kursa giren kişi bu tür kavramları ögrenmeden sınawdan başarılı oluyor ama bu tr kavramları isimleri de bilmek gerek nede olsa bindigin aracın ne bişey oldugunu kavrarsın numan abinin dedigi gibi yap çok temiz anlatmış

Sağol abicim teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 21 Mayıs 2008; 23:46:43 >

• quote:

Bak yeni öğrenen birisi olarak şunu asla unutma; Araba sadece elle ayakla gözle kullanılmaz kulakta lazımdır arabayla bir bütün olacaksın hissedeceksin arabayı ne istediğini bileceksin bir parçan gibi olacak yani gaz istiyorsa gaz vites istiyorsa vites belli bir süre sonra artık arabada ne yaparsan yap o arabanın alacağı virajı sollayacağı arabayı basacağı hızı herşeyi ile bir bütün olacaksın..

OVV MAY GATE ABİ NE GÜZEL ANLATMIŞSIN VAR YA ŞİMDİ ŞEYTAN DİYOR AL ARABAYI BU HİSLERİ YAŞAT DİYOR AMA İŞTE O GÖRDÜGÜN OTOPARKTAN ÇIKAMAMA İHTİMALİM ÇOKKK

ARTIK KONUYU AÇAN ARKADAŞTA SÜRMÜŞ GİBİ OLMUŞTUR NEME LAZIM ANLATIŞTAN TİYOLAR KAPMIŞTIR EMİNİM Kİ

• quote:

quote:

OVV MAY GATE ABİ NE GÜZEL ANLATMIŞSIN VAR YA ŞİMDİ ŞEYTAN DİYOR AL ARABAYI BU HİSLERİ YAŞAT DİYOR AMA İŞTE O GÖRDÜGÜN OTOPARKTAN ÇIKAMAMA İHTİMALİM ÇOKKK

ARTIK KONUYU AÇAN ARKADAŞTA SÜRMÜŞ GİBİ OLMUŞTUR NEME LAZIM ANLATIŞTAN TİYOLAR KAPMIŞTIR EMİNİM Kİ

Yok be abicim ya sadece ilk öğrenirken verilen tavsiyeler yinede sağol..

• araba kullanmayı yeni süren adam kavrama noktasınımı anlıycak arkadaşlar ya ayağını elinden geldiğince yavaş kaldır kavrama noktasını anlaman zor
  • Yukarıda bir sürü şey yazılmış daha fazlada gerek yok herhalde :)
    En güzeli arabanı alacaksın boş bir alanda tekrar tekrar deneyeceksin sonra geri geri gitmeyi deneyeceksin sonra çok hafif bir yokuş yolda kaldırmayı deneyeceksin zaten bir süre sonra alışkanlık oluyor vites değiştirirken keyif bile almaya başlıyosun tabi bence aracı çok rahat sürebilmen için en az 6 ay gerekli herşey yavaş yavaş olur deneye deneye çarpa döke
    kimse bana anamın karnından şöför doğdum demesin lütfen , abartan arkadaşlar çıkacak yine ondan dedim
  • debriyajı yarısına kadar bıraktıktan sonra gazı ver daha kolay olur gazı verip depriyajın kavramasını bekleme arabayı bağırt biraz bişe olmaz sönmesinden iyidir..
  • Pratik yapman gerek..Tarifle olmaz..
  • anlatmayla öğrenilseydi bu babanemde öğrenirdi. :)

alacaksın arabayı trafiğin olmadığı bir yerde dur kalk yapacaksın.. 1 denersin 2 denersin 3 denersin olmadı 10 kere denersin ama sonunda kendi kendine çözümünü bulursun olay bu..

bizler istediğimiz kadar anlatalım böyle olmaz bu iş.. sen zaten biliyorsun. sadece yapamam mı korkusuyla biraz da burdan cesaret alma gereği hissetmişsin anladığım kadarıyla..

dediklerimi yap.. kendi kendine en güzel şekilde öğreneceksin buna emin ol.. bana kimse birşey anlatmadı.. babamı takip ederdim. taksiye bindiğimde taksici napar ne eder takip ederdim..

sonra arabayı düz yolda ileri geri sürerdim (trafiğe kapalı alanda tabi).. kısacası gözlemlerim ve denemelerimle çabamla kendi kendime çözdüm bu işi.. sen de başarırsın kafanı takma.. yüzme bilen biri veya bisiklete binen biri nasıl ki yıllar sonra bile unutmuyorsa bu becerilerini araba sürmekte öyle bir şey..

• arkadaşım benimde başıma gelmişti bu yanıma hoca oturunca elim ayağım dolaşıyodu biririne tahminimcce seninde öyle oluyodur heç heyecan yapma hatta içinden yanındaki hocayla alay et bende çok işe yarıyodu gözünde büyütrsen çünkü dahada heyecanlanırsın.otur koltuğa at 1 vitese ayağını yavaş yavaş çek debriajdan sonra hararet ibresine bak hafiften 1 rakam civarı aşağı düşecektik işte o anda gaza hafiften ve gittikçe şiddetlenerek basmaya başla zaten kaldırdıktan sonrası kolay gelir
  • arabayı kaldırırken gazı 3000 devirleri geçmeyecek kadar ayarla sonra ayağını debriyajdan yavaşça kaldır arabada ileriye doğru atılmayı gördüğün anda kavramaya başladı demektir.Yalnız dikkat etmen gereken birşey var her arabada debriyaj kavrama noktası farklıdır.Kimisi ta en tepede kavrar kimisi ortalarda kimiside ta en aşağıda kavrar bunu ilk defa bindiğin arabada dikkatli olup zıplatmadan veya stop ettirmeden yapabilirsen arabaya hemen alışırsın.

hatta daha ilerisini söyleyeyim eğer düz bir zemindeysen gaza basmadan bile debriyajdaki kavrama noktasını ayağını debriyajdan çok yavaş kaldırarak bulabilirsin o andan sonra gaza biraz basarak arabaya rahat ivme kazandırırsın.
    aslında bunları direksiyon başında hocalarınla öğrenmen gerekir burada nekadar anlatsak lafta kalır pratikte senin nasıl anladığın nasıl kavradığın önemlidir

• Sağolun arkadaşlar ban da çok yardımı oldu
  • tek tavsiye,

gazı bosver sadece debriyajdan ayağını yavaş yavaş ama kademeli olarak çekmeye alıştırmaya bak.

düz zemindeysen araç gaz vermeden de hareket eder. (tabii debriyajı iyi durumdaysa)
  • quote:

ah o günlerim

sınawdayken hoca meb gelen hocalarla tanıştırıyordu ben tanıştıktan sonra ilerlemeye başladım araba şahin kapısını iple baglamışlar dı neyse göbege geldik durmam gerekti ama yanımda ki hoca benden önce dawranmış frene basmıştı çok şaşırdım kafamı pedalların oldugu yöne bakınca hocalar bir tırstı ne yapıyorsun çocugum demeye başladılar bende yahu fren pedalı yok deyince donup kaldılar ama o sırada benim hocada bıyıgının altından bana : ollum ben basıyorum lan sen basmıcaksın die çok korktum dedi ya onu söledigi an bi koptum ki vay be ne gündü o gün

benimde kullandıgım brodway öyleydi
    ben 3. vites 4.000 devire getirdigimde yanımdaki hoca devriaja bastı ve bende vitesi 4 e aldım
    arkadaki meb görevlileri aragaz verdim sandılar.

• hepinize sonsuz tşk arkadaşlar ilgilendiğiniz için cumartesi akşamı ve pazar sabahı bi kaç deneme yapacağım 2008 accent era dizel ile dizellerin benzinden farkı nedir arkadaşlar dahamı zordur dizelleri kaldırmak yani dizel bi araçta debriajda kavrama noktasına gelmeden önce gaz vermek gerekirmi yoksa bu sadece benzinli araçlara mahsus bir şey midir
  • Hocam dizel motor bildiğim kadarıyla güçlü motor olduğundan yani bildiğim kadarıyla hemen debriyajı kaldırdığın zaman tepki verir.Şurdan da yola çıkarsak misal yokuşları rampları filan güçlü tork sayesinde dizeller iyi çıkmaktadır.(Tabi şimdi benzinli arabayı karıştırısak yüksek devir filan hiç karıştırmayalım)
  • Öncelikle şunu belirteyim yarım debriyaj yapıp gaza basmadan araç hareket ettirme meselesi sadece dizellerde olmuyor.
    Örnek:Bizim araç 2005 Albea benzinli 1.2 16V.6 aydır kullanıyoruz.Yarım debriyaj yaptımmı araç hareket ediyor(gaz vermeden.)eğimi az olan yerlerde bile böyle sadece düz yolda değil.Hatta geri geri giderken park ederken falan ben gaza daha hiç basmadım desem yalan olmaz(yokuşlar hariç)Neyse konuya döneyim.Ben ehliyet alırken;(Yaşım 23 8aydır ehliyetim var)

Kursumuzun araçları palio idi neyse işte benden önce sınava bir bayan girdi kaldırırken stop ettirdi baya uğraştı neyse.Arkasından ben girdim sınava kemeri bağladım koltuklar aynalar derken hareket ettim önümüzde tır vardı bunu sollaya bilirmisin dediler.sollarım dedim.(yol tek şerit 1 gidiş 1 geliş)sinyal verdim başladım sollamaya tır şoförü inatçı çıktı ben bastıkça oda bastı neyse 100 ü geçtim tır sollayalım derken.solladım hoca hemen çek sağa geri dönelim dedi.
    sınavda benden başka kimseye araç sollatmadılar
    sonuç:Benden Önce aracı stop ettiren bayan 100 Aldı ben 90

yani stop ettirmeyi kafana takma sinyallerini ver aynaları kemeri unutma geçersin.

• Arabanın ilk harekete geçmesinin kolaylığının aracın dizel ya da benzinli olmasıyla ilgisi yoktur. Kavrama organlarında bir problem olmadıktan sonra her aracın kavramasını bir iki seferde öğrenir ve alışırsınız.

Aracın kavrama noktası kimi araçlarda daha aşağıda kimi araçlarda daha yukarıdadır. Bu seçim tamamen otomobil üreticisine bağlıdır. Araç dizel ya da benzinli diye kavrama noktasının yeri değişmez. Yine baskı balata aşınmaya başladıkça kimi araçlar daha aşağıda kimi araçlar daha yukarıda kavramaya başlar. Bu da yine otomobil üreticisinin inisiyatifindedir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.